Αποριες για pioneer vsx-423

Reaction score
52
Καλησπερα σε ολους
Προσφατα πηρα εναν pioneer vsx 423,και εχω τα εξης προβληματα.
1:Πως ρυθμιζονται τα μπασα-πριμα,στο manual λεει πως δεν ρυθμιζονται οταν ο ενισχυτης ειναι πχ. στο direct αλλα αυτα οπου και αν ειναι ο ενισχυτης δεν γινετε τιποτα!!
2:Στην τηλεοραση (lg lm615s) ειναι συνδεμενος με οπτικη,αλλα ηχο δεν παιρνω με τιποτα ενω τον βαζω στην εξοδο tv,πρεπει να επιλεξω και κατι αλλο?

Ευχαριστω

Reaction score
52
Μολις δοκιμασα το remote στην καμερα του κινητου και μπασα-πριμα δεν λειτουργουν!!
Ξερει καποιος που εχει service η pioneer?

Reaction score
52
Καλημερα,μπορει καποιος που εχει pioneer να μου επιβεβαιωσει οτι πρεπει να κανω καποια ρυθμιση σε on και μετα μπορω να ρυθμιζω μπασα-πριμα?.
(διαβασα κατι τετοιο σε ενα γερμανικο site αλλα δεν το πολυκαταλαβα με την μεταφραση του google)

Reaction score
12
Με επιφυλαξη νομιζω οτι σε λειτουργια stereo σου δινει αυτη τη δυνατοτητα. Δοκιμασε και βλεπεις

Reaction score
52
Ναι,ευχαριστω,το βρηκα μολις σημερα απο τον οδηγο του
stavroslam εδω
http://www.avsite.gr/forum/threads/Ο-νέος-μου-pioneer-vsx-921.103710/page-7
Reset πως κανουμε στον ενισχυτη ωστε να κανω τις δικες μου ρυθμισεις?
Εχω κανει σε σχεση με τις αυτοματες και ειναι καπως καλυτερος(στα δικα μου αυτια παντα) αλλα συνεχιζει και αναβει στην οθονη το mcacc,παιζει ρολο?

Reaction score
12
Απλα κοιτα στο μανουαλ oπου αναφερει τις default και τρεξε παλι το full auto mcacc. Μετα δες τις διάφορες μνήμες που θα δημιουργηθουν, διαλεξε αυτη που θ ακουγεται καλυτερα στ αυτια σου και ρυθμισε χειροκινητα οτι νομιζεις εσυ, πχ καποια σταθμη καναλιου. Εγω να διευκρινισω εχω τον 921 και ισως καποιες ρυθμισεις να μην ειναι ιδιες, αλλα δοκιμασε και βλεπεις.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Απλα κοιτα στο μανουαλ oπου αναφερει τις default και τρεξε παλι το full auto mcacc. Μετα δες τις διάφορες μνήμες που θα δημιουργηθουν, διαλεξε αυτη που θ ακουγεται καλυτερα στ αυτια σου και ρυθμισε χειροκινητα οτι νομιζεις εσυ, πχ καποια σταθμη καναλιου. Εγω να διευκρινισω εχω τον 921 και ισως καποιες ρυθμισεις να μην ειναι ιδιες, αλλα δοκιμασε και βλεπεις.
Όχι το Full Auto, το Auto. ;)

Reaction score
12
Reset πως κανουμε στον ενισχυτη ωστε να κανω τις δικες μου ρυθμισεις?
Σε κατασταση αναμονης και κρατωντας πατημενο το ΕNTER πατας μετα και το STANDBY ταυτοχρονα.
εμφανιζεται η ενδειξη reset, οπου με τα πληκτρα PRESET επιλεγεις ναι και πατας ΕΝΤΕΡ, μετα ΟΚ και ξανα ΕΝΤΕΡ για επιβεβαιωση

Reaction score
52
Καλησπερα σε ολους και παλι.
Σημερα αλλαχτηκαν τα hdmi με ποιοτικοτερα και ξαναεγιναν ολες οι ρυθμισεις απο την αρχη με το auto mcacc.
Δοκιμαστηκαν πολλες ταινιες,(avatar,the island,transformers,κτλ) ολες σε dts 5.1
Το αποτελεσμα ειδικα σε αισθηση του περιβαλλοντα ηχου ειναι υπεροχο,χωρις καμια επιμερους επεμβαση απο εμενα χειροκινητα.
Θα ηθελα το μπασο αρκετα περισσοτερο και πολυ πιο στακατο,αλλα και ετσι,στις ταινιες μπορω να κανω μια υποχωρηση.
Οπως υποχωρηση κανω στην δικαναλη λειτουργεια για τα πριμα που 'ξυνουν' και τα τσιριχτα,χωρις 'βαθος' και 'χρωμα' μεσαια του.(Πολυκαναλος γαρ)!!
Το μεγαλο ομως προβλημα παραμενει οταν παιζει μουσικη δικαναλα,ειτε απο ραδιο,ειτε απο media player..το μπασο!!
Το μπασο απο το sub, http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=399609
ειναι σχεδον ανυπαρκτο!!,και οταν το δυναμωνω απο τον pioneer η' απο το ιδιο,ακουγεται καπως εως ελαχιστα πιο δυνατα αλλα παραμενει πλαδαρο,και καθολου στακατο οπως ηταν απο τους προηγουμενους παμπαλαιους sony και yamaha!!
Καποια στιγμη το εβαλα στο 150 στο crosover και ψιλοεφτιαξε το γενικο συνολο(δικαναλα),αλλα και παλι δεν ηταν στακατο οσο επρεπε,ενω θα αναγκαζομουν καθε φορα που θα ηθελα να δω ταινια να το κατεβαζω.
Πως να το πω..:punish:αντι να κανει ντουπ-ντουπ:headbang: και να σου ταραζει το στομαχι οπως με τους προηγουμενους ενισχυτες(ειδικα με τον sony),κανει ντουουουπππ-ντουουουπππ χωρις ιδιαιτερη ενταση και παρουσια!!
Οποιος καταλαβε...μπραβο του!!:prankster:

Καθε βοηθεια δεκτη παιδια..μηπως και καταφερω τιποτα με τις ελαχιστες γνωσεις που εχω,και αν οχι..κερναω καφεδακι και γλυκο η' μπυριτσα-τσιπουρακι και μεζε,καποιο απογευμα στις αχαρνες σε οποιον ψηθει για προσωπικη βοηθεια!!:drinks:

Ευχαριστω

Reaction score
6.599
γραψε μας τι ηχεια οδηγεις οτι συμμετεχει στη δικαναλη και ποιους ενισχυτες ειχες πριν που σε καλυπταν και ολη τη συνδεσμολογια.

Reaction score
52
Για μπροστινα εχω τα mission 73 http://www.canuckaudiomart.com/details/183261-mission_73_bookshelf_speakers_british_audio_
Κεντρικο mission 73c http://www.nrpavs.co.nz/archive_1_10/Sold_1_10_htm/Mission73C.htm
Περιφεριακα τα jamo sw300 χωρις το sub http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeig...t-zwei-sateliten-sat-300-ii/75102135-172-3421
Και sub το sw400e http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=399609
Media player το xtreamer sidewinder3

Η συνδεση ειναι με hdmi απο το bd του pioneer στο media player και απο το out στην tv(lg42lm615s) που και σε αυτην δεν παιρνω ηχο απο τον ενισχυτη και ας του επιλεγω tv για πηγη.
To sub ειναι συνδεμενο στην μονη θυρα που δινει ο pionner και ρυθμιζμενο στα 100 στο crosover απο τον ιδιο.
Δικαναλα συμμετεχουν τα μπροστινα και το sub,με τον sony srt de475 τοσο σε ταινιες αλλα ειδικοτερα σε στερεο το sub κοντευε να ξεκολησει τα πλακακια απο το πατωμα,με τον pioneer τιποτα..
Να δεχτω πως ειναι ενας πολυκαναλος μαζικης παραγωγης και δεν τα παει καλα σε στερεοφωνικη ακροαση αλλα το sub ειναι ανυπαρκτο:lazy:,οποτε ακουγοντας σχεδον μονο μεσαια-πριμα μιλαμε σε πιανει πονοκεφαλος!!
Παντως θελω να πιστευω πως ειναι καποια ρυθμιση που ακομα δεν εχω βρει..τι να πω?

Reaction score
6.599
μαλιστα αποτι καταλαβα μιας και βλεπωντας και τα ηχεια σου δεν ειναι θεμα υποοδηγησης απο πλευρας ενισχυτη και σου λειπουν χαμηλες και συγκεκριμενα απο το σαμπ οπου την προηγουμενη σε καλυπταν , τοσο σε ταινιες οσο και σε δικαναλη λειτουργεια .
το πως τις κοβει ο παιονερ ειναι θεμα τις χαμηλες τοσο σε συχνοτητες οσο και σε ενταση, επειδη τον ενισχυτη δεν τον γνωριζω και φανταζομαι να εχει χειροκινητη ρυθμιση ας σου απαντησει καποιος κατοχος αντιστοιχου av ποιο συγκεκριμενα.

Reaction score
56
Μηπως τα μπροστινα ηχεια σου στο ενισχυτη ειναι ρυθμισμενα ως Large ? Αν ειναι , ρυθμισε τα ως small .

Reaction score
52
Όχι, small είναι, είναι όλες οι συνδέσεις και ρυθμίσεις διπλοτσεκαρισμενες
Θα δοκιμάσω να τον ξαναρυθμισω με το Mcacc αλλά θα ανεβάσω αρκετα από πριν το phase στο sub.. Μπας και!.

Μόλις το έκανα, Τζίφος!!
Το sub δικαναλα συνεχίζει τον ύπνο του!!

Last edited:

Reaction score
52
Έχω δοκιμάσει και τα δύο, όπως και stereo
Στο direct γίνεται κάπως πιο μουντό ενώ στο pure ακόμα περισσότερο (σε σχέση με stereo)
Αλλά το sub στον κόσμο του

Reaction score
15.548
εχεις καποιο ντεσιμπελομετρο να δεις ποσο παιζει ?

αν οχι παρε ενα οικονομικο θα σου χρειαστει γενικα.

Reaction score
52
Φαντάσου πως δείχνει να μην του δίνει όσο ρεύμα χρειάζεται ο ενισχυτής
Μόλις τώρα το δοκίμασα και στα 100 και στα 150 crossover, και δυναμωσα το level από -15 της αυτόματης ρύθμισης στο -3 και αυτό ίσα που το κατάλαβε
Η ένταση πάνω στο sub είναι στην μέση, και αν την πάω τέρμα η διαφορά είναι εντελώς αμελητέα!!
Ντεσιμπελομετρο από το κινητό κάνει ??
Έστω να μην τα δείξει ακριβώς αλλά να πάρουμε μια ιδέα ??
Αν ναι πως πρέπει να κάνω την μέτρηση ??

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster