Απάτη σε site CV-gr με συνδρομή

Reaction score
11
Καλησπέρα πριν από λίγες μέρες είχα κάνει βιογραφικό στο site cv-gr με είχε χρεώσει ένα ποσό εκείνες τις ημέρες για να κάνω το βιογραφικο που ήθελα και τώρα προσπαθεί να με χρεώσει ευτυχώς τη συγκεκριμένη κάρτα δεν έχω υπόλοιπο ξέρει κάποιος τι γίνεται με αυτό το θέμα γιατί βλέπω ότι έχει πολύς κόσμος παράπονα προχωράς σε αυτόματη χρέωση και δεν σου δίνει τη δυνατότητα από το ίδιο site να σταματήσεις την συνδρομή.

Reaction score
11
Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση το έχω κάνει λένε αυτοί ότι το αίτημα είναι από επεξεργασία και σήμερα προσπάθησε να με ξαναχρεώσει γιατί τις προηγούμενες μέρες είχα μιλήσει με την τράπεζα μου και μου είπανε μπείτε στο site για να κάνετε αίτηση ακύρωσης της συνδρομής το έκανα και σήμερα πάλι πήγαι να με χρέωση

Reaction score
15.749
Καλά αυτό με τις συνδρομές σε κάποια site... Είχα πάρει μια για περιοδικά (magzter) αλλά στις αρχές του 2024 αποφάσισα να μην την ανανεώσω γιατί δεν διάβαζα τίποτα. Ευτυχώς που είχα βάλει virtual κάρτα για την πληρωμή, και δεν είχε μέσα το ποσό της ανανέωσης, οπότε δεν μπορούσαν να το τραβήξουν φυσικά (και κάθε λίγο προσπαθούσαν να ξαναχρεώσουν, όπως λες κι εσύ φίλε Thomas)! Γιατί χρειάστηκε σχεδόν μήνας για να καταφέρω να διακόψω την συνδρομή αφού στο site τους υποτίθεται ότι υπήρχε η δυνατότητα... που δεν εμφανιζόταν πουθενά! Μόνο με μια σειρά email στo support τους κατάφερα να την διακόψω τελικά!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.345
Υπάρχει άλλο ένα link που λέει ότι η ακύρωση γίνεται άμεσα. Είναι πάντως απαράδεκτη η τακτική της αυτόματης ανανέωσης όταν κάνουμε τόσες συνδρομές και δεν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας την καθεμία χωριστά.

Reaction score
11
Καλά αυτό με τις συνδρομές σε κάποια site... Είχα πάρει μια για περιοδικά (magzter) αλλά στις αρχές του 2024 αποφάσισα να μην την ανανεώσω γιατί δεν διάβαζα τίποτα. Ευτυχώς που είχα βάλει virtual κάρτα για την πληρωμή, και δεν είχε μέσα το ποσό της ανανέωσης, οπότε δεν μπορούσαν να το τραβήξουν φυσικά (και κάθε λίγο προσπαθούσαν να ξαναχρεώσουν, όπως λες κι εσύ φίλε Thomas)! Γιατί χρειάστηκε σχεδόν μήνας για να καταφέρω να διακόψω την συνδρομή αφού στο site τους υποτίθεται ότι υπήρχε η δυνατότητα... που δεν εμφανιζόταν πουθενά! Μόνο με μια σειρά email στo support τους κατάφερα να την διακόψω τελικά!
Και εγώ έτσι το βλέπω να πάει δυστυχώς εννοούμε έχουνε στείλει το αυτόματο email που στέλνει το site ότι προχωρούν στη διαδικασία και έχουνε περάσει ήδη πέντε μέρες που το έκανα πρώτη φορά τίποτα
Υπάρχει άλλο ένα link που λέει ότι η ακύρωση γίνεται άμεσα. Είναι πάντως απαράδεκτη η τακτική της αυτόματης ανανέωσης όταν κάνουμε τόσες συνδρομές και δεν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας την καθεμία χωριστά.

Το χειρότερο είναι ότι η τράπεζα δεν σου δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρει στη συγκεκριμένη συναλλαγή και σου λέει πρέπει να ακυρώσει την κάρτα για να πληρώσει το 10ευρο για να εκδοθεί καινούργια

Reaction score
15.749
Επειδή την είχα ψυλλιαστεί την δουλειά όταν έκανα την συνδρομή (όταν δεν δίνει κάποιο site δυνατότητα πληρωμής με paypal πχ, και δεν είναι κάποιο που γνωρίζω ότι γενικά είναι ΟΚ, τότε μου μπαίνουν κάτι τέτοιες ιδέες, γιατί να ζητά μόνο κανονική κάρτα), για να μην υπάρξει θέμα με την κανονική κάρτα είχα φτιάξει τότε την virtual, και αποδείχθηκε σωστή ενέργεια!

