Αποτελεσματα:VII Μακρυ Καυτο Τεστ

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ξεκιναω αυτο το thread ετσι ωστε να μπορουν να παραθεσουν την αποψη τους ολοι οσοι ειδαν την μονομαχια γιγαντων που ετοιμασαμε για εσας.

Παρακαλω παρα πολυ, κανεις να μην γραψει πριν απο τις 15.00(3 το μεσημερι)

Απο εκεινη την ωρα και μετα μπορουν να γραφουν και αυτοι που ηταν παροντες στα δοκιμαστικα τις προηγουμενες ημερες.
Ευχαριστω πολυ!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Tελειωσαμεεε!
Λιγα λογια για τα διαδικαστικα.
Οι δυο προβολεις επαιξαν ο ενας διπλα στον αλλο με σημα μεσω της εισοδου HDMI
Προηγηθηκαν οι μετρησεις των δυο "γιγαντων" σε παρουσιαση του Β.Λ.
Στην αρχη ειδαμε patterns, στην συνεχεια το πολυ κσλο DVD που ειχε ετοιμασει ο Zoglair και κατοπιν απλο DVD.
Ολα αυτα μεσω του Pioneer 989 και με "ανεβασμενο" σημα 1080i

H συνεχεια ειχε HD απο τον δορυφορικο δεκτη Humax 2000(παλι μεσω HDMI στα 1080ι) και αμεσως μετα απο το Media Box(ιδιες συνθηκες)

Ενα μικρο διαλειμμα και ακολουθησε συγκριση βιντεοπροβολεων 1920χ1080(Pearl) με 1280χ720(Panasonic 100) για να δουμε τις οποιες διαφορες.

Τελος, ο Βαγγελης Λαμπρου εκανε αναφορα στα "πριν" και "μετα" των ρυθμισεων του για να παρουμε και μια ιδεα για το πως επαιζαν τα μηχανακια out of the box.

Για ακομα μια φορα γεμισαμε(και με το παραπανω) τον χωρο και θελω να ελπιζω πως απολαυσαμε κατι καλο, σε σωστοτερες βασεις αυτη την φορα.

Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους, κυριως στους νεους συντονιστες αλλα και τα παιδια που ταξιδεψαν απο μακρια για να ειναι μαζι μας. :wink:

Reaction score
3
Μπράβο σας λοιπόν,για μια ακόμη φορά :)
Κι επειδή έχω σκάσει που δεν μπόρεσα να είμαι εκεί,παρακαλώ τους τυχερούς να ανεβάσουν photos και σχόλια πάραυτα!

Reaction score
8.350
Λοιπον,να σας τα πω με δυο λεξεις γιατι βλεπω ανυπομονους.Ο Οπτομα εχει την ευκρινεια και ο ΣΟΝΥ το κοντραστ και το ΜΑΥΡΟ.Χρωματικα γενικα πολυ καλοι και οι δυο,ομως ο Οπτομα μετα 3ωρη επεμβαση του Κ.Λαμπρου.:lol:

Εγω πηγα να δω τον ΣΟΝΥ καθοτι εχω προβλημα ραιηνμποου,το οποιο ειχα κι εδω με τον Οπτομα.Σε γενικες γραμμες,ο ΣΟΝΥ μου αρεσε ,πολυ καλος για τα λεφτα του.Εχει μια πιο 'σοφτ" εικονα που εμενα ομως δεν μ'ενοχλει αλλα σιγουρα οι πιο πολλοι θα προτιμησουν την πιο εντονη οξυτητα του Οπτομα που οπως και να το κανουμε δεινει την αισθηση καλυτερης ευκρινειας.Δεν συμφωνω με τη λεξη Ευκρινεια αν και την χρησιμοποιησα παραπανω γιατι δεν πιστευω οτι ηταν κατι που δεν εβλεπες με τον ΣΟΝΥ.

Ο Οπτομα εχει καλυτεροScaler.Δεν με ενθουσιασε αυτος του ΣΟΝΥ.Αλλο μειονεκτημα του ΣΟΝΥ ,το κομματι εχει προβλημα συγκλισης που εχει επακολουθα στην εικονα.Παντως εγω το βλεπω ως CRTακιας αλλα δεν ειδα κανεναν αλλο να διαμαρτυρεται.Πρεπει παντως να την προσεξει η ΣΟΝΥ αυτη την ιστορια.

Για εμενα το ζητουμενο παντα ηταν το θεμα κοντραστ και μαυρο,μια ζωη τα ιδια.
Μπορω να πω οτι με εντυπωσιασε ο ΣΟΝΥ.Πολυ καλος.Μεγαλη η διαφορα με τον Οπτομα ως προς αυτο.Και για μενα εκει ειναι ολα τα λεφτα.
Αλλη αισθηση.Τι αλλο να πουμε?

ως προς το χρωμα δεν θελω να κανω μεγαλη συζητηση,ας τα πουνε οι αλλλοι.
Εν ολιγοις ο ενας ειναι πιο θερμος(ΣΟΝΥ),κοκκινιζει λιγο, και ο αλλος πιο μπλε.

Οταν παιξανε με HD ζωντανεψαν τα πραγματα,αλλα δεν ειδα να αλλαζει τιποτα μεταξυ τους ως προς SD.

Ευχαριστω τον Αντρεα και το Βαγγελη,και τους διαχειριστες για την ευκαιρια να δουμε τους προβολεις. :D

Reaction score
14
Πρώτα απ' όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα ( κι όλους οσους συνεργάστηκαν) που μου έδωσε την ευκαιρία να παρευρεθώ και να συμμετέχω σε αυτό το συγκριτικό..
Ως κάτοχος 2 LCD προβολέων με τελευταίο τον Ζ4 μπορώ να έχω μια πιό καθαρή άποψη για 2 διαφορετικές τεχνολογίες χωρις να επηρεάζομαι..
Η αλήθεια είναι οτι πήγα να δώ τον SONY γιατι βλέπω rainbow με τους dlp .
Πανέμορφο μηχάνημα ( πανέμορφο....) φοβερό μαύρο και contrast αλλά...ευκρίνεια γιόκ...
Σε σύγκριση πάντα με τον Optoma χάνει με τα χέρια κάτω...
Και οι δύο καταπληκτικά χρώματα και κορεσμός.
Και οι δύο μόνοι τους μπορούν να κάνουν το απλό DVD με upscale σε 1080i να φαίνεται υψηλής ευκρίνειας... Απίστευτη αίσθηση..
Αξίζει μια αγορά τέτοια έστω και αν βλέπει κάποιος μόνο sd dvd..
Αν πάντως έπρεπε να πάρω ένα μηχάνημα σήμερα φέυγοντας είναι ο OPTOMA..
Δεν θα τον πάρω (δυστυχώς για εμένα) διότι με κουράζει πάρα πολύ η θέαση σε dlp ( είμαι απο τους γκαντέμηδες που βλέπουν όλα τα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας ) και επειδή δεν έχει το πολύ χρήσιμο σε εμένα lens shift..
Αξίζει πάντως το upgrade σε 1080p projector..
Είναι καλύτεροι και στο dvd..
Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά..

Reaction score
1
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΣΤ HD81 vs PEARL

Λοιπον sorry που αργησα αλλα εβλεπα την αρρωστια....
οι photos δεν ξερω αν ειναι καλες αλλα λαβετε υποψη οτι ηταν πληρες σκοταδι
και ειναι ολες τραβηγμενες χωρις φλας.
τις εκανα απλα crop οχι resize για να βγουν λιγο πιο μικρα αρχεια..
ξεκιναμε

HD81

Reaction score
1
Re: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΣΤ HD81 vs PEARL

καντε ενα reply ρε παιδες αν βγαινουν και σε σας, γιατι σε μενα ειναι οκ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI