Απορία σχετικά με το spdif

Reaction score
17
Καλησπέρα έχω μια απορία για την έξοδο ήχου spdif
Για παράδειγμα στο μηχάνημα αυτό
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908602
αναφέρεται ότι

Διασυνδέσεις πίσω όψης: Wireless antenna jack, Power input (DC 19V), 2 x Θύρες USB, Θύρα DVI, Θύρα LAN, Audio Out (S/PDIF Out) jack

Μπορώ να συνδέσω την ψηφιακή αυτή έξοδο πάνω σε DAC με S/PDIF είσοδο και να έχω πολύ καλά ηχητικά αποτελέσματα σε ένα flac αρχείο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.891
Απάντηση: Απορία σχετικά με το spdif

γουάι νοτ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.989

Φυσικά. Η ψηφιακή έξοδος είναι οπτική, ενσωματωμένη στο αναλογικό στερεοφωνικό jack 1/8", όπως στα laptop. Άρα, θα πρέπει να το ταιριάσεις με DAC που να έχει οπτική είσοδο, (που έχουν μάλλον οι περισσότεροι).

Reaction score
17
Στο σχήμα είναι η δεύτερη απο πάνω; Πως γίνεται να είναι οπτική και να καταλήγει σε μεταλλικό βυσματάκι; Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα ότι θα μπορούσα με ένα τόσο απλό μηχανηματάκι να πάρω ψηφιακή έξοδο... Από τη στιγμή δηλαδή που έχω ψηφιακή έξοδο το θέμα είναι πόσα δίνω για dac , ενισχυτή ηχεία και μπορώ να φτάσω όσο ψηλα θέλω στην ποιότητα έτσι δεν είναι;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.989

Βασικά, ναι. (Το jack είναι ειδικής κατασκευής, για εξοικονόμηση χώρου).

Reaction score
17
Προφανώς το καλωδιάκι αυτό πρέπει να έχει κάποιο μετατροπέα του οπτικού σήματος σε ηλεκτρικό; Βασίκα σκέφτομαι να βάλω το μηχανηματάκι αυτό στο σαλόνι. ώστε ο βαρύς υπολογιστής να μείνει στο δωμάτιο. ΈΤσι χρησιμοποιώντας το ασύρματο του EEebox θα μπορώ να παίζω τα flacs μου ασύρματα. Μένει τώρα να βρώ κατάλληλο DAC για να συμπληρώσω αυτό που σκέφτομαι.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το μηχανηματάκι δεν παίρνει cd-audio και μάλλον ή θα αγοράσω εξωτερικό udb drive ή θα βρω άλλο μινι-pc με οπτικό οδηγό

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.891
Απάντηση: Re: Απορία σχετικά με το spdif

Προφανώς το καλωδιάκι αυτό πρέπει να έχει κάποιο μετατροπέα του οπτικού σήματος σε ηλεκτρικό;
όχι βρε παιδάκι μου, μια απλή κοινή οπτική ίνα είναι. Απλά η μια άκρη της είναι κάπως πιο μακρόστενη για να "κουμπώνει" στο ίδιο εξωτερικά βύσμα με το μικρό καρφί ακουστικών. Δηλαδή διαθέτει ένα διαφορετικό "οπτικό" βύσμα. Κατάλαβες?:139:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.989

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το μηχανηματάκι δεν παίρνει cd-audio και μάλλον ή θα αγοράσω εξωτερικό udb drive ή θα βρω άλλο μινι-pc με οπτικό οδηγό
Μα όχι. Μπορείς να ριπάρεις τα CD στο δίσκο του άλλου υπολογιστή, και να τα παίζεις με αυτό στο σαλόνι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.891

Μα όχι. Μπορείς να ριπάρεις τα CD στο δίσκο του άλλου υπολογιστή, και να τα παίζεις με αυτό στο σαλόνι.
και το τζίτερ του ασύρματου δικτύου που το πας βρε?:142:

ρε παιδί μου, δυσκολεύεται ο κόσμος για απλά πράματα, ε?
θα μου πεις παραδίπλα ολόκληρος πρόεδρας είχε θεωρίες συνωμοσίας δικτυακού τζίτερ και το συζητούσε με τα υψηλόβαθμα στελέχη της σούπερ χάι έντ κατηγορίας τους, τι λέμε τώρα...
απορώ ώρες ώρες γιατί εμβαθύνουμε σε άλλα. ανοησία μας φίλε...
τσάμπα.

τα πρώτα 100 χρόνια λένε είναι δύσκολα... για να δούμε...

ευχέλαιε πολυέλαιε δε μιλάω για σένα, μη τα πάρεις τζάμπα, κάτι δικά μου λέω στον κόγια (όχι κούγια), χαλαρά εσύ, οκ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.989

και το τζίτερ του ασύρματου δικτύου που το πας βρε?:142:
E, ας καπνίζει στην κουζίνα, κι ας αερίζει το σπίτι δυό φορές τη μέρα.

Reaction score
11.753
Χαχα, μου είχε λείψη τόσες μέρες η συζήτηση περί τζίτερ!! Και η τεχνολογία Βινυλίου.

Μη τον μπερδεύετε ρε σεις τον άνθρωπο...κάνε ριπ κανονικά ευχέλαιε
:116:

Reaction score
17
Κανονικά κάνω.. απλά άνοιξα να αεριστεί στο σαλόνι.. ε τι στην ευχή αν αφήσω λίγο ακόμα ανοιχτά ίσως να φύγει :Ρ

Reaction score
17
Βασικά επειδή μπερδεύτηκα με ένα review που διάβαζα τις προάλλες για latptop. Έγραφε λοιπόν εάν τα laptop έχουνε ψηφιακή έξοδο ή οπτικη ΄για τον ήχο. Δηλαδή είχε SPDIF/Oπτική και έγραφε δίπλα 1/1 ή 0/0 ή 0/1 ή 1/0 για να δηλώσει το ο συγκεκριμένος φορητός τι έχει πάνω. Στο ποστ αυτό διάβασα ότι η SPDIF είναι οπτική.. που ακριβώς μπερδεύομαι;

Reaction score
2
Βασικά επειδή μπερδεύτηκα με ένα review που διάβαζα τις προάλλες για latptop. Έγραφε λοιπόν εάν τα laptop έχουνε ψηφιακή έξοδο ή οπτικη ΄για τον ήχο. Δηλαδή είχε SPDIF/Oπτική και έγραφε δίπλα 1/1 ή 0/0 ή 0/1 ή 1/0 για να δηλώσει το ο συγκεκριμένος φορητός τι έχει πάνω. Στο ποστ αυτό διάβασα ότι η SPDIF είναι οπτική.. που ακριβώς μπερδεύομαι;
To S/PDIF που σημαίνει Sony Philips Digital Interconnect Format είναι ένα είναι ένα πρωτόκολλο και όχι τύπος καλωδίου.

Υπάρχουν 2 τύποι connectors πάνω στους οποίους "πατάει" το πρωτόκολλο S/PDIF:

1.Toshlink -> Το οποίο είναι οπτική.
2.Coaxial -> Το οποίο είναι καλώδιο.

Ρίξε μια ματιά εδώ.

Reaction score
17
To S/PDIF που σημαίνει Sony Philips Digital Interconnect Format είναι ένα είναι ένα πρωτόκολλο και όχι τύπος καλωδίου.

Υπάρχουν 2 τύποι connectors πάνω στους οποίους "πατάει" το πρωτόκολλο S/PDIF:

1.Toshlink -> Το οποίο είναι οπτική.
2.Coaxial -> Το οποίο είναι καλώδιο.

Ρίξε μια ματιά εδώ.
Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση... Τι θα καταλάβαινες όμως εσύ από το review όπως τα έγραφε SPDIF/Οπτική;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Ότι ακολουθεί το πρωτόκολο S/PDIF αλλά το καλώδιο που χρειάζεται είναι οπτικό(toslink) και όχι ομοαξονικό(coaxial)

Reaction score
14
Γεια σας! Που μπορώ να βρω στην Ελληνική αγορά τέτοιο καλώδιο η έστω ανταπτορ για να συνδεθεί με την οπτική έξοδο υπολογιστή σε μια δεύτερη τηλεόραση σε άλλο δωμάτιο (οι ρυθμίσεις στον υπολογιστή είναι με οπτική σε ενισχυτή (κ για αυτό δεν θέλω να μπαίνω σε ρυθμίσεις όταν βλέπω από άλλη τηλεόραση) η τηλεόραση μια σχετική παλιά έχει μόνο έξοδο spdif. Φυσικά κάτι οικονομικό γιατί σίγουρα δεν λέει αν είναι ακριβό για 3-5 ταινίες το μήνα που βλέπω από αυτήν την τηλεόραση.
3 μέτρα θέλω να ειναι.......

TGD

Reaction score
10.478
Εγώ έχω ένα αντάπτορ Audioquest, αλλά υπάρχουν και φτηνότερα. Στα γρήγορα είδα αυτό, αν και η γωνία που κάνει μάλλον είναι άβολη για το backpanel του υπολογιστή:
Είναι πιο πρακτικό το ίσιο:
Και τώρα που το είδα, αυτό το τρίμετρο καλώδιο έχει και αντάπτορα:
Θα συνιστούσα το καλώδιο να είναι λίγο χοντρό για καλύτερη προστασία της ίνας. Άμα δεν το φοβάσαι, υπάρχουν και φθηνότερα:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.862
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef