Αναθεωρηση..

Reaction score
4.815
Εχει κυλησει πολυ νερο στο αυλακι της υψηλης πιστοτητας και σιγουρα ολα ειναι διαφερετικα απο τοτε που ξεκινουσαμε.
Ισως να ειχε ενδιαφερον να πουμε τι εχει αλλαξει μετα απο τοσα χρονια για εμας προσωπικα
και τι εχουμε αναθεωρησει στον τροπο που βλεπουμε και χειριζομαστε στην πραξη
την αναπαραγωγη υψηλης πιστοτητας στο τωρα.
Ποιες σταθερες, πρακτικες και συνηθειες αλλαξαν για θεωρητικους, πρακτικους η αλλους λογους.
Μπορει και να το υποψιαζομαστε αλλα νομιζω οτι θα ηταν καλο να το δουμε και διατυπωμενο.

Εμπειριες, προσδοκιες, ανακαλυψεις, απογοητευσεις.
Τι πιστευατε τοτε, τι τωρα, αν η τεχνολογια εκπληρωσε για εσας τις υποσχεσεις της, ολα εχουν την σημασια τους.

Με δυο λογια τι εχουμε κερδισει, τι εχουμε χασει και τελος παντων
τι λειτουργει σημερα σε πραγματικες συνθηκες παντα με γνωμονα την υψηλη πιστοτητα.
Σχολιασετε ελευθερα εντος θεματος...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.844
Θα ακουστώ-θεωρηθώ περίεργος , αλλά έχουμε γεμίσει ενεργά ηχειάκια της πλακώς.
Και εγώ ενεργά έχω , αλλά τελείως διαφορετικά από τα κουτάκια που πουλάνε τώρα οι εταιρίες.
Επίσης έχουμε γεμίσει με class d ενισχυτικά τα οποία και δεν συμπαθώ καθόλου.
Και κάμποσα ακόμα , θα τα γράψω αργότερα. Οπως ηχεία χωρίς μεγάλα woofers , αλλά στήλες με 2-3-4 μικρά σε σειρά και παράλληλα.

Reaction score
6.930
Εχει κυλησει πολυ νερο στο αυλακι της υψηλης πιστοτητας και σιγουρα ολα ειναι διαφερετικα απο τοτε που ξεκινουσαμε.
Ισως να ειχε ενδιαφερον να πουμε τι εχει αλλαξει μετα απο τοσα χρονια για εμας προσωπικα
και τι εχουμε αναθεωρησει στον τροπο που βλεπουμε και χειριζομαστε στην πραξη
την αναπαραγωγη υψηλης πιστοτητας στο τωρα.
Ποιες σταθερες, πρακτικες και συνηθειες αλλαξαν για θεωρητικους, πρακτικους η αλλους λογους.
Μπορει και να το υποψιαζομαστε αλλα νομιζω οτι θα ηταν καλο να το δουμε και διατυπωμενο.

Εμπειριες, προσδοκιες, ανακαλυψεις, απογοητευσεις.
Τι πιστευατε τοτε, τι τωρα, αν η τεχνολογια εκπληρωσε για εσας τις υποσχεσεις της, ολα εχουν την σημασια τους.

Με δυο λογια τι εχουμε κερδισει, τι εχουμε χασει και τελος παντων
τι λειτουργει σημερα σε πραγματικες συνθηκες παντα με γνωμονα την υψηλη πιστοτητα.
Σχολιασετε ελευθερα εντος θεματος...
Γεια σου φίλε μου.
Ωραίος ο συλλογισμός σου αλλά τι να γράψεις για υψηλή πιστότητα όταν καραδοκούν οι 5-6 κλασικοί μανιαμούνιες που γελοιοποιούν τα σωστά επειδή εκείνοι δεν μπόρεσαν ή δεν γνώριζαν 😀😀

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.945
Γεια σου φίλε μου.
Ωραίος ο συλλογισμός σου αλλά τι να γράψεις για υψηλή πιστότητα όταν καραδοκούν οι 5-6 κλασικοί μανιαμούνιες που γελοιοποιούν τα σωστά επειδή εκείνοι δεν μπόρεσαν ή δεν γνώριζαν 😀😀
Οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να συγκινεί ή να έχει πλάκα μέχρις ότου παύει να λειτουργεί με τέτοιους μηχανισμούς. Η υψηλή πιστότητα δεν είναι δα και... σπαλομπριζόλα ώστε να διεκδικούσε την ικανοποίηση όσων θα τη γεύονταν ανεξαρτήτως συνθηκών. Μελλοντικά κιτ επιβίωσης της ΕΕ θα έπρεπε να συμπεριλάβουν και... συνδρομή σε διαδικτυακή πλατφόρμα.:roflmao:

gid

Reaction score
9.745
Οπως ηχεία χωρίς μεγάλα woofers , αλλά στήλες με 2-3-4 μικρά σε σειρά και παράλληλα.
Αυτή η μόδα έχει χαντακώσει εδώ και σχεδόν 40 χρόνια όλη την υπόθεση που λέγεται "απολαυστική αναπαραγωγή".

Φτύνει αίμα κανείς για να βρει ηχείο με κάτι τόσο τερατώδες όσο ένα μαμημένο 8άρι γούφερ. Πάλι καλά που υπάρχουν μερικά ενεργά μόνιτορ να δώσουν μια διέξοδο.

Reaction score
751
Πολλά έχουν αλλάξει από την 10ετία του 60-70 μέχρι σήμερα. Από ένα χόμπυ για τον οποιοδήποτε σήμερα έγινε ένα χόμπυ για λίγους. Τεράστιος αριθμός κατασκευαστών και ανεξέλεγκτος τρόπος κοστολόγησης. Ευτυχώς μπήκε μέσα η επιστήμη οπότε με γενικά "λογικά" κόστη αγοράζεις συσκευές πραγματικά υψηλής πιστότητας. Όπως και σε όλα τα είδη έτσι και στο χόμπυ έχουμε σημαντικές εξελίξεις που έφεραν τα πάνω κάτω με το πως ακούμε σήμερα μουσική. Βέβαια το πρόβλημα παραμένει με την πανσπερμία κατασκευαστών που ο καθένας διατείνεται ότι αυτός ξέρει την αλήθεια για να ακούσεις πράγματα και θάματα, και κανένα φυσικά σύστημα δεν ακούγεται ίδιο με το άλλο.
Η αντιστοιχία παραμένει ότι τα συστήματα αναπαραγωγής έχουν σχέση με το φυσικό γεγονός όσο μια πλαστική γυναίκα με την αληθινή δυστυχώς, και μάλλον δεν προβλέπεται να αλλάξει.
Αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι ότι η χρυσή εποχή για την Ελλάδα της 10ετίας του 2000 όπου στηνόταν ναυαρχίδες στις εκθέσεις πέρασε, αλλά θα ζήσουμε και χωρίς αυτές τι να κάνουμε.....................

Reaction score
21.143
Υψηλή adhērentia, fidēs ή mittimus ; :D

Μάλλον για ακρίβεια, μιλάνε. Αλλά ακρίβεια ως πρός τι ; Αυτό που υπόσχεσαι ότι προσφέρεις και είσαι ακριβής σε αυτό ; Ή ακρίβεια ως πρός το πραγματικό γεγονός ; Μάλλον το τελευταίο.

Last edited:

Reaction score
9.045
Πολύ καλησπέρα......
Υψηλή Πιστότητα εεε High Fidelity δηλαδή, κάποτε τα παλιά τα χρόνια κοιτάζαμε το made Japan, made Usa κ.τ.λ.
και λέγαμε καλό θα είναι αυτό το μηχάνημα, ανεξαρτήτως τιμής, θα πρέπει να πουλήσω ( Γυναίκα, παιδιά, σπίτι, αυτοκίνητο...νεφραμιές ) για να αγοράσουμε τώρα κάτι αξιόλογο.
Τώρα ελάχιστες εταιρείες έχουν αυθεντική στάμπα παραγωγής και φυσικά τα πολύ ακριβά τους μοντέλα.
Όλοι κοιτάζουν να φτιάχουν με πιο φτηνά υλικά, και χωρίς ανταλλακτκά....μιας χρήσης που λένε, ας όψετε η Κίνα.
Service δεν υπάρχει από τις εκάστοτε αντιπροσωπείες, ψάχνεις μόνος σου αν σου χαλάσει κάτι, για ηχητική ακρόαση δεν υπάρχει τίποτα μόνο από μηδαμηνές αντιπροσωπείες που κρατάνε ακόμα......εεεε τι άλλο.
Είναι σαν να θέλω να φάω καλό σουβλάκι, μα πως που, αφού οι περισσότεροι χρησιμοποιούν έτοιμα υλικά.
Αυτά τα λίγα είχα να πω............άντε και καλή συνέχεια.

Reaction score
4.392
Αυτή η μόδα έχει χαντακώσει εδώ και σχεδόν 40 χρόνια όλη την υπόθεση που λέγεται "απολαυστική αναπαραγωγή".

Φτύνει αίμα κανείς για να βρει ηχείο με κάτι τόσο τερατώδες όσο ένα μαμημένο 8άρι γούφερ. Πάλι καλά που υπάρχουν μερικά ενεργά μόνιτορ να δώσουν μια διέξοδο.
Δεν είναι μόδα, είναι εξέλιξη και ανάγκη. Από την άλλη, υπάρχουν ακόμα ρομαντικοί κατασκευαστές και καλώς υπάρχουν.

Reaction score
530
Ωραίο θέμα.
Τι άλλαξε…μμμμμ μάλλον πολλά,
Και το κυριότερο για πολύ κόσμο , αλλαξαν οι συνήθειες μας, και δεν νομίζω πως αφιερώνουμε πλέον χρόνο για να ακούσουμε μουσική….
Πλέον ακούμε τα μηχανήματα , αλλάζουμε καλωδια, πολυμπριζα , μπανάνες , κάνουμε το σαλόνι μας λες και είναι studio με μπασοπαγιδες και ένα σωρό αλλά μπλιμπλικια , τα οποία πληρώνονται χρυσάφι….
Ξέρω άνθρωπο που βγάζει ελάχιστα αλλά πληρώνει με τις οικονομίες του πολλαπλά από όσα χρειάζεται.
Και όλο αυτό επειδή έχει στηθεί μια βιομηχανία τεχνολογική με σκοπό να μας τα παίρνει αδρά.
Μου λείπει η εποχή που μαζευόμαστε και ακούγαμε τις ροκιες μας σε υπνοδωμάτια , με κάποιους να έχουν τα ηχεια με τα 10ιντσα γουφερ σε καρέκλες, άλλοι στο σύνθετο λόξα πλαγιασμένα αλλά γελάγαμε με την ψυχή μας.
Μας ανατρίχιαζε το sultans of swing , και όλα τα κομμάτια της εποχής.
Τώρα τρέχουμε να αγοράσουμε καλωδια πύθωνες που κοστίζουν μισθούς ολόκληρους , ακούμε από χλιδάτα 5αρακια γουφερ άντε στην καλύτερη 6,5 άρια , γιατί ένα σωστό ηχείο δαπέδου κοστίζει 15 βασικούς μισθούς ενός υπαλλήλου.
Όλα αλλαξαν αλλά πιο πολύ εμείς οι ίδιοι που μας παρέσυρε η τεχνολογία και το δήθεν Hi End.
Αναπολώ ειλικρινά εκείνες τις εποχές , που άκουγα Γιάννη Πετριδη , Γιωργο Πολυχρονίου και ένα σωρό ωραιοτατους ραδιοφωνικούς σταθμούς,
Αναπολώ το πικαπ μου (δεν εχω πλέον) αλλά εχω Spotify , you tube και όλη την δισκοθήκη σε ένα στικάκι όσο ένα μισό κουτί σπίρτα.
Τότε κοιτάγαμε τα βανίλια μας……τώρα βλέπω στο iPad τι θα στείλω στο streamer.

αλλαξαν οι εποχές σε πολλά , ναι πάμε μπροστά , ναι ακούμε για ώρες χωρίς πονοκέφαλο πια αν έχουμε καλά μηχανήματα αλλά πάντα κάτι μας λείπει και πάντα θα μας λείπει γιατί η πολιορκία μας χτυπάει αλύπητα.
Με ένα κλικ στο ΝΕΤ μαθαίνουμε σε χρονο ρεκόρ τα πάντα.
Τότε ….επαιρνα το λεωφορείο πιτσιρίκος να κατέβω στην πλατεία Αμερικής η στην 3η Σεπτεμβρίου, στην στοά φέξη , να χαζέψω ηχεια , ενισχυτες , κασετόφωνα και πικαπ και καθόμουν με τις ώρες να χαζεύω.
Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου , συγνώμη αν ζάλισα με τα λόγια μου, αλλά μου άρεσε το θέμα και έβγαλα εαυτόν.
Και σε όσα αναφέρομαι βάζω πρώτα από όλα ΕΜΕΝΑ σαν θύτη …..για να μην παρεξηγηθώ.

gid

Reaction score
9.745
Δεν είναι εξέλιξη ούτε ανάγκη να πυροβολούν οι κατασκευαστές τα πόδια τους και να φυλακίζουν τους καταναλωτές στα 6.5άρια που αδυνατούν να βγάλουν τη δεύτερη οκτάβα.

Ας έφτιαχναν ηχεία και στενά αλλά και φαρδύτερα, να καλυφθούν όλοι. Όποιος τρέμει την παντόφλα αν βάλει "χοντρά" ηχεία στο σαλόνι του, ας πάρει και με 4άρια.... Οι υπόλοιποι μπορεί να θέλουν και 12άρι... Αυτό, γι' αυτούς, ΕΙΝΑΙ ανάγκη.

Reaction score
29
Πολύ ωραίο ποστ!
Ωραίο θέμα.
Τι άλλαξε…μμμμμ μάλλον πολλά,
Και το κυριότερο για πολύ κόσμο , αλλαξαν οι συνήθειες μας, και δεν νομίζω πως αφιερώνουμε πλέον χρόνο για να ακούσουμε μουσική….
Πλέον ακούμε τα μηχανήματα , αλλάζουμε καλωδια, πολυμπριζα , μπανάνες , κάνουμε το σαλόνι μας λες και είναι studio με μπασοπαγιδες και ένα σωρό αλλά μπλιμπλικια , τα οποία πληρώνονται χρυσάφι….
Ξέρω άνθρωπο που βγάζει ελάχιστα αλλά πληρώνει με τις οικονομίες του πολλαπλά από όσα χρειάζεται.
Και όλο αυτό επειδή έχει στηθεί μια βιομηχανία τεχνολογική με σκοπό να μας τα παίρνει αδρά.
Μου λείπει η εποχή που μαζευόμαστε και ακούγαμε τις ροκιες μας σε υπνοδωμάτια , με κάποιους να έχουν τα ηχεια με τα 10ιντσα γουφερ σε καρέκλες, άλλοι στο σύνθετο λόξα πλαγιασμένα αλλά γελάγαμε με την ψυχή μας.
Μας ανατρίχιαζε το sultans of swing , και όλα τα κομμάτια της εποχής.
Τώρα τρέχουμε να αγοράσουμε καλωδια πύθωνες που κοστίζουν μισθούς ολόκληρους , ακούμε από χλιδάτα 5αρακια γουφερ άντε στην καλύτερη 6,5 άρια , γιατί ένα σωστό ηχείο δαπέδου κοστίζει 15 βασικούς μισθούς ενός υπαλλήλου.
Όλα αλλαξαν αλλά πιο πολύ εμείς οι ίδιοι που μας παρέσυρε η τεχνολογία και το δήθεν Hi End.
Αναπολώ ειλικρινά εκείνες τις εποχές , που άκουγα Γιάννη Πετριδη , Γιωργο Πολυχρονίου και ένα σωρό ωραιοτατους ραδιοφωνικούς σταθμούς,
Αναπολώ το πικαπ μου (δεν εχω πλέον) αλλά εχω Spotify , you tube και όλη την δισκοθήκη σε ένα στικάκι όσο ένα μισό κουτί σπίρτα.
Τότε κοιτάγαμε τα βανίλια μας……τώρα βλέπω στο iPad τι θα στείλω στο streamer.

αλλαξαν οι εποχές σε πολλά , ναι πάμε μπροστά , ναι ακούμε για ώρες χωρίς πονοκέφαλο πια αν έχουμε καλά μηχανήματα αλλά πάντα κάτι μας λείπει και πάντα θα μας λείπει γιατί η πολιορκία μας χτυπάει αλύπητα.
Με ένα κλικ στο ΝΕΤ μαθαίνουμε σε χρονο ρεκόρ τα πάντα.
Τότε ….επαιρνα το λεωφορείο πιτσιρίκος να κατέβω στην πλατεία Αμερικής η στην 3η Σεπτεμβρίου, στην στοά φέξη , να χαζέψω ηχεια , ενισχυτες , κασετόφωνα και πικαπ και καθόμουν με τις ώρες να χαζεύω.
Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου , συγνώμη αν ζάλισα με τα λόγια μου, αλλά μου άρεσε το θέμα και έβγαλα εαυτόν.
Και σε όσα αναφέρομαι βάζω πρώτα από όλα ΕΜΕΝΑ σαν θύτη …..για να μην παρεξηγηθώ.
Πολύ ωραίο ποστ!
Ακριβώς τα ίδια συναισθήματα έχω για την αυτοκίνηση, τα μηχανικά ρολόγια και άλλες αγάπες που ξεκίνησαν πριν χρόνια.

Μάλλον μεγαλώνουμε...

Reaction score
4.392
Πολλά έχουν αλλάξει από την 10ετία του 60-70 μέχρι σήμερα. Από ένα χόμπυ για τον οποιοδήποτε σήμερα έγινε ένα χόμπυ για λίγους. Τεράστιος αριθμός κατασκευαστών και ανεξέλεγκτος τρόπος κοστολόγησης. Ευτυχώς μπήκε μέσα η επιστήμη οπότε με γενικά "λογικά" κόστη αγοράζεις συσκευές πραγματικά υψηλής πιστότητας. Όπως και σε όλα τα είδη έτσι και στο χόμπυ έχουμε σημαντικές εξελίξεις που έφεραν τα πάνω κάτω με το πως ακούμε σήμερα μουσική. Βέβαια το πρόβλημα παραμένει με την πανσπερμία κατασκευαστών που ο καθένας διατείνεται ότι αυτός ξέρει την αλήθεια για να ακούσεις πράγματα και θάματα, και κανένα φυσικά σύστημα δεν ακούγεται ίδιο με το άλλο.
Η αντιστοιχία παραμένει ότι τα συστήματα αναπαραγωγής έχουν σχέση με το φυσικό γεγονός όσο μια πλαστική γυναίκα με την αληθινή δυστυχώς, και μάλλον δεν προβλέπεται να αλλάξει.
Αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι ότι η χρυσή εποχή για την Ελλάδα της 10ετίας του 2000 όπου στηνόταν ναυαρχίδες στις εκθέσεις πέρασε, αλλά θα ζήσουμε και χωρίς αυτές τι να κάνουμε.....................
Διαφωνώ :)
Δεν είναι hobby για λίγους. Καλό είναι που υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα για να διαλέξουμε. Η επιστήμη έκανε άλλο καλό. Δεν μείωσε τα κόστη. Φθηνές συσκευές υπήρχαν και θα υπάρχουν. Η επιστήμη βοήθησε στην πληροφορία, στην ευκολία και σε κάποιους τομείς στην εξέλιξη.

Reaction score
530
Μήπως θυμάσαι πώς το έλεγαν το κατάστημα εκεί?
Αχ πολλά τα χρόνια …..δυστυχώς όχι.
Το μόνο που θυμάμαι ( χαχαχαχα ) κάτι mission που πήγα αγόρασα δαπέδου με 5,5 άρια γουφερ και κόντευα να σκάσω από στεναχώρια γιατί σπίτι έψαχνα να βρω που είχε χαθεί το μπάσο……

Reaction score
4.392
Δεν είναι εξέλιξη ούτε ανάγκη να πυροβολούν οι κατασκευαστές τα πόδια τους και να φυλακίζουν τους καταναλωτές στα 6.5άρια που αδυνατούν να βγάλουν τη δεύτερη οκτάβα.

Ας έφτιαχναν ηχεία και στενά αλλά και φαρδύτερα, να καλυφθούν όλοι. Όποιος τρέμει την παντόφλα αν βάλει "χοντρά" ηχεία στο σαλόνι του, ας πάρει και με 4άρια.... Οι υπόλοιποι μπορεί να θέλουν και 12άρι... Αυτό, γι' αυτούς, ΕΙΝΑΙ ανάγκη.
Διαφωνώ :)
Μια χαρά ΚΑΙ μεγάλα ηχεία φτιάχνουν. Απλά στα μικρά φαίνεται περισσότερο η εξέλιξη.
Υπάρχουν και τα υποβαθύφωνα εδώ και 40+ χρόνια αφού..
Και εγώ γουστάρω τα big ones πάντως.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.897
Members
38.383
Νεότερο μέλος
Alesta