Αλλαγη ελαστικων (διαστασης) .

Reaction score
603
2500cc , 87hp πετρελαιο
Μεινε στις διαστασεις που εχεις, το μονο που θα καταφερεις με πιο φαρδυ ελαστικο εφοσον δεν εισαι 4Χ4 ειναι να εχεις πιο βαρυ τιμονι, ασε που αναγκαστικα πας σε 15αρα ζαντα απο 195 και πανω.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.399
Πίσω θα τα τοποθετήσει.
Σίγουρα έχεις 14" ζάντες, γιατί παντού αναφέρουν 15" με 195/80/15.
Ποιός είναι ο κωδικός του μοντέλου; Κάτι σαν RZN152H.

Reaction score
15.469
Μεινε στις διαστασεις που εχεις, το μονο που θα καταφερεις με πιο φαρδυ ελαστικο εφοσον δεν εισαι 4Χ4 ειναι να εχεις πιο βαρυ τιμονι, ασε που αναγκαστικα πας σε 15αρα ζαντα απο 195 και πανω.
οπως ειπα και παραπανω μιλαω μονο για τα πισω λαστιχα και κινητηριους τροχους

Reaction score
15.469
Πίσω θα τα τοποθετήσει.
Σίγουρα έχεις 14" ζάντες, γιατί παντού αναφέρουν 15" με 195/80/15.
Ποιός είναι ο κωδικός του μοντέλου; Κάτι σαν RZN152H.
πηγα και ξανακοιταξα ,ο κωδικος πανω στο λαστιχο ειναι 195R14C
το μοντελο πρεπει να ειναι αυτο που λες η' κατι σαν αυτο (θα κοιταξω μετα την αδεια ...) το δικο μου βεβαια ειναι τιμονι αριστερα ,χωρις ζωνες πισω (....) και σαφως πιο λασπωμενο (μεσα-εξω) :D

Reaction score
27.932
πηγα και ξανακοιταξα ,ο κωδικος πανω στο λαστιχο ειναι 195R14C
το μοντελο πρεπει να ειναι αυτο που λες η' κατι σαν αυτο (θα κοιταξω μετα την αδεια ...) το δικο μου βεβαια ειναι τιμονι αριστερα ,χωρις ζωνες πισω (....) και σαφως πιο λασπωμενο (μεσα-εξω) :D

ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ 195/80-15 ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ 195R14C OΠΟΥ ΤΟ C ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ CARGO ΓΙΑ ΒΑΡΥ ΦΟΡΤΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΣΚΛΗΡΑ ΟΚΤΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΛΙΝΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ.
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΖΑΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.475
...
Θελω (επειδη γενικα κυκλοφωρω σε αγροτικους δρομους,χορταριασμενους με λασπες και σκονες - περιστασιακα μπαινω και σε κανα χωραφι) να εχω καλυτερο πατημα στο εδαφος.
...
Ελιές;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.475
Ακόμη και στην περίπτωση που το έδαφος είναι ομαλό (προφανές, αν καταπολεμάς τα ζιζάνια με χημικά - ας πούμε με το roundup ή κάτι ανάλογο, δηλαδή το χώμα δεν είναι οργωμένο), 10 ή 20 χιλιοστά φαρδύτερο λάστιχο δεν σε σώζει, αν πέσεις στην περίπτωση (ο ένας τροχός σχεδόν στον αέρα), αφού το αυτοκίνητο δεν έχει μπλοκέ διαφορικό - έχει; Βάλε την ίδια διάσταση, άντε και με λίγο βαθύτερο τακούνι. Εφέτος, που στο Πήλιο είχαμε πάρα πολλές βροχές, έκατσε η στραβή και το φορτηγό κόλλησε μέσα στο κτήμα, και παραλίγο να κολλήσει κι ένα 4x4 Navara που ήρθε να μας τραβήξει. Το παρατήσαμε φορτωμένο και το ξεκολλήσαμε μόνο του την επομένη. Βέβαια, το κτήμα είναι οργωμένο, (δεν χρησιμοποιούμε ζιζανιοκτόνα, μόνον όργωμα και τσάπα, να πέφτει και η χοληστερίνη).

Reaction score
15.469
Ακόμη και στην περίπτωση που το έδαφος είναι ομαλό (προφανές, αν καταπολεμάς τα ζιζάνια με χημικά - ας πούμε με το roundup ή κάτι ανάλογο, δηλαδή το χώμα δεν είναι οργωμένο), 10 ή 20 χιλιοστά φαρδύτερο λάστιχο δεν σε σώζει, αν πέσεις στην περίπτωση (ο ένας τροχός σχεδόν στον αέρα), αφού το αυτοκίνητο δεν έχει μπλοκέ διαφορικό - έχει; Βάλε την ίδια διάσταση, άντε και με λίγο βαθύτερο τακούνι. Εφέτος, που στο Πήλιο είχαμε πάρα πολλές βροχές, έκατσε η στραβή και το φορτηγό κόλλησε μέσα στο κτήμα, και παραλίγο να κολλήσει κι ένα 4x4 Navara που ήρθε να μας τραβήξει. Το παρατήσαμε φορτωμένο και το ξεκολλήσαμε μόνο του την επομένη. Βέβαια, το κτήμα είναι οργωμένο, (δεν χρησιμοποιούμε ζιζανιοκτόνα, μόνον όργωμα και τσάπα, να πέφτει και η χοληστερίνη).
ειναι φορες που θες ενα κλικ περισσοτερο (η' ετσι νιωθεις) για να ξεκολλησεις ... αυτο παω να βρω με τα λαστιχα ,τουλαχιστον να ησυχασω οτι εχω κανει οτι μπορουσα ...
(εγω δεν οργωνω ... παιρνω το χορτοκοπτικο και τα κανω γκαζον !)

Reaction score
27.932
ειναι φορες που θες ενα κλικ περισσοτερο (η' ετσι νιωθεις) για να ξεκολλησεις ... αυτο παω να βρω με τα λαστιχα ,τουλαχιστον να ησυχασω οτι εχω κανει οτι μπορουσα ...
(εγω δεν οργωνω ... παιρνω το χορτοκοπτικο και τα κανω γκαζον !)
ΜΕ ΤΑ ΦΟΥΛ ΤΡΑΚΤΕΡΩΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΔΥΟ ΣΑΚΙΑ ΑΜΜΟ ΠΙΣΩ-ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΟΤΣΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ Η ΚΑΘΟΛΟΥ.

Reaction score
1.391
θα σου πρότεινα να μεινεις στην διάσταση που εχεις ήδη..

φυσικα ξερουν στο κτεο αλλα ενα και 2 νουμερα δεν θα σου πουν τιποτα...

υπαρχει ταμπελακι που σου λεει την διασταση που ειχε επανω καινουριο το αμαξι και μια ακομη που μπορεις να φορεσεις και καλα για να νομιζεις οτι εκανες ενα βημα εμπρος,μα το μονο που θα καταφερεις ειναι να αλαξεις μονο το...βημα..

Reaction score
15.469
νομιζω πως η λυση ειναι αυτα που προτεινει ο tigergreg ... τα φοραω χειμωνα να κανω τις δουλειες μου λιγο πιο ανετα και τα αλλαζω οταν τελειωνω (ισως) ... αν αντεξω οικονομικα κατι τετοιο (δυο ζευγαρια )... βλεπω να πηγαινουν απατα τα χα'ι'φιντελικα μου ονειρα (σνιφ):(

Reaction score
15.469
"Αυτό καθιστά κατανοητό γιατί τα φαρδιά λάστιχα είναι αναγκαία στην άμμο της Σαχάρας και τα στενά ιδανικά για το πυκνό χιόνι. Τα μεν κολυμπάνε στην άμμο, τα δε εισχωρούν στην σαθρή χιονισμένη επιφάνεια ώστε να βρουν έστω και λίγη άσφαλτο. "

http://www.bmwforum.gr/forum/showthread.php?t=14185

Reaction score
15.469
(σορρυ που σας ζαλιζω ,ψαχνωντας για απαντησεις βρισκω καποια πραγματα που ισως ενδιαφερουν και αλλους που εχουν παρομοιες ανυσηχιες ... :smile:)

"...Τα ελαστικά για λάσπη ... γιατί στη λάσπη θέλουμε το πέλμα να “σκάβει” δίνοντας ώθηση, και να καθαρίζει κατά την περιστροφή του τροχού, ώστε να μπορεί να ξανασκάψει όταν πατήσει κάτω..."

"...η μεγάλη διάμετρος, που φυσικά βοηθάει πολύ και παντού..."

"H κατανόηση του θέματος traction – grip – flotation ίσως δείχνει περίπλοκη"

http://www.nomad.gr/stuff/articles/technical/traction/

Reaction score
15.469
Τελικα κατεληξα σ' αυτα και βρηκα την υγεια μου :).Εξαιρετικα ακομα και στην ασφαλτο - συμφωνα με τα δεδομενα που αναφερθηκαν παραπανω.

(για οσους εχουν παρομοιες ανησυχιες...)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.880
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain