Ασφαλή αυτοκίνητα- ριψοκίνδυνοι οδηγοί

Reaction score
5
Αχά! Τώρα βγάζω νόημα! Thanx!

Πιστεύω αρκετοί. Αλλά εδώ κυκλοφορούν με κράνος του Lidl των 25 ευρώ, κάποιων χρόνων, χωρίς ζελατίνα, και άδετο (για να μην τους σφίγγει...). Και όλα αυτά ενώ έχουν χαλάσει 500 ευρώ για νέα θορυβοποιό εξάτμιση.

Μετά φταίνε οι ξένοι, οι συνομωσίες, η παγκόσμια κυβέρνηση και ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!
Τι ψάχνουμε τώρα...

Reaction score
51
ak1s said:
Αχά! Τώρα βγάζω νόημα! Thanx!

Πιστεύω αρκετοί. Αλλά εδώ κυκλοφορούν με κράνος του Lidl των 25 ευρώ, κάποιων χρόνων, χωρίς ζελατίνα, και άδετο (για να μην τους σφίγγει...). Και όλα αυτά ενώ έχουν χαλάσει 500 ευρώ για νέα θορυβοποιό εξάτμιση.

Μετά φταίνε οι ξένοι, οι συνομωσίες, η παγκόσμια κυβέρνηση και ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!
Τι ψάχνουμε τώρα...

Εγώ φίλε Άκη ξέρω κάτι άλλο....
Όταν αγόρασα το κράνος μου, πλήρωσα 45000δρχ για το ΦΠΑ του!!!!!!
Και μιλώ για ΦΠΑ 18%!!!! Και μιλώ για το 2000!!
Το ΦΠΑ δηλ. ήταν περισσότερο (κατά πολύ) από το μέσο ποσό που δίνεο το 90% των μοτ/των για το κράνος του.....

Στο επόμενο έτος (εκτός απροόπτου) πιθανότατα να αγοράσω καινούριο.
Παρόλο που τα Arai (με υλικό κατασκευής sclc) δεν έχουν ημερομηνία λήξης και το κράνος ΔΕΝ έχει πέσει κάτω ποτέ.
Και βεβαίως θα ξαναπάρω την κορυφαία σειρά RX7 της Arai......... :D

Reaction score
5
Και εγώ Arai έχω :D Σύντομα λέω για το νέο BMW System V.
Μόνο που είμαστε μειοψηφία, τι να κάνουμε. Δυστυχώς.

Reaction score
7
giotamike said:
Να τα φοράτε κιόλας τα κράνη σας τα ακριβά.Όχι μόνο για μόστρα... :o
Επεξηγηση: Σποντα για Δημητροπουλο...?
Διευκρινιση: Στο κεφαλι και οχι στο χερι να τα φορατε...

Εγω εχω ενα Nolan N100 και για τη συνοδηγο ενα Ν101, ανοιγομενα (= "κλειστα κρανη που ανοιγουν" και οχι "ανοιχτα κρανη που κλεινουν"). Βολευει το ανοιγομενο λογω γυαλιων...

* Οσο για το μπουφαν, πρωτη βολτα σημερα το πρωι (χωρις επενδυσεις κλπ) μια χαρα. Δε ζεσταθηκα καθολου -ειχε ενα αερακι βεβαια- αλλα στην επιστροφη θα δω καλυτερα που θα ειναι σηκωμενος -ο ηλιος. Μπαινει αερας, μια χαρα.

Reaction score
5
Ναι, Mike, το φοράω το κράνος. Εγώ συγκεκριμένα φοράω και χειμώνα-καλοκαίρι μια μπαλακλάβα από μέσα. Ώστε όταν ιδρώνω να μην περνάει στο κράνος και χαλάει την προστασία. Έχω πολλές και αλλάζω καθημερινά. Ο ιδρώτας ως γνωστόν αχρηστεύει το κράνος πιο γρήγορα από το κανονικό.

Για την ακρίβεια, ΔΕΝ έχω καβαλήσει μηχανή στη ζωή μου για πάνω από 10 μέτρα (για παρκάρισμα), χωρίς κράνος, γάντια (καλοκαιρινά ή χειμωνιάτικα) και μπότες μέχρι το μέσο της γάμπας. Για jacket, πρώτη φορά οδήγησα χωρίς, πέρισυ στην Ελλάδα, με 40 βαθμούς υπό σκιά. Επειδή δεν μου άρεσε η αίσθηση, το έκανα μόνο για 2 μέρες.

Το καλοκαιρινό μου jacket είναι το Airflow 3 της BMW. Με τα απαραίτητα protectors φυσικά.
http://tinyurl.com/nw28o

Είπαμε, η μηχανή πάει πακέτο με την ενδυμασία, δεν είναι προαιρετικό!

Reaction score
7
λοιπον να σου πω Ακις μια προσωπικη εμπειρια που ειχα σχετικα με το "σου πεφτει το κρανος απο τα χερια"κατεβαινω απο τη μοτο και βαζω το κρανος στο καθρεφτη, δεν πατησε σωστα με αποτελεσμα να πεσει και να κληρονομησει ενα βαθουλομα μικρο αλλα.......Πηγαινω στο μαγαζι που το πηρα, που το χει κουμπαρακι μου και του λεω -δεν γινεται να του κανουμε ενα βαψιματακι να σωσουμε τα 400Ε ?-ξεχασε το ο λογος που πηρες το κρανος τωρα τελειιωσε . παρε τωρα καινουργιο και αλλη φορα οταν κατεβαινεις απο την μηχανη να το παιρνεις μαζι σου . τον ακουω και μενω μ@λ@..ς :shock: . -δηλαδη παει η 3ετια που εχει για ζωη ε? -βεβαια μου λεει εσυ την 3ετια την εκανες 2 μηνες. :?

Reaction score
14
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Επεξηγηση: Σποντα για Δημητροπουλο...?
Διευκρινιση: Στο κεφαλι και οχι στο χερι να τα φορατε...
Επεξήγηση: ΝΑΙ
Διευκρίνηση: ΝΑΙ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Παρατήρηση: Τώρα τελευταία "έπιασα" :? τον ευατό μου να μην φοράει... :? :?

Reaction score
5
ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ!!!
Παλιότερα, ένα κράνος μου, κατρακυλάει από το κάθισμα της μηχανής, πέφτει κάτω και μένει εκεί! Ούτε γκελ έκανε, ούτε τίποτα! ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ! Να απορροφάει την ενέργεια της σύγκρουσης! Αν έκανε γκελ, σημαίνει ότι αποδίδει κάποια ενέργεια πίσω!
Επίσης σημαίνει ότι ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΑΜΕΣΩΣ! Έκανε την δουλειά του! Δεν πρόκειται να δουλέψει πάλι!
Αν χτυπήσει ξανά στο ίδιο σημείο, κα *αν* δεν έχει πάθει ολική ζημιά, θα αποδώσει κάποια ενέργεια πίσω, δηλαδή στο κεφάλι μας!
Τώρα αν θέλει κάποιος να πάρει το ρίσκο αυτό, κακό του κεφαλιού του (κυριολεκτικά)! :D

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.137
ak1s αν πεσει χωρις να παθει καποια ζημια γιατι να εχει καταστραφει απο μια προσκρουση σχετικα ηπια
σε σχεση με αυτη που εχει κατασκευαστει να αντεχει ?

Reaction score
5
Κοίτα, υπάρχουν στο εξωτερικό εργαστήρια που μπορείς να το στείλεις και να σου πούνε αν είναι για πέταμα ή είναι μέσα στις προδιαγραφές ακόμα. Αλλά πρόκειται να μπει κανείς σε αυτήν την διαδικασία; Στην Ελλάδα;;;; Αλλιώς πώς θα το κρίνουμε; Με το μάτι; ΜΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΖΗΜΙΑ! Είναι εσωτερική!

Όπως έχω πει, μερικά πράγματα είναι απλά: Ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του στη ζωή. Άλλοι αλλάζουν λάστιχα στο αυτοκίνητο στα 5 χρόνια και 80000 χλμ, όταν το λάστιχο γίνει 'τσιμέντο' και βγαίνουν έξω τα λινά, άλλοι δεν φορούν ποτέ γάντια στη μηχανή (μόνο το χειμώνα για το κρύο :p), άλλοι δεν ξέρουν τι σημαίνει προθέρμανση κινητήρα, και με το που μπουν στο αυτοκίνητο σπινιάρουν για να φύγουν ("όλο στο συνεργείο το έχω, δεν μου βγήκε καλό" :p), άλλοι δεν πήραν ακριβό κράνος, αλλά έβαλαν μια Akrapovich των 700 ευρώ...

Τις περισσότερες φορές είναι θέμα παιδείας. Οδηγικής παιδείας.

Reaction score
7
spylab said:
ak1s αν πεσει χωρις να παθει καποια ζημια γιατι να εχει καταστραφει απο μια προσκρουση σχετικα ηπια
σε σχεση με αυτη που εχει κατασκευαστει να αντεχει ?
Γι αυτο το λογο το βρισκω λιγο υπερβολικο...
Αν το κρατας στο χερι και μπαινοντας σπιτι το κοπανησεις στην πορτα, παλι το ιδιο θα γινει;

Απορω γιατι δεν το εχω δει σε κανενα manual κατασκευαστη να λεει κατι τετοιο....
Αν ηταν ετσι να καταστρεφεται με μια πτωση, θα ελεγε ο κατασκευαστης "παρε πακετο και μια θηκη για το κρανος"...
Δε μιλαω να σου πεσει απ τον τριτι και να μετρησει τα σκαλια ως το εισογειο...

Reaction score
5
Βρε Γιώργο μας, 1000 λέξεις έχω γράψει σε τρία posts...πάλι να τα πω; :D
Με ένα κοπάνημα στην πόρτα, όχι δεν θα το πέταγα, ούτε εγώ. Αλλά με 2-3; Και ειδικά αν δεις ένα σπασιματάκι στο εξωτερικό κέλυφος, τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ε, λοιπόν, σημαίνει ότι από μέσα έχει πιο σοβαρή ζημιά.
Ιδιαίτερα αν πέσει από 1+ μέτρο ύψος στο πάτωμα, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ.
Αλλά όπως είπα, ο καθείς κάνει του κεφαλιού του. Το δικό μου ξερό θα σπάσει αν φοράω σπασμένο κράνος. Οπότε ΔΕΝ το κάνω! Απλά!

GTX

Reaction score
39
http://www.motorcycle-training.f2s.com/safety.html

Άμα scrollαρετε μέχρι εκεί που λέει Helmet Care θα βρείτε το παρακάτω:

What happens if I drop it? - Modern helmets are designed to withstand a minor knock, but a 1m high fall (particularly if its got stuff in it - which will increase the weight) could render your helmet useless. If in doubt contact the manufacturer to arrange an inspection or replace it.

Επίσης

* Never sit or stand on your helmet as this may stress or weaken it.
* Never hang it of your handle bars, foot pegs or wing mirrors as this may damage the impact absorbing lining.
* Never rest it on your seat as it can easily fall off.

You may also find that solvent cleaners, direct sun light, paint or adhesive from stickers may also damage the construction, so check carefully before use.

Reaction score
5
Never hang it of your handle bars, foot pegs or wing mirrors as this may damage the impact absorbing lining.
Τι'πες τώρα βρε Γιώργο...:lol: :lol:

ΓΙΑ ΑΓΚΩΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ;;; :lol: :lol:

Reaction score
5
Έτσι μού'ρχεται να κάτσω να μεταφράσω όλη την σελίδα και να την κάνω δώρο στον Σάκη :D

Reaction score
51
Kαι κάτι που το θυμήθηκα όταν το διάβασα στο κείμενο του Γιώργου πιο πάνω.....
Είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ τα κράνη στα οποία επιτρέπεται να χρωματίσουμε (με ειδικά χρώματα).
Το ίδιο ισχύει και με τα αυτοκόλλητα!!

Και ουσιαστικά μεγάλη φθορά παθαίνει κάθε κράνος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Οπότε ένα κράνος με ημερομηνία λήξης 5 ετών, αν ήταν 4 χρόνια στο κουτί του έχει ελάχιστη φθορά. Δεν θα το κρατούσα βέβαια για άλλα 4 χρόνια, αλλά σχεδόν σίγουρα για 2!!

Καλό επίσης, να μην βάζουμε τα γάντια μας μέσα στο κράνος (όταν πχ περπατάμε μέχρι το σπίτι)γιατί είναι εστία μολύνσεων.
Όσα κράνη έχουν πλήρως αφαιρούμενες επενδύσεις, τις πλένουμε με υγρό σαπούνι Μασσαλίας και ξεπλένουμε πααααάρα πολύ καλά!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork