Αντίσταση εν σειρά για μείωση έντασης;

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους/όλες!

Έχω μια ερωτησούλα (αν και κανονικά δε θα έπρεπε γιατί έχω και πτυχίο ηλεκτρονικού απο ΤΕΛ, αλλά απο το 1998 που τελείωσα μέχρι και σήμερα δεν έχω ασχοληθεί με το άθλημα...).
Έχω ένα micro Hi-Fi της Philips, το μοντέλο MC 150 (αρκετά παλιό, δεν παίζει ούτε MP3), το οποίο χρησιμοποιώ στο υπνοδωμάτιο κυρίως. Το πρόβλημα είναι πως επειδή η ένταση ρυθμίζεται ψηφιακά, ακόμα και η επιλογή 1 είναι πολύ δυνατή όταν το ανάβω το βράδυ για να βάλω κάποια χαλαρωτική μουσική.
Η ερώτηση είναι η εξής: Αν συνδέσω κάποια αντίσταση (π.χ. 8Ω) σε σειρά με τα ηχεία μου, θα μειώσω την ένταση των ηχείων; Τα ηχεία είναι 4Ω, και απλά θέλω με κάποιον τρόπο να μειώσω την ένταση τους ώστε να μην είναι τόσο δυνατά στην χαμηλότερη επιλογή. Να σημειώσω πως δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ποιότητα του ήχου σε αυτό το σύστημα, καθώς η χρήση του είναι κυρίως για αυτόν τον λόγο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
Απάντηση: Αντίσταση εν σειρά για μείωση έντασης;

...
Η ερώτηση είναι η εξής: Αν συνδέσω κάποια αντίσταση (π.χ. 8Ω) σε σειρά με τα ηχεία μου, θα μειώσω την ένταση των ηχείων; ...

Ναι. Πάρε αντιστασούλες των 5W σε διάφορες τιμές, 2R2, 4R7, 5R6, 22R, 33R (είναι πάμφθηνες), και δοκίμασε να δεις ποια φέρει τη στάθμη εκεί που πρέπει.

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ! Νομίζω πως πρέπει να έχω κάπου αντιστάσεις των 8 ή 8.5 Ω. Να δοκιμάσω με αυτές λες;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048

Βεβαίως, ακόμα κι αν είναι μικρής ισχύος, για τη συγκεκριμένη περίσταση μάλλον κάνουν...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.363

μάλλον οι 5 βατες θα παν περίπατο λίαν συντόμως, αλλά σιγά το θέμα, μόνο αυτές θα καούν χωρίς να δημιουργηθεί άλλο πρόβλημα. πρόσεξε μόνο να μη καείς αν τις πιάσεις, το πιο πιθανό είναι να ζεματάνε.

θα πρότεινα μεγαλύτερου βαταζ αντιστάσεις, πχ 17 βατ και άνω. εφόσον το ηχείο σου είναι 4 ωμ και η αντίσταση θα είναι 8 ωμ, όπως καταλαβαίνεις θα καταναλώνεται διπλάσια ισχύς στην αντίσταση από το ίδιο το ηχείο. Τέλος πάντων, μέχρι τα 7 βατ συνολικής ισχύος δε θα έχεις πρόβλημα και με τις 5-βατες, οπότε καλά στα λέει ο Κόγιας, εγώ είμαι λίγο αγχωτικός με την ισχύ, από δικά μου παιδικά τραύματα....:116::116::116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ακουστικα σκεφτηκες να δουλεψεις ?

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