Απο B&W σε... B&W!

Reaction score
0
Ό,τι ηχείο και να πάρει με 500€+, θεωρώ ότι είναι αδύνατο να πάρει κάτι «κακό» (με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις βέβαια). Είναι θέμα προσωπικού γούστου. Εγώ θα κοίταγα και σε ηχεία βάσης Dynaudio, Monitor Audio, EPOS, Quad και Yamaha SOAVO .

Reaction score
4
Αντε να πω και εγω επειδη το εχω ψαξει προσφατα το θεμα και σε τιμες αναλογες με αυτες που μας ενδιαφερουν.
Αμα και μονο αμα ο Pioneer εχει εξοδο pre-out θα προτεινα ανεπιφυλακτα αυτον για προ και τελικο τον trends.
Ηχεια τα klipsch RB-61.
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=396
Αυτα τα δυο μαζι ειναι πιο κρυσταλινος συνδιασμος που εχω ακουσει μεχρι στιγμης. Μαγευτικη αναλυση , καταπληκτικη στερεοφωνικη εικονα και μπασα με νευρο.
Απολαυση για μουσικη που προσωπικα καθε μερα με εκπλησουν και δεν τα χορταινω.
Τα klipsch τα προτεινω μονο με αυτον τον συνδιασμο μιας και οπου τα εχω ακουσει με αλλον ενισχυτη απλα δεν μου αρεσαν σαν ηχεια.

Συνολο ολο μαζι το πακετο περι τα 550 ευρω.

Reaction score
8
Και τα 705; ευαίσθητα;;;
σαν ηχειο βασης με ενα τουιτερ και ενα μεγαφωνο μεσοχαμηλων σε σχεση με το 683 με ενα τουιτερ και 3 μεγαφωνα μεσοχαμηλων

Reaction score
6
Εγώ προσωπικά βρίσκω τον ήχο της Pioneer λίγο πιο στεγνό από άλλους.

Επίσης βρίσκω λίγο υπερβολικά τα B&W στα άκρα του φάσματος.

Δηλαδή ως συνδιασμός δεν είναι ισσοροπημένος.

Με αυτά στο μυαλό μου, θα πρότεινα κάτι που θα "γλυκάνει" τον ήχο του, κάτι σε Dual Concentric της Tannoy.

Μια και τα έχω δοκιμάσει επάνω σε Pioneer (μικρότερο μοντέλο από τον AX2) η εντύπωση ήταν ότι ο ήχος άνοιξε (μεγαλύτερο sweet spot) σωστότερα πρίμα (που δεν ξύνουν) και πανεύκολη οδήγηση (αυτό είναι γνωστό για τα Tannoy).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Επίσης σε αυτά τα χρήματα παίζουν και ενεργά monitor, με τα οποία λύνει πολλά θέματα.

...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Απο B&W σε... B&W!

Παιδες με ...σκλαβωσατε! Να υπενθυμισω μονον οτι λογω υπαρξης σαμπ δεν απαιτειται ηχειο που να κατεβαινει πολυ χαμηλα, αλλωστε οι μεσοϋψηλες νομιζω πως ειναι το κρισιμο σημειο.
ΝικΤσαρ ενεργα βγαζοντας εκτος την μεγαλη ισχυ του Παηονηρ; να κερδισω τι; μη με βαζεις σε παρακαλω σε ...τριπακι χάιεντα γιατι περασαν τα χρονια των ...ιδιοτροπων αυτιων!:122:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Απο B&W σε... B&W!

Παιδες με ...σκλαβωσατε! Να υπενθυμισω μονον οτι λογω υπαρξης σαμπ δεν απαιτειται ηχειο που να κατεβαινει πολυ χαμηλα, αλλωστε οι μεσοϋψηλες νομιζω πως ειναι το κρισιμο σημειο.
ΝικΤσαρ ενεργα βγαζοντας εκτος την μεγαλη ισχυ του Παηονηρ; να κερδισω τι; μη με βαζεις σε παρακαλω σε ...τριπακι χάιεντα γιατι περασαν τα χρονια των ...ιδιοτροπων αυτιων!:122:
Μεσο υψηλες μονο κορνα!!! Αλλα με trends μαζι :137:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: Απο B&W σε... B&W!

Μεσο υψηλες μονο κορνα!!! Αλλα με trends μαζι :137:
Που υπαρχει αυτος ο ...τρεντσ να τον γνωρισουμε;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Απο B&W σε... B&W!

Δε νομιζω πως μπορει να συμμετασχει σε συστημα HC o Trends, μαλλον ειναι ιδανικος για κατ΄ιδιαν ακρασεις.

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Απο B&W σε... B&W!

Δε νομιζω πως μπορει να συμμετασχει σε συστημα HC o Trends, μαλλον ειναι ιδανικος για κατ΄ιδιαν ακρασεις.
Αμα εχει pre-out ο ενισχυτης μπορεις.
Αν οχι αγνοησε τον.
Αλλα η δουλεια του οντως ειναι η μουσικη.

Reaction score
0
σαν ηχειο βασης με ενα τουιτερ και ενα μεγαφωνο μεσοχαμηλων σε σχεση με το 683 με ενα τουιτερ και 3 μεγαφωνα μεσοχαμηλων
Ήτοι, παρόμοια σύσταση με τα CM 1, XT2

Reaction score
80
Εχω ενα συνολο 5.1 της B&W (τα Μ1 με sub το μεσαιο της σειρας) , απο το οποιο ειμαι πολυ ευχαριστημενος ως hc, αλλα οχι οταν το χρησιμοποιω σε στερεο λειτουργια (τα εμπρος, ως 2.1 δηλ) για μουσικη. Σκεπτομαι την αλλαγη των δυο εμπρος με αλλο μοντελο, κατα προτιμηση φυσικα της B&W για να δενει με το σαμπ. Εχετε υπ όψη σας κανενα πιο "μουσικο" ηχειο, δοκιμασμενο και...ακουστο απο εσας, ωστε να προχωρησω; Οχι μεγαλων διαστασεων και προτιμητεο σε υπερυψωμενη βαση (οχι δαπεδου). Η τιμη φυσικα να ειναι...λογικη!

Με βάση τα ανωτέρω, απο ηχεία της B&W σου συνιστώ να ακούσεις τα 685 και τα CM1.

Reaction score
80
και

B&W XT 4

Sensitivity (SPL at 1 meter with 2.8 volts of pink-noise input)
front left/right: 85 dB
Τα ΧΤ4 κοστίζουν - τιμή λιανικής - τρείς φορές πάνω απο το όριο που έθεσε ο Lakiss51. Αρα.......

ναι αλλα

B&W CM1 Loudspeakers: Measurements
Sensitivity: 81.0dB (averaged 300Hz-3kHz, 2.83V/1m)
Για ένα χώρο 3,8 χ 4 μ και με ενισχυτή 140 watt/κανάλι ( γενικώς εμπιστεύομαι την Pioneer σε θέματα τεχνικών προδιαγραφών ) δεν βλέπω η δεδομένη ευαισθησία ( ή καλύτερα, αναισθησία :105: ) του CM1 να αποτελεί σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα.

Εκτός εάν ο Lakiss51 ακούει μουσική σε πολύ υψηλές εντάσεις οπότε τα μικρού μεγέθους ηχεία είναι γενικώς ακατάλληλα.

Reaction score
8
ο Βασιλης ασφαλως ξερει πολυ περισοτερο απο μενα τα παραπανω ηχεια και μπορει να σε συμβουλεψει καλυτερα, αν και η προσωπικη μου εκτιμηση για τα 705 παραμενει. Αλλα οπως λεω ειναι προσωπικη εκτιμηση και δεν εχω ακουσει τα CM1.

Reaction score
63
Θα σου πρότεινα να βάλεις στη λίστα σου και τα Chario Delphinus της σειράς Constellation. Εγώ έχω τη φθηνότερη σειρά Premium και παίζουν εξαιρετικά.

Reaction score
50
Αλήθεια, θα τα χρησιμοποιείς και για HC απ' όσο καταλαβαίνω, έτσι; Δηλαδή τα παλιά θα φύγουν εντελώς. Αν είναι έτσι, το κεντρικό δε θα το αλλάξεις; Για να δένει με τα καινούρια εννοώ... ή λόγω ίδιας εταιρίας (αν ξανακαταλήξεις σε B&W) ελπίζεις να μη χρειαστεί αλλαγή;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88