Βοήθεια για set up...

Reaction score
0
Πρώτη μου λοιπόν και μένα στο γράψιμο.
Ζητάω βοήθεια παιδιά.
Ενισχυτής Esoteric AI-10
sa-cd player Esoteric SA-10
Ηχεία είχα audience 72 της γνωστής Dynaudio.
Αποτέλεσμα?????? ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....
Ζητάω τις γνώσεις σας.

Reaction score
200
Απάντηση: Re: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Ζητάω βοήθεια παιδιά.
Ενισχυτής Esoteric AI-10
Ζητάω τις γνώσεις σας.
Oταν λες καταστροφη τι ακριβως εννοεις;
Σε ποιους τομεις;

Reaction score
0
Re: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Ενω περίμενα κάποια ποιότητα hi-end, τα ηχεία παραμένουν "δύσκολα" και ο ήχος είναι πίσω απο αυτά. Ούτε διαφάνεια και τα μπάσα σχεδόν ανύπαρκτα η θολά. Οταν ιδίως ανεβάσεις την ένταση τότε είναι να κλαίς.

Reaction score
0
Re: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Τα συγκεκριμένα ηχεία (200w και 4 ohm) ως γνωστόν αναφέρονται πολλές φορές ως δύσκολα και θέλουν αρκετά ισχυρά συνοδευτικά. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ όμως οτι ο συγκεκριμένος ενισχυτής (2χ150w στα 4 ohm) δεν μπορεί? να τα παίξει καθόλου. Και να φανταστείς το σύνολο κόστους ξεπερνάει τα 6000 euro.

Reaction score
10
Άσχημο setup κατά τη γνώμη μου, με εμφανή μειονεκτήματα την απόλυτη ανάλυση, ουδετερότητα μαζί με σχετικά λεπτόηχο άκουσμα. Σε τι κατηγορία θες να κινηθείς? Τι μουσική ακούς? Σε τι εντάσεις? Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος?

Reaction score
0
Λοιπόν ο χώρος είναι πάνω απο 55 τ.μ. Απο μουσική δεν έχω κάποια ιδιαιτερότητα όπως και στις εντάσεις που συνήθως είναι στην μέση, εννοώ ούτε χαμηλα ούτε και εκωφαντικά.ο μόνο που ήθελα είναι κάτι ποιοτικό ζεστό και με ανάλυση.

Reaction score
0
Το βασικό μου σκεπτικό βέβαια είναι να κρατήσω τα καινούρια μου "μηχανάκια" και να βγώ στην αναζήτηση του ήχου που άκουσαν γνωστοι αρθρογράφοι ελληνικού περιοδικού ΠΟΥ με έπεισαν να τα ΑΓΟΡΑΣΩ .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.516
Απάντηση: Βοήθεια για set up...

Πενηνταπέντε τετραγωνικά; Από πόση απόσταση ακούς τα ηχεία; Μήπως το ένα από τα δύο ηχεία είναι συνδεδεμένο σε ανάποδη φάση; (Το κόκκινο στο μαύρο και το μαύρο στο κόκκινο; ) Τί επίπλωση υπάρχει στο χώρο; Το πάτωμα είναι ξύλινο; Πόσο απέχουν τα ηχεία μεταξύ τους;

Reaction score
0
Τα ηχεία τα ακούω απο 4μ περίπου μέτρα απόσταση. Τα ιδια τα είχα και σε ένα πέτρινο σπίτι με ξύλινο πάτωμα και οροφή αλλα μου κάναν τα ίδια. Πίστεψέ με 10 φορές έχω συνδέσει τα καλώδια μήπως και κάνω λάθος, γιατί έχω την εντύπωση οτι ακούω αυτόν τον "λάθος" ήχο. Σαν να έχω συνδέσει τους πόλους λάθος. Τα ηχεία απέχουν μεταξύ τους 2,5μ. Μάλλον θα τα πάω στην αντιπροσωπεία για έλεγχο στα εσωτερικά τους

Reaction score
1

Aν ακούς οπως λές σαν αναποδη φάση μήπως λεω μήπως
εσωτερικα απ'τη συναρμολόγηση εχει γίνει κανα λάθος;
Δοκίμασες ενα απο τα δύο να τα παίξεις με λάθος ανάποδη
φαση;

Reaction score
0
Εχω την εντύπωση οτι κάποια στιγμή που το έκανα δεν είδα διαφορά στον ήχο (είναι δυνατόν?). Βέβαια νόμιζα οτι κάναν πουλάκια τα αυτια μου και τα παράτησα. Λοιπόν αύριο θα το δοκιμάσω και θα ανεβάσω την ένταση.

Reaction score
1

Αυτά τα ηχεία ειναι δύο δρόμων και εχουν 2 mid\woofers
με διαφορετική αποκοπή για το κάθε mid\woofer. Ισως δεν
ειναι και τόσο απλό να αλλάξεις φάση και να στρώσουν τα
πράγματα. Αν ημουν στη θέση σου και ημουν σίγουρος οτι
δεν πλησιάζουν αυτό που μ'εκανε να τ'αγοράσω θα τα πήγαινα
για ελεγχο και σύγκριση επι τόπου απ'οπου τ'αγόρασα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.262

τα 55 τετραγωνικά είναι πολύ μεγάλος χώρος για αυτά τα ηχεία και ο συγκεκριμένος ενισχυτής δεν επαρκεί για να τα οδηγήσει έτσι ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους (αλλά και να αλλάξεις ενισχυτή πάλι τα ηχεία δεν επαρκούν για το χώρο, τι να βήξουν 2 17εκ γουφεράκια σε τέτοιο όγκο...).

οι λύσεις που προτείνω είναι 2:

1. αγοράζεις σαμπ (με μεγάλο μεγάφωνο - πχ 18') και κόβεις από τα ηχεία σου το μπάσσο (να μη παίρνουν μπάσσα από τον ενισχυτή - να τα βγάζει μόνο το σαμπ). Τώρα πως θα το κάνεις αυτό (να κόψεις τα μπάσσα από τα κυρίως ηχεία) είναι ένα θέμα, δε ξέρω αν μπορεί να το κάνει ο εν λόγω ενισχυτής. αλλιώς θα χρειαστείς ενεργό κρος.

2. αλλάζεις ηχεία. προτίμησε ηχεία με μεγάλης διαμέτρου γούφερ (εγώ θα έπαιρνα 12' και πάνω) και υψηλότερης ευαισθησίας.

--------------------------

το ότι δεν άκουσες διαφορά με το ηχείο συνδεδεμένο ανάποδα είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό. ή δεν ακούν τα αυτάκια σου ή είναι κάτι χαλασμένο στο ηχοσύστημά σου ή είναι ο χώρος πολύ προβληματικός. Αν είναι πολύ προβληματικός ο χώρος, μην ασχολείσαι με ηχοσύστημα πριν τον διορθώσεις... τζάμπα ο κόπος και τα έξοδα.

Reaction score
4

Έχεις δοκιμάσει να παίξεις κάτι με διαφορετική πηγή ?

Reaction score
0
Τα εν λόγω ηχεία έχουν πάρει δάφνες για τα μπάσα τους και δεν λέει να τους κοτσάρω και sub δίπλα. Επίσης όταν δίνω ένταση κουνιούνται και τα έπιπλα. Το όλο θέμα βρίσκεται στον flou ήχο. Οχι κοφτά μπάσα, οχι καθαρή εικόνα, ναι όντως λεπτόηχο αποτέλεσμα. Νοιώθω οτι οδηγώ ενα αυτοκίνητο jeap με βάρος 2.000 κιλά αλλα με 1.600άρα μηχανή.Μετα απο λίγες συζητήσεις, απο άτομα που μου είπαν οτι τα συγκεκριμένα έχουν ρεζιλέψει και "βαρύτερους" ενισχυτές σκέφτομαι στην αλλαγή των ηχείων, όπως και εσύ costas προτείνεις, με μεγαλύτερα και σαφώς πιο ευαίσθητα. Γι' αυτό θέλω την πείρα σας για το πια ηχεία μπορούν να ταιριάσουν και εαν κάποιος έχει ακούσει τα μηχανάκια που έχω.
Πάντως δεν υπάρχει πιο μεγάλη πίκρα, όταν συνδέσεις τα πανάκριβα μηχανάκια σου και ακούς τους πρώτους ήχους, (έχοντας ήδη εκθειάσει στους τριγύρω σου,για το τι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ακούσουν), χώρια το ρεζιλίκη.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Βοήθεια για set up...

....
....
Πάντως δεν υπάρχει πιο μεγάλη πίκρα, όταν συνδέσεις τα πανάκριβα μηχανάκια σου και ακούς τους πρώτους ήχους, (έχοντας ήδη εκθειάσει στους τριγύρω σου,για το τι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ακούσουν), χώρια το ρεζιλίκη.
Είναι που δεν σχεδίασες την επιλογή, βάση χώρου.
Για να καλύψεις τέτοιο δωμάτιο (μεγάλο) είναι δύσκολο....

(Στην αρχή όπως τα έλεγες νόμιζα, ότι είχε κάποια συσκευή πρόβλημα.)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.129

Ζητάω βοήθεια παιδιά.
Ενισχυτής Esoteric AI-10
Ζητάω τις γνώσεις σας.
1)Πλησιάζουμε τη θέση ακρόασης πιό κοντά στα ηχεία και αυτά πιό κοντά το ένα στο άλλο και τον τοίχο-ποιά η αρχική απόσταση?(Δε ΄΄σκοτώνουμε΄΄-ακόμα:137:-τα ηχεία)
Κοιτάμε τη διαρρύθμιση του χώρου ακρόασης(Δε ΄΄σκοτώνουμε΄΄-ακόμα:133:-τα ηχεία)
2)Κάνουμε δοκιμαστικές ακροάσεις με ΑΙ-10 και λχ Tannoy Definition DC10t(Δε ΄΄σκοτώνουμε΄΄-ακόμα:126:-τα ηχεία)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.219
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος