Αποτελεσματα του VI τεστ

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Παρακαλω τα μελη που δεν μας εχουν δωσει ακομα τις αποψεις τους να το κανουν καθως αυτο ειναι ενα θεμα υψηλης θεασης και υπαρχουν πολλοι που ανυπομονουν να δουν την τελικη ετυμηγορια μας. :wink:

Reaction score
38
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Aπλα να συμπληρωσω στα οσα ωραια μας ειπε ο Χαρης πως ο Hitachi "ηρθε" πιο ευκολα και ικανοποιητικα απο ολους τους βιντεοπροβολεις που ελαβαν μερος στο συγκριτικο.
Μαλιστα ειχε και την μικροτερη ανομοιομορφια απο τους υπολοιπους LCD.
Αντρέα, συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω, καθώς κατά την άποψή μου ο 300άρης δεν "ήρθε" ποτέ. Αν αυτή η διάχυτη και πανταχού παρούσα μωβίλα θεωρείται ικανοποιητική ρύθμιση, θα πάω πάσο. Για μένα όμως, η μωβίλα του 300 και η "ομίχλη" (γκριζάδα) του 70άρη είναι τα δύο μοναδικά απαγορευτικά στοιχεία για αγορά, που είδαμε στο συγκριτικό.

Reaction score
118
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
@blinky
εαν οντως ειναι ετσι ειναι παραλειψη μας και σαφως ευνοουνται οι DLP απο την ελλειψη αυτη
Δεν κατάλαβα. Οι ευκολίες με τις πολλαπλές υποδοχές δηλαδή, βελτιώνουν την ποιότητα εικόνας; :shock: :shock: :shock:
Εκτός και αν εννοείται το μενού. Αλλα και πάλι, όταν ενας Λάμπρου πχ ρυθμίσει τον dlp σου, χρειάζεσαι τις επιπλέον ευκολίες ενός lcd;
Νομίζω πως κανένας δεν ασχολείται με τα μενού πλύν των αρχικών ημερών που θα έχει αγοράσει το μηχάνημά του.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
VIDEOMIX said:
Δεν κατάλαβα. Οι ευκολίες με τις πολλαπλές υποδοχές δηλαδή, βελτιώνουν την ποιότητα εικόνας; :shock: :shock: :shock:
Εκτός και αν εννοείται το μενού. Αλλα και πάλι, όταν ενας Λάμπρου πχ ρυθμίσει τον dlp σου, χρειάζεσαι τις επιπλέον ευκολίες ενός lcd;
Νομίζω πως κανένας δεν ασχολείται με τα μενού πλύν των αρχικών ημερών που θα έχει αγοράσει το μηχάνημά του.
Οι "ευκολίες" (lens shift, zoom, είσοδοι, menu, remote control κλπ), είναι σοβαρότατο δείγμα ποιότητας κατασκευής της μηχανής και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει ο κατασκευαστής τον καταναλωτή. Διαφορετικά οι hi end προβολείς θα είχαν μόνο ένα κουμπί. Αν δεν μπήκε η εν λόγω παράμετρος, νομίζω κι εγώ ότι αποτελεί παράληψη για την εξαγωγή του συνολικού αποτελέσματος. Φυσικά αυτό δεν αλλάζει τίποτα στην αξιολόγηση της εικόνας.

Reaction score
3
Σάκη,θα διαφωνήσω μαζί σου.
Δεν νομίζω ότι όλοι όσοι θα αγοράσουν ένα προβολέα θα αποτανθούν στον Βαγγέλη,ή σε κάποιον άλλο "καλιμπρατορά" για να τους ρυθμίσει το μηχάνημα.
Παίζουν π.χ. λύσεις τύπου DVE,όπως επίσης να μην ξεχνάμε τους περιορισμούς που μπορεί να έχει κάποιος στο χώρο του όσον αφορά στην τοποθέτηση και το εν γένει στήσιμο.
Τουτέστιν,πιστεύω ότι παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο η ύπαρξη ή μη αυτών των "ευκολιών" που μπορεί να σου προσφέρει ένας βιντεοπροβολέας.

Επειδή ήμουν κι εγώ στο κότερο :))),να αναφέρω συνοπτικά και την δική μου γνώμη,η οποία εν πολλοίς συγκλίνει με τα προαναφερθέντα.

Τελικά η αίσθηση βλέπω πως ήταν κοινή.
Ναι,ο Panasonic ήταν καλύτερος ακόμα και από τον H72i σε DVD,ο δεύτερος πήρε τα ηνία στο δορυφορικό HD.
Τρίτος ο 70,ακολούθως ο Epson και -εμφατικά- καταϊδρωμένος ο 300.
Να σημειώσω όμως κι εγώ δύο τινά:
1)Ο Panasonic έπαιζε αρύθμιστος,να φανταστούμε μόνο μπορούμε πώς θα έδειχνε δλδ και εντελώς ρυθμισμένος.
2)Οι ρυθμίσεις του Epson ήταν εντελώς λάθος,πιστεύω πως αδικήθηκε κατά πολύ στην παρουσίαση.
Όταν μπήκαν οι σωστές ρυθμίσεις για την απόδοση της εικόνας,είδα μεγάλη διαφορά από ό,τι έδειχνε έως τότε.

Μικρές διαφορές μεταξύ των δυο πρωτοπόρων.
Περισσότερο βάθος ο 72,αλλά αρκετά σκοτεινός και κατ' εμέ με υπερκορεσμένα χρώματα.
Πιο φωτεινός,με πιο φυσικά χρώματα ο 100,αλλά στο HD ξεγυμνώθηκε (ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί τόση διαφορά :?)
Από πλευράς μόνο εικόνας,δίνω ένα ελαχιστότατο προβάδισμα στον Optoma 72i,με περισσότερο σκάλισμα σε φωτεινότητα και χρωματικό κορεσμό πιστεύω ότι θα ήταν ακόμα καλύτερος.

Συνολικά,έχω προσωπικό νικητή (στα σημεία)
Συνυπολογίζοντας εικόνα-ευκολία στο στήσιμο και την ρύθμιση-τιμή,ο Panasonic κερδίζει τον Optoma.

Reaction score
118
Όμως Νίκο με τι κριτήρια θα πρέπει να βγαίνει ο νικητής;
Εαν για παράδειγμα είχαμε τεράστιες αποκλείσεις τιμών και ο hitachi πχ κόστιζε 300 ευρό και ο panasonic η ο 72 στα λεφτά που έχουν τώρα, θα έπρεπε να βγάλουμε νικητή τον hitachi;
Δεν θα έπρεπε να κρίνουμε μόνο την εικόνα; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο το οποίο κατ'εμέ θα έπρεπε να είναι οχι μόνο κυρίαρχο αλλα και μοναδικό μέλημά μας;

Απορία εκφέρω, έτσι; Και... άποψή μου. 8)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
VIDEOMIX said:
Όμως Νίκο με τι κριτήρια θα πρέπει να βγαίνει ο νικητής;
Μα φυσικά με το σύνολο των κριτηρίων, έχοντας προαποφασίσει για την σπουδαιότητα του καθενός.

Reaction score
118
Οπότε τελικά είναι προσωπικό το θέμα. Του καθενός μας.
Εγώ λοιπόν θα ήθελα εναν βιντεοπροβολέα με μια είσοδο hdmi, ζούμ, νετάρισμα και on off, με τέλεια ρυθμισμένη εξ'αρχής εικόνα. Μόνο με αυτά. 8) Η ποιότητα της εικόνας πάνω απ'όλα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν κατάλαβες...
Όλες οι παράμετροι είναι υποκειμενικές μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Η μεθοδολογία ενός συγκριτικού όμως είναι συγκεκριμένη και δεν έχει να κάνει με το που δίνεις εσύ ή εγώ περισσότερη σημασία.

Reaction score
118
Διαμαρτύρομαι. Όλοι μιλάτε για την εικόνα απο το dvd και το δορυφορικό πρόγραμμα.
Για την εικόνα απο την HD βιντεοκάμερα που έφερα δεν θα μας πείτε;
Ανδρέα, τι έχεις να πείς για το πλάνο με το φιλάκι της ξανθιάς; :lol:

GTX

Reaction score
39
Λοιπόν ας ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Το γεγονός οτι δεν υπήρχαν ευκολίες στις κατηγορίες βαθμολόγησης είναι δική μου μ@λ@κία και ζητάω συγγνώμη. Απλά πήρα τα δελτία που είχα φτιάξει την προηγούμενη φορά για το συγκριτικό και τα τροποποίησα, κάπου στο δρόμο μάλλον αντικατέστησα το ευκολίες με το pixelation ή κάτι τέτοιο, δε ξέρω πως μου ξέφυγε. Και πάλι συγγνώμη. :oops: :oops:

Τα αποτελέσματα δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να τα υπολογίσω αφού χτές δεν ήμουν σπίτι λόγω υποχρεώσεων. Θα τα δημοσιεύσω πάντως αργότερα σήμερα. Άλλωστε και τις προηγούμενες φορές Δευτέρα τα δημοσίευσα για να γραφτούν ανεπηρέαστα οι γνώμες όσων συμμετείχαν.

Reaction score
118
Και πως θα βαθμολογίσουμε ευκολίες βρε παιδιά; Πάμε στο συγκριτικό και βλέπουμε εικόνα. Δεν καθόμαστε να πάρουμε τα κοντρόλ να ανοίγουμε τα μενού ενα προς ενα να δούμε τι εμπεριέχουν. Δεν καταλαβαίνω τελικά γιατι το συζητάμε. :shock:

GTX

Reaction score
39
Ρε Σάκη τί δεν καταλαβαίνεις? Οι Lcd έχουν lens shift και είναι πολύ πιο εύκολοι στην εγκατάσταση ενώ οι dlp δεν έχουν και έχουν και μικρό zoom που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την εγκατάσταση. Δε κάνουμε συγκριτικό για να δούμε μόνο ποιός έχει καλύτερη εικόνα, εξετάζουμε τον προβολέα σα σύνολο. Άμα ήταν να μη λαμβάναμε υπόψη μας ούτε την τιμή.

NIX

Reaction score
0
Πάντως,ρε παιδιά,πρέπει να είμαστε καταραμένοι!
Κάθε φορά που ετοιμάζουμε ένα τέστ κάτι στραβό θα πάει!

Reaction score
3
GTXTC said:
Λοιπόν ας ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Το γεγονός οτι δεν υπήρχαν ευκολίες στις κατηγορίες βαθμολόγησης είναι δική μου μ@λ@κία και ζητάω συγγνώμη. Απλά πήρα τα δελτία που είχα φτιάξει την προηγούμενη φορά για το συγκριτικό και τα τροποποίησα, κάπου στο δρόμο μάλλον αντικατέστησα το ευκολίες με το pixelation ή κάτι τέτοιο, δε ξέρω πως μου ξέφυγε. Και πάλι συγγνώμη. :oops: :oops:

Τα αποτελέσματα δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να τα υπολογίσω αφού χτές δεν ήμουν σπίτι λόγω υποχρεώσεων. Θα τα δημοσιεύσω πάντως αργότερα σήμερα. Άλλωστε και τις προηγούμενες φορές Δευτέρα τα δημοσίευσα για να γραφτούν ανεπηρέαστα οι γνώμες όσων συμμετείχαν.
Pixalation παρακαλώ! :lol: ;-)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
NIX said:
Πάντως,ρε παιδιά,πρέπει να είμαστε καταραμένοι!
Κάθε φορά που ετοιμάζουμε ένα τέστ κάτι στραβό θα πάει!
Σιγά βρε δεν έγινε δα και τίποτα τραγικό...
Είναι φυσικό κάποια πράγματα που και που να μην έρχονται όπως τα σχεδιάζεις. Τουλάχιστον θέλει προσοχή να μην χάνεις την ουσία... τι να λέμε τώρα...

Εξάλλου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να κάνεις test 5 προβολέων μαζί. Μην κοιτάς που εμείς το έχουμε κάνει ψωμοτύρι... :wink:

Reaction score
220
Aνδρεα, τι εννοεις οταν λες οτι ο Βαγγελης αρνηθηκε να συνεχισει τη ρυθμηση του ΡΑΝΝΥ 100? Μηπως το μηχανημα αδυνατει να ρυθμησθει ? Η μηπως δεν υπηρχε ο απαιτουμενος χρονος να επιμεινει σ'αυτο λογω δυσκολιας του ?

Reaction score
5
παντως, οι βαθμολογιες οπως ηταν, ριχνουν τους LCD (μπηκε το pixelation) και καλυπτουν τους DLP (βγηκε το ευκολιες)...

Προτεινω να μπει το "ευκολιες" τωρα και να βαλετε παυλα στους LCD (αρα 100 οπως ειχαμε στο pixelation για τους DLP) γιατι ολοι οι LCD πιανουν το 100αρι στις ευκολιες και ενα 70 στους DLP που πιστευω ειναι καλη αναλογια και να βγουν τα νεα αποτελεσματα...

Αλλιως ειναι 2 φορες ριγμενοι οι LCD... μια για το νεοεισερχομενο "pixelation" και μια για το απερχομενο "ευκολιες"...

Reaction score
0
Η παυλα στους DLP δεν ηταν στο pixelation, αλλα στην ανομοιομορφια.

Αποκει και περα, σιγα ρε παιδια, τυπικη νομιζω ειναι η βαθμολογια, θα στηριξει κανεις την αποφαση του σε αυτην? Ή μηπως απλα θελουμε να βγαλουμε τον πρωταθλητη LCD vs DLP και να χαιρομαστε μονοι μας?

Reaction score
0
τοσο καιρο ολοι λεγαμε οτι οι lcd εχουν καλυτερη κινηση στις γρηγορες σκηνες τωρα αυτο αλλαξε? γιατι αυτο ειδα στην βαθμολογια της πρωτης σελιδας

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.693
Members
38.599
Νεότερο μέλος
TMantΖ@13