Ανακαλυπτοντας τη μουσικη απο 70-90 με εναν όρο!

Reaction score
68
ευχαριστω ολους σας. Ειμαι εκτος σπιτιου αυτην την περριοδο αλλα θα τα ακουσω ολα οσα προτεινετε. Ειναι τοσο σημαντικο να ανακαλυπτεις μουσικη ειναι τοσο σημαντικο να την ακους για πρωτη φορα και να τη μαθαινεις

Reaction score
30
Προσωπικά οι Μικρές Επαναστάσεις σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου με τη μαγική φωνή της Αλέκας Κανελλίδου για 1988 που βγήκε σε cd ακούγεται άψογα και μάλιστα είναι στα 10 πρώτα που έβγαλε σε αυτό το format η Minos. Είναι ένα album κόσμημα της δισκογραφίας αν και πολύ αδικημένο και τα πιο πολλά κομμάτια δεν υπάρχουν σε spotify κλπ. Και επειδή αναφέρατε για Καλογιάννη έχουν πολύ καλό ήχο όλα όσα έβγαλε σε cd η Polygram. Το τραγούδι "Σόνια" που είπατε είναι σε δίσκο από τους ελάχιστους της δισκογραφίας του που δεν βγήκαν σε cd.

Να προτιμήσεις αρχικές εκδόσεις cd και όχι remastered (που βγήκαν μετά το 2010)

Από Κανελλίδου το μόνο αρνητικό είναι ότι σε αυτό το cd όταν το ακούς συνεχόμενα μερικά κομμάτια είναι σε πιο χαμηλή ένταση από άλλα, και ειδικά το "Γύρνα σ' εκείνη"

Reaction score
30
Και αυτός ο δίσκος "Φταίμε" της Κανελλίδου είναι μοναδικός με υπέροχο ηχητικό αποτέλεσμα αλλά και τα "Δίδυμα φεγγάρια" του 1993

Αν θες να ανακαλύψεις τον Θέμη Αδαμαντίδη στα πρώτα χρόνια της καριέρας του που είχε κάποιες πιο pop στιγμές σου προτείνω τα κομμάτια "Αγάπησέ με","Σύννεφα", και τα albums "Πονάμε όσοι αγαπάμε", "Ακόμα σ' αγαπώ"

Και ο Νίκος Νομικός έχει πολύ ποιοτική δισκογραφία στο ελαφρολαϊκό τραγούδι,

Reaction score
68

τα ακουσα αυτα ολα, εξαιρετικα! Σας ευχαριστω για τη συναντηση
Λαϊκά προάστια Δήμος Μούτσος Σωτηρία Μπελου.
Λαϊκές Κυριακές Κουγιουμτζης Αλεξίου
σας ευχαριστω

Last edited:

Reaction score
68
Δεν ξερω ποσοι απο οσοι απαντησαν θα το διαβασουνε αυτο, ευχομαι ολοι σας. Αυτο ηταν το πιο σημαντικο θεμα που ανοιξα στο φορουμ αυτο απο την πρωτη μου ημερα. Καταπληκτικα τραγουδια, με ενα εκλαψα που μου θυμσιε τον πατερα μου, φανταστικες μουσικες και κοσμοι να ανακαλυψεις.
Ειναι να απορω πως συζηταμε ακομα εαν το sub μας παιζει αρκετα χαμηλα.. η εαν τα room modes ξυπνησαν με ζαλαδες.

σας ευχαριστω

Reaction score
4.704
Οι ελληνικες παραγωγες αυτων των δυο δεκαετιων
ηταν αρκετα υψηλου επιπεδου τεχνικα και καλλιτεχνικα.
Ειναι κριμα οτι στον βωμο της αναζητησης
αλλα και ενος καποιου σνομπισμου,
δεν ειχαν την αναγνωριση που τους αξιζε.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.821
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025