Reaction score
11
Επειδή την είχα ψυλλιαστεί την δουλειά όταν έκανα την συνδρομή, για να μην υπάρξει θέμα με την κανονική κάρτα είχα φτιάξει τότε την virtual, και αποδείχθηκε σωστή ενέργεια!
Δεν πειράζει το έμαθα και εγώ εκ των υστέρων από δω και πέρα......

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.345
Βρήκα τα παρακάτω στο site:

Εάν δεν ζητήσετε την ακύρωση του επιλεγμένου προγράμματος συνδρομής εντός 14 ημερών από την ημερομηνία του ηλεκτρονικού μας μηνύματος επιβεβαίωσης σχετικά με την πληρωμή του αρχικού δοκιμαστικού κόστους, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα μια επαναλαμβανόμενη χρέωση ύψους περίπου 30 δολαρίων ΗΠΑ με ΦΠΑ (ανάλογα με τη χώρα από την οποία προέρχεται ο λογαριασμός), χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο πληρωμής που επιλέξατε για την πληρωμή του αρχικού δοκιμαστικού κόστους.

Μπορείτε να διακόψετε τη Συνδρομή σας, συνδεόμενοι στον λογαριασμό σας ή επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση [email protected] και στέλνοντάς μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που να δηλώνει την πρόθεσή σας να ακυρώσετε τον λογαριασμό σας. Οι ακυρώσεις της Συνδρομής σας πρέπει να γίνονται τουλάχιστον επτά (7) ημέρες πριν από τη λήξη της μηνιαίας συνδρομής, προκειμένου να αποφύγετε τη χρέωση για την πληρωμή της Συνδρομής του επόμενου μήνα.

Reaction score
11
Σα να είναι copy paste με την δικιά μου περίπτωση... :geek:
Όλα αυτά τα site την ίδια φιλοσοφία κάνουν

Βρήκα τα παρακάτω στο site:

Εάν δεν ζητήσετε την ακύρωση του επιλεγμένου προγράμματος συνδρομής εντός 14 ημερών από την ημερομηνία του ηλεκτρονικού μας μηνύματος επιβεβαίωσης σχετικά με την πληρωμή του αρχικού δοκιμαστικού κόστους, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα μια επαναλαμβανόμενη χρέωση ύψους περίπου 30 δολαρίων ΗΠΑ με ΦΠΑ (ανάλογα με τη χώρα από την οποία προέρχεται ο λογαριασμός), χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο πληρωμής που επιλέξατε για την πληρωμή του αρχικού δοκιμαστικού κόστους.

Μπορείτε να διακόψετε τη Συνδρομή σας, συνδεόμενοι στον λογαριασμό σας ή επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση [email protected] και στέλνοντάς μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που να δηλώνει την πρόθεσή σας να ακυρώσετε τον λογαριασμό σας. Οι ακυρώσεις της Συνδρομής σας πρέπει να γίνονται τουλάχιστον επτά (7) ημέρες πριν από τη λήξη της μηνιαίας συνδρομής, προκειμένου να αποφύγετε τη χρέωση για την πληρωμή της Συνδρομής του επόμενου μήνα.
Έστειλα και εκεί

Reaction score
15.749
Όταν ακύρωσα τη συνδρομή σε κάποιο από τα email μου πρόσφεραν δέλεαρ με... σκόντο για να παραμείνω! Προφανώς αυτή είναι η τακτική τους, σου λέει από το να φύγει τελειως θα του προσφέρουμε μεγάλη έκπτωση για να μείνει, αλλά για να την πάρει πρέπει να επικοινωνήσει με email!

Hi Sotiris,

Thank you for contacting Magzter support.

We are sorry that you are looking to cancel the auto-renewal of your
subscription, which is currently active under your account.

We would like to inform you that we, at Magzter, strive to bring the
best reading experience and offers to our users.

We see that you have opted for the yearly Gold plan at 49.99 EUR. As
you are a privileged user of Magzter, we can renew the subscription at
Just 29.99 EUR.

Please write back to us if you wish to avail of the above offer, and
we will assist you further.

If you are still looking to cancel the renewal of your subscription,
please write back to us with the reason for canceling, and we will
assist you accordingly.

Please do not hesitate to email us if you have any questions.

Regards,
Amanda Cruz
Executive - Customer Support
Magzter, The Digital Newsstand

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.345
Τις ίδιες μ@λακίες κάνουν εταιρείες antivirus (και software γενικότερα) που ανανεώνουν αυτόματα για να μη χάσεις ούτε μία μέρα ασφάλειας! :biggrin:
Η κουτοπονηριά είναι ότι μπορεί την αρχική συνδρομή να την έκανες μέσω προσφοράς και η αυτόματη ανανέωση γίνεται με τιμές καταλόγου, συνήθως πολλαπλάσιες της αρχικής.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.285
Το χειρότερο είναι ότι η τράπεζα δεν σου δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρει στη συγκεκριμένη συναλλαγή και σου λέει πρέπει να ακυρώσει την κάρτα για να πληρώσει το 10ευρο για να εκδοθεί καινούργια
Αυτό πάλι; Μα είναι δυνατόν να μην έχεις επιλογή ακύρωσης μιας πάγιας εντολής ή μιας αυτόματης ανανέωσης επικοινωνώντας με την τράπεζα;

Reaction score
1.271
Εγω πάντως θεωρώ πρέπει να βγει νόμος η κάτι, που να λέει πως όσο εύκολα είναι να εγγραφεις κάπου, το εύκολα εινα και να ακυρώσεις. Το να μου παιρει 2 λεπτά να εγγραφω σε μια υπηρεσία και ολόκληρη μανουβρα να απογραφω, πιστεύω πως δεν ειναι καθόλου σωστο. Αλλα κάνω και εγω αυτό που ειπε ο sotos και τους λεω να παν να χεστν... Η μέσω paypal η μέσω prepaid

Reaction score
5.386
Για συνδρομές μόνο Revolut, που διαχωρίζει τις συνδρομές, ενημερώνει για την ημερομηνία της επόμενης πληρωμής κι επιτρέπει το μπλοκάρισμα μελλοντικών πληρωμών για συνδρομές που δεν θέλουμε πια.

Ένα τικάρισμα είναι στο app, Block Future Payments στη συγκεκριμένη συνδρομή.

Reaction score
15.749
Εγω πάντως θεωρώ πρέπει να βγει νόμος η κάτι, που να λέει πως όσο εύκολα είναι να εγγραφεις κάπου, το εύκολα εινα και να ακυρώσεις. Το να μου παιρει 2 λεπτά να εγγραφω σε μια υπηρεσία και ολόκληρη μανουβρα να απογραφω, πιστεύω πως δεν ειναι καθόλου σωστο. Αλλα κάνω και εγω αυτό που ειπε ο sotos και τους λεω να παν να χεστν... Η μέσω paypal η μέσω prepaid
Νομίζω ότι αν μια εταιρεία έχει έδρα και ενεργοποιείται στην ΕΕ δεν μπορεί να κάνει πλέον εύκολα τέτοια κόλπα, αλλά πολλές δεν έχουν έδρα ή αντιπροσωπεία στην ΕΕ, μόνο άλλες τρίτες χώρες, που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι της ΕΕ! Βέβαια αν υπάρχουν καταγγελίες θα μπορούσε να μπλοκαριστεί η λειτουργία τους, αλλά αν δεν ψάξεις το θέμα σε βάθος μένουν έτσι...
Για συνδρομές μόνο Revolut, που διαχωρίζει τις συνδρομές, ενημερώνει για την ημερομηνία της επόμενης πληρωμής κι επιτρέπει το μπλοκάρισμα μελλοντικών πληρωμών για συνδρομές που δεν θέλουμε πια.

Ένα τικάρισμα είναι στο app, Block Future Payments στη συγκεκριμένη συνδρομή.
Και στο paypal μπορείς να το κάνεις, να ακυρώσεις αυτόματες ανανεώσεις (αν και έχω πολύ καιρό να το ψάξω, και οι ρυθμίσεις στο paypal δεν είναι πάντα τόσο εμφανείς και εύκολες να τις βρεις! ).

Reaction score
5.386
Δεν έχουν όλες οι συνδρομές paypal, αλλά όλες έχουν κάρτα.

Καλύτερα όλες οι συνδρομές στη Revolut, ώστε να είναι μαζεμένες σε ένα μέρος.
Μπαμ κάνουν στo app της Revolut, δεν τις ψάχνεις.
Έχει κατηγορία scheduled payments. Επιλέγεις ποια θέλεις, σου λέει την ημερομηνία επόμενης πληρωμής, σου δείχνει όλες τις προηγούμενες πληρωμές και φυσικά σου δίνει και το μαγικό κουμπάκι block future payments.
Πέρα από αυτά σε ενημερώνει αυτόματα το app την προηγούμενη μέρα ότι την επόμενη θα γίνει η τάδε αυτόματη πληρωμή με το τάδε ποσό.

viber_image_2024-11-14_10-41-27-008.jpg

Reaction score
15.749
Προφανώς δεν έχουν όλες paypal, γιατί αν είχαν, στη περίπτωση της magzter που έκανα, δεν θα είχα βάλει virtual. Από την άλλη δεν έχω revolut, δεν έχω ψάξει κιόλας τι κάνεις για να πάρεις, άλλος ένας μπελάς όμως που πρέπει να θυμάσαι! :roflmao: :lolsign:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.391
Members
38.176
Νεότερο μέλος
ziki