Απορίες για αγορά HDD...

Reaction score
1.284
Θέλω να πάρω έναν HDD 2-3T εσωτερικό ή εξωτερικό.

1) Βρήκα έναν εξ. Toshiba 3TB (USB3 & 115€) αλλά με φοβίζει οτι οι WD είναι κάπως πιο ακριβοί.Μήπως οι WD είναι όντως καλύτεροι και να τους προτιμήσω;Πχ χαλάνε πιο σπάνια (αν απο τη πλευρά μου τους προσέχω εννοείται...);
2) Δεν με πειράζει αν θα είναι εσωτερικός ή εξωτερικός.O εσωτερικός δεν έπρεπε να είναι φθηνότερος αφού προσφέρεται "γυμνός";Ποιος χαλάει πιο δύσκολα;ΑΝ θέλω να μεταφέρω ογκώδη αρχεία απο υπάρχων εσωτερικό προς τον καινούριο,ο εσωτερικός φάνταζομαι δουλευει πιο γρήγορα;
3) Ειναι προτιμότερο να έχει κανείς αντί έναν με 2ΤB,δύο με 1ΤB γιατί σαν πιο πολύπλοκος ο 2Τ,χαλάει πιο εύκολα;
4) Ένα άλλο πολύ σημαντικό που με φοβίζει,παρατήρησα οτι ο υπολογιστής μου έχει κάποια θεματάκια-κολλήματα και δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να μου αλλοιώνει τα αποθηκευμένα αρχεία του σκληρού.
ΠΧ σε έναν εξωτερικό seagate είχα αρχεία βίντεο και όταν τον σύνδεσα στην τηλεόραση,2 απο αυτά παίζαν με παραμορφωμένη εικόνα,ενώ όταν τα πρωτοέβαλα στον σκληρό έπαιζαν τέλεια.Και 2 άλλους σκληρούς που κατα καιρούς συνδέω μου λέει συχνά το PC..."συνδέθηκε HDD,θέλετε να γίνει επιδιόρθωση ελλατωματικών αρχείων και συνέχεια" κάτι τέτοιο.Ρωτάω γιατί θέλω να αποθηκεύσω πολύ πράμα,θα φάω ώρες και δε θέλω να διαπιστώσω μία μέρα οτι αλλοώθηκαν...Υπάρχει τέτοια περίπτωση να τα "σκαλίζει ο υπολογιστής μου"

Reaction score
15.469
εγω ασχετος - οι κομπιουτεραδες κολλητοι μου προτειναν αυτον ,τον οποιο δουλευω 3 μηνες τωρα χωρις προβλημα ... εχω μονο μουσικη (αν σημαινει κατι αυτο) μεσα 1,7 τερρα δεσμευμενο χωρο...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
1. έχω ήδη 4 από αυτούς και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα.

2. όλοι σχεδόν οι HDD έχουν ίδιες πιθανότητες να "χαλάσουν" δεν έχει σημασία αν είναι εσωτερικοί ή εξωτερικοί, αν ο εξωτερικός έχει σύνδεση e-sata ή USB 3.0 δεν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα εγγραφής σε σχέση με έναν εσωτερικό.

3. Ο υπολογιστής δεν αλλοιώνει τα περιεχόμενα ενός HDD, αλλοίωση μπορεί να γίνει από πρόβλημα στην επιφάνεια του HDD, απότομη αποσύνδεση κατά την λειτουργία και από ιούς.
Έχω παρατηρήσει ότι πολλές συσκευές αναπαραγωγής(media players, TVs) δεν διαχειρίζονται σωστά τους δίσκους, πρέπει η σύνδεση και η αποσύνδεση να γίνονται με προσοχή κι' αν είναι δυνατό με τον HDD(για τους 3.5'' με ξεχωριστή τροφοδοσία) εκτός ρεύματος.

Reaction score
1.284
Εκλεισε για WD λοιπόν...

Γιώργο κάνω ότι περιγράφεις στο βήμα 3...
Κάποιες φορές βέβαια όντως κόλλησε και τον έβγαζα χύμα..."χωρίς ασφαλή αποσύνδεση",παίζει να άρπαξε από εκεί...

Το νέο ερώτημα που δημιουργείται είναι τι χρώμα-σειρά να πάρω WD..Green,blue,red, ή black;
Και χρειάζομαι κάτι τέτοιο;
Γιατί αλλάζουν οι τιμές...

Στο γειτονικό σάϊτ μου είπε ένας (χωρίς να είναι σίγουρος) να προσέξω γιατί κάποιοι παίρνουν 3Τ και ο υπολογιστής τους τον διαβάζει μόνο σαν 2Τ,ισχύει όντως;

Reaction score
4
Eγώ παιδιά θέλω να αγοράσω ένα εξωτερικό σκληρό 1 TB,για αποκλειστική χρήση να παίζει να παίζει HD και 3D ταινίες στη τηλεόραση. Τι προτείνετε να πάρω με δικό του ρεύμα ή μόνο με usb ( καλό θα ήτανε αν μπορείτε να προτείνετε και μερικά μοντέλα ) η τηλεόραση μου και το DVD που έχω έχουν usb 2.0.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.272
Western Digital My Book αγοράζω μόνο.

Αν έχει δικό του τροφοδοτικό είναι πιό εύκολο να συνδεθεί οπουδήποτε, αυτοί που παίρνουν ρεύμα απο USB συνήθως δεν ανάβουν απο τις μπροστινές USB θύρες των desktops για παράδειγμα.

Οι μικροί 2.5" χωρίς τροφοδοτικό όμως, έχουν εκτός απο μικρότερο μέγεθος και ελαφρά υψηλότερη αντοχή στα χτυπήματα.

Reaction score
4
Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε Zizik, δηλαδή ότι και να πάρω δε θα έχω κωλύματα στη ταινία;

Last edited:

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
όποιον δίσκο κ να πάρεις ( με την υπόθεση πως είναι αξιοπρεπής ) θα τον περιορίζει το usb 2.0 της τηλεόρασης.
πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα,για αρχεία 40gb=2 ώρες ταινία δεν ξέρω,θα σου πεί κάποιος που ξέρει.
Το καλό για εμένα με τους mybook που λέει ο Ζizιk είναι πως ανοίγει η θήκη χωρίς να χαθεί η εγγύηση.δηλαδή αν πάθουν κάτι τα ηλεκτρονικά της θήκης,μπορείς να βάλεις τον δίσκο σαν εσωτερικό,να πάρεις τα αρχεία σου,μετά πάλι στην θήκη κ επιστροφή εντός εγγύησης.
αν σκοπεύεις απλά να μεταφέρεις ταινίες από τον υπολογιστή στον δίσκο για να τις βλέπεις στην τηλεόραση δεν σε νοιάζει αυτό.
προσωπικά πάντα προτιμώ δίσκο με 5 χρόνια εγγύηση κ μία θήκη για να γίνει εξωτερικός.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Το καλό για εμένα με τους mybook που λέει ο Ζizιk είναι πως ανοίγει η θήκη χωρίς να χαθεί η εγγύηση.δηλαδή αν πάθουν κάτι τα ηλεκτρονικά της θήκης,μπορείς να βάλεις τον δίσκο σαν εσωτερικό,να πάρεις τα αρχεία σου,μετά πάλι στην θήκη κ επιστροφή εντός εγγύησης.
Σε παλιά μοντέλα της WD μπορούσες να το κάνεις, στα καινούρια δεν γίνεται, ο δίσκος κρυπτογραφείται από chip που είναι πάνω στην πλακέτα και δεν μπορεί να διαβαστεί από άλλη θήκη-πλακέτα και φυσικά από κανέναν Η/Υ σαν εσωτερικός...

evl

Reaction score
465
Σε παλιά μοντέλα της WD μπορούσες να το κάνεις, στα καινούρια δεν γίνεται, ο δίσκος κρυπτογραφείται από chip που είναι πάνω στην πλακέτα και δεν μπορεί να διαβαστεί από άλλη θήκη-πλακέτα και φυσικά από κανέναν Η/Υ σαν εσωτερικός...
Ωπα! Αυτό δεν το ήξερα και είναι σημαντικό.
Δηλαδή αν πάθει κάτι το κουτί χάνουμε και το δίσκο με το περιεχόμενό του?
Μπορείς σε παρακαλώ να το διευκρινήσεις αυτο, γιατί τα κουτιά των εξωτερικών τις περισσότερες φορές τα φτιάχνουν ψιλο-ψεύτικα...

Επίσης αυτό ισχύει και για άλλες εταιρίες?

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
έλεος,δεν το ήξερα!!σημαντική πληροφορία :hi:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.632
Και γιατί το έκαναν αυτό;

Reaction score
4
Παιδιά έχω δει αυτόν τον σκληρό ADATA DASHDRIVE HV610 2.5'',είναι αξιόπιστοι αυτοί οι σκληροί; να προχωρήσω σε αγορά;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.678
Η ADATA σε αυτή τη σειρά φοράει σκληρούς δίσκους της Toshiba. Αν σε καλύπτουν τα χαρακτηριστικά και η τιμή, δεν υπάρχει κάποιος ανασταλτικός παράγοντας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI