Αναβάθμιση dac

Reaction score
15
Καλησπερα στην ομάδα και στο site!!!ονομαζομαι Βασιλης και ειμαι χρονια στο site απο το οποιο κιόλας εχω καταφέρει και χτίσει το setup μου.Παιζω με klipsch rf35 και ενισχυτη υβριδικο xindak 6950 και απο dac εχω το teac ud503. Ακούω κυριως απο laptop. Ψαχνω για αναβάθμιση του dac μου.εχω βρει το xindac dac 8 το xindac dac 9 και μετα παμε σε πιο σύγχρονα τυπου eversolo z8 η A6 σε streamer-dac. Το θέμα ειναι οσο πιο πολυ διαβάζω τοσο πιο πολυ μπερδευομαι.

Reaction score
36
Ποιός είναι ό λόγος που σκέφτεσαι να αγοράσεις καινούριο DAC τη στιγμή που ο Xindac 6950 έχει ήδη μια είσοδο USB για τον υπολογιστή σου και έχεις ακόμα ένα καλό extra DAC της Teac ;

Reaction score
5.415
Αυτό που θέλουν να σου πουν είναι πως ηχεία να κοιτάξεις να αλλάξεις παρά dac :)
Εννοείται, αν θες αναβάθμιση στο συνολικό άκουσμα πας για ηχεία. Τώρα όσον αφορά το dac διαφορά στο αποτέλεσμα μπορεί να έχεις αν πας σε r2r dac αντί για delta-sigma. Τωρα αν θα είναι καλύτερο δεν γνωρίζω!

Last edited:

Reaction score
1.807
το dac σου είναι μια χαρά για πολλά ευρώ αναβαθμίσεων.
Αν θέλεις κάποια βελτίωση μπορείς να δεις όλα τα υπόλοιπα και κυρίως τα ηχεία (όχι γιατί δεν είναι καλά αλλά γιατί εκεί "ακούγονται" τα λεφτά πιο εύκολα).

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.148
Ως κάτοχος του TEAC UD-503 θα συμφωνήσω με τους φίλους ότι το dac σου είναι κορυφαίο. Σκεφτόμουν και εγώ για eversolo αλλά δεν ήθελα με τίποτα να γυρίσω σε ESS από ΑΚ. Μόνο το eversolo A8 ειναι πολύ καλή επιλογή αλλά πολλά τα λεφτά. Εγώ προχώρησα για streamer με το WiiM Ultra και βεβαίως προενισχυτη/dac το teac. Και streamer και dac αναφοράς. Θα συμφωνήσω επίσης ότι τα ηχεία είναι η καλύτερη επιλογή αλλαγής για σένα.

Reaction score
15
το dac σου είναι μια χαρά για πολλά ευρώ αναβαθμίσεων.
Αν θέλεις κάποια βελτίωση μπορείς να δεις όλα τα υπόλοιπα και κυρίως τα ηχεία (όχι γιατί δεν είναι καλά αλλά γιατί εκεί "ακούγονται" τα λεφτά πιο εύκολα).
Τα ηχεια δεν θέλω να τα πειραξω ματσαρουν πολυ καλά με τον xindak 6950 και μου αρέσει η κορνα. δεν ξερω τι φταίει απλα εχω χάσει αυτήν την μαγεία που είχα ακουγα πολυ καθαρό ηχο και ακουγα τα οργανα σαν να ηταν live...μπορει να φταίει οτι είχα παρα πολυ καιρό να τα λειτουργησω?η αλλη αλλαγή που εχω κανει αλλαξα τα καλώδια κατι φθηνά που είχα με qed. Δεν εχω τα παλια να ξαναδοκιμασω τα χαρισα...εκτός και εαν φταίνε οι λαμπες.υπαρχει περιπτωση να ξαναθελουν στρωσιμο τα μηχανήματα?

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
253
Αν ψάχνεις για r2r dac κοίτα το denafrips pontus 15 που είναι το venus 12
Δλδ με 2k παίρνεις dac των 4k

Η προσωπική μου εμπειρία από denafrips αλλά και r2r γενικότερα είναι άριστη. Εξαιρετικός ηχος

Reaction score
534
Τα ηχεια δεν θέλω να τα πειραξω ματσαρουν πολυ καλά με τον xindak 6950 και μου αρέσει η κορνα. δεν ξερω τι φταίει απλα εχω χάσει αυτήν την μαγεία που είχα ακουγα πολυ καθαρό ηχο και ακουγα τα οργανα σαν να ηταν live...μπορει να φταίει οτι είχα παρα πολυ καιρό να τα λειτουργησω?η αλλη αλλαγή που εχω κανει αλλαξα τα καλώδια κατι φθηνά που είχα με qed. Δεν εχω τα παλια να ξαναδοκιμασω τα χαρισα...εκτός και εαν φταίνε οι λαμπες.υπαρχει περιπτωση να ξαναθελουν στρωσιμο τα μηχανήματα?
Θέτεις ξαφνικά αρκετά θέματα ταυτόχρονα αλλά το πιο βασικό είναι ότι ήσουν ευχαριστημένος με τον ήχο σου και πλέον δεν είσαι.
Ξεκίνα από τις αλλαγές που έχεις κάνει.

Reaction score
5.415
Μα δεν είναι λαμπάτος ο ενισχυτής (συνηθως στην προενισχυση αυτες οι λαμπουλες δεν παθαινουν ευκολα κάτι). Μ'ηπως τελικά φταίνε τα ηχεία; (κανένα καμένο tweeter π.χ ή κάποιο θέμα με τα ctossover)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder