Απάτες

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.039

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.499
Στέλνουν μήνυμα στο messenger του στυλ το θέλω άμεσα (κάτι που ο σωστός γνησιος αγοραστής θα ζητήσει πρώτα μια μείωση τιμής 😀)
Για να μην ασχοληθώ του λέω ότι δεν το έχω !
συνεχίζει και παίρνει και το καταλληλο mail για να στείλει ότι νομίζει 😀

IMG_1578.jpg

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.304

Reaction score
409
6949810102

Με πήραν πριν μισή ώρα στο σταθερό και επειδή είναι στο όνομα της γυναίκας μου, ζήτησαν τον κύριο με το ίδιο επίθετο. Παριστάνει τον λογιστή για χρέη στην εφορία.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.304

ika

News
Reaction score
17.474
Ενώ διαμένει στο New Braunfels, Texas , η διεύθυνσή της είναι 108 Crockett, Chicago.
:errwhat:
Και ύστερα μου λέτε πως δεν υπάρχει διακτινισμός.
:gamer: :dance2:
6b2bb7dc-050c-4c52-9835-f54af8463e1d-2060x1236.jpg

Ούτε η Γιώτα κατάλαβε και έτσι έχασε τα λεφτά!
Δεν ασχολήθηκε καν. Τι ανάγκη έχει τα ψιλά η Γιώτα μπροστά στα μύρια που έχει τσεπώσει....

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.541
Έχει τύχει σε κανέναν άλλον να του ακυρώνουν πιστωτικές λόγω υποτιθέμενης ύποπτης συναλλαγής με Amazon Prime;

Είναι η τρίτη κάρτα που μου ακυρώνει η Eurobank σε λίγο διάστημα. Την πρώτη φορά μου είπαν για κάποια ύποπτη συναλλαγή, δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Τη δεύτερη ρώτησα λεπτομέρειες, μου είπαν πως είναι μια απόπειρα μηδενικής χρέωσης με υποτιθέμενη αιτιολογία Amazon Prime Ιταλίας. Και ότι ξεκινάνε έτσι με μηδενική χρέωση και αν περάσει, μετά κάνουν άλλες χρεώσεις.

Την τρίτη κάρτα που πήρα πρόσεχα να μην τη δώσω πουθενά, όπου μπορούσα πλήρωνα με Google Pay κλπ. Κράτησε αρκετούς μήνες, μέχρι την Πέμπτη που είδα μια προσφορά στα lagonika για ένα προϊόν από Amazon Ιταλίας. Μπαίνω, το βάζω στο καλάθι, κάνω login για να κάνω checkout, τελικά δεν το παίρνω.

Το απόγευμα μου έρχεται SMS από τη Eurobank: "Έχετε προσπαθήσει να πραγματοποιήσετε συναλλαγή στον έμπορο Amazon.Prime.IT για το ποσό 0 EUR κλπ. κλπ. και η συναλλαγή έχει απορριφθεί. Δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερες επιλογές.".

Το λινκ το πάτησα χθες γιατί δεν προλάβαινα να ασχοληθώ εκείνη την ώρα, έχει λήξει μου λέει, άφαντη η κάρτα από τον λογαριασμό μου, προφανώς την ακύρωσαν κι αυτή.

Μπαίνω ξανά στο Amazon Ιταλίας, πάω να δω αν έχω οτιδήποτε ενεργοποιημένο όπως Prime κλπ. Όχι μόνο δεν έχω τίποτα, αλλά δεν έχω καν περασμένη αυτή την κάρτα, μόνο την παλιά.

Και αναρωτιέμαι τώρα: Αν είναι όντως απάτη, πως δικαιολογείται να ήταν τόσους μήνες ΟΚ και μόλις έκανα login στο Amazon Ιταλίας να μου έρχεται αυτό; Είναι διαβολική σύμπτωση; Αν δεν είναι απάτη, πως διάολο πάει να με χρεώσει το Amazon (αφήνοντας στην άκρη το "γιατί") σε μια κάρτα που δεν έχω περασμένη;

Από όπου και να το δεις δεν βγάζει νόημα, αλλά έχω βαρεθεί να αλλάζω κάρτες όλη την ώρα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.559
Έχει τύχει σε κανέναν άλλον να του ακυρώνουν πιστωτικές λόγω υποτιθέμενης ύποπτης συναλλαγής με Amazon Prime;
Ναι, με Eurobank αλλά από το Γερμανικό.

Το πρόβλημα έγκειται στις απάτες μέσω tokenization. Η προφύλαξη των στοιχείων της κάρτας με τη χρήση ενός token λύνει το θέμα της διαρροής αλλά δημιουργεί ένα άλλο: Αν έχεις χρησιμοποιήσει την κάρτα σου στο παρελθόν π.χ. στο Amazon, μπορεί να έχει δημιουργηθεί token που παραμένει ενεργό, ακόμα κι αν η κάρτα δεν φαίνεται στον λογαριασμό σου.

Όταν κάνεις login, ο έμπορος μπορεί να επιχειρήσει χρέωση μέσω αυτού του token χωρίς να χρειάζεται να έχεις περασμένη την κάρτα. Αν το token είναι ακόμα έγκυρο και δεν έχει λήξει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δοκιμαστική ή πραγματική χρέωση.

Η Eurobank έχει αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και σε κάθε υποψία ακυρώνει την κάρτα.

Τώρα γιατί εταιρείες μεγέθους Amazon αφήνουν να συμβαίνει αυτό ενώ είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, δεν ξέρω να απαντήσω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75