Αναζητηση Κεφαλής πικάπ.

Reaction score
18
Καλησπέρα.

Είμαι σε αναζήτηση κεφαλής πικαπ για να αντικαταστήσει μια Ortofon OM Pro S.
Έλεγα μήπως πάω σε κάτι vfm όπως Audio Technica VΜ95E ή VM520EB?

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.630
Audio Technica φυσικά, πήγαινε στην 540 ή στην 740 αν την αντέχεις οικονομικά. Μπορείς να βρεις και την 440 Mlb (παλαιότερο μοντέλο) που για μένα είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε αυτά τα χρήματα!

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.630
Αυτές που σου πρότεινα, δεν κάνουν για DJing... η AT-XP5, XP7 κάνουν.

Reaction score
18
Για DJing έχεις την ORTOFON?
Μου έδωσαν ένα pickup JVC της εποχής και του είχαν βάλει αυτή επανω. Θέλω να την αλλάξω γιατι θεωρώ οτι χάνει πολυ σε απόδοση για τα LM3886 που έχω.

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.630
Κατάλαβα, εισαγωγή στον κόσμο του βινυλίου. Πάντως μια καλή κεφαλή δεν πάει ποτέ χαμένη. Άσε που καλύτερα να έχεις καλή κεφαλή παρά πολύ καλό phono stage.
Γιάννης

Reaction score
18
Κατάλαβα, εισαγωγή στον κόσμο του βινυλίου. Πάντως μια καλή κεφαλή δεν πάει ποτέ χαμένη. Άσε που καλύτερα να έχεις καλή κεφαλή παρά πολύ καλό phono stage.
Γιάννης
Και φαντάσου οτι αυτος παλαιότερα είχε μια ΑΤ95 και την έδωσε για την ortofon επειδη δίνει περισσότερα mV

ika

News
Reaction score
15.250
Μου έδωσαν ένα pickup JVC της εποχής και του είχαν βάλει αυτή επανω. Θέλω να την αλλάξω γιατι θεωρώ οτι χάνει πολυ σε απόδοση για τα LM3886 που έχω.
Για να βάλεις την όποια νέα κεφαλή στο κέλυφος, θα χρειαστείς τουλάχιστον και ένα προτράκτορα.

Και φαντάσου οτι αυτος παλαιότερα είχε μια ΑΤ95 και την έδωσε για την ortofon επειδη δίνει περισσότερα mV
Δεν θα άντεχε την διαφορά στάθμης του ήχου μεταξύ του πικάπ και άλλων πηγών, εδώ που τα λέμε είναι εκνευριστική, αλλά διάλεξε λάθος κεφαλή.

Last edited:

Reaction score
18
και εγω σκεφτομουν αν θα άξιζε να διαθέσω κανα 100αρι για κεφαλη ή οχι. τωρα για περισσότερα, το ακουω αλλα.... θα μου ειναι πολυ δύσκολο....

ika

News
Reaction score
15.250
Μιά ΑΤ γύρω στα 100-150€ και θα είναι ΟΚ νομίζω, χωρίς να αποκλείεται άλλη μάρκα πχ ORTOFON, GOLDRING κλπ.
Δες μόνο να μην έχει σφαιρική βελόνα.

Έχει και την OVER HUNG ένδειξη, οπότε δεν πολυχρειάζεσαι τον προτράκτορα

Από ιμάντα είναι ΟΚ?

Reaction score
18
Ιμάντα έχω αλλάξει. Το over hung δεν το ξέρω τι είναι αλλά θα το ψάξω.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.098
Members
38.288