Βοήθεια για ηχεία για μικρό Tripath ενισχυτή

Reaction score
3.531
Καλημέρα σας

Το τρυπάκι του tripath δεν λέει να μου φύγει. Μετά τον MUSE TA2020 ο οποιός δώθηκε σε φίλο εδώ στο φόρουμ ξαναμπριζώθηκα και αγοράσα πάλι ένα tripath μικρο LEPAI TA2020A+ απο ebay. Αυτή την φορά θα τον κρατήσω και θέλω να του αγοράσω δύο ηχεία μικρά ραφιού για να τα οδηγήσει. Η μουσική που θα παίξει θα είναι ποιοτική (τζαζ, κλασσική, έντεχνη ελληνική κτλ). Θα ήθελα τα φώτα σας για χαρακτηριστικά ηχείων που θα μπορούσαν να συνοδεύσουν το ενισχυτάκι για αυτό σας παραθέτω τα χαρακτηριστικά του:

• Compact Size:110mm (D) X 140mm (W) X 40mm (H)
  • P.M.P.O :2 x 180W
  • R.M.S :2 x 20W
  • Input power :DC10~14.4V≧3A
  • Input sensitivity :200mv
  • Frequency response :20Hz - 20kHz
  • Speaker impedance :4 - 8ohm
  • Minimum THD :<0.4%
  • Signal noise / ratio :>80db
  • RCA input :1slot (MP3/ MP4/ CD available)

Αναμένω με χαρά τις απόψεις-προτάσεις σας.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
1.657
Sorry που δεν μπορώ να βοηθήσω στην επιλογή ηχείων αλλά επειδή ψάχνω κι εγώ κάτι από αυτά τα "μικρά κουτάκια" ήθελα να ξέρω αν κατέληξες στο LEPAI για κάποιο λόγο, (τον άκουσες κάπου, διάβασες κάτι ή μήπως η τιμή). Ο MUSE τι έλεγε?
Ξέμεινα από ενισχυτή και αφού δεν μπόρεσα να αλλάξω τα ηχεία με ενεργά θα πάω αναγκαστικά σε μιά τέτοια λύση μέχρι 50€ το πολύ.
Θέλω να δουλέψει με κάποια b&w dm302 91db, νομίζω θα τα καταφέρει.

Reaction score
313
Μερικές πληροφορίες θα ήταν ευπρόσδεκτες:
Χώρος, απόσταση ακρόασης, εντάσεις και...προϋπολογισμός.
(προφανώς, θα είναι μικρή η απόσταση και σχετικά χαμηλές οι εντάσεις, αλλά, πόσο; )

Reaction score
3.531
Καλημέρα

Ένα μικρό δωμάτιο 10 τετραγωνικά περίπου. Όσων αφορά τα χρήματα ναι σκέφτομαι να κοιταξω για μεταχειρισμένα ή κάτι σε καινούργιο αλλά οικονομικό το πολύ 100 ευρώ σετ.

Ο Muse ήταν πολυ καλός αλλά λόγο αχρηστίας τον έδωσα και απο τότε το μετάνιωσα ώς συνήθως. Τον Lepai απλα τον επέλεξα ώς τον καλύτερο απο reviews στα λεφτά του. Τώρα τι θα παίξει όταν μπεί στο ρεύμα θα φανεί και απο τα ηχεία που θα τον συνοδεύσουν.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
1.657
μετά από ψάξιμο και λόγω οικονομικής στενότητας κατέληξα σε ένα Fiio A1 σε πολύ καλή τιμή, δεν είναι tripath νομίζω και ο χώρος μου είναι κοντά στα 25-30 τμ. , θα έχω εντυπώσεις το Σ/Κ αν σε ενδιαφέρει.

Reaction score
431
Καλησπέρα, τον ενισχυτή τον έχω και εγώ στημένο στο εργαστήριο και οδηγώ δυο ηχεία ιδιοκατασκευές με 8 ιντσα Philips, κατα καιρούς εχω συνδέσει 15 ιντσα beringer, monitor epos και διαφορα προς επισκευή ηχεία. Θα συνιστούσα να βρείς μεταχειρισμένα ηχεία με την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία. Εδώ στο φορουμ κατα καιρούς πωλούνται πολλά τέτοια ηχεία. Τέλος να θυμάσαι οτι η πραγματική ισχύ του LEPAI δεν ξεπερνά τα 10W αν θυμάμαι καλά 6-7 Watt βγάζει σε 8Ω πριν αρχίσει να παραμορφώνει.

Reaction score
72
Ξέρω είναι παλιά (25ετίας; ) και που (και γιατί) να τα βρεις αλλά το Tripath που χω στο υπνοδωμάτιο των παιδιών (με passive diy preamp), παίζει όμορφα με ένα ζευγάρι Wharfedale Delta 30.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut