Απο που αγοραζουμε SACD

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.663
Εχω ένα cd με εγγραφή HDCD που είναι ποιοτικά ελαφρώς καλύτερο απο τα απλά cd αλλά υπολείπεται των sacd αν και σε αυτά ακόμη υπάρχουν μεγάλες διαφορές,ανάλογα με την ποιότητα της ηχογράφησης.
- ευχαριστώ, οι διάφορες με τα hdcd είναι ακουστες εάν υπάρχει και αντίστοιχο φίλτρο στο player, και πάλι Βεβαια όντως υπολείπεται του sacd

Reaction score
388
- ευχαριστώ, οι διάφορες με τα hdcd είναι ακουστες εάν υπάρχει και αντίστοιχο φίλτρο στο player, και πάλι Βεβαια όντως υπολείπεται του sacd
Προφανώς και κατέχω κατάλληλο sacd player που διαθέτει τη δυνατότητα αναπαραγωγής HDCD διαφορετικά δεν θα απαντούσα.
Ευκαιρίας δοθείσης και επειδή διαθέτω και δισκάκια SACD σας εκφράζω την άποψη μου η οποία είναι η εξής: υπάρχουν πολλά απλά δισκάκια cd που παίζουν καλύτερα απο δισκάκια sacd.
Την καλύτερη ποιότητα την έχω ακούσει απο δισκάκι sacd.
Εν κατακλείδι όλα είναι θέμα εγγραφής και αυτό αφορά και τις μουσικές υψηλής ανάλυσης(άλλο παραμύθι και αυτό).

Reaction score
1.706
Ευκαιρίας δοθείσης και επειδή διαθέτω και δισκάκια SACD σας εκφράζω την άποψη μου η οποία είναι η εξής: υπάρχουν πολλά απλά δισκάκια cd που παίζουν καλύτερα απο δισκάκια sacd.
Την καλύτερη ποιότητα την έχω ακούσει απο δισκάκι sacd.
Εν κατακλείδι όλα είναι θέμα εγγραφής και αυτό αφορά και τις μουσικές υψηλής ανάλυσης(άλλο παραμύθι και αυτό).
Καλημέρα.

Στα αυτιά μου, στο σύστημα μου και στον χώρο μου, το άμπουμ του John Coltrane “A Love Supreme” (1965 Impulse!) ακούγεται καλύτερα / πιο ολοκληρωμένα, ως ακολούθως:

Πρώτο το βινύλιο που έχω, επανέκδοση MCA Records, USA, 1980,
Δεύτερο το flac που έχω κατεβάσει από «κάπου»,
Τρίτο το SACD, έκδοση Impulse!, USA, 2002

Το βινύλιο μού ακούγεται ανθρώπινο, «χαλαρό» (βέβαια εδώ πρέπει α υπολογίσουμε και τον ψυχολογικό παράγοντα περί της υπεροχής του βινυλίου και γου αναλογικού ήχου, κλπ. κλπ).

Το SACD, μού ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, πολύ λαμπερό, όχι και τόσο του γούστου μου.

Νομίζω ότι το flac μού ακούγεται καλύτερα απ’όλα (χωρίς να γνωρίζω και την πηγή του, πιθανόν κάποιο CD).

Αυτά. (Πάω να κατεβάσω κανά flac!)

:p :p

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.663
- θα συμφωνήσω, πέραν του βινυλίου το εν λόγω έργο μου ακούγεται υπερβολικά και αφύσικα λεπτομερές στην ψηφιακή του μορφή

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.201
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88