Βοήθεια με επιλογή Pick Up και Phono

Reaction score
55
Καλησπέρα σε όλους,

χρειάζομαι την βοήθεια σας για επιλογή πικαπ και phono. Θα συνδεθούν με Tsakiridis Aeolos Ultima και θα ήθελα την γνώμη σας ως προς το σε ποια μοντέλα να εστιάσω την έρευνά μου ώστε να είναι ηχητικά σε επίπεδο πάνω κάτω παρόμοιο του ενισχυτή. Μιλάμε μόνο για καινούρια μηχανήματα.
Ηχεία έχω Klipsch RP-8000f τα οποία όμως δεν μας ενδιαφέρουν θα έλεγα γιατί δεν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας ενώ ο ενισχυτής ήρθε για να μείνει.

Από μουσικές το σύνολο θα παίζει τα πάντα, ροκ, τζαζ, μπλουζ, κλασσική.

Reaction score
652
Δώσε μας κι ένα εύρος τιμών που προτίθεσαι να διαθέσεις για να προτείνουμε αναλόγως.

Reaction score
55
Ταβάνι έχουμε τα 1500€ και για τα δύο μηχανήματα χωρίς να πρέπει ντε και καλά να το εξαντλήσουμε. Τα καλώδια τα αφήνουμε εκτός, έχω...

Technics 1200 και 1500, τα τρέχοντα μοντέλα, τι λένε; Το ενσωματωμένο phono του 1500 αξίζει ή είναι μέτριο;

Reaction score
55
Ναι, αλλά δεν θα ήθελα να το αλλάξω σύντομα. Θα ήθελα κάτι καλό και παράλληλα να ξεκινήσω την συλλογή δίσκων. Όχι κάτι για δοκιμή αν η ερώτηση πάει προς τα κει...

Reaction score
10
rega 3,goldring 1006, audio cambridge alva duo ....
Ταβάνι έχουμε τα 1500€ και για τα δύο μηχανήματα χωρίς να πρέπει ντε και καλά να το εξαντλήσουμε. Τα καλώδια τα αφήνουμε εκτός, έχω...

Technics 1200 και 1500, τα τρέχοντα μοντέλα, τι λένε; Το ενσωματωμένο phono του 1500 αξίζει ή είναι μέτριο;
θελει bypass απο το κουμπι εντελως off δηλαδη !

Reaction score
736

πικαπ project debut pro sta 900 ευρω
phono
Project Tube Box S2 (αλλα απο αμαζον γερμανιας 325 ευρω διοτι ελλαδα το χρεωνουν 500)
Εναλακτικα ifi zen phono 3 στα 250 ευρω

Reaction score
55
Μετά από πολύ διάβασμα χθες βλέπω ότι για τα Technics καλύτερη επιλογή για ακρόαση μουσικής και όχι djλίκια είναι το 1500 ωστόσο και τα δύο πολλοί λένε ότι έχουν φλατ ήχο, πιο digital.
Για το project debut pro βλέπω ότι είναι τίμια επιλογή με αναμενόμενη απόδοση για τα λεφτά του χωρίς όμως να είναι καμιά επανάσταση. Είναι αυτό που θα περίμενες.
Για το Rega Planar 3 από την άλλη διαβάζω ότι έχει πολύ χαρακτήρα μουσικά ωστόσο διαβάζω διάφορα θέματα στην ταχύτητα περιστροφής σε κάποιους πρόβλημα που στα Technics παίζει να μην έχει κανείς.

Το Rega P3 μου αρέσει επίσης γιατί η απλή έκδοση έρχεται χωρίς cartridge όποτε γλιτώνεις λεφτά από κει και παίρνεις κατευθείαν μια καλή της επιλογής σου, χωρίς να έχεις πληρώσει ήδη άλλη μια στην αρχική συσκευασία που θα την έχεις να κάθεται.
Επίσης μετά από λίγο ψάξιμο είδα ότι με μόνο 300€ επιπλέον υπάρχει το 50th anniversary με εξωτερικό πολύ ανώτερο τροφοδοτικό και μια πάρα πολύ καλή κεφαλή προεγκατεστημένη. Αυτό το επετειακό πουλιέται ακόμα? Από τα site εδώ στην Ελλάδα καταλαβαίνω ότι μάλλον ναι...

Reaction score
736
Μετά από πολύ διάβασμα χθες βλέπω ότι για τα Technics καλύτερη επιλογή για ακρόαση μουσικής και όχι djλίκια είναι το 1500 ωστόσο και τα δύο πολλοί λένε ότι έχουν φλατ ήχο, πιο digital.
Για το project debut pro βλέπω ότι είναι τίμια επιλογή με αναμενόμενη απόδοση για τα λεφτά του χωρίς όμως να είναι καμιά επανάσταση. Είναι αυτό που θα περίμενες.
Για το Rega Planar 3 από την άλλη διαβάζω ότι έχει πολύ χαρακτήρα μουσικά ωστόσο διαβάζω διάφορα θέματα στην ταχύτητα περιστροφής σε κάποιους πρόβλημα που στα Technics παίζει να μην έχει κανείς.

Το Rega P3 μου αρέσει επίσης γιατί η απλή έκδοση έρχεται χωρίς cartridge όποτε γλιτώνεις λεφτά από κει και παίρνεις κατευθείαν μια καλή της επιλογής σου, χωρίς να έχεις πληρώσει ήδη άλλη μια στην αρχική συσκευασία που θα την έχεις να κάθεται.
Επίσης μετά από λίγο ψάξιμο είδα ότι με μόνο 300€ επιπλέον υπάρχει το 50th anniversary με εξωτερικό πολύ ανώτερο τροφοδοτικό και μια πάρα πολύ καλή κεφαλή προεγκατεστημένη. Αυτό το επετειακό πουλιέται ακόμα? Από τα site εδώ στην Ελλάδα καταλαβαίνω ότι μάλλον ναι...
εχω το debut pro και με το που ηρθε επαιξε καμποσες ωρες με την silver που εχει επανω. Μετα εβαλα την μπλε που ειχα απο το προηγουμενο (ταιριαζει στην κεφαλη απλα αλαζεις το stylus και η διαφορα ηταν τεραστια
Το ifi zen phono 3 ειναι καλο οχι τιποτα wow για αυτο σου προτεινα το λαμπατο project tube box s2 to οποιο πραγματικα ειναι υπεροχο. Δεν το εχω ακουσει αλλα ειχα το s1 και πραγματικα εκανα βλακεια που το πουλησα
Και στο αμαζον γερμανιας ειναι τιμη χωμα στα 325 οταν εδω το δινουν 500

Reaction score
55
Για το tube box s2 διάβασα πολύ ωραία πράγματα. Σε αυτά τα λεφτά που ζητάει καταλαβαίνω ότι είναι ψιλοευκαιρία. Θα μαζευτεί πολύ λάμπα βέβαια μετά, σε όλα τα στάδια των ενισχύσεων θα έχω λάμπα και δεν ξέρω αν είναι υπερβολή αλλά θέλω πολύ να το δοκιμάσω.
Ωστόσο αυτή τη στιγμή η προσοχή μου έχει πέσει στο Rega P3 50th anniversary...
Το project ήταν δύσκολο στο αρχικό σετάρισμα? Είδα ένα αντιβαρακι που κρέμεται από πίσω και γενικά ο βραχίονας μου φάνηκε λίγο overengineered.

Reaction score
736
Για το tube box s2 διάβασα πολύ ωραία πράγματα. Σε αυτά τα λεφτά που ζητάει καταλαβαίνω ότι είναι ψιλοευκαιρία. Θα μαζευτεί πολύ λάμπα βέβαια μετά, σε όλα τα στάδια των ενισχύσεων θα έχω λάμπα και δεν ξέρω αν είναι υπερβολή αλλά θέλω πολύ να το δοκιμάσω.
Ωστόσο αυτή τη στιγμή η προσοχή μου έχει πέσει στο Rega P3 50th anniversary...
Το project ήταν δύσκολο στο αρχικό σετάρισμα? Είδα ένα αντιβαρακι που κρέμεται από πίσω και γενικά ο βραχίονας μου φάνηκε λίγο overengineered.
εμενα μου το σεταρε στο μαγαζι ο πωλητης το πηρα το εβαλα σρην πριζα και τελος. Δεν ηθελα να ασχοληθω διοτι δεν ξερω κιολας

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.302
Αυτά που πρέπει να πάρεις για να ακούς μουσική σωστά και συγχρόνως να σέβεσαι την τσέπη σου, είναι το SL-1210MK7 (που είναι μαύρο και ταιριάζει περισσότερο σε σπίτι), μια Ortofon, της οποίας η σκληρότητα της ανάρτησης της ακίδας ταιριάζει στην ενεργό μάζα του βραχίονά του, και ο Cambridge Audio Duo. Αν όμως τα πάρεις, πάντα θα σε τρώει η αμφιβολία, μήπως τα "άλλα", όλα αυτά τα άθλια λουστραρισμένα σανίδια με λαστιχένια πόδια που τα μοστράρουν για πικάπ, παίζουν καλύτερα, πράγμα που δεν συμβαίνει, πράγμα που, όμως, δεν ξέρεις και ούτε μπορείς να πεισθείς εύκολα γι' αυτό.

Επομένως, η ενδεδειγμένη λύση είναι να πάρεις κάποιο Rega ή Project, και όταν και αν καταλάβεις ότι έχουν προβληματική απόδοση, τότε μπορείς να τους δώσεις δρόμο και να πάρεις ένα Technics 1200MK7 ή ακόμα καλύτερα 1200GR.

Το λαμπάτο phono δεν είναι ενδεδειγμένη λύση, αλλά έχει πλάκα. Πάρε τέτοιο αν θέλεις.

(Αν δεν φας ποτέ φακές, ποτέ δεν θα εκτιμήσεις την καλοψημένη μπριζόλα)...

Reaction score
55
Αν πάω στην λύση του SL1200 mk7 (προτιμώ το ασημί) η ortofon 2m blue https://ortofon.com/products/2m-blue είναι εντάξει ή θέλει κάποια άλλη έκδοση της μπλε;
Απ ότι καταλαβαίνω η κόκκινη είναι κατώτερη και από την άλλη για αρχή δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι ανώτερο από την μπλε.

Reaction score
1.137
Γενικά συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Δυο σημεία άξια προσοχής:
Αν δεν έχεις γνώσεις, καλό θα είναι να διαλέξεις αντιπρόσωπο που μπορεί να σε υποστηρίξει γιατί το set up ενός πικάπ δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση.
Γενικά αν έχεις γνώσεις, να προτιμήσεις μάρκες που έχουν στην Ελλάδα παραπλήσιες τιμές με την Ευρώπη, γιατί δυστυχώς ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν αντιπρόσωποι που υπερτιμούν τα προϊόντα τους.
Η προσωπική μου συμβολή μετά από μερικές δεκάδες χρόνια ενασχόλησης και μερικές ντουζίνες πικάπ, είναι ένα Technics με την Ortofon Blue ή την Audio Technica 95 ml και phono Cambridge Audio ή Project. Να αποφύγεις τα phono με λυχνίες γιατί σε αυτή τη κατηγορία τιμής οι λυχνίες είναι μάλλον διακοσμητικές και μάλλον κακό κάνουν παρά καλό. Πολύ καλές υλοποιήσεις που βασίζονται 100 τοις εκατό σε λυχνίες για phono κοστίζουν πολύ πάνω από το συνολικό σου budget...

Reaction score
9.040
Συμφωνώ και εγώ με τον Κώστα Κόγια, ένα Technics sl 1200gr με μια καλή κεφαλή είναι άψογη αγορά.
όσο για phono stage για αρχή δοκιμάζεις του ενισχυτή που έχεις και στο προσεχές μέλλον αν δε θέλεις το cambrdge η γνώμη μου είναι το Musical Fidelity M1 ViNL .... αν και μεταχειρισμένο είναι καλό.
Τώρα τα Klipsch ηχεία που έχεις μόνο για ροκιές κάνουν αλλά απ' ότι κατάλαβα θα τα αλλάξεις.
Η άποψή μου.....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.302
Αν πάω στην λύση του SL1200 mk7 (προτιμώ το ασημί) η ortofon 2m blue https://ortofon.com/products/2m-blue είναι εντάξει ή θέλει κάποια άλλη έκδοση της μπλε;
Απ ότι καταλαβαίνω η κόκκινη είναι κατώτερη και από την άλλη για αρχή δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι ανώτερο από την μπλε.
Για αρχή, δεν νομίζω, μια χαρά είναι η blue. Μάλιστα, αν τη βρεις premounted, προτίμησέ τη. Δεν γνωρίζω αν στη συσκευασία του Technics περιλαμβάνεται και κέλυφος IEC. Ακόμη κι αν περιλαμβάνεται, είναι προτιμητέο να πάρεις την κεφαλή έτοιμη, μονταρισμένη, και απλώς να τη βιδώσεις στον βραχίονα, και να βρεις και μια μεταχειρισμένη με σκληρότητα ανάρτησης αντίστοιχη, κάπου 10-20CU, (αλλά όχι πάνω από 20), και να τη μοντάρεις μόνος σου, μαθαίνοντας, (είναι λεπτή η διαδικασία, χρειάζεται κάποια εξοικείωση, συν ένα καλής ποιότητας λεπτό μυτοτσίμπιδο, ή στην ανάγκη, ένα τριμπιδάκι φρυδιών).

Επίσης, πολύ καλή ιδέα είναι μια concorde.

Reaction score
55
Το 1200gr ξεφεύγει αρκετά. Οπότε μιλάμε για το απλό 1200.
Στο site που κοιτάω αναφέρει:
Includes slipmat, slipsheet, cover, EP adapter, auxiliary weights, headshell, screw set for pickup, phono cable and earth cable
Άρα καταλαβαίνω ότι χρειάζομαι την βασική 2m blue:
Σωστά;

Σενάριο β: concorde blue, για να γλιτώσω κάποια ταλαιπωρία στην εγκατάσταση.
Η concorde σε σύγκριση με την κοινή blue πάνω στο original headshell της technics εφόσον εγκατασταθεί σωστά, θα έχουν ακριβώς την ίδια απόδοση όλων των συχνοτήτων κτλ;

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.771
Members
38.370
Νεότερο μέλος
GAPAZ