Κώστα, χωρίς παρεξήγηση, έχω την αίσθηση ότι πρέπει να είσαι βασιλικότερος τους βασιλέως (δηλαδή περισσότερο βαμμένος DLPάκιας και από τον Αντρέα). Πάντως εν γένει διαφωνούμε σχεδόν στα πάντα.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ said:Μια και λύθηκε το πρόβλημα με τον Η/Υ του γραφείου, μπορώ να πω κι εγώ τη γνώμη μου.
Δεν θα πω πολλά για το συγκριτικό (τι είδαμε κλπ), άλλωστε τα έχουν ήδη πει οι προλαλήσαντες.
Επιγραμματικά μόνο:
1. Σε γενικές γραμμές όλοι μου φάνηκαν καλοί, εκτός από τον Epson που λίγο υστέρησε. Hitachi & Panasonic ήταν σαφώς καλύτεροι, με προβάδισμα του Panasonic.
2. Οι Optoma 70 & 72 ήταν καλύτεροι από τους Hitachi, Epson & Panasonic.
3. Οι LCD έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με μοντέλα (Hitachi, Sanyo & Panasonic) που είχα δει πέρυσι.
4. To μαύρο εξακολουθεί να είναι καλύτερο στους DLP.
5. Τα χρώματα είναι πιο φυσικά στους DLP και πιό ζωντανά (εορταστικά θα έλεγα) στους LCD.
6. Η ευκρίνεια ήταν καλύτερη στους Optoma.
7. Πιό μεγάλη διαφορά σε γενική εικόνα υπάρχει σε σήμα HD, όπου κι εδώ οι DLP
υπερέχουν.
Συμπερασματικά, μπορώ να πω ότι οι Panasonic & Hitachi αποτελούν μια καλή επιλογή για όποιον θέλει να βλέπει τηλεόραση και γενικά πιό ζωντανά χρώματα. Με προβάδισμα στον Panasonic.
Για όποιον θέλει να βλέπει κινηματογράφο και θέλει όσο το δυνατόν πιο φυσικά χρώματα, τότε καλύτερα να προτιμήσει έναν DLP.
Και τέλος με βάση τις τιμές που έχουν, κάποιος που θέλει να αγοράσει κάποιον προβολέα, αφού πρώτα σκεφτεί τι θέλει να βλέπει και τους δει να παίζουν, μπορεί άνετα να αγοράσει όποιον θέλει, μια και οι τιμές των DLP έχουν κατέβει σε παραπλήσια επίπεδα με αυτά των LCD.