Βλάβη Philips 37pfl8404 (Δεν υπάρχει εικόνα, κάθετη γραμμή)

Reaction score
4
Μόλις σήμερα η τηλεόραση μου Philips pfl8404 σταμάτησε να δείχνει εικόνα, φαίνεται κάποια δραστηριότητα στο Panel (ένα αχνό φως) αλλά ως εκεί.

Μάλιστα στην αρχή είχε ήχο αλλά τώρα το απόγευμα σταμάτησε και αυτός (ίσως άλλαξε πηγή εισόδου κατά το άνοιγμα - σβήσιμο) ενώ πλέον φαίνεται και η κάθετη γραμμή της φώτο που δεν υπήρχε το πρωί.

Τι φταίει κατά την γνώμη σας; Ποιο είναι το εκτιμώμενο κόστος επισκευής ; Αξίζει να την φτιάξω ή να πάρω καινούρια;

Επίσης διάβασα ότι συνήθως ότι για τέτοιου είδους βλάβες φταίει ένα t-con κύκλωμα. Κατέβασα το service manual της tv αλλά δεν είδα να έχει κάποιο κύκλωμα με αυτό το όνομα. Μήπως το λέει με κάποιο άλλο όνομα ;

Επισυνάπτω και την εικόνα του πίσω μέρους της TV από το service manual που κατέβασα.

Attachments

Reaction score
4
Μιλάμε για την επισκευή της συγκεκριμένης βλάβης ή γενικώς για επισκευή;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.044
H Philips είναι 7ετίας και πάνω;

Όταν 40άρες Samsung ξεκινούν από 320€ ή 43άρες LG από 300€, δύσκολα η επισκευή της Philips θα συμφέρει. Αυτό θα το κρίνεις μόνο αν πάρεις το επίσημο service, ώστε να σου αναφέρουν ένα minimum κόστος επισκευής. Αν σου μιλήσουν για αλλαγή panel, με γειά την καινούρια. :)

Reaction score
4
Κάλεσα το επίσημο service εδώ στη Λάρισα.

Μου είπε ότι από ότι εκτιμάει το κόστος γύρω στα 60 € για την βλάβη που δεν ανάβει και έχει μόνο ήχο, αλλά μόλις του ολοκλήρωσα και είπα για τις γραμμές (οι οποίες σήμερα εμφανίστηκαν πολύ περισσότερες) μου είπε ότι πρέπει να την πάρει και να την δει.

Σε κάθε περίπτωση θα με ενημερώσει για το κόστος. Επίσης μου είπε ότι δεν θα χρεωθώ τίποτα ακόμα και αν αποφασίσω ότι δεν με συμφέρει. Στο εν' τω μεταξύ ξέχασα να πω ότι την συγκεκριμένη τηλεόραση σε αυτούς την έχω πάει 2 φορές στα πλαίσια της εγγύησης και μια φορά εκτός όπου το κόστος ήταν μόλις 70 €) για διάφορες βλάβες.

Ελπίζω να μείνει το κόστος στην εκτίμηση. Αν ανέβει πάνω από τα 100 €, με βλέπω στον Κωτσόβολο το απόγευμα.

Attachments

Reaction score
892
Η βλαβη είναι tcon. Ενδεχομενως να εχεις και μικρο θεμα τροφοδοσιας (τα 60 €).
Η tcon παει με το panel γι αυτο δεν περιγράφεται στο service manual (αλλα συχνα επισκευάζεται η ιδια) .

Reaction score
0
Μόλις σήμερα η τηλεόραση μου Philips pfl8404 σταμάτησε να δείχνει εικόνα, φαίνεται κάποια δραστηριότητα στο Panel (ένα αχνό φως) αλλά ως εκεί.

Μάλιστα στην αρχή είχε ήχο αλλά τώρα το απόγευμα σταμάτησε και αυτός (ίσως άλλαξε πηγή εισόδου κατά το άνοιγμα - σβήσιμο) ενώ πλέον φαίνεται και η κάθετη γραμμή της φώτο που δεν υπήρχε το πρωί.

Τι φταίει κατά την γνώμη σας; Ποιο είναι το εκτιμώμενο κόστος επισκευής ; Αξίζει να την φτιάξω ή να πάρω καινούρια;

Επίσης διάβασα ότι συνήθως ότι για τέτοιου είδους βλάβες φταίει ένα t-con κύκλωμα. Κατέβασα το service manual της tv αλλά δεν είδα να έχει κάποιο κύκλωμα με αυτό το όνομα. Μήπως το λέει με κάποιο άλλο όνομα ;

Επισυνάπτω και την εικόνα του πίσω μέρους της TV από το service manual που κατέβασα.
Φίλε μου, την έχω ακόμη και δεν την αλλάζω με τίποτε (δεν θα ξαναβρώ σαν αυτή) !!!!

Λοιπόν θα την πάς σε αυτόν που την έχει φτιάξει, όταν είχα το ίδιο πρόβλημα.... έχει και ανταλλακτικά αυτός

Φιλιππίδης Νίκος Service Phillips

Οικονόμου εξ Οικονόμων 24

6974352359 και 2410550544

Ελπίζω να κάνεις δουλειά !! Εγώ έμεινα ευχαριστημένος

Reaction score
4
Τελικά RIP η Philips. Πάνελ η διάγνωση, με μόνη μας ελπίδα μήπως βρει το service κανα μεταχειρισμένο σε συμφέρουσα τιμή.

Είπα ότι αν είναι θα την κρατήσω στο υπόγειο και αν βρει κάτι στο μέλλον να με έχει υπόψη του (να την φτιάξω για το χωριό εφόσον το μτχ panel θα είναι σε συμφέρουσα τιμή).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.872
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao