Λειτουργεί σε εντελώς προβλέψιμο για αυτό περιβάλλον όσο αφορά τις υποδομές. Ξέρει τι υπάρχει μετά από μια στροφή. τι υπάρχει ένα χλμ παρακάτω στην ευθεία κλπ. Ξέρει τα πάντα για όλη την περιοχή λειτουργίας του. Το μόνο που χρειάζεται να διαχειριστεί είναι τα οχήματα και τους πεζούς.
Η λεπτομερής χαρτογραφηση έχει κι άλλη χρησιμότητα. Μπαίνεις στο ταξί και του λες να σε πάει στο καφενείο του Ντίνου. Και ξέρει που είναι. Δεν είναι τόσο θέμα αν έχει στροφή μετά από ένα χιλιόμετρο αστικός δρόμος. Έχει θέμα να είναι σωστές οι μονόδρομίσεις. Όχι όπως στο σπίτι μου, που αφού ένα χρόνο μετά την μονοδρομιση διόρθωσε η Google τους χάρτες αλλά μετά από άλλον ένα χρόνο το ξαναλαξε κι εδώ και 5-6 χρόνια είναι λάθος.
Αναρωτιέμαι, το Tesla αν ακούσει σειρήνες πίσω του τι κάνει; Και γιατί το πυροσβεστικό δεν προσπέρασε το σταματημένο Waymo;
Το HDMapping σου παρέχει ψηφιακό αντίγραφο του δρόμου που κινείσαι. Λεπτομέρειες στις σημάνσεις των λωρίδων κυκλοφορίας, τα σήματα κυκλοφορίας, την καμπυλότητα του δρόμου, πλατείες, τις διαβάσεις πεζών, την ακριβή τοποθεσία συγκεκριμένων κτιρίων και των εισόδων τους κ.α. Τα καφενεία και τις πιτσαρίες ας τις αφήσουμε στην Google καλύτερα. Ας μάθει να προχωρά σωστά στο δρόμο με τα τόσα δεδομένα που χρειάζεται και έχει, και να αντιμετωπίζει τις συνθήκες σωστά, γιατί με τη λογική που θέλει η Waymo θα έχουμε αυτόνομη οδήγηση σε όλο τον πλανήτη το 5000 μ.χ. Προφανώς τις τόσες κάμερες τις έχει για μόστρα. Κάνουν κάτι;
Όσο για τα Tesla, κάνουν στην άκρη όταν ακούσουν σειρήνα. Ή δεν ξεκινούν καν και ας έχει ανάψει πράσινο φανάρι και ας είναι πρώτα, όπως έδειξε πρόσφατα οδηγός στο Χ. Καταλαβαίνουν επίσης τους τροχονόμους. Αν του σηκώσει το χέρι να σταματήσει θα σταματήσει. Αν του πει να φύγει θα φύγει. Υπάρχουν videos. Υπάρχει μάλιστα video από τροχαία που σταματούσε για ελέγχους, και σταμάτησε όταν έκανε σήμα ο αστυνόμος να κάνει δεξιά.