Αλλαγή κινητήρα. Τι χαρτούρα - έξοδα με περιμένουν;

Reaction score
1.284
1) Εχω ένα Fiat punto sporting Ιαν-2004 (1400cc/95hp) και χάλασε ο κινητήρας και τον άλλαξα με ίδιο μεταχειρισμένο (900€-τελειωμένο).
Τι πρέπει να κάνω όσο αφορά τη γραφειοκρατία (αν κάποιος τα ξέρει αναλυτικά) και τι θα πληρώσω ???

2) Επίσης επειδή σε 2 μήνες περνάω ΚΤΕΟ και πρόσφατα χάλασε ο εγκέφαλος ABS και κόστιζε αρκετά,τον ακύρωσε ο τεχνικός αλλά πρόσεξα πως σε χαμηλή ταχύτητα (20-30 km) καμιά φορά μου φρενάριζε (πολύ λίγο) από μόνο του (μη με ρωτήσετε το γιατί-δεν έχω ιδέα) οπότε έβγαλα τη μεγάλη ασφάλεια που ελέγχει αυτόν και τα συναφή συστήματα και είναι αναμμένα μόνιμα ABS,hill holder,epd κτλ.
Υπάρχει περίπτωση να με κόψουν και να πρέπει να πληρώνω κερατιάτικα ή δεν είναι σημαντικό?
Το αμάξι δουλευει άψογα,έχω καινούρια λάστιχα,αμορτισέρ,εξάτμιση απλά δεν έχει ABS,κλάι μάιν...

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.348
απλά δεν έχει ABS,κλάι μάιν...
Κλάιν μάιν θα πεις κι όταν στουκάρεις; :D

Τι πρέπει να κάνω όσο αφορά τη γραφειοκρατία (αν κάποιος τα ξέρει αναλυτικά) και τι θα πληρώσω ???
http://www.gocar.gr/useful/6215,Diadikasia_allaghs_kinhthra.html
https://www.dikaiologitika.gr/dikai...oy-aftokinitou-i-motosykletas-allagi-kinitira
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τοποθέτηση κινητήρα του ιδίου τύπου με αυτόν που αναγράφεται στον αριθμό κυκλοφορίας δεν θεωρείται αλλαγή κινητήρα

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
1.284
Γιατί να στουκάρω χωρίς ABS? Όσα αμάξια δεν έχουν ABS στουκάρουν?
Φρένα έχω και μάλιστα πολύ καλά (δισκόφρενα μπρος-ταμπούρα πίσω).Τακάκια-σιαγόνες άλλαξα πρόσφατα.
Κινδυνεύω να με κόψουν ωστόσο?

Ο κινητήρας είναι ακριβώς ίδιος...Οπότε δεν θεωρείται αλλαγή και άρα δεν χρειάζεται το παραμικρό τρέξιμο?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.348
New Γιατί να στουκάρω χωρίς ABS? Όσα αμάξια δεν έχουν ABS στουκάρουν?
Κάποιος λόγος υπάρχει που όλα τα αυτοκίνητα έχουν υποχρεωτικά ABS απο το 2004 στην ΕΕ, και τα περισσότερα είχαν αρκετά χρόνια πριν.
Έχω την εντύπωση πως θα θεωρηθεί έλλειψη στο ΚΤΕΟ, πάρε τηλέφωνο και ρώτησε.

Ο κινητήρας είναι ακριβώς ίδιος...Οπότε δεν θεωρείται αλλαγή και άρα δεν χρειάζεται το παραμικρό τρέξιμο?
Υποθέτω πως πρέπει να δηλώσεις αλλαγή αριθμού κινητήρα, αλλά κανείς δεν θα τον ελέγξει.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.192
Κάποιος λόγος υπάρχει που όλα τα αυτοκίνητα έχουν υποχρεωτικά ABS απο το 2004 στην ΕΕ
Ο λόγος είναι για να ανεβάσουν τις τιμές οι κατασκευαστές! :D

minas

Πισιά
Reaction score
4.363
Το ABS είναι πολύ ευπρόσδεκτο στα αυτοκίνητα και ακόμη περισσότερο στα δίκυκλα.
Παρ' όλα αυτά, αυξάνει έστω και λίγο την απόσταση φρεναρίσματος, δίνοντας όμως περισσότερο έλεγχο σε φρεναρίσματα πανικού. Κάποιος που ξέρει να φρενάρει, δεν πανικοβάλλεται και ξέρει το αυτοκίνητό του, δεν κινδευνεύει σημαντικά περισσότερο χωρίς ABS.

Δεν ξέρω εάν η έλλειψή του επισύρει κόψιμο στο ΚΤΕΟ, αλλά προσωπικά θα με προβλημάτιζε η "περίεργη" συμπεριφορά που σε υποχρέωσε να βγάλεις την ασφάλεια...

Reaction score
27.919
ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ

ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΣΤΕΓΝΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ. ΣΕ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΑΣΤΟ......

ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ABS ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

ΔΗΛ 2-3 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 1000.

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΑΧΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΦΑΝΑΡΤΖΗ.
[DOUBLEPOST=1509286185][/DOUBLEPOST]Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

Reaction score
1.391
1) Εχω ένα Fiat punto sporting Ιαν-2004 (1400cc/95hp) και χάλασε ο κινητήρας και τον άλλαξα με ίδιο μεταχειρισμένο (900€-τελειωμένο).

2) Επίσης επειδή σε 2 μήνες περνάω ΚΤΕΟ και πρόσφατα χάλασε ο εγκέφαλος ABS και κόστιζε αρκετά,τον ακύρωσε ο τεχνικός αλλά πρόσεξα πως σε χαμηλή ταχύτητα (20-30 km) καμιά φορά μου φρενάριζε (πολύ λίγο) από μόνο του (μη με ρωτήσετε το γιατί-δεν έχω ιδέα) οπότε έβγαλα τη μεγάλη ασφάλεια που ελέγχει αυτόν και τα συναφή συστήματα και είναι αναμμένα μόνιμα ABS,hill holder,epd κτλ.
Υπάρχει περίπτωση να με κόψουν και να πρέπει να πληρώνω κερατιάτικα ή δεν είναι σημαντικό?
Το αμάξι δουλευει άψογα,έχω καινούρια λάστιχα,αμορτισέρ,εξάτμιση απλά δεν έχει ABS,κλάι μάιν...
εχεις πμ

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.348
Παρ' όλα αυτά, αυξάνει έστω και λίγο την απόσταση φρεναρίσματος, δίνοντας όμως περισσότερο έλεγχο σε φρεναρίσματα πανικού. Κάποιος που ξέρει να φρενάρει, δεν πανικοβάλλεται και ξέρει το αυτοκίνητό του, δεν κινδευνεύει σημαντικά περισσότερο χωρίς ABS.
Αυτό ίσχυε σε προηγούμενες γενιές και όχι πιά, γιατί τα σύγχρονα ABS επιτρέπουν το ελάχιστο μπλοκάρισμα που επιφέρει το απόλυτο φρενάρισμα σε στεγνές συνθήκες και χαμηλές/μεσαίες ταχύτητες.

Reaction score
1.300
Πριν από κοντά δέκα χρόνια δήλωσα σε ΜΗ καταλυτικό 1400 μαμά μοτέρ καταλυτικό 1600 ( η άδεια βέβαια λέει Χωρίς καταλύτη-Συμβατικής τεχνολογίας.) δεν έκανα τίποτα μόνο έδωσα 200 € και σε 3 ώρες είχα την άδεια στα χέρια μου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork