Αναβάθμιση DAC

Reaction score
11
Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο!! Ερώτηση, έχω τον denon 3800 και θέλω να αναβαθμίσω στην ουσία το dac του για stereo μουσική, έτσι θέλω ν αγοράσω ένα εξωτερικό dac ή dac - streamer κατά προτίμηση , υπάρχει κάποια καλή πρόταση μέχρι 400 ευρώ? Έχω δει πολύ καλές κριτικές για το dac-streamer bluesound nod n130. Αν θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει!! Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!!!

Reaction score
1.442

Αυτος ο τυπος λεει οτι το node nano εχει τον καλυτερο ηχο απο ολα τα streamer και cd player εως 1000 λιρες.

Εγω το πηρα με το ipower 2 τροφοδοτικο και το χρησιμοποιω ως streaming dac. Δε το συγκρινα με αυτα που λεει. Αλλα .... ειναι πραγματικα πολυ πολυ καλο...!

Reaction score
6.895
Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο!! Ερώτηση, έχω τον denon 3800 και θέλω να αναβαθμίσω στην ουσία το dac του για stereo μουσική, έτσι θέλω ν αγοράσω ένα εξωτερικό dac ή dac - streamer κατά προτίμηση , υπάρχει κάποια καλή πρόταση μέχρι 400 ευρώ? Έχω δει πολύ καλές κριτικές για το dac-streamer bluesound nod n130. Αν θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει!! Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!!!
Αν έχεις αυτόν....... Denon AVC-X3800H, δε νομίζω οτι θα δεις καλυτερα αποτελέσματα από το node n130 (τόσο καλύτερα που να δικαιολογούν την αγορά). Να υποθέσω ότι το ΗΕΟS περιβάλλον δεν σου αρέσει και θέλεις κάτι άλλο? Αν ναι,πάρε ένα wiim pro και σύνδεσε το ψηφιακά με τον Denon.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.259
Ή το
Αν έχεις αυτόν....... Denon AVC-X3800H, δε νομίζω οτι θα δεις καλυτερα αποτελέσματα από το node n130 (τόσο καλύτερα που να δικαιολογούν την αγορά). Να υποθέσω ότι το ΗΕΟS περιβάλλον δεν σου αρέσει και θέλεις κάτι άλλο? Αν ναι,πάρε ένα wiim pro και σύνδεσε το ψηφιακά με τον Denon.
ή το Wiim ultra επισης.

Reaction score
11

Αυτος ο τυπος λεει οτι το node nano εχει τον καλυτερο ηχο απο ολα τα streamer και cd player εως 1000 λιρες.

Εγω το πηρα με το ipower 2 τροφοδοτικο και το χρησιμοποιω ως streaming dac. Δε το συγκρινα με αυτα που λεει. Αλλα .... ειναι πραγματικα πολυ πολυ καλο...!
Το τροφοδοτικό είναι απαραίτητο?? Και σ ευχαριστώ για την απάντηση σου!!

Reaction score
925
Οποίο αξιοπρεπές dac και να πάρεις διαφορες δεν ακούς. Αρκεί να λειτουργεί στο πλαίσιο ενός καλοστημένο συστήματος. Μην πετάτε τα λεφτά σας.

Reaction score
385
Οποίο αξιοπρεπές dac και να πάρεις διαφορες δεν ακούς. Αρκεί να λειτουργεί στο πλαίσιο ενός καλοστημένο συστήματος. Μην πετάτε τα λεφτά σας.
Από τι ορίζεται ενα καλοστημένο σύστημα ;

Reaction score
350
Πριν οποια αποφαση το πρωτο που πρεπει να δεις ειναι αν ο Denon θα διαχειριστει το αναλογικο σημα που θα του δωσεις απο οποιο dac σαν αμιγως αναλογικο και δεν θα κανει μετατροπη σε ψηφιακο, γιατι ετσι αδικα το dac .
Αν λοιπον το σημα μπορει να παραμεινει αναλογικο τοτε θα σου προτεινα να ανεβεις λιγο κατηγορια στην περιοχη των 500-600ευρω που εχει αξιολογα dac και steamer-dacs για να δεις σοβαρη διαφορα

Reaction score
1.885
Συμφωνώ μέχρι ένα βαθμό.
Το ενσωματωμένο dac του parasound p6 πχ που έχω, δεν φτουραει μια μπροστά στο eversolo z8.
Πιο δυναμικό στα χαμηλά, μεγαλύτερη σκηνή ειδικά σε ύψος και η ανάλυση στην λεπτομέρεια που βγάζει είναι λες και ακούς το μαμά από άλλο δωμάτιο.

Έχει και τα κακά του όμως σε κακές ηχογραφήσεις δεν είναι τόσο ευχαριστο το άκουσμα σε σχέση με το μαμά.

Επίσης σε σύγκριση με το mytek Brooklyn που τα βάλαμε δίπλα δίπλα, το mytek ενώ έχανε λιγονσε ανάλυση ήταν πιο μουσικό (μεγαλύτερο βάρος στις χαμηλομεσσαιες βασικά).

Οπότε ναι μετά από ένα σημείο παίζει να μην ακούς διάφορες η σημαντικές διαφορές για να δικαιολογήσει το κόστος , αλλά αυτες οι ρημαδες υπάρχουν παραταύτα.

Reaction score
11
Πριν οποια αποφαση το πρωτο που πρεπει να δεις ειναι αν ο Denon θα διαχειριστει το αναλογικο σημα που θα του δωσεις απο οποιο dac σαν αμιγως αναλογικο και δεν θα κανει μετατροπη σε ψηφιακο, γιατι ετσι αδικα το dac .
Αν λοιπον το σημα μπορει να παραμεινει αναλογικο τοτε θα σου προτεινα να ανεβεις λιγο κατηγορια στην περιοχη των 500-600ευρω που εχει αξιολογα dac και steamer-dacs για να δεις σοβαρη διαφορα
Πολύ καλη απάντηση!! Ναι αυτό μπορεί να γίνει με την επιλογή direct η ακόμα καλύτερα pure direct από τον ενισχυτή, έχεις κάποια καλή πρόταση??
Συμφωνώ μέχρι ένα βαθμό.
Το ενσωματωμένο dac του parasound p6 πχ που έχω, δεν φτουραει μια μπροστά στο eversolo z8.
Πιο δυναμικό στα χαμηλά, μεγαλύτερη σκηνή ειδικά σε ύψος και η ανάλυση στην λεπτομέρεια που βγάζει είναι λες και ακούς το μαμά από άλλο δωμάτιο.

Έχει και τα κακά του όμως σε κακές ηχογραφήσεις δεν είναι τόσο ευχαριστο το άκουσμα σε σχέση με το μαμά.

Επίσης σε σύγκριση με το mytek Brooklyn που τα βάλαμε δίπλα δίπλα, το mytek ενώ έχανε λιγονσε ανάλυση ήταν πιο μουσικό (μεγαλύτερο βάρος στις χαμηλομεσσαιες βασικά).

Οπότε ναι μετά από ένα σημείο παίζει να μην ακούς διάφορες η σημαντικές διαφορές για να δικαιολογήσει το κόστος , αλλά αυτες οι ρημαδες υπάρχουν παραταύτα.
Κατάλαβα!! Μια καλή πρόταση γενικά που να αξίζει σε χρήματα και απόδοση ποια θα μπορούσε να είναι?? Και σίγουρα καλύτερο από τον denon?? Για λεπτομέρειες στις μεσαίες και υψηλές....

Reaction score
1.442
Πάντως το συνέκρινε με το Cambridge audio cxn100 το eversolo dmp a6 το απλό το Wiim ultra το arcane cd5 το marantz cd60 το smsl pl200 και το έβγαλε καλύτερο το nano . Οπότε keep that in mind . Αλλιώς πας σε κατηγορία Hifi rose για αξιόλογη αναβάθμιση

Reaction score
350
τα νεα bluesound, Gustard Audalytic AH90, eversolo a6 (μεταχειρισμενο ισως), musician draco , volumio primo (τα ε τελευταια ειναι ποιο ακριβα αλλα με λιγο ψαξιμο κατι γινεται) και αλλα ισως που δεν σκεφτομαι τωρα. Αυτα παντως θα τα κοιταζα πολυ σοβαρα στην θεση σου. Αυτα για στρεαμερ
Για σκετο dac βαλε και τα topping και smsl στα 500 περιπου

Reaction score
11
τα νεα bluesound, Gustard Audalytic AH90, eversolo a6 (μεταχειρισμενο ισως), musician draco , volumio primo (τα ε τελευταια ειναι ποιο ακριβα αλλα με λιγο ψαξιμο κατι γινεται) και αλλα ισως που δεν σκεφτομαι τωρα. Αυτα παντως θα τα κοιταζα πολυ σοβαρα στην θεση σου. Αυτα για στρεαμερ
Για σκετο dac βαλε και τα topping και smsl στα 500 περιπου
Αν έβαζα ένα πολύ καλό dac και ποιοτικό αλλά όχι με τόσο καλό streamer πχ yamaha wxad 10 είτε και μέσω usb το nvidia tv shield pro tv το τελικό αποτελέσματα θ αλλοιονοταν??

Reaction score
11
Η γνωμη μου ειναι να ειναι αντιστοιχα
OK σ ευχαριστώ, να ρωτήσω κάποιοι προτείνουν και τροφοδοτικά στα dacs, αυτό είναι απαραίτητο? Βελτιώνουν πολύ τον ήχο?

Reaction score
5.523
Πάρε το Eversolo A6 (DAC+stereamer). Οι πάντες λένε ότι πρόκειται για άριστη συσκευή (δεν έχω προσωπική εμπειρία). Αλλά είναι πάνω από τα 400, αν μπορείς. Διαφορετικά αυτό που σκέφτεσαι Bluesoud Node (την τελευταία έκδοση 2024)
https://www.bluesound.com/eur/node

Last edited:

Reaction score
6.895
Αν έβαζα ένα πολύ καλό dac και ποιοτικό αλλά όχι με τόσο καλό streamer πχ yamaha wxad 10 είτε και μέσω usb το nvidia tv shield pro tv το τελικό αποτελέσματα θ αλλοιονοταν??
το wxad-10 δεν έχει ψηφιακή έξοδο,οπότε το ξεχνάς.Είναι και αρκετά παλιό μοντέλο επίσης (8ετίας) και δεν ξέρω πως τα πάει με τις ενημερώσεις του λειτουργικού musiccast της Yamaha.

O Denon δεν μετατρέπει το αναλογικό σε ψηφιακό (όπως το Wiim Ultra για παράδειγμα),αλλά όπως σου έγραψα πιο πάνω, πρέπει να κινηθείς σε άλλη κατηγορία για να δεις διαφορά. Για το λόγο αυτό,πάρε το wiim pro, το συνδέεις ψηφιακά και αν το αποτέλεσμα δεν σε καλύψει,αγοράζεις και ένα dac (με άλλα 300-350 ευρώ) στην σύνεχεια για να αναβαθμίσεις τον ήχο του και γιατί όχι να βάλεις στο παιχνίδι και κάποιο laptop (με usb σύνδεση στο dac) που μπορεί να περισσεύει κλπ.

Last edited:

Reaction score
350
OK σ ευχαριστώ, να ρωτήσω κάποιοι προτείνουν και τροφοδοτικά στα dacs, αυτό είναι απαραίτητο? Βελτιώνουν πολύ τον ήχο?
H τροφοδοσια ειναι πολυ σημαντικη, ωστοσο ολα εξαρτωνται απο την συσκευη . Στην φαση που βρισκεσαι, αν ημουν στην θεση σου ,θα κοιταζα να διαθεσω ολο το budget στην καλυτερη δυνατον συσκευη που να με καλυπτει ,αν περισσεψει budget μετα βλεπεις. Eκεινο που πρεπει να εχεις υποψην σου ειναι οτι μια βελτιωση που μπορει να δωσει μια συσκευη συνηθως εινι αρκετα μεγαλυτερη απο την βελτιωση των περιφερειακων. Παντα ομως με την προυποθεση οτι το ολο συστημα ειναι ισορροπημενο και μπορει να αποδωσει την οποια βελτιωση.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.193
Members
38.302
Νεότερο μέλος
giannisx4