Featured Κριτική συστήματος με ακουστικές εντυπώσεις

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.250
προτιμω το πικαπ που ηδη εχεις :boast:
-> βεβαια το θεμα αναφερεται σε στημενα λεμονια...ερρ.....συστηματα...
Εντως μιας... υπαρκτης χαλιεντικης , διατρεχουμε το κινδυνο να αναφερθουμε σε πραγματικα γεγονοτα σε αυτο το φορουμ...που μαλλον κινηται στο χωρο του φανταστικου...σχεδων science fidelity....:king::angel:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.895

... Στο 2,00 και μετά πρωτοστατεί snare drum τύμπανα και ορχήστρα ...

.... Καμία σχέση τό snare τουλάχιστον με αυτό που άκουσα στα δύο μέτρα απόσταση σέ μαθητική παρέλαση σήμερα στην Καισαριανή

Πολύ πριμαριστο και χωρίς σώμα αυτό από τό σύστημα μου

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.895
... Και για νά τό γυρίσουμε λίγο στο software που άπτεται και τρέφει τα συστήματα μας ( εγγραφές και παραγωγές αναπαράγουν ) ... υπάρχουν κάποιες τής inak που εκ πρώτης ακούγονται αντιεντιπωσιακες και στεγνές... Όμως πιο πραγματικές ...

... Στα τύμπανα πάλι πχ , είναι πολύ πιο κοντά στο live

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.250
οι ντραμερ ειναι ο αδυναμος κρικος μιας μπαντας...οταν δεν ειναι ο κιθαριστας... μη το ξεχνας...
-αλλα οποιος εχει τη μπαντα εχει και το μαχαιρι.
-
για να καταλαβεις τι εννοω δηλαδη προσεξε τα τυμπανα σε μια αντιπροσωπευτικη περιπτωση της υποθεσης (ενδεικτικα) :
album version:

studio live (πες το προβα της μπαντας στο στουντιο - αν και λογικα εχει περασει καποιο EQ - και εχουν πειραξει τις σταθμες)

συναυλια (παλι με πειραγμανο eq και σταθμες)
-
και παμε να τους δουμε , ποτε ειναι.
edit με την υποσημεωση - βεβαια οποιος ακουει PSB δεν τον ενδιαδερει ουτε ο χαλιεντισμος ουτε το χαι φαι το εχει ξεπερασει οπως οι παιδικες αρρωστιες..
-και σορρυ για το οφτοπικ :offtopic:

Last edited:

Reaction score
34
Χονδρικά υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων στο χόμπι μας...
1) Αυτοί που στήνουν αποκλειστικά ...με το αυτί
2) Αυτοί που βλέπουν specs, μετράνε με μικρόφωνα, μετράνε αποστάσεις... και κάπως έτσι στήνουν το σύστημα τους

Και η δεύτερη κατηγορία όμως στο τέλος θα κρίνει με το αυτί, θα επιβεβαιώσει τουλάχιστον τη δουλειά που έγινε...

Ανήκω περισσότερο στη δεύτερη κατηγορία, φυσικά στο τέλος πάντα ακολουθεί ακρόαση...

Με τον καιρό παρατήρησα πως στην ακρόαση αυτή, το ζητούμενο (για μένα) δεν είναι να εντοπίσεις κάποιο πρόβλημα, που κρατάει πίσω το σύστημα...
Το ζητούμενο είναι να ξεχάσεις έστω για λίγο πως κάνεις κριτική, να μπορέσει να σε παρασύρει η μουσική... πρακτικά να μη σε ενοχλήσει τίποτα ώστε να συμβεί αυτό.

Αν καταφέρει η κιθάρα του Knopfler, η τρομπέτα του Baker, το πιανάκι του Svensson και η φωνή του Hoyem να με παρασύρει και να ξεχάσω τι κάνω εκείνη τη στιγμή, θεωρώ πως το στήσιμο πέτυχε... μπορεί να ασχοληθώ λίγο ακόμη ψάχνοντας προβλήματα αλλά με δυσκολία, θεωρώ πως είμαι εντάξει...

Σε σας πως δουλεύει το πράμα;;; Το "ψειρίζετε" μέχρι αηδίας?
Καλησπερα σας.
Εγω ανηκω στην πρωτη κατηγορια αλλα θα ηθελα πολυ να εχω την επιβεβαιωση των ανθρωπων της δευτερης κατηγοριας για το στησιμο μου.
Θα ηθελα για παραδειγμα οταν κατασκευαζω ενα ηχειο diy να μπορω να το παω σε ενα εργαστηριο και να του κανουν ολες τις προβλεπομενες μετρησεις ετσι ωστε να εχω τα διαγραμματα και την εικονα του σε αριθμους.
Γνωριζετε αν υπαρχει καποιο τετοιο εργαστηριο?

Ευχαριστω.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.764
Απο την ωρα που μετρηθηκε ο χωρος ,μπηκαν μπασοπαγιδες ,absorbers, diffusers και στο τελος επεσε και η ρυθμηση με το EQ αρχισα να ακουω μουσικη οπως πρεπει......εννοιες και λεξεις που καποτε ας πουμε μας τρομαζαν η μαλλον δεν μπορουσαμε να ασπαστουμε λογω κολληματων,λογω υποτιθεμενων εμπεριστατωμενων αποψεων διαφορων πεφωτισμενων πωλητων αναλογων καταστηματων και πλεον το φως ....ανευ επιστροφης και ξανα προβληματιζμων.

Ακομα και η ηχειαρα προδιδεται αν ο χωρος ειναι λαθος.

Αν οι ανακλασεις σου ριχνουν χαστουκια στα μουτρα και συ ,εγω,ο αλλος λεει οτι εχει απιστευτη εικονα το ηχειο.

Ακομα και τα χιλιαρικα που εχουμε ριξει σε σουπερ ντουπερ καλωδια για να παρουμε το κατι τις παραπανω ολα φτιαχνονται και σαφως βελτιωνονται αν μετρησεις σωστα και με το eq βοηθησεις την κατασταση στο σημειο που χωλαινει ενα ηχητικο αποτελεσμα και δυστυχως αν δεν φτιαχτει ο χωρος ακροασης παλι θα υπαρχει ενα σοβαρο τρωτο προβλημα που ποτε δεν θα ακουσεις σωστα!

Δυστυχως ετσι ειναι η μαλλον πρεπει να ειναι και αναλογα να πραξουμε......ολα αυτα μετα απο 40 χρονια ακροασεων με χιλιαδες ευρω ξοδεμενα ,ταξιδια σε αλλους νομους να ακουσω διαφορα συστηματα,8 φορες Γερμανια στην εκθεση στο MOCH ,ατελειωτες συζητησεις με ανθρωπους ουσιαστικους με απολυτη γνωση του αντικειμενου αλλα και την προσωπικη μου ξεροκεφαλια σε καποια θεματα που τελικα επρεπε να ειχα πιστεψει απο την αρχη........αυτα απο μενα φιλτατοι!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.953
Members
38.386
Νεότερο μέλος
JunisFrey