Αυγά

Reaction score
2.121
Το Πάσχα έφαγα γνήσια...αυγά μετά από πολλά χρόνια.
Συγγενής μου έχει κότες εδώ και κάτι μήνες. Μενίδι (aka 'Αχαρναί'...).
Έχει κι ένας γείτονάς του.
Όντως καμία σχέση με του σούπερ μάρκετ ή της λαϊκής, αλλά πρέπει να αφιερώνεις ώρες κάθε μέρα.
Και να μένεις σε περιοχή 'εξοχική' (μην πω και εξωτική... 8-) ), όπως το Μενίδι.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.287
Θα πάω να πάρω του μπρετσου
Άμα έχεις χώρο να στήσεις μια περίφραξη με σιτα, να στήσεις ένα μικρό στέγαστρο, να βάλεις και 1-2 τελάρα με άχυρα να πάνε να γεννάνε, δεν είναι επιστήμη να έχεις τις δικές σου κότες. 4-5 για αρχή και βλέπεις πως θα πάει για το μέλλον. Εγώ γεννήθηκα με κοτέτσι, στο σπίτι μας δεν έχουμε αγοράσει ποτέ αυγά. Τη περίοδο που γεννάνε πολλά και περισσεύουν αυγά έχω στάνταρ ανθρώπους που τα πουλάω, τα αγοράζουν με κλειστά μάτια, βγάζω και χαρτζηλικι ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.410
Έχω βρει ένα χασάπη που φέρνει κάθε μέρα ένα καλάθι "αυγά ημέρας, ελευθέρας βοσκής" από μια φάρμα έξω από την Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι πολλά, γύρω στα 60 αυγά είναι κάθε μέρα. Γίνονται ανάρπαστα. Παίρνω απ'αυτά εδώ και πολύ καιρό, και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα τυπικά συσκευασμένα αυγά που βρίσκεις στα σουπερμάρκετ, όπως είπαν κι άλλοι.

Reaction score
1.269
Θέλουν χρόνο βρε συ αυτά όπως λες. Αν μου έλεγες χρειάζεται να ασχολείσαι 1-2 φορές τη βδομάδα θα έβαζα σε μια ακρη. Τώρα δεν έχω χρόνο να κάνω όσα θέλω για εμενα όχι να βάλω και κότες.
Όποτε πάω μια γω στο νησί και τρώω αυγά που μου δίνουν οι γείτονες απλά δεν υπάρχουν.Το ίδιο και όταν τρώμε κόκορα από εκεί σε σχέση με της Αθήνας

Reaction score
3.500
Ο κόκορας αυτή την εποχή είναι πιο νόστιμος (λεμονάτο με χυλοπίτες)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.287
Είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς τη σωστή πρόθεση καρδαση;

Τι να σε πω, σε κλινική με είπαν ότι γεννήθηκα :biggrin:
Έτσι για τη ιστορία, ήμουν λέει το πχιο ήσυχο και βολικό μωρό, δεν έκλαψα στη γέννα, δεν έκλαιγα όταν πεινούσα, δεν έκλαιγα όταν πονούσα, δεν έκλαψα στη βάφτιση, κοιμόμουν νωρίς χωρίς να ξυπνάω τα μεσάνυχτα.
Τωρα που μεγάλωσα κλαίω για όλα τα παραπάν, ειδικά όταν πεινάω :roflmao:

TGD

Reaction score
9.882
Ξεκίνησε "αυγό", μετά έγινε "αβγό" και τώρα το βλέπω στα σχολικά βιβλία πάλι "αυγό". Εγώ το γράφω με Β (λεξικό Δημητράκου).

Reaction score
1.269
Μάλλον μόνο στους διφθογγους γίναμε Ευρώπη. Στα υπόλοιπα ήμαστε εκτός σενγκεν
Ξεκίνησε "αυγό", μετά έγινε "αβγό" και τώρα το βλέπω στα σχολικά βιβλία πάλι "αυγό". Εγώ το γράφω με Β (λεξικό Δημητράκου).
Το έκαναν ξανά με αυ; Εντυπωσιακό
Δε μπορώ να το βλέπω με β

Reaction score
3.125
Από 5 μηνών και μετά ξεκινούν να γεννάνε αυγά, όσο πιο καλοταισμένες τόσο παραγωγικές είναι, συνήθως γεννάνε 1-2 αυγά τη μέρα, κάποιες ράτσες γεννάνε μόνο ένα αυγό τη μέρα. Δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένους μήνες η παραγωγή αυγών, γεννάνε για 2-3 μήνες αβέρτα κουβέρτα και μετά κάνουν μια παύση για 1-2 βδομάδες. Όλα τα παραπάν έχουν να κάνουν και με το κόκορα, παίρνω 2-3 ανά 3 χρόνια, όπχιος βγεί μουρντάρης παραμένει, οι φλώροι πάνε κατσαρόλα :biggrin:
Που να δοκιμάσεις μπάμιες με κοτόπουλο!
Εμένα με ξετρελαίνει αυτό το φαγητό,τρώω το κοτόπουλο και βάζω τις μπάμιες στην άκρη...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
105.620
Όχι?
Γιατί?
Τι πρόβλημα υπάρχει?
Το κλάμα αποδεικνύει ότι το βρέφος αναπνέει καλά, όμως δεν κλαίνε όλα τα βρέφη στη γέννα, γι’ αυτό έχει σημασία να αναπνεύσει έγκαιρα, διότι αν ο χρόνος που θα μεσολαβήσει από τη στιγμή της γέννησης μέχρι την πρώτη αναπνοή είναι μεγάλος, ο εγκέφαλος που πλέον δεν τροφοδοτείται με οξυγόνο μέσω του πλακούντα, μπορεί να πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
105.620
Άλλο δείχνεις... τρώγοντας τσουκνίδες! :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.283
Members
38.443