Αλλαγή σε πηγή και ενισχυτικά

Reaction score
1.779
Καλησπέρα μαστόροι και καστοροι.
Η αλυσίδα είναι ως εξής

Πηγή pc
Dac Eversolo z8
Pre Parasound P6
Amp Parasound A23
Ηχεία Polk R700
Sub 2x Arendal 1961s

Θέση ακρόασης περίπου 2,7 μέτρα σε χώρο 35τμ.
Το cross το κάνει ο pre στα 80hz, αφού έχει 2 lfe εξόδους με hi/low pass filters.

Έχω τα παρακάτω θέματα:

1.Έχω παίξει αρκετά με τη τοποθέτηση των sub , αλλά χρονικά με τον υπάρχων εξοπλισμό δεν μπορώ να κάνω κάτι.

2. Ο τελικός είναι οριακός για τα ηχεία που οποιαδήποτε προσθήκη dsp δεν μου φαίνεται ότι θα λειτουργήσει σωστά.

Πρωταρχικός στόχος είναι να ενσωματωθούν τα sub σωστά στο σύστημα. Οπότε έχω την επιλογή είτε

1.Minidsp 2x4 μετά τον pre στη έξοδο του sub για να παίξω μόνο με τα sub.

2.eversolo ως dac στο minidsp flex και να καταργηθεί ο parasound

3. Minidsp flex για να φύγουν όλα και να μείνει μόνο του με τον τελικό

4. Τα στέλνω όλα και παίρνω έναν πολυκάναλο av με preouts που έχει όλα τα καλουδια πάνω να το σεταρει σωστά το 2.2.

Για το ενισχυτικό στάδιο μάλλον θα πάω σε purify. Έχουν αρκετή δύναμη για τα πάντα σχεδόν.

Η επιλογή ένα είναι η οικονομικότερη αλλά δεν μου δίνει την δυνατότητα να δώσω delay στα main αν τα sub είναι πιο μακριά από τα main.

H επιλογή 2 δεν ξέρω αν έχει νόημα

Η επιλογή 3 μου φαινεται η σωστότερη ως υλοποίηση αλλά δεν ξέρω πώς ακούγεται το flex ως προ/dac σε σχέση με αυτό που έχω τωρα.

Η 4 είναι η πιο λογική με μελλοντικό path προς το πολυκάναλο, αλλά δεν είμαι σε φάση τώρα για πολλούς λόγους (οικονομικα, μικρα παιδιά κτλ άσε που δεν με καίει κιόλας).

Τι προτείνει ο λαός; Πιο minidsp, 2x4, flex ή flex ht?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.204
Η επιλογή ένα είναι η οικονομικότερη αλλά δεν μου δίνει την δυνατότητα να δώσω delay στα main
Και απορρίπτεται για αυτόν τον λόγο.

Reaction score
1.779
Επιλογή 4
Έχει νόημα να πάρω πολυκάναλο για να παίζω πρακτικά δικαναλο ενώ δεν υπάρχει βλεψη για το κοντινό μέλλον για πολυκάναλο;
Κοντινό εννοώ την επομένη 5ετια μίνιμουμ.

Reaction score
2.022
Έχει νόημα να πάρω πολυκάναλο για να παίζω πρακτικά δικαναλο ενώ δεν υπάρχει βλεψη για το κοντινό μέλλον για πολυκάναλο;
Κοντινό εννοώ την επομένη 5ετια μίνιμουμ.
Προσωπικά δεν μου αρέσει να δίνω χρήματα σε προσωρινές λυσεις αλλά αν είσαι σίγουρος ότι δεν θα κάνεις αλλαγές για μια 5ετια τότε όχι, δεν εχει νόημα.
Σε αυτην την περιπτωση δεν ξέρω αν θα έπαιρνα το flex η αν θα επέλεγα ένα πιο απλό και φτηνό DSP μόνο για το delay (πχ t.racks 4X4 DSP Mini η MiniDSP HD).

Reaction score
1.779
Προσωπικά δεν μου αρέσει να δίνω χρήματα σε προσωρινές λυσεις αλλά αν είσαι σίγουρος ότι δεν θα κάνεις αλλαγές για μια 5ετια τότε όχι, δεν εχει νόημα.
Σε αυτην την περιπτωση δεν ξέρω αν θα έπαιρνα το flex η αν θα επέλεγα ένα πιο απλό και φτηνό DSP μόνο για το delay (πχ t.racks 4X4 DSP Mini η MiniDSP HD).
Πριν 20 μέρες ήρθε η Γκοτζίλα νο2 στη ζωή μας ( ναι 2η κόρη, πολλές οι αμαρτίες μου)οπότε μέχρι να γίνει άνθρωπος και να μην γκρεμίζει ότι βρει μπροστά της το πολυκάναλο πάει περίπατο. Είμαι αρκετά σίγουρος ναι 🙂↕
Οπότε κοιτάζω το καλύτερο δυνατό με τις παρούσες συνθήκες.
To hd θα πρέπει να το βάλω ανάμεσα σε τελικό και προενισχυτη για να δουλέψει το delay παντού και να κάνει και το crossοver συνάμα.
Δεν θα γίνεται εις διπλούν ψηφιακή επεξεργασία στο σήμα έτσι;

Reaction score
2.022
Πριν 20 μέρες ήρθε η Γκοτζίλα νο2 στη ζωή μας ( ναι 2η κόρη, πολλές οι αμαρτίες μου)οπότε μέχρι να γίνει άνθρωπος και να μην γκρεμίζει ότι βρει μπροστά της το πολυκάναλο πάει περίπατο. Είμαι αρκετά σίγουρος ναι 🙂↕
Οπότε κοιτάζω το καλύτερο δυνατό με τις παρούσες συνθήκες.
To hd θα πρέπει να το βάλω ανάμεσα σε τελικό και προενισχυτη για να δουλέψει το delay παντού και να κάνει και το crossοver συνάμα.
Δεν θα γίνεται εις διπλούν ψηφιακή επεξεργασία στο σήμα έτσι;
Αν το delay πρέπει να γίνει στα main, ναι, αν το delay χρειάζεται μόνο στα sub, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο στην έξοδο sub και να κροσαρεις τα main από τον Pre (υποθέτω ότι έχει έξοδο Sub ξεχωριστα)

Reaction score
1.779
Αν το delay πρέπει να γίνει στα main, ναι, αν το delay χρειάζεται μόνο στα sub, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο στην έξοδο sub και να κροσαρεις τα main από τον Pre (υποθέτω ότι έχει έξοδο Sub ξεχωριστα)
έχει 4 εξόδους, 2 lr και 2 lfe

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.204
Πάντα τα main χρειάζονται delay. Εκτός αν πάρεις τα σαμπ αγκαλιά.

Reaction score
2.022
Πάντα τα main χρειάζονται delay. Εκτός αν πάρεις τα σαμπ αγκαλιά.
Η αν τα sub είναι τοποθετημένα δεξιά και αριστερά από τη θέση ακρόασης η ανάμεσα στα ηχεία και πίσω από τη θέση ακροασης οποτε υπαρχει πιθανότητα να βρίσκονται πλησιέστερα των main

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.204
Το τυπικό delay ενός sub λόγω του ενσωματωμένου dsp είναι κοντά στο 1 μέτρο και μπορεί να πάει και παραπάνω.

Reaction score
1.779
Το τυπικό delay ενός sub λόγω του ενσωματωμένου dsp είναι κοντά στο 1 μέτρο και μπορεί να πάει και παραπάνω.
8ms δηλώνει η arendal για τα δικά μου.
Αρε με την λογική αυτή το sub πρέπει να είναι 1,7 μέτρα από την mlp για να ματσαρει με την απόσταση των ηχείων.

Καλά κρασα :p

Timaras

Reaction score
2.142
Αν τα δώσεις όλα εκτός του τελικού,μπορείς να ανέβεις στην τιμή του altiude 16?

Νομίζω δεν υπάρχει πιο future proof μηχάνημα ακόμα και για όταν μετά από χρόνια αποφασίσεις να στήσεις πολυκάναλο.

Θα είναι πάλι καινούριος!

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.204
Υπάρχει και το SHD. Οπως και τα μικρότερα Trinnov.
To Eversolo δεν έχει delays για τα subs? Και Eq?

Last edited:

Reaction score
1.779
Υπάρχει και το SHD. Οπως και τα μικρότερα Trinnov.
To Eversolo δεν έχει delays για τα σαμπς; Και Eq?
Έχω το z8, όχι το α8. Απλό Ντακ είναι.

Με τα minidsp έχω χάσει λίγο την μπάλα ποιο κάνει τι κτλ.

Το shd τι παραπάνω έχει από το flex ?

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.204
Μάλλον λίγο καλύτερες μετρήσεις και streamer

Reaction score
1.779
Αν τα δώσεις όλα εκτός του τελικού,μπορείς να ανέβεις στην τιμή του altiude 16?

Νομίζω δεν υπάρχει πιο future proof μηχάνημα ακόμα και για όταν μετά από χρόνια αποφασίσεις να στήσεις πολυκάναλο.

Θα είναι πάλι καινούριος!
Πολλά τα λεφτά φίλε μου, δεν βγαίνει με τίποτα

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.979
Members
38.274