Απο 2 way active σε 3 way active

Reaction score
1.537
2 way αλλά με τον τρίτο δρόμο παθητικό απλά δεν θα χωρούσε στον τίτλο ! Αν και είμαι υπέρ ευχαριστημένος με τον ήχο του συστήματος μου είχα ένα πρακτικό πρόβλημα. Με το παθητικό μου κροσοβερ δεν μπορουσα να χρησιμοποιήσω άλλο τουιτερ πέρα του 2402 γιατί πολύ απλά η κόρνα τα κάλυπτε όλα με την ευαισθησία της ! Το σύστημα είναι φουλ JBL όποτε και χρησιμοποιώ μόνο JBL components. Η λύση βρέθηκε με λίγο ψάξιμο και ένα ζευγάρι ev xeq-3 όπου ήρθε από Αμερική μεριά και χρησιμοποιήθηκε πολύ σε ιαπωνικά συστήματα. Μάλιστα σε δοκιμή του θρυλικού Stereo Sound magazine JP χαρακτηρίστηκε το ίδιο καλό με το ενεργό της FM Acoustics της ίδιας εποχής και πολλαπλάσιας τιμής. Τα σημεία κρος είναι τα γνωστά και χρήσιμα σημεία που δουλεύει και η JBL, υπάρχει δυνατότητα equalisation με πλαγκ ιν κάρτες αλλά και το βασικότερο, δυνατότητα delay σε κάθε δρόμο. Αφού έφτιαξα από την αρχή καλώδια, μετά από μερικές ώρες ρύθμισης το σύστημα έπαιξε τουλάχιστον όσο καλά έπαιζε και με το διδρομο ενεργό κροσοβερ. Δεν έκατσα να ασχοληθώ παραπάνω σε ρύθμιση γιατί το έστειλα για ένα καλό ρικαπ πριν πάω σε πιο ακριβείς ρυθμίσεις ! Σκοπός μου είναι να δοκιμασω και άλλες κόρνες - ντραιβερ και τουιτερ που έχω στη διάθεση μου.
IMG_5861.jpeg
IMG_5861.jpeg
IMG_5857.jpeg
IMG_5856.jpeg
IMG_5879.jpeg

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος