- Reaction score
- 10
Τον ενισχυτή πρέπει να τον έχω στα 6Ω ή στα 8Ω? Τα Zensor είναι 6Ω. Τι ρόλο παίζει αυτή η ρύθμιση?
Στα 6Τον ενισχυτή πρέπει να τον έχω στα 6Ω ή στα 8Ω? Τα Zensor είναι 6Ω. Τι ρόλο παίζει αυτή η ρύθμιση?
θα διαιρέσουμε με το 2.80 που ειναι το σύνηθες υψος και παλι θα σκεφτόμαστε με τετραγωνικά![]()
Αυτά για τις <<ουρές>> και το σφιχτό χαμηλό τα ακούω χρόνια τώρα.Στο γραφείο χρησιμοποιούνται σαν ηχεία "υπολογιστή" καθώς ακούω χαμηλά ραδιόφωνο, Spotify ή Βιντεοδιαλέξεις.
Όταν πρόκειται να ανέβει η ένταση για μουσική κάθομαι στα 2 μέτρα περίπου απόσταση.
Η θέση πολύ δύσκολο να αλλάξει. Όταν αλλάξει ο χώρος, θα αλλάξει και η θέση.
Προσωπικά καταλαβαίνω οτι πρέπει να πάρω κλειστό ωστε να αυξηθεί το μπάσο μεν αλλά να μη κάνει "ουρά" και μπουκώνει το χώρο. Εφόσον προορίζεται για 90% μουσική.
Οι πληροφορίες που χρειάζεσαι γι αυτό βρίσκονται ήδη στις σελ. 171 & 187-88 από το εγχειρίδιο χρήσης (pdf στην ιστοσελίδα του ενισχυτή)Αρα άν εγώ συνδέσω Sub και ενεργοποιήσω την Pre-out για Sub τότε ο ενισχυτής θα κόψει αυτόματα μπάσα από τα κυρίως ηχεία?
Αν δεν το κάνει έτσι υποθέτω οτι θα το κάνει με το Audyssey όταν θα το ρυθμίσω με το Sub σε λειτουργία σωστά?
Sub είχα σκοπό να πάρω έτσι και αλλιώς αφού μπορεί 1-2 φορές το χρόνο να βοηθάει έστω και υποτυπωδώς(σε μεγαλύτερο χώρο) σε "πάρτυ" γενεθλίων όχι σε εντάσεις νυχτομάγαζου που δεν μπορείς να μιλήσεις.
..........στον πρωτο μου χωρο,ιδια τετραγωνικα, ξεκινησα με ενα magnat down fire.....επαιζε συμπαθητικα,,
μετα πηρα ενα καντον 12ρι,,,,και συντομα εβαλα αλλο ενα......χαρα δεν ειδα ποτε με αυτα....(απλα μπασακι)
ο χωρος ειχε ιδιο πλατος - υψος = οτι χειροτερο )..
(αυτο που ηθελα)
μετα εβαλα ενα sunfire και βρηκα χαρα,,,,,,,,ιδανικη μπορω να πω,,,,
πιο μετα εβαλα ενα earth 15ρι.....γεμισα χαμηλα ...αλλα all over καλυτερο ηταν το sun
Μετα εβαλα για λιγο το διπλο 15ρι της teufel.....χαρα 0....
Πιο μετα περασα απο τα 12-4 τμ στα σκαρτα 40 και ισωσα......
με 4 κλιπς ενα svs ..και μετα με 2 ev18ιντσα και ενα 15ρι earth........
"Ουρές" έχω ακούσει από φτηνιάρικο παθητικό Sub. Σοβαρό Sub αυτοενισχυόμενο δεν έχω ακούσει ποτέ σε σπιτι. Γι αυτό και ανέφερα αυτό που διάβασα. Γι αυτό δεν γνωρίζω αν ισχύει.Αυτά για τις <<ουρές>> και το σφιχτό χαμηλό τα ακούω χρόνια τώρα.
Μάλιστα από ανθρώπους που αν τους αναστρέψεις τη φάση του tweeter και ακυρώσει όλη η περιοχή διασταύρωσης δεν θα πάρουν χαμπάρι.
Το πιθανότερο δε είναι να πουν ότι είναι καλύτερα!
Να στο πω με απλά λόγια είναι παραμύθιασμα του μυαλού από αυτά που διαβάζουν από δω και από κει.
Αυτό το τελευταίο, ειδικά για μικρούς χώρους που δεν ανέχονται χαμηλές συχνότητες, δεν είναι και τόσο καλό όπως καταλαβαίνεις.
Το πρόβλημα δεν το δημιουργεί η στάθμη ακρόασης, αλλά η διάδοση των χαμηλών συχνοτήτων σε μικρό χώρο."Ουρές" έχω ακούσει από φτηνιάρικο παθητικό Sub. Σοβαρό Sub αυτοενισχυόμενο δεν έχω ακούσει ποτέ σε σπιτι. Γι αυτό και ανέφερα αυτό που διάβασα. Γι αυτό δεν γνωρίζω αν ισχύει.
ΑΝ παρατηρήσω θέμα λόγω του μικρού χώρου δεν μπορώ απλά να χαμηλώσω το Volume στο Sub Μέχρι να εξαλειφθούν τα προβλήματα? Η μόνο και μόνο που θα παίζει ανεξαρτήτως ήχου ίσως έχω θέμα?
Τι εννοείς Αργύρη?Γνώμη μου είναι πως σε 14 τετραγωνικά ένα υπογούφερ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από λύσεις.
Δανείσου κάποιο και δοκίμασε το πριν μπεις σε περιπέτειες.
Προσπάθησε επίσης να <<παίξεις>> με την τοποθέτηση των ηχείων σου.
Σαν κάτοχος δύο crystal και μάλιστα πιο παλιών μοντέλων, μόνο τα καλύτερα έχω να πω.Τα Subwoofers της Crystal Audio που έχει στο Site της τί λένε?
Γενικώς εκτός του οτι είναι Ελληνική βλέπω οτι αναγνωρίζεται διεθνώς και τα προιόντα της θεωρούνται αξιοπρεπή.
Το κακό με το δικό μου χώρο είναι πως εχω ύψος 3.40 στις άκρες και φτάνει 4.10 στη μέση.. Είναι δηλ σκεπή ξύλινη..Τι εννοείς Αργύρη?
Καλύτερα καθόλου στα 14 τμ. ?
Η 2 μικρά?
Απλά βλέπω οτι δεν τα αναφέρει κανείς και οι περισσότερες αναφορές σε αυτά γίνονται μεταξύ 2011-2014, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχουν αρνητικά σχόλια. Και αυτό μου κάνει εντύπωση.Σαν κάτοχος δύο crystal και μάλιστα πιο παλιών μοντέλων, μόνο τα καλύτερα έχω να πω.
Ο κογος που υπαρχουν λιγα σχολια ειναι γιατι υπαρχουν καλυτερα σαμπ σημερα σε αυτα τα λεφτα.Απλά βλέπω οτι δεν τα αναφέρει κανείς και οι περισσότερες αναφορές σε αυτά γίνονται μεταξύ 2011-2014, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχουν αρνητικά σχόλια. Και αυτό μου κάνει εντύπωση.
Αργύρη???Τι εννοείς Αργύρη?
Καλύτερα καθόλου στα 14 τμ. ?
Η 2 μικρά?