Αξιολόγηση Συστήματος Ήχου νεόκοπου μέλους

Reaction score
2
Γεια σε όλους.
Είμαι σχετικά νέος στο θέμα της «ποιοτικής ακρόασης» αλλά πολλά χρόνια στον χώρο της μουσικής μιας και παίζω -ακόμη- για 45 συναπτά έτη (με κάποιες διακοπές) ερασιτεχνικά σε μπάντα. Ως νεόκοπος στο κουρμπέτι, θα ήθελα την γνώμη των παλαιοτέρων μελών για ένα ταπεινό -κατά την γνώμη μου- συτηματακι που έφτιαξα μετα από πολύ έρευνα -ομολογουμένως- και με την συνδρομή δυο-τριών κάλων φίλων που είναι αρκετά «μπασμένοι» στο στερέωμα.. Ο πρώτος στόχος ήταν η δημιουργία ενός πάνω του μέσου όρου συστήματος αναπαραγωγής ήχου για μουσικές που κινούνται μεταξύ Jazz (κυρίως), Blues, Funk, Soul και λίγο κλασσική Rock αλλά χωρίς μεγάλες εντάσεις και με δεδομένο τον χώρο που θα λειτουργούσε που είναι 45m2. Ο δεύτερος στόχος ήταν να μην τιναχτεί η μπάνκα στον αέρα. Έτσι επιλέχθηκαν secondhand ηχεία και sub για συγκράτηση του κόστους. Η αλήθεια είναι ότι η ακρόαση με ικανοποιεί απόλυτα ακόμα και σε κομμάτια απαιτητικά (βλέπε Hugh Masakela - Stimela). Επίσης, όσοι φίλοι και γνωστοί το έχουν ακούσει να παίζει, έχουν εντυπωσιαστεί με την ποιότητα του ήχου. Για να μην σας κουράζω, το όλο συστηματακι αποτελείται από:

Turntable: Pro-Ject Carbon EVO

Cartridge: ORTOFON 2M Bronze

Amplifier: Primare i21

Phono Pre-Amp: Musical Fidelity v90 LPS

DAC: Musical Fidelity v90

Loudspeakers: Audio Spectrum XANADU (με βασεις ηχειων δαπεδου Airpulse)

Subwoofer: Rel Q200E

Όλα τα καλώδια RCA είναι Dynavox από καθαρό χαλκό 5Ν

Οι μπανάνες σύνδεσης των ηχείων και του subwoofer είναι Nakamichi

Και τα καλώδια σύνδεσης των ηχείων είναι 10AWG (6mm2) από καθαρό χαλκο 5Ν

Το ολο συστημα στοιχισε συνολικα (μαζι με διαφορα παρελκομενα) 2.300 ευρω
Ο επομενος στοχος ειναι η αγορα ενος ποιοτικου CD Player.

Reaction score
822
Από την στιγμή που ικανοποιεί εσένα τότε η γμώμη των αλλων περιτεύει. Καο κανείς μας δεν ακούει ίδια με τον άλλο. Επίσης πολύ λίγοι έχουν ακούσει τα xanadu. Απόλαυσε τις μουσικές σου και μην ψάχνεσαι για μπελάδες. :)

ika

News
Reaction score
17.576
Οι μπανάνες Nakamichi είναι Naka Michi.
Γενικά όλα τα βίσματα με τον συγκεκριμένο λογότυπο είναι αμφιβόλου καταγωγής.
Κυκλοφορούσαν και όταν είχει κλείσει η εταιρεία. Τώρα που αγοράστηκε το brand name παράγει party speakers κλπ μ@λ@κιούλες.
Απλά για ενημέρωση αν στα πλασάραν σαν αυθεντικά της θρυλικής Nakamichi.

Τα υπόλοιπα μια χαρά είναι, με γειά.

Last edited:

Reaction score
7.232
Κυκλοφορούσαν και όταν είχει κλείσει η εταιρεία. Τώρα που αγοράστηκε το brand name παράγει party speakers κλπ μ@λ@κιούλες.

Είχα πάρει και εγώ μερικές στην περίοδο της καραντίνας.
Μας προσγείωσες απότομα τώρα.
Ωραίος😀

gid

Reaction score
10.378
Δύο θεματάκια βλέπω:

Ο ενισχυτής δίνει 75 βατ στα 8Ω, που είναι μάλλον λίγα για τα Xanadu.

Υπάρχει μόνο ένα σαμπ σε 45τμ.

ika

News
Reaction score
17.576
Είχα πάρει και εγώ μερικές στην περίοδο της καραντίνας.
Μας προσγείωσες απότομα τώρα.
Ωραίος😀
Πίστευες πως είναι από την κανονική Nakamichi?

Reaction score
785

Όλες οι μπανάνες ως επι το πλείστον είναι της ευρύτερης(γνωστής) χώρας παραγωγής.
Μια χαρά για τα λεφτά τους είναι και δεν νομίζω πως διαφέρουν από κάποιες επώνυμες με τα δεκαπλάσια χρήματα.

Reaction score
7.232
Πίστευες πως είναι από την κανονική Nakamichi?
όχι ρε συ εννοείται, τα είχα βρει στον αλι πασά που έψαχνα κινέζικες φτηνές μπανάνες με χαλκό ( για το home cinema) και να μην ζητάνε νεφρό όπως εδώ στα πέριξ.

ika

News
Reaction score
17.576
Όλες οι μπανάνες ως επι το πλείστον είναι της ευρύτερης(γνωστής) χώρας παραγωγής.
Μια χαρά για τα λεφτά τους είναι και δεν νομίζω πως διαφέρουν από κάποιες επώνυμες με τα δεκαπλάσια χρήματα.
Μιλάω μόνο για τον λογότυπο.

Πάντως κάποτε είχα πάρει κάτι WBT RCA, δεύτερο χέρι από αγγελία στο διπλανό site, ίδια ήταν τα άτιμα μόνο που ξεβάφαν.

όχι ρε συ εννοείται, τα είχα βρει στον αλι πασά που έψαχνα κινέζικες φτηνές μπανάνες με χαλκό ( για το home cinema) και να μην ζητάνε νεφρό όπως εδώ στα πέριξ.
Άρα δεν σε προσγείωσα εγώ, προσγειωμένος ήσουν.
:drinks:

Last edited:

Reaction score
7.232
Μιλάω μόνο για τον λογότυπο.

Πάντως κάποτε είχα πάρει κάτι VDH RCA, δεύτερο χέρι από αγγελία στο διπλανό site, ίδια ήταν τα άτιμα μόνο που ξεβάφαν.

Άρα δεν σε προσγείωσα εγώ
Ναι δεν έβαλα χα χα, οπότε πως να το καταλάβεις.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.402
Το συγκεκριμένο υπογούφερ δεν έχει κροσσαρισμένη έξοδο προς τον δορυφόρο, και επομένως τα Xanadu παίζουν αναγκαστικά παράλληλα με αυτό, κατεβαίνοντας έως εκεί που μπορούν - και όταν πάψουν να μπορούν, το φωνάζουν άτσαλα (το γούφερ τους έχει σχετικά μικρή γραμμική διαδρομή). Τί μπορεί να γίνει:

1. Να αλλάξεις το υπάρχον με δύο όμοια υπογούφερ που να έχουν κροσσαρισμένο line output...
  2. ... έξοδος, η οποία να οδηγεί τα Xanadu. Το ερώτημα είναι ποιος τελικός θα τα οδηγεί. Ίσως μπορείς να βρεις κάποιον Primare σε λογική τιμή, (ίδιας μάρκας, ώστε να είσαι ψυχολογικά εντάξει). Άλλη λύση είναι, να επέμβει κάποιος τεχνικός στον i21 και να του τοποθετήσει στο πίσω πάνελ είσοδο του τελικού τμήματος, (μιας που ήδη έχει έξοδο pre-out).

Reaction score
2.353
Το βασικοτερο ειναι το παρακατω
Από την στιγμή που ικανοποιεί εσένα τότε η γμώμη των αλλων περιτεύει. Καο κανείς μας δεν ακούει ίδια με τον άλλο. Απόλαυσε τις μουσικές σου και μην ψάχνεσαι για μπελάδες. :)
Στο μεταξυ ομως επειδη ζητησες αξιολογηση, και επειδη αν και εχουν περασει πολλα χρονια, εχω ακουσει τα Xanadu και θυμαμαι πολυ καλα ποσο δυσκολα ηχεια ηταν, δεν μπορω παρα να συμφωνησω με το παρακατω.
Δύο θεματάκια βλέπω:

Ο ενισχυτής δίνει 75 βατ στα 8Ω, που είναι μάλλον λίγα για τα Xanadu.

Υπάρχει μόνο ένα σαμπ σε 45τμ.
Και να συμπληρωσω, οχι μονο ενα sub, αλλα και 10" σε 45τμ.
Παντως εχει προοπτικες. Ο ενισχυτης εχει pre-out οποτε με εναν nCore 2Χ250 (για να κρατηθει το κοστος χαμηλα) η εναν Purifi, τα Xanadu θα μπορεσουν να οδηγηθουν οπως πρεπει και μετα με δυο σοβαρα sub (ιδανικα με high pass outputs) να ολοκληρωθει το συστημα.
Αλλα απο τη στιγμη που ηδη σε ικανοποιει οπως ειναι, δεν υπαρχει λογος να ξυνεσαι.

Reaction score
1.387
Γεια σε όλους.
Είμαι σχετικά νέος στο θέμα της «ποιοτικής ακρόασης» αλλά πολλά χρόνια στον χώρο της μουσικής μιας και παίζω -ακόμη- για 45 συναπτά έτη (με κάποιες διακοπές) ερασιτεχνικά σε μπάντα. Ως νεόκοπος στο κουρμπέτι, θα ήθελα την γνώμη των παλαιοτέρων μελών για ένα ταπεινό -κατά την γνώμη μου- συτηματακι που έφτιαξα μετα από πολύ έρευνα -ομολογουμένως- και με την συνδρομή δυο-τριών κάλων φίλων που είναι αρκετά «μπασμένοι» στο στερέωμα.. Ο πρώτος στόχος ήταν η δημιουργία ενός πάνω του μέσου όρου συστήματος αναπαραγωγής ήχου για μουσικές που κινούνται μεταξύ Jazz (κυρίως), Blues, Funk, Soul και λίγο κλασσική Rock αλλά χωρίς μεγάλες εντάσεις και με δεδομένο τον χώρο που θα λειτουργούσε που είναι 45m2. Ο δεύτερος στόχος ήταν να μην τιναχτεί η μπάνκα στον αέρα. Έτσι επιλέχθηκαν secondhand ηχεία και sub για συγκράτηση του κόστους. Η αλήθεια είναι ότι η ακρόαση με ικανοποιεί απόλυτα ακόμα και σε κομμάτια απαιτητικά (βλέπε Hugh Masakela - Stimela). Επίσης, όσοι φίλοι και γνωστοί το έχουν ακούσει να παίζει, έχουν εντυπωσιαστεί με την ποιότητα του ήχου. Για να μην σας κουράζω, το όλο συστηματακι αποτελείται από:

Turntable: Pro-Ject Carbon EVO

Cartridge: ORTOFON 2M Bronze

Amplifier: Primare i21

Phono Pre-Amp: Musical Fidelity v90 LPS

DAC: Musical Fidelity v90

Loudspeakers: Audio Spectrum XANADU (με βασεις ηχειων δαπεδου Airpulse)

Subwoofer: Rel Q200E

Όλα τα καλώδια RCA είναι Dynavox από καθαρό χαλκό 5Ν

Οι μπανάνες σύνδεσης των ηχείων και του subwoofer είναι Nakamichi

Και τα καλώδια σύνδεσης των ηχείων είναι 10AWG (6mm2) από καθαρό χαλκο 5Ν

Το ολο συστημα στοιχισε συνολικα (μαζι με διαφορα παρελκομενα) 2.300 ευρω
Ο επομενος στοχος ειναι η αγορα ενος ποιοτικου CD Player.
καταρχην καλοακουστο το συστημα....
αξιολογηση θα κανεις εσυ και μονο εσυ, διοτι εσυ ακους και χαιρεσαι το συστημα σου, ουτε εγω ουτε ο γιαννης ουτε ο βασιλης ουτε κανεις

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.707
Members
38.602
Νεότερο μέλος
Panagiotis I.