Βοήθεια για αγορα budget ηχείων

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους
Μετά απο 2 εβδομάδες εξαντλητικού ψαξίματος σε reviews , forums κλπ θα το πω απλα. Έχω πελαγώσει:107: .
Η ιδέα είναι η εξής. Στα πλαίσια μετακόμισης αποφάσισα να στήσω ένα οικονομικό σύστημα για να ακούω ακουστική μουσική ( jazz και κλασική κυρίως), ραδιόφωνο άντε και καμιά ταινιούλα στον προτζέκτορα. Ένα φίλος μου χαρίζει ένα παλιό ενισχυτή εναν kenwood ka 1010 δεκατιας 80 ο οποίος βγάζει 35W στο κανάλι.
Ψάχνω λοιπόν 2 βδομάδες τώρα να πάρω ηχεία, κοιτάζοντας κυρίως floorstanding. Ρώτησα και σε διάφορα καταστήματα ,όλοι με ρωτούσαν τι μουσική θα ακούω και για πόσο μεγάλο χώρο προτείνοντας μου διάφορα δαπέδου. Σήμερα όμως πήγα στον κοσμα στη στοα φέξη και με το που το είπα οτι το σαλόνι είναι περίπου 15 τ.μ μου λέει ξεχασέ τα τα δαπέδου πάρε bookself έχεις πολύ μικρό χώρο. Άκουσα και κάτι Chario νομίζω τα 513, ίσως και τα 516 , μια χαρά μου φάνηκαν, αλλα πελάγωσα. Οπότε ζητάω τα φώτα σας, μιας και είστε οι πλέον ειδικοί, σας για budget, εώς 300-350 ευρώ ηχειάκια ( και χαμηλότερα δεν με πειράζει καθόλου :102:) για 15 τμ σε ορθογώνιο σχετικά άδειο χωρο με ξύλινο πάτωμα
Υπόψιν οτι η πηγή θα είναι mp3 απο υπολογιστή ( άλλος καυμός το θέμα dac που ακόμα δεν έχω καταλαβει πλήρως αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα), ράδιο απο φετούλα και ήχος απο προτζέκτορα και η ένταση που θα παίζω θα είναι χαμηλή ως μεσαία. Τα αυτάκια μου δεν αντέχουν τις εντάσεις πια
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια πρόταση ή συμβουλή
Λευτέρης

D

Deleted member 8307

Guest
...κοίτα, η chario είναι σοβαρή εταιρία, η μεγαλύτερη στην ιταλία με δικό της εργοστάσιο εκεί και φτιάχνει αξιόλογα ηχεία.

τι δεν καταλαβαίνεις για το dac?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: Βοήθεια για αγορα budget ηχείων

...Άκουσα και κάτι Chario νομίζω τα 513, ίσως και τα 516 , μια χαρά μου φάνηκαν, αλλα πελάγωσα.

...Τα αυτάκια μου δεν αντέχουν τις εντάσεις πια.
Δεν γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί έχεις πελαγώσει ύστερα από την πραγματοποίηση της τελευταίας ακρόασης.

Με βάση τη δηλωθείσα ηλικία σου,εξάγεται το συμπέρασμα ότι έχεις προβεί σε καταχρήσεις υψηλών στάθμεων στο παρελθόν.Αυτό συνεπάγεται ότι θα έχει ενδεχομένως αλλοιωθεί η αντίληψη των υψηλών συχνοτήτων,ενώ θα είσαι και πλέον ευαίσθητος σε θέματα μπουμαρίσματος από στάσιμα κύματα.

Reaction score
7.089

εγω θα κοιτουσα αυτα Q-Acoustics 2020i (περιπου 250),βαλε και αλλα 100 και βρες ενα μεταχειρισμενο musical fidelity v-dac. Βασεις θα φτιαξεις μονος σου,θα χρειαστεις μερικα κομματια mdf,κολλα,βιδες, παρε και κανενα κουβα αμμο για να της γεμισεις και καθαρισες.Σχεδια για θα βρεις πολλα στο διαδικτυο και το κοστος θα ειναι ασημαντο.Οταν βρεις χρονο τις βαφεις και ενα ωραιο χρωματακι και αυτο ηταν.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα chario ειναι μια χαρα αλλα σαν 4ωμα ειναι λιγο δυσκολα για εναν τετοιο ενισχυτη. Θα κοιτουσα μετα την αγορα ηχειων να αναβαθμισω και τον ενισχυτη

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορα budget ηχείων

Ναι η αλήθεια είναι οτι έχω δουλέψει αρκετά χρόνια ως κιθαρίστας σε λαικά και ρεμπέτικα οπότε τα αυτιά μου έχουν βλάβες. Για αλλαγή ενισχυτή προς το παρόν δεν γίνεται αλλα κάποια στιγμή στο μέλλον μάλλον θα γίνει .Τα 2020i φαίνονται πολύ καλά και βραβευμένα απο ότι είδα ( δε μου αρέσουν πολύ οπτικά να πω το κρίμα μου).
Για τα Monitor Audio BX2 τι λέτε? Επίσης ένα παλικάρι πουλάει κάτι kef iq30.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά

Reaction score
0

τι δεν καταλαβαίνεις για το dac?
Για το dac δεν καταλαβαίνω αν τελικά κάνει διαφορά αν η πηγή σου δεν είναι καλή π.χ mp3.

Reaction score
0

Δεν γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί έχεις πελαγώσει ύστερα από την πραγματοποίηση της τελευταίας ακρόασης.
Κυρίως πελάγωσα γιατί είχα επενδύσει σε χρόνο ,σκέψη και διάθεση προς τη κατεύθυνση ηχείων δαπέδου και μετά τη κουβέντα με τον κοσμά άρχισα να σκέφτομαι για ηχεία βάσεων, οπότε φτου κι απ την αρχή :107:

D

Deleted member 8307

Guest
Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορα budget ηχείων

Για το dac δεν καταλαβαίνω αν τελικά κάνει διαφορά αν η πηγή σου δεν είναι καλή π.χ mp3.
με ένα καλύτερο dac θα ακούσεις καλύτερα είτε η πηγή σου είναι mp3 είτε ραδιόφωνο/ιντερνετ είτε flac κλπ ... και τα mp3 μια χαρά ακούγονται, οποιαδήποτε σύγκριση τους με άλλα format ήχου αφορά "χαλιεντ-καταστάσεις", μην δίνεις σημασία :116:.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008

...
Κυρίως πελάγωσα γιατί είχα επενδύσει σε χρόνο ,σκέψη και διάθεση προς τη κατεύθυνση ηχείων δαπέδου και μετά τη κουβέντα με τον κοσμά άρχισα να σκέφτομαι για ηχεία βάσεων, οπότε φτου κι απ την αρχή :107:
Η πρόταση αμεταχείριστων ηχείων δαπέδου στα χρήματα που διαθέτεις,είναι δύσκολη σε ό,τι αφορά τον επαρκή έλεγχο των χαμηλών συχνοτήτων και την ισορροπία των υψηλών.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Εγώ σου προτείνω αυτό, πολύ καλό για τα λεφτά του (περίπου 150 €).

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
αν θελεις μπορω να σου προτεινω απο μια προσφορα σε απολυτως καινουργια nos της Jamo σε πολυ χαμηλη τιμη ( οχι demo η κατι τετοιο )
αν ειναι για ακριβο υπαρχει το http://www.jamo.com/search/?ks=D570 τοοποιο ειναι στα 300Ευρω ανα τεμαχιο αλλα φυσικα ειναι και ακριβο και μεγαλο ( παρολα αυτα σε πολυ καλη τιμη )

Και να ειναι για μικρο μπορω να σου προτεινω τα http://www.jamo.com/search/?ks=D430 τα οποια ειναι σαφως πιο κοντα στις απαιτησεις σου ...στα 380 ευρω το ζευγαρι

Option οι βασεις του 430 οπως τις βλεπεις στο λινκ με 80 ευρω το ζευγος

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
0

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια παιδιά. Τελικα πήρα τα b&w 602 s2 παλιά αλλά καλά στα αυτιά μου.

Reaction score
198

ειχα τα b&w 602 s2 πριν 10 χρονια(τα πρωτα μου ηχεια) με ενισχυτη kenwood kaf-1010 αλλα η ασφαλεια (ρελε) μου ειχε αναψει τα λαμπακια, δεν τα σηκωνε, και μαλιστα ουτε καν σε δυνατες εντασεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis