Αναβάθμιση DAC

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.247
Τέλεια Βλαση κατανοητό, άλλη ερωση αν έχεις ένα πολύ καλό dac μ ένα οικονομικό streamer όμως θα χάσεις ποιότητα εφόσον το συνδέσεις ψηφιακά? Καλημέρα και καλή εβδομάδα κιόλας
Τη "δουλειά" όσον αφορά την ποιότητα την κάνει το DAC. Αν έχεις ένα καλό DAC, αυτό που θες από το streamer είναι:

- Να μην εισάγει πολύ jitter στο σήμα
- Να μην περνάει ηλεκτρικό θόρυβο στο DAC (μέσω του καλωδίου σύνδεσης) που μπορεί να επηρεάσει τη μετατροπή που θα γίνει στο DAC. Ο θόρυβος δηλαδή στο streamer (αν υπάρχει) δεν θα επηρεάσει το ψηφιακό σήμα, αλλά μόνο την ψηφιακοαναλογική μετατροπή, ΑΝ περάσει στο DAC και ΑΝ το DAC δεν προστατεύεται επαρκώς από κάτι τέτοιο

Αν το συνδέσεις με οπτική έχεις γλιτώσει τον θόρυβο, αν και σε πολλές υλοποιήσεις η οπτική έξοδος/είσοδος έχει μεγαλύτερο jitter. Γνώμη μου, δεν πρόκειται να ακούσεις τη διαφορά (λόγω jitter) στον αιώνα τον άπαντα.

Προσωπικά, αν είχα ένα καλό DAC, θα έπαιρνα και ένα streamer (όποιο ήταν πιο κοντά σε αυτό που θέλω από άποψη features, τιμής κλπ. χωρίς να κοιτάω "ποιότητα"), θα το σύνδεα με το DAC και θα κρατούσα όποια σύνδεση μου ακούστηκε καλύτερη (λέμε τώρα).

Τα παραπάνω που σου λέω τα έχω δοκιμάσει/εφαρμόσει/επαληθεύσει στο δικό μου σύστημα (σε ακρόαση με ακουστικά).

Reaction score
1.457
Με βαση την δικη μου εμπειρια αλλαζοντας streamer και δοκιμαζοντας τις ψηφιακες εξοδους του σε σχεση με το προηγουμενο, με αναφορα το εσωτερικο dac του ενισχυτη μου και στις δυο περιπτωσεις, πιο πολυ διαφορα στον ηχο εκανε το streamer ως transport παρα ως dac... Τελικα κατεληξα να το χρησιμοποιω ως streaming dac δινοντας του μια ελαφρια υπεροχη μιας και ο ηχος του μου φανηκε πιο ξεκουραστος και ηρεμος.

Reaction score
354
Τέλεια Βλαση κατανοητό, άλλη ερωση αν έχεις ένα πολύ καλό dac μ ένα οικονομικό streamer όμως θα χάσεις ποιότητα εφόσον το συνδέσεις ψηφιακά? Καλημέρα και καλή εβδομάδα κιόλας
Δεν καταλαβα την ερωτηση σου.
Εκεινο που ανεφερα ποιο πανω ειναι οτι καλο ειναι να ειναι κοντινης κατηγοριας το streamer και το dac.
Δλδ νομιζω ειναι καλυτερα ενα streamer και dac 5€ το καθενα απο ενα στρεαμερ 2€ και ενα dac 8€.
Στο dac μπορεις να δωσεις ενα μικρο προβαδισμα.
Σε αυτη την εξισωση δεν πρεπει να υπολογιστει το τμημα που αφορα lifestyle ευκολιες.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.204
Members
38.303
Νεότερο μέλος
tagar