Αξίζει αυτος ο ενισχυτής;;;;;

Reaction score
14
Γεια σας
Διαβάζω εδώ και καιρό σχεδόν όλα τα θέματα και τώρα αντιμετωπίζω ένα μικρό δίλημμα. wall_1 Σκοπεύω να πάρω σύντομα προβολέα σχετικά καλό (δεν ξέρω μάρκα κλπ, απλά γύρω στις 2500 Ε. αλλά μάλλον αρκετά μετά τις γιορτές! Βλέπετε όταν είναι περιορισμένα τα χρήματα....όλα τα σκέφτεσαι και τα υπολογίζεις. Δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ και τώρα θέλω να πάρω έναν ραδιοενισχυτή καλό. ένας γνωστός μου πουλάει τον denon 3806 (7καναλο) τον δίνει 750Ε! Εσείς το έχετε;;; τι λέτε για αυτόν τον ενισχυτή. είναι καλός, θα μπορέσει να με βγάλει για 5 και χρόνια;;;; Θα καλύψει έναν μέσο άτομο τόσο στα ακουστικά όσο και στον κινηματογράφο ζητήματα;;;; Δεν με ενδιαφέρει κάτι πολύ καλό, απλά να έχει HDMI και να μπορεί να "διαβάσει"και το FULL HD (αν έχουν κάποια σχέση οι ενισχυτές με την εικόνα κάποιου dvd) Δεν ξέρω και πολλά πράγματα και ζητώ την βοήθεια σας, σας παρακαλώ.....
Αξίζει τελικά;;;; Τι πρέπει να προσέξω μιας και είναι μεταχειρισμένο;;;
Ευχαριστώ....:cool_4:

Reaction score
0
Απάντηση: Αξίζει αυτος ο ενισχυτής;;;;;

Εχω τον 3806 εδώ και 10 μήνες περίπου,και μπορω να σου πώ οτι απο τους ενισχυτές που ειχα τα τελευταία 3-4 χρόνια(YAMAHA RXV-2500,SONY DB 2000QS.PIONEER VSX-2011)o DENON είναι μακράν καλύτερος σε πολλά σημεία και ειδικά στον ήχο.Δηλ παιζει μουσική και οχι.....Για μένα παρτον άφοβα,αλλά ας απαντήσουν και άλλα μέλη εάν θέλουν για να σχηματίσεις μια πιο ανοικτή εικόνα γι αυτόν

Reaction score
0

Οσο για το fullHD οπως αναφέρεις,upscaling σε 1080p δε κάνει ο 3806,αλλά σε 1080ί.Σε 1080p κανει ο νέος 3808 ο οποιος ξεπερνάει τα 2000+ευρώ

Reaction score
73
Να τον παρεις ανετα... ειναι ενα διαμαντι ο 3806...
Μπορει το HDMI του να μην ειναι 1.3 αλλα οταν ακουσεις την στερεο εικονα του κινηματογραφικου ηχου θα καταλαβεις.
Σιγουρα για FULL HD θα πρεπει να παρεις τον νεο DENON αλλα πολλα τα λεφτά...

Εγω εχω τον 3806 και δεν τον χορταινω... και επισης ειναι μελωδικος για μουσικη τηρουμενων των αναλογιων...
Εφοσον ο προυπολογισμος σου μικρός θα σε καλυψει και σαν ενισχυτης για μουσικη οπου θα του ριξεις πανω του
το CD-Player το πικαπ του tuner και οτι αλλο εχεις και θα τα σηκωσει ανετα ολα... σε εντασεις που θα τριβεις τα ματια σου.
Αρκει να του βελεις καλα ηχεια... για να παρεις το max του σε απόδοση.

Το Multi Audessey θα σου κανει πολυ καλη διορθωση ακουστικης στο χωρο σου... με το μικροφωνο του...

Και η τιμη στα 750 ειναι καλη..

Reaction score
14
Μια μικρή ερώτηση,δηλαδή αν το πάρω και συνδέσω κάποιον καλό προβολέα ή κάποιο dvd, fullHD, δεν θα παίξει;;;:pc: Επειδή δεν θα κάνει upscaliq σε 1080p αλλά 1080i, θα είναι άχρηστος;;; δεν θα παίζει; ;;wall_1
Και όταν μου λέτε ότι η σύνδεση του δεν είναι HDMI 1,3, αλλά η απλή.....τι επιπτώσεις θα έχει στην μετέπειτα πορεία του;;;;
Μην με παρεξηγείτε που σας κάνω αυτές τις ερωτήσεις, απλά δεν ξέρω και τώρα μαθαίνω σιγά- σιγά!!!:prof:
Φυσικά για ηχεία θα πάρω αρκετά καλά που αργότερα θα σας ζητήσω να μου πείτε μερικούς τύπους.....προς το παρών κοιτάζω για τον ενισχυτή.....

Reaction score
0

Κατ αρχήν να πούμε ότι,κανένα προβολέα δε θα συνδέσεις πάνω του.Εάν παρεις DVD player που κάνει upscaling σε 1080i η 1080p θα το συνδέσεις απ ευθείας στο μέσο προβολής με HDMI.Το ίδιο θα κανεις και όταν αγοράσεις Blueray disc.Επειδή όμως τα blueray εχουν και τα καινούργια format ήχου(DOLBY DIGITAL PLUS,DTS TRUE HD,ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟ PCM)τα οποια διέρχονται μόνο από σύνδεση hdmi 1.3,εσυ θα τα ακους σαν DOLBY DIGITAL EX,DTS-ES,DTS-NEO 6,DOLBY PROLOGIC IIX,κλπ.Το πολυκάναλο PCM θα μπορείς να το ακούσεις που για μένα είναι το καλύτερο γιατί δεν είναι συμπιεσμένο,εάν το blueray που θα πάρεις αργότερα,αναλάβει αυτό την αποκωδικοποίηση του ήχου(δηλ να εχει ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές των νέων φορμά ήχου)και να το στειλεις στον 3806 μέσω των 5.1 pre out αναλογικών εξόδων του player.Εγώ αυτό ακριβώς θα κανω όταν προβώ σε αγορά blueray player.Κατ ευθείαν σύνδεση με την τηλεόραση η τον προβολέα,και σύνδεση του player με τον 3806 μέσω των 5.1 αναλογικών εξόδων για multi channel PCM ασυμπίεστο.Και πιστεψέ με δε θα υστερείς πουθενά.Απλά δώσε βάση στα ηχεία,γιατι είναι επένδυση και θα μείνουν για πολύ καιρό,όπως λέει και ο φίλος hal9000.Εαν πάλι έχεις ηδη DVD player,που κάνει upscaling συνδεσέ το με ομοαξονικό η οπτικό ψηφιακό καλώδιο για τον ήχο με τον 3806.Οτιδήποτε άλλη απορία αν έχεις,και μπορούμε να βοηθήσουμε,ευχαρίστως.Και η τιμή πιστέυω πως είναι καλή,αν και καμμιά 50 ευρώ ακόμα μπορει να σου κόψει ο φίλος σου.

Reaction score
14
Κατά αρχήν σε ευχαριστώ πάρα πολύ "sakisxas" για τις πληροφορίες που μου έδωσες.:cool_4: ΦΥΣΙΚΑ δεν με πειράζει αν ο ήχος αργότερα δεν θα ακούγεται έτσι αλλά αλλιώς πάντα με fuil HD κλπ.....
Όμως με μπέρδεψες αρκετά σε ένα σημείο.... Συγκεκριμένα θέλω να το βάλω στο σαλόνι μου με τον προβολέα που θα τον πάρω αργότερα!!! Η τηλεόραση είναι στην τραπεζαρία και προς το παρών δεν θα συνδέσω την τηλεόραση. θέλω τον ενισχυτή μόνο για κάποια ταινία dvd στο σαλόνι ή για λίγο μουσική. Τον ενισχυτή δεν θα τον συνδέσω με τον προβολέα απ ευθείας, και τον dvd και αυτό στον ενισχυτή μέσω HDMI καλωδίου;;; (εχω απλό dvd)!Μη γελάτε....δεν ξέρω!:crazy_1: Πως θα κάνω την σύνδεση;;;;;:bravo:

Reaction score
50
Κοίταξε να δεις... οι λόγοι ύπαρξης και χρήσης εισόδων/εξόδων HDMI στον ενισχυτή είναι οι εξής:

- Αν θες να συνδέσεις παραπάνω από μια πηγές με HDMI σύνδεση στον προβολέα ή την τηλεόρασή σου. Σ' αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται ως switch, δηλ. όταν θες να παίρνεις σήμα απ' την εκάστοτε πηγή, αντί ν' αλλάζεις καλώδια, τις συνδέεις και τις δυο στον ενισχυτή και από 'κει στον προβολέα οπότε διαλέγεις μέσω του ενισχυτή ποια πηγή θα παίξει.
- Ως scaler, δηλ. αν θες να κάνεις upscale κάποιο σήμα που δεν μπορεί να το κάνει το player που έχεις το κάνεις μέσω του ενισχυτή (κι εδώ υπάρχουν περιορισμοί, δεν μπορεί ο 3806 π.χ. να δώσει σήμα 1080p).

Γενικά όμως το να παρεμβάλεις τον ενισχυτή μεταξύ player και προβολέα δεν είναι και ό,τι καλύτερο, απ' την άποψη ότι έχεις μια συσκευή παραπάνω που παρεμβάλλεται μεταξύ πηγής-προβολέα. Από την άλλη, τη σήμερον ημέρα όλα τα player κάνουν upscale και μάλλον αρκετά καλύτερο απ' του ενισχυτή, οπότε δε βλέπω λόγο να τον χρησιμοποιήσεις για scaler. Για switch είναι δικό σου θέμα αν το χρειάζεσαι ή όχι.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν θες να εκμεταλλευτείς HDMI 1.3 σήμα μεταξύ πηγής και προβολέα και υποστηρίζουν και οι δύο το σήμα αυτό δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις τον ενισχυτή. Τώρα βέβαια αν το θες για να περάσεις HD ήχο... ε εκεί μέσω HDMI δε γίνεται με τον 3806. Αν όμως το player σου κάνει decoding και το συνδέσεις με τις αναλογικές του εξόδους στις αντίστοιχες εισόδους του 3806 δε θα έχεις πρόβλημα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αξίζει αυτος ο ενισχυτής;;;;;

Κατά αρχήν σε ευχαριστώ πάρα πολύ "sakisxas" για τις πληροφορίες που μου έδωσες.:cool_4: ΦΥΣΙΚΑ δεν με πειράζει αν ο ήχος αργότερα δεν θα ακούγεται έτσι αλλά αλλιώς πάντα με fuil HD κλπ.....
Όμως με μπέρδεψες αρκετά σε ένα σημείο.... Συγκεκριμένα θέλω να το βάλω στο σαλόνι μου με τον προβολέα που θα τον πάρω αργότερα!!! Η τηλεόραση είναι στην τραπεζαρία και προς το παρών δεν θα συνδέσω την τηλεόραση. θέλω τον ενισχυτή μόνο για κάποια ταινία dvd στο σαλόνι ή για λίγο μουσική. Τον ενισχυτή δεν θα τον συνδέσω με τον προβολέα απ ευθείας, και τον dvd και αυτό στον ενισχυτή μέσω HDMI καλωδίου;;; (εχω απλό dvd)!Μη γελάτε....δεν ξέρω!:crazy_1: Πως θα κάνω την σύνδεση;;;;;:bravo:

Σύνδεση του dvd που έχεις,με τον ενισχυτή μεσω ομοαξονικού η οπτικού ψηφιακού καλωδίου,και με την τηλεόραση μεσω καλωδίου scart RGB,εάν δεν υπάρχει HDMI στο DVD και στην τηλεόραση

Reaction score
14
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τις πληροφορίες που μου δώσατε.... :bravo: Τελικά τον αγόρασα 600ε!!! Δεν έχω τρομερές απαιτήσεις και αυτός από ότι καταλαβαίνω για μένα πολύ είναι...... Δεν με ενδιαφέρει η μεγάλη ένταση κλπ. απλά λίγο μουσική και κυρίως καμία ταινία και τίποτα άλλο!!!!:happy_2:
Επειδή δεν ξέρω και πολλά (να μην πω ΤΙΠΟΤΑ), και μου φαίνεται βουνό σαν μια πρώτη ματιά που του έριξα, μάλλον θα χρειαστώ αργότερα την βοήθεια σας!!!! wall_1 wall_1 Δεν έχω ηχεία δεν έχω καλώδια, δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ! Δεν έχω ούτε και χρήματα γιατί φτιάχνω λίγο το σπίτι μου.....
Θα ήθελα να μου πείτε τι ηχεία να πάρω.... διαθέτω 1000ε. για 5+1 ηχεία (αργότερα βάζω και τα άλλα δυο)
Τι μου συμβούλευε να πάρω;;;; σε KEF να στραφώ;;;; Πιο μοντέλο;;; τι να προσέξω;;; Πάντα σε χαλαρούς ρυθμούς γιατί είπαμε ....δεν υπάρχει και πολύ χρήμα......!!!!:cool_11:
Ούτε τα βασικά πως να τον συνδέσω δεν ξέρω , τι να πρώτο κάνω....!!!!

Reaction score
14
Θα τον βάλω στο σαλόνι! Είναι ένα κανονικό (ως προς το μεγέθους) δωμάτιο παραλληλόγραμμο 3,5 Χ 7,5 μέτρα που αυτήν την στιγμή έχει μόνο ένα σαλονάκι (διθέσιος και τριθέσιος καναπές) και το άλλο δωμάτιο....άδειο!!! Βλέπετε τώρα το φτιάχνω το σαλόνι μου....:cool_1: :cool_1:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.