- Reaction score
- 8.571
Βλέπω ότι την απαξίωση του software να έρχεται πια πριν την απαξίωση του hardware...Δεν ξερω εαν τα sonos θα μπορουν να παιξουν σε 10 χρόνια ή εαν το tidal δεν θα εχει κλείσει ή εαν το iphone που θα κυκλοφορει τότε θα μπορεί να στρώσει αυτά τα ηχεία, σίγουρα ομως ακομα και το πιο φτηνο και χαζό πικαπ θα μπορεί να παιξει αυτα τα βινύλια
Πίσω στη δεκαετία του '80 μπόρεσα να βρω ανταλλακτικά και να "παίξω" ταινία σε workstation HP του 1972 για να βρω κάποια δεδομένα. Επίσης πέρασα στοιχεία από διάτρητες κάρτες και μαγνητική ταινία mainframe σε floppy για τον πρώτο Mac. Η διπλωματική μου είναι σε δισκέτες 8" από Cromemco. Το μόνο που έχει απομείνει είναι η έντυπη εκτύπωση, ούτε data ούτε προγράμματα. Το διδακτορικό είναι σε ταινίες DC120. Έχω κρατήσει ένα τέτοιο drive, αλλά πλέον δεν έχω υπολογιστή που να μπορεί να συνδεθεί. Στην πράξη, μόνο με το έντυπο έμεινα. Τα αρχεία υπάρχουν, αλλά ήταν γραμμένα στο Ami Pro, οπότε δεν ανήγουν πουθενά. Ακόμα μου λείπει η ικανότητά του στην στοιχειοθεσία...
Τώρα που όλα είναι στο ίντερνετ το hardware δεν έχει ιδιαίτερη αξία, το αλλάζει και τα data είναι "κάπου εκεί". Αλλά οι εταιρίες χάνονται, τρώγοντας τα data σου. Πχ, έχω σώσει μερικές εκατοντάδες σελίδες από το Panoramio με πληροφορίες για τα ξωκλήσια των Μεσογείων. Τσιγκουνεύτηκα τον χώρο και δεν έσωσα και τις φωτογραφίες. Το υλικό αυτό δεν υπάρχει πουθενά τώρα πια.
Σε κάθε αναβάθμιση βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να αποφασίσουμε τι θα μεταφέρουμε και τι θα αφήσουμε στη λήθη. Όπως κάνουμε σε κάθε μετακόμιση. Αλλά οι ψηφιακές μετακομίσεις αρχίζουν να γινονται επικίνδυνα συχνές.