symos
You're not worthy!
- Reaction score
- 8.247
Τη "δουλειά" όσον αφορά την ποιότητα την κάνει το DAC. Αν έχεις ένα καλό DAC, αυτό που θες από το streamer είναι:Τέλεια Βλαση κατανοητό, άλλη ερωση αν έχεις ένα πολύ καλό dac μ ένα οικονομικό streamer όμως θα χάσεις ποιότητα εφόσον το συνδέσεις ψηφιακά? Καλημέρα και καλή εβδομάδα κιόλας
- Να μην εισάγει πολύ jitter στο σήμα
- Να μην περνάει ηλεκτρικό θόρυβο στο DAC (μέσω του καλωδίου σύνδεσης) που μπορεί να επηρεάσει τη μετατροπή που θα γίνει στο DAC. Ο θόρυβος δηλαδή στο streamer (αν υπάρχει) δεν θα επηρεάσει το ψηφιακό σήμα, αλλά μόνο την ψηφιακοαναλογική μετατροπή, ΑΝ περάσει στο DAC και ΑΝ το DAC δεν προστατεύεται επαρκώς από κάτι τέτοιο
Αν το συνδέσεις με οπτική έχεις γλιτώσει τον θόρυβο, αν και σε πολλές υλοποιήσεις η οπτική έξοδος/είσοδος έχει μεγαλύτερο jitter. Γνώμη μου, δεν πρόκειται να ακούσεις τη διαφορά (λόγω jitter) στον αιώνα τον άπαντα.
Προσωπικά, αν είχα ένα καλό DAC, θα έπαιρνα και ένα streamer (όποιο ήταν πιο κοντά σε αυτό που θέλω από άποψη features, τιμής κλπ. χωρίς να κοιτάω "ποιότητα"), θα το σύνδεα με το DAC και θα κρατούσα όποια σύνδεση μου ακούστηκε καλύτερη (λέμε τώρα).
Τα παραπάνω που σου λέω τα έχω δοκιμάσει/εφαρμόσει/επαληθεύσει στο δικό μου σύστημα (σε ακρόαση με ακουστικά).