Αποτελεσματα του VI τεστ

Reaction score
38
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ said:
Μια και λύθηκε το πρόβλημα με τον Η/Υ του γραφείου, μπορώ να πω κι εγώ τη γνώμη μου.
Δεν θα πω πολλά για το συγκριτικό (τι είδαμε κλπ), άλλωστε τα έχουν ήδη πει οι προλαλήσαντες.
Επιγραμματικά μόνο:
1. Σε γενικές γραμμές όλοι μου φάνηκαν καλοί, εκτός από τον Epson που λίγο υστέρησε. Hitachi & Panasonic ήταν σαφώς καλύτεροι, με προβάδισμα του Panasonic.
2. Οι Optoma 70 & 72 ήταν καλύτεροι από τους Hitachi, Epson & Panasonic.
3. Οι LCD έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με μοντέλα (Hitachi, Sanyo & Panasonic) που είχα δει πέρυσι.
4. To μαύρο εξακολουθεί να είναι καλύτερο στους DLP.
5. Τα χρώματα είναι πιο φυσικά στους DLP και πιό ζωντανά (εορταστικά θα έλεγα) στους LCD.
6. Η ευκρίνεια ήταν καλύτερη στους Optoma.
7. Πιό μεγάλη διαφορά σε γενική εικόνα υπάρχει σε σήμα HD, όπου κι εδώ οι DLP
υπερέχουν.
Συμπερασματικά, μπορώ να πω ότι οι Panasonic & Hitachi αποτελούν μια καλή επιλογή για όποιον θέλει να βλέπει τηλεόραση και γενικά πιό ζωντανά χρώματα. Με προβάδισμα στον Panasonic.
Για όποιον θέλει να βλέπει κινηματογράφο και θέλει όσο το δυνατόν πιο φυσικά χρώματα, τότε καλύτερα να προτιμήσει έναν DLP.
Και τέλος με βάση τις τιμές που έχουν, κάποιος που θέλει να αγοράσει κάποιον προβολέα, αφού πρώτα σκεφτεί τι θέλει να βλέπει και τους δει να παίζουν, μπορεί άνετα να αγοράσει όποιον θέλει, μια και οι τιμές των DLP έχουν κατέβει σε παραπλήσια επίπεδα με αυτά των LCD.
Κώστα, χωρίς παρεξήγηση, έχω την αίσθηση ότι πρέπει να είσαι βασιλικότερος τους βασιλέως (δηλαδή περισσότερο βαμμένος DLPάκιας και από τον Αντρέα). Πάντως εν γένει διαφωνούμε σχεδόν στα πάντα. :lol:

Reaction score
0
αρα harisma23 εξακολουθουν οι lcd να ειναι ποιο γρηγοροι.πως ομως βγηκε ο οπτομα 72 καλυτερος στη κινηση?

Reaction score
3
Re: Αποτελεσματα του VI τεστ

Όχι δεν είμαι DLPάκιας.
Όταν όμως βλέπω καλύτερο μαύρο σε DLP, πιό φυσικά χρώματα σε DLP και ομοιομορφία, γιατί να μην πάρω DLP;
Αν ήθελα όμως να τον πάρω για μια π.χ. καφετέρια, θα έπαιρνα LCD.
Γιατί έχει πιό ζωντανά χρώματα και θα τραβούσε κόσμο.
Εξ' άλλου πριν λίγους μήνες για Panasonic 900 πήγαινα και σε Toshiba 700 κατέληξα. Και τότε υπήρχε μια διαφορά τιμής περίπου 500€, αν θυμάμαι καλά.
Λέτε να ήθελα να σπαταλήσω τζάμπα 500€;
Απλά οι DLP είναι αντικειμενικά πιό κοντα στην απόδοση φυσικής εικόνας από τους LCD.
Κι αυτό το λένε και οι "οπαδοί" των LCD.
ΥΓ. Δεν παρεξηγούμαι ποτέ, γιατί ο καθένας έχει γνώμη και πρέπει να την γράφει.

GTX

Reaction score
39
Το λογικό είναι οτι οι LCD έχουν καλύτερη κίνηση. Πάντως στα μάτια τα δικά μου και του Energy που καθόταν δίπλα μου κάτι δε πήγαινε καλά στην κίνηση του Panny όταν έπαιζε δίπλα στον 72. Ειδικά στη σκοτεινή σκηνή με την κοπέλα που χόρευε (HD).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Απλά οι DLP είναι αντικειμενικά πιό κοντα στην απόδοση φυσικής εικόνας από τους LCD.
Για το ποιοί είναι πιο κοντά στην απόδοση των φυσικών χρωμάτων, αλλά και ποιοί έχουν καλύτερο μαύρο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, περίμενε να δεις τα διαγράμματα και τις μετρήσεις φωτεινότητας αντίστοιχα. Τα υπόλοιπα είναι απλά κολοκυθόπιτες και ο καθένας διαλέγει την δικιά του... :wink:

GTX

Reaction score
39
Καλά Νίκο μην είσαι απόλυτος για τις μετρήσεις. Για το μαύρο μιλάω πάντα. Όταν βλέπεις τα προβόλια το ένα δίπλα στο άλλο οι μετρήσεις απλά θα επιβεβαιώσουν αυτό που βλέπεις, δε μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό.

Reaction score
38
Όχι δεν είμαι DLPάκιας.
Όταν όμως βλέπω καλύτερο μαύρο σε DLP, πιό φυσικά χρώματα σε DLP και ομοιομορφία, γιατί να μην πάρω DLP;
Αν ήθελα όμως να τον πάρω για μια π.χ. καφετέρια, θα έπαιρνα LCD.
Γιατί έχει πιό ζωντανά χρώματα και θα τραβούσε κόσμο.
Εξ' άλλου πριν λίγους μήνες για Panasonic 900 πήγαινα και σε Toshiba 700 κατέληξα. Και τότε υπήρχε μια διαφορά τιμής περίπου 500€, αν θυμάμαι καλά.
Λέτε να ήθελα να σπαταλήσω τζάμπα 500€;
Κι αυτό το λένε και οι "οπαδοί" των LCD.
ΥΓ. Δεν παρεξηγούμαι ποτέ, γιατί ο καθένας έχει γνώμη και πρέπει να την γράφει.
Κώστα, χαίρομαι που μιλάμε άνετα και χωρίς παρεξηγήσεις. Όσο για το μαύρο, μιας και το ανέφερες, είναι αδύνατο κατά την ταπεινή μου άποψη, με βάση την εικόνα που είδαμε στο συγκριτικό, να συνάγει κανείς το συμπέρασμα ότι γενικά οι DLP που είδαμε ήταν όλοι καλύτεροι των LCD. Ο 72 είχε σίγουρα το καλύτερο, ο 70 όμως είχε το χειρότερο (τουλάχιστον με βάση τις αρχικές ρυθμίσεις). Και βεβαίως ούτε ήταν η εικόνα και των δύο DLP καλύτερη από ολους τους LCD.
Πάντα φιλικά...

Υ.Γ. Τελικά θα έπρεπε το τεστ να γινόταν χωρίς να ξέρουμε τι βλέπουμε και αξιολογούμε. Πιστεύω ότι τότε θα βγαίναν πολύ πιο ενδιαφέροντα και αντικειμενικά συμπεράσματα, καθώς γνωρίζοντας τι παίζει, πολλές φορές μεταφέρουμε στις κρίσεις μας στερεότυπα και προκαταλείψεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
GTXTC said:
Καλά Νίκο μην είσαι απόλυτος για τις μετρήσεις. Για το μαύρο μιλάω πάντα. Όταν βλέπεις τα προβόλια το ένα δίπλα στο άλλο οι μετρήσεις απλά θα επιβεβαιώσουν αυτό που βλέπεις, δε μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό.
Θα δείξει φίλε από τις μετρήσεις, τι μάτι έχει ο καθένας και αν τελικά τα νούμερα επιβεβαιώσουν τα μάτια. 8)
Ο Κωνσταντίνος πχ είπε ότι και οι dlp είχαν καλύτερο μαύρο από τους lcd και μάλιστα με διαφορά. Αυτό μπορούν να το αποδείξουν ή να το καταρρίψουν τα νούμερα. Για να δούμε... :wink:

Reaction score
3
Ακριβώς, επειδή μετράει το τι βλέπει το μάτι του καθενός, είναι που με έκανε να πάρω DLP. Αφού μάλιστα τους είδα και δίπλα δίπλα.

Reaction score
0
Χαρη, παντως ο 70 ηταν σαφως υπερφωτισμενος, δε γινεται να ειχε αυτην την τραγικη πραγματι διαφορα με τον 72 στο μαυρο , και αλλωστε το εβλεπες και στις σκηνες οτι επαιζε πιο φωτεινα.

Η σκηνη της χορευτριας πραγματικα ξεγυμνωσε τον panasonic στο θεμα του μαυρου και του contrast στα ματια μου. Και νομιζω χωρις υπερβολες, στους LCD οσον αφορα μαυρο και contrast ισχυει "No Iris, no party!"

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ακριβώς, επειδή μετράει το τι βλέπει το μάτι του καθενός, είναι που με έκανε να πάρω DLP.
Κι αν έχει μυωπία? :lol: :lol:

Reaction score
38
B said:
Χαρη, παντως ο 70 ηταν σαφως υπερφωτισμενος, δε γινεται να ειχε αυτην την τραγικη πραγματι διαφορα με τον 72 στο μαυρο , και αλλωστε το εβλεπες και στις σκηνες οτι επαιζε πιο φωτεινα.

Η σκηνη της χορευτριας πραγματικα ξεγυμνωσε τον panasonic στο θεμα του μαυρου και του contrast στα ματια μου. Και νομιζω χωρις υπερβολες, στους LCD οσον αφορα μαυρο και contrast ισχυει "No Iris, no party!"
Μα εγώ και μπορώ και θέλω να κρίνω μόνο με βάση αυτά που είδα, όπως έγραψα και στα συμπεράσματά μου. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να μαντέψω πως θα μπορούσε να παίζει οποιοδήποτε μηχάνημα τέλεια ρυθμισμένο. Και ο 70 έπαιζε την ημέρα του συγκριτικού με το χειρότερο μαύρο από όλους!
Οποιαδήποτε άλλη κριτική περιλαμβάνει προκαταλείψεις και στερεότυπα (του τύπου πως πρέπει να παίζουν όλοι οι DLP και πως οι LCD, με δεδομένα προτερήματα και ελαττώματα) δεν τη θεωρώ αντικειμενική.

Reaction score
38
Ακριβώς, επειδή μετράει το τι βλέπει το μάτι του καθενός, είναι που με έκανε να πάρω DLP. Αφού μάλιστα τους είδα και δίπλα δίπλα.
Κώστα, αυτή ακριβώς είναι η ένσταση μου, στον τρόπο που το διατυπώνεις. Επειδή ο Toshiba 700 είναι καλύτερος από τον Panasonic 900 (τουλάχιστον στα μάτια σου), δεν είναι λογικό να γενικεύεις ότι οι DLP είναι πάντα καλύτεροι των LCD. Είναι π.χ. σα να δοκιμάζεις ένα Michelin και ένα Pirelli και επιεδή σου φάνηκε καλύτερο το συγκεκριμμένο Michelin να συνάγεις το συμπέρασμα ότι όλα τα Michelin είναι ανώτερα των αντιστοίχων Pirelli.

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, δηλώνω ότι δεν είμαι "στρατευμένος" σε κανένα στρατόπεδο, ούτε έχω κανένα λόγο (π.χ. δε βλέπω rainbow). Απλώς προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και να επιλέξω τελικά το καλύτερο μηχάνημα βάσει των αναγκών μου και αυτών που βλέπω και όχι βάσει αυτών που μπορεί να πιστεύουν οι "γκουρού", τα περιοδικά, τα φόρουμ και η αγορά (όλα χρήσιμα για να μην παρεξηγηθώ).
Ααα και προς το παρόν χρησιμοποιώ έναν DLP (Infocus X1).

Reaction score
0
συμφωνουμε....με αυτα που ειδαμε, ο 70 ειχε απο τα χειροτερα, αν οχι το χειροτερο μαυρο, απλα στο λεω να κρατησεις μια πισινη οταν γενικευουμε, γιατι εχασε τις ρυθμισεις του και στην τελικη darkchip2 ειναι οπως και ο 72, δε γινεται να εχει τετοια τρομερη διαφορα.

Θα μου πεις βεβαια, οτι καποιο κουσουρι ολοι το ειχαν οποτε αμα ειναι ετσι να μη μιλαμε για κανεναν, και θα εχεις δικιο. Οποτε ας το αφησουμε εκει, απλα να υπενθυμισουμε στους αναγνωστες οτι τα σχολια μας δεν ειναι πανακεια, και με καταλληλη ρυθμιση ολα τα μηχανηματα θα μπορουσαν να παιξουν καλυτερα, απο λιγο εως πολυ. Αυτο ειναι που αδικει λιγο καποια, οτι αλλα θα επαιζαν αρκετα καλυτερα, και αλλα λιγο καλυτερα.

Το σχολιο μου παντως για τον Panasonic και την ιριδα ισχυει, γιατι δε νομιζω οτι ειναι θεμα ρυθμισεων, σε μια δυσκολη σκηνη με περιεχομενο και φωτεινο και σκοτεινο, απλα δε μπορει να δωσει το contrast κανενος DLP γιατι στηριζεται πολυ στην ιριδα, που εκει απλα δε μπορει να κανει τιποτα, ή θα θαψει το φωτεινο μερος ή το σκοτεινο, οποτε μενει καπου στη μεση, και το μαυρο γυρω απο τη χορευτρια ηταν με πολλη επιεικια γκριζο.

Reaction score
38
B said:
συμφωνουμε....με αυτα που ειδαμε, ο 70 ειχε απο τα χειροτερα, αν οχι το χειροτερο μαυρο, απλα στο λεω να κρατησεις μια πισινη οταν γενικευουμε, γιατι εχασε τις ρυθμισεις του και στην τελικη darkchip2 ειναι οπως και ο 72, δε γινεται να εχει τετοια τρομερη διαφορα.
Μα ακριβώς αυτό θέλω να αποφύγουμε. Γι' αυτό και διευκρίνησα εξ' αρχής ότι κρίνω μόνο τα συγκεκριμμένα μηχανήματα που είδα (και όχι γενικά τεχνολογίες) όπως τα είδα. Χωρίς "αν" και "ίσως".
Σαφώς και το ξέρω ότι ο 70 και ο 72 μοιράζονται το ίδιο τσιπάκι και δεν είναι λογικό να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά, αλλά δεν μπορώ να βαθμολογήσω τον 70 βάσει του πως παίζει ο 72. Εξάλλου το ίδιο δεν ισχύει και για τους 3 LCD (τσιπάκι D5 για όλους); Θα έπρεπε δηλαδή να βαθμολογήσω τον 300 βάσει της εικόνας του 100; Όπως άλλωστε αποδείχθηκε το τσιπάκι μόνο του δε φτάνει, καθώς τη συνολική εικόνα διαφοροποιούν σημαντικότατα τόσο ο χρησιμοποιούμενος φακός όσο και όλα τα ψηφιακά μπλιμπλίκια (scaler, έλεγχος ίριδας, smooth screen, tuning κτλ.).

Reaction score
5
...δεν εχω σκοπο να παρεξηγηθω με κανενα και δεν εχω ορεξη να εξηγω για αρκετες επομενες μερες για να μην παρεξηγηθουν αυτα που εγραψα...
Ελπιζω ομως να λειφθουν υπ'οψην... διοτι ειχα δικιο... :(

Reaction score
38
eNeRGy said:
και πιστευω οτι ειδικα η ανομοιομορφια του πανασονικ ΔΕ ΦΑΝΗΚΕ σε κανενα πλανο μεσα στο εργο και ηταν τελειος θεωριτικο και φανταστικο... μεχρι που ειδαμε paterns και ειπαμε ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ...
Α μπράβο, αυτό με τον 100άρη καλά το έγραψες (γιατί κι εγώ το είπα στο συγκριτικό). Σε κανονική εικόνα (και μάλιστα δύσκολη - μια λευκή από το χιόνι βουνοπλαγιά) η ανομοιομορφία απλώς δε φαινόταν.
Κατά τ' άλλα μπορεί να τα λες λίγο χοντρά, αλλά κι εγώ αισθάνθηκα ότι κάποια στιγμή η παρουσίαση "έγερνε". Υπήρχαν εικόνες (ή ίσως θα έπρεπε να πω ρυθμίσεις) με τρομερά προβλήματα που περάσαν σχεδόν στο ντούκου (π.χ. ο 70, επειδή "ξέραμε" πόσο καλά μπορούσε θεωρητικά να παίξει).
Πάντα φιλικά και χωρίς καμία παρεξήγηση ελπίζω.

Reaction score
7
Τωρα βεβαια δεν εχει και πολυ σημασια , αλλα πριν καποιες ωριτσες που διαβαζα τα σχολια των παιδιων ηθελα να τους πω οτι μερικα σχολια μπορει να στεναχωρησουν αυτον που το διοργανωσε και αυτους που βοηθησαν να πραγματοποιηθει , αλλα λεω αμα το κανω θα δωθει εκταση , απαντησεις κοντρα απαντησεις , οποτε αστο να περασει στο ντουκου .

Παντως ειμαι σιγουρος οτι τα παιδια δεν σκεφτηκαν οτι θα πληγωσουν καποιον
(στην προκειμενη εσενα) γιατι απο οτι καταλαβαινω , δεν ηταν αυτη η προθεση τους .

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ πάντως που είμαι των lcd δεν είδα κάτι παράξενο στην βαθμολογία των μελών του avsite σε αυτό το συγκριτικό...

Μην ξεγελιόμαστε από την κόντρα dlp και lcd... Και εγώ που έχω δει όλους τους προβολείς περίπου έτσι θα βαθμολογούσα.

Οι εκφράσεις βέβαια που διάβασα παραπάνω δεν αντιστοιχούν στο επίπεδο τέτοιου test. Εκφράσεις όπως "έγερνε" το συγκριτικό δεν στέκουν... Ο ίδιος ο Ανδρέας που είναι "των dlp" έγραψε τα καλύτερα λόγια στην ζωή του για έναν lcd...

Νομίζω τα ισοπεδώνουμε όλα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.695
Members
38.599
Νεότερο μέλος