Απόψεις για ηχεία Helix

Reaction score
61
Καλησπέρα!

Τελευταία λόγω δουλειάς χρησιμοποιώ αρκετά το μικρό μας αυτοκίνητο, ένα corsa του 2002.

Είχα μια παλια κεφαλή - pioneer 77 - και είπα να φτιάξω συστηματάκι...

Ο φίλος που συνεργάζομαι για τοποθετήσεις μου πρότεινε τα Helix 62c.

Αν και δεν τα ξέρω, στο ιντερνετ βρήκα καλά σχόλια. Το κόστος είναι λογικό και λέω να τα πάρω.

Υπάρχουν άλλοι που τα έχουν ή έχουν άποψη γι' αυτά;

Reaction score
1
Απάντηση: Απόψεις για ηχεία Helix

Ό,τι after-market και να βάλεις (πλην oval εταζέρας), με τα ρημαδοενισχυτάκια της πηγής απλώς χαραμίζεται...

ΜΟΝΟ αν η πηγή σου διαθέτει κάποια φίλτρα αποκοπής συχνοτήτων που πενεργούν ΚΑΙ στους ενσωματωμένους ενισχυτές, έχει κάποιο νόημα μία τέτοια ερώτηση/κίνηση (imho).

Από κει και πέρα, klain mein που λένε και οι σαλονικιοί φίλοι μου, τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του: συμπαθητική κατάσταση τα ηχειάκια με καλό brand-name, αλλά τι να σου κάνουν και αυτά υπό αυτές τις συνθήκες?

Reaction score
24.767

το 77 ειναι εκπληκτικο μηχανημα χωρις ομως πολλες δυνατοτητες ρυθμισης (hipass 50 η τιποτα, bass/mid/treble 100hz/1000hz/10000hz και τελος).
τα ειχα για ενα διαστημα στο φιεστακι για δοκιμη και επαιζε παρα πολυ καλα με κατι οβαλ jbl στις πορτες. το κορσακι δεν εχει τοσο καλη πορτα οσο το φιεστακι αλλα πιστευω οτι το αποτελεσμα θα σε εντυπωσιασει.
η helix εχει εξαιρετικα μεγαφωνα , βεβαια τα συγκεκριμενα ειναι στον πατο της λιστας αλλα δεν εχω ακουσει κατι κακο (αν και γενικα ο πατος ειναι οτι κατσει καθε χρονο, αφου προκειται για το εμποριικο κομματι καθε εταιριας , παραγεται με χαμηλο κοστος καπου στα φασονατζιδικα της κινας και καθε χρονο "ανανεωνεται" για λογους μαρκετινγκ χωρις ομως να σημαινει αυτο οτι βελτιωθηκε κιολας - καμια φορα το αντιθετο συμβαινει)

Reaction score
61

Ευχαριστώ.

Σε άλλες εποχές θα το έψαχνα περισσότερο...

Εδώ αναγκαζόμαστε να κρατάμε αυτοκίνητα 10+ χρόνων, τι να λέμε...

Το 77 έχει πολύ καλό ήχο. Ήταν παλιότερα στο Cmax μας και κάποια στιγμή το "αναβάθμισα" σε μια πολύ καλή πηγή της sony κυρίως λόγω της θύρας USB. Περιττό να πω ότι ο ήχος πήγε σαφώς προς το χειρότερο. Το ράδιο ειδικά δεν ακούγεται.

Reaction score
1

Να τολμήσω να ρωτήσω με τι άκουγες τον ήχο του 77 και με τι τον ήχο του Sony? Εννοώ με τι "οπλισμό" ηχείων και σε τι σύστημα.

Αυτά τα παραφιλολογικά, γιατί ξεκίνησες να ρωτήσεις για ηχεία και φτάσαμε να εκθειάζουμε το (σαφώς πολύ καλό, αλλά υπό προϋποθέσεις) 77άρι.

Reaction score
61

Αν και δεν είναι το θέμα μας, τα ηχεία ήταν και στις δύο περιπτώσεις τα ίδια. Ένα πολύ ακριβό για την εποχή του σετ διαιρούμενων της Audax...

Reaction score
61

Ένα Rockford που αν θυμάμαι καλά είχε αναλάβει τα audax και το sub...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.098
Members
38.407
Νεότερο μέλος
kalelakos