Βοηθεια για αγορά Ενισχυτή....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Ολοι οι άνωθι έιναι στην κατηγοριά που θέλεις να κινηθείς αν έχω καταλάβει καλά.

Reaction score
50
O Harman μαλλον αποριφθηκε γιατι με φοβιζει οτι δεν θα με ικανοποιησει στην ισχυ.
Πίστεψέ με, εδώ είσαι λάθος! Αν σ' ένα πράγμα δεν έχουν πρόβλημα οι Harman Kardon είναι στην ισχύ! Πολύ απλά, είναι απ' τους λίγους που δηλώνουν ρεαλιστικά Watt. Για να σου δώσω να καταλάβεις, από μετρήσεις που είχαν γίνει σε κάποιους ενισχυτές που δήλωναν 7x120 και δε συμμαζεύεται, όταν έπαιζαν με 5 ηχεία ταυτόχρονα (δηλαδή σε ρεαλιστικές καταστάσεις), η ισχύς που απέδιδαν ήταν... κάτι παρακάτω από 50 Watt. Δε λέω φυσικά ότι όλοι είναι έτσι, απλά σου δίνω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις για τι διαφορές μιλάμε απ' τις ανακοινώσιμες τιμές ισχύος (σε ορισμένες περιπτώσεις). Και μπορεί το παράδειγμα που σου λέω να είναι κάπως ακραίο, αλλά να είσαι σίγουρος ότι 5x120 ή πολύ περισσότερο 7x120 (πραγματικά) Watt δε θα δεις με τους A/V της κατηγορίας. Άρα όταν οι H/K δηλώνουν 5x70 (παράδειγμα) να είσαι ευχαριστημένος γιατί είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από άλλους.

Τα παραπάνω δε στα λέω για να μη στραφείς σε κάποια απ' τις αξιόλογες προτάσεις των Pioneer, Denon, Marantz κτλ. Τα λέω γιατί είναι κρίμα (και ολίγον... ειρωνία της τύχης να το πω έτσι) ν' απορρίψεις τους H/K λόγω του... δυνατού τους σημείου.

Αλήθεια, αφού θες Watt (και καλά κάνεις) γιατί δεν κοιτάς τη λύση φθηνότερου A/V και τελικού; Επί τη ευκαιρία, πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις;

Reaction score
0
Καταρχην συγνωμη που δεν απανταγα αλλα ελειπα..

Marantz :δεν έχει ethernet,δεν αποκωδικοποιεί τα νεα formats ήχου,και είναι 2 ετών ενισχυτης?Είσαι σιγουρος?
Οποτε παει και ο Marantz...
Δεν θελω να παω σε yamaha kai pioneer....

Reaction score
0
Πίστεψέ με, εδώ είσαι λάθος! Αν σ' ένα πράγμα δεν έχουν πρόβλημα οι Harman Kardon είναι στην ισχύ! Πολύ απλά, είναι απ' τους λίγους που δηλώνουν ρεαλιστικά Watt. Για να σου δώσω να καταλάβεις, από μετρήσεις που είχαν γίνει σε κάποιους ενισχυτές που δήλωναν 7x120 και δε συμμαζεύεται, όταν έπαιζαν με 5 ηχεία ταυτόχρονα (δηλαδή σε ρεαλιστικές καταστάσεις), η ισχύς που απέδιδαν ήταν... κάτι παρακάτω από 50 Watt. Δε λέω φυσικά ότι όλοι είναι έτσι, απλά σου δίνω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις για τι διαφορές μιλάμε απ' τις ανακοινώσιμες τιμές ισχύος (σε ορισμένες περιπτώσεις). Και μπορεί το παράδειγμα που σου λέω να είναι κάπως ακραίο, αλλά να είσαι σίγουρος ότι 5x120 ή πολύ περισσότερο 7x120 (πραγματικά) Watt δε θα δεις με τους A/V της κατηγορίας. Άρα όταν οι H/K δηλώνουν 5x70 (παράδειγμα) να είσαι ευχαριστημένος γιατί είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από άλλους.

Τα παραπάνω δε στα λέω για να μη στραφείς σε κάποια απ' τις αξιόλογες προτάσεις των Pioneer, Denon, Marantz κτλ. Τα λέω γιατί είναι κρίμα (και ολίγον... ειρωνία της τύχης να το πω έτσι) ν' απορρίψεις τους H/K λόγω του... δυνατού τους σημείου.

Αλήθεια, αφού θες Watt (και καλά κάνεις) γιατί δεν κοιτάς τη λύση φθηνότερου A/V και τελικού; Επί τη ευκαιρία, πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις;
Μανο, η θεωρια σου για τα βαττ με ανησυχει ιδιαιτερα και εμενα και δεν στο κρυβω... Γιαυτο και ειχα καταληξει να παω στους nad M15 & M25... Αλλα λογω κοστους στην πορεια επεσα...
Ο Harman φαινεται αξιοπιστος ενισχυτης και δεν ξερω αν τελικα πρεπει να παω σε αυτον ή στον denon... Αντικειμενικα τωρα, προσωπικα, (Χωρις ομως να τον εχω ακουσει- απο οτι μου λενε λεω και εγω) δεν πιστευω οτι ο denon βγαζει τα βαττ που λεει... Και αν θα τον παρω, θα τον παρω με την ψυχη στα δοντια... Σχεδον το ιδιο βεβαια ισχυει και για τον Harman....

Τωρα οσο για το αλλο που λες με φθηνο reciever και τελικους, θα ηταν μια λυση. Αλλα δεν θελω να παω σε φθηνο Reciever γιατι σιγουρα θα εχει αυξημενο THD πραγμα το οποιο θελω να αποφυγω σαν τον διαολο και δευτερον το προενισχυμενο σημα του μαλλον δεν θα μπορει να θεωρειται <ενισχυμενο>.... Ασε για τις συνδεσεις που δεν νομιζω να εχει οσες θελω...

Αυτο που σκεφτομαι πλεον ειναι ειτε παω σε Denon είτε σε Harman (μακαρι να ηξερα και εγω ποιος αξιζει πιο πολυ ποιοτικα) και δεν με καλυψει η ισχυς του απο εκει και επειτα αργοτερα να παιξω με δικαναλους.. Ασχετα αν το προενισχυμενο σημα και στις δυο περιπτωσεις ειναι πολυ ασθενες...

Τι να πω ρε γαμωτο...:104::104:

Reaction score
0
Η προενισχυση γινεται αυξανοντας το πλατος της κυματομορφης του σηματος ετσι?
Αυτο το πλατος σε εναν καλο προενισχυτη μπορει να φτασει τα 7Volt και σε αυτους τους Av κυμαινεται γυρω στο 1 με 1,5...

Reaction score
50
Κοίτα να δεις: καταρχήν μην τρελαίνεσαι! Είναι γεγονός ότι όλοι λίγο πολύ όταν δεν έχουμε πάρει κάτι και υπάρχει και μια πληθώρα επιλογών κάπου τα χάνουμε και είναι και λογικό γιατί η μόνη σωστή κίνηση που θα μπορούσε να μας ξεκαθαρίσει λίγο τα πράγματα (δηλαδή ν' ακούσουμε για κάποιες ώρες τον κάθε ενισχυτή με τα ηχεία μας) είναι μάλλον ανέφικτη. Οπότε κάπου λες "μήπως κάνω λάθος επιλογή και το μετανοιώσω";

Πιστεύω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ν' ακούσεις όποιο ενισχυτή μπορείς, έτσι ώστε να σχηματίσεις μια γνώμη πάνω κάτω (λέω πάνω κάτω γιατί ίσως δε θ' ακούσεις το ακριβές μοντέλο που σ' ενδιαφέρει, πιθανόν να μην το ακούσεις με τα ηχεία που έχεις εσύ κτλ. οπότε δε θα απηχεί 100% την πραγματικότητα, θα είναι όμως μια βοήθεια). Από 'κει και πέρα, διαβάζεις και τις γνώμες μας εδώ που πιστεύω πως βοηθάνε.

Στην τελική, άσχημη επιλογή δεν πρόκειται να κάνεις. Και πάνω απ' όλα, πίστεψέ με, όταν πάρεις κάποιο μοντέλο και αρχίσεις να το χρησιμοποιείς, θα ξεχάσεις και κριτικές και αν του λείπει το HDMI v. 1.3334534abc και αν βγάζει 85 αντί για 90 Watt και όλα τα σχετικά. Και στη χειρότερη; Πάντα υπάρχει η επιλογή για αναβαθμίσεις (τελικοί κτλ.). Αλλά μόνο αν δεις ότι πράγματι σου χρειάζεται κάτι τέτοιο...

Πάντως κοίταξε να δεις, όταν λέω φτηνότερο A/V + τελικό δεν εννοώ "φτηνιάρικο" ολοκληρωμένο. Εννοώ 1-2 σκάλες κάτω απ' το μοντέλο που θα έπαιρνες χωρίς τελικό. Και μη νομίζεις ότι όταν ανεβαίνουμε μοντέλο πολυκάναλου ανεβαίνουμε ποιοτικά σε όλα τα στάδια. Δε σημαίνει δηλαδή (κατ' ανάγκη) ότι η διαφορά ενός φθηνότερου και ακριβότερου A/V θα βρίσκεται στα προενισχυτικά στάδια. Κάλλιστα μπορεί να είναι παρόμοια και απλά ο ακριβότερος να έχει μερικά extra παραπάνω + περισσότερη ισχύ κτλ. Το βλέπεις αυτό και απ' τα specs (εν μέρει). Τώρα βέβαια όλ' αυτά είναι πολύ σχετικά και δεν μπορούμε να τα γενικεύσουμε. Πάντως είμαι (σχεδόν) σίγουρος ότι, στην περίπτωση που θες να ρίξεις βάρος στην οδήγηση, ο συνδυασμός καλού A/V + τελικού υπερτερεί ενός καλύτερου A/V χωρίς τελικό.

Ένα πράγμα θα επαναλάβω όμως: ψάξτο όσο μπορείς φυσικά, αλλά έχε στο μυαλό σου ότι δεν είναι και τόσο μπερδεμένα τα πράγματα όσο φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Μόλις συνδέσεις τον ενισχυτή με τα ηχεία σου θα με θυμηθείς :)

Reaction score
0
Κοίτα να δεις: καταρχήν δεν είναι και τόσο μπερδεμένα τα πράγματα όσο φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Μόλις συνδέσεις τον ενισχυτή με τα ηχεία σου θα με θυμηθείς :)
Αυτο ειναι μια αληθεια... Αυτη την αγια ωρα περιμενω!!! :138::138:
Θα δουμε. Ευχαριστω παντως γιατι και η μεχρι τωρα βοηθεια σας ειναι πλεον σημαντικη...!:622::622:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
denon 1.2volt προενισχυση.Αλλα δεν νομιζω οτι αυτο θα πρεπει να σε στεναχωρει.Μπορει να λειτουργησει με 200mv σήμα οπότε τα volt που βγαζουν οι πηγες σημερα δεν θα έχεις κανένα προβλημα.

Reaction score
50
Πρόβλημα με σύνδεση A/V + τελικό δε θα έχεις... Είναι δοκιμασμένη λύση :)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
harman kardon:HDMI V1.1,ΟΧΙ 1080p upscale,δεν έχει τα νέα formats ήχου,δεν έχει δικτύωση.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Οπότε πήγαινε ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟΝ DENON(μη νομίζεις οτι έχουμε και ποσοστά απο αυτον)και αν σου αρέσει τον αγοράζεις.

Reaction score
50
Δεν ξέρω για τα specs του H/K 745 (φυσικά δεν έχω λόγο ν' αμφιβάλλω ότι τα λες σωστά), αλλά βγαίνει καινούρια σειρά που έχει απ' όλα:

http://www.hifi.nl/brochures/harman-brochure-feb08.pdf

Ο 755 π.χ. και 1080p upscale κάνει και HDMI 1.3 διαθέτει κτλ. κτλ. Οπότε, αν είναι να κοιτάξεις για H/K έχε υπόψη σου να περιμένεις την καινούρια σειρά...

Για να μην παρεξηγούμαι: καμία σχέση δεν έχω με Harman Kardon, έτσι; Επίσης πιστεύω ότι σαφώς πρέπει ν' ακούσεις και Denon, Pioneer κτλ. κτλ. Απλά ρίχνω κι άλλο ένα χαρτί στο τραπέζι. Η απόφαση φυσικά είναι δική σου :)

EDIT: Κοίτα κι αυτό το ενδιαφέρον thread για τα νέα μοντέλα των H/K:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=47108

Βέβαια απ' όσο διαβάζω μάλλον αργούν οι μεγάλοι A/V της σειράς...

Reaction score
0
Πωπω..... Ερωτευτηκα!!!!! I love 755 & 765!!!!!!
Πρέπει να μάθουμε πότε θα τους έχουμε Ελλάδα και σε τι τιμες!!!!
Βρηκα το ταιρι μου λεμεεεεε!!!!!

Reaction score
0
Re: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Εχω μπερδεψει τα μπουτια μου! Κυριολεκτικα ομως...
Λοιπον. Ας πουμε οτι δεν περιμενω τους καινουργιους ΗΚ. Οποτε οι επιλογες ειναι
Harman kardon AVR 745
Nad T 785
Denon 4308.

Πειτε μου ρε παιδες ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενος.
Και για να μην σας κουραζω αυτα που ξερω εγω ειναι:

1.Η/Κ: + Δυνατός ενιισχυτης (Πιστευω...), καλη ποιοτητα κατασκευης
- Δεν υποστηριζει τα νεα Format

2.Nad: - Αγνωστη ποιοτητα κατασκευης (εφοσον ειναι νεο μοντελο), Αγνωστο αν τα βατ που λεει τα βγαζει..
+ Ωραια ακουστικη και λιγη παραμορφωση

3. Denon: - Με φοβιζει υπερβολικα η ισχυς του, αγνωστη ποιοτητα κατασκευης, αγνωστη ποιοτητα αναπαραγωγης (παραμορφωση). Επισης με χαλαει πολυυυ αυτο το made in china....
+ δυνατοτητα πολλώωωωων σενδεσεων

Reaction score
0

Μην τρελαίνεσαιιιιιιιιιι... Πάντως καλύτερα να συνεχίσουμε τη συζήτηση αυτή (για το ποιον ενισχυτή και πότε) στο σχετικό thread, εκτός αν σ' ενδιαφέρουν περισσότερες πληροφορίες συγκεκριμένα για τους HK, οπότε ρωτάς από εδώ.
Καλυτερα να παμε στο σχετικο thread...

Reaction score
7

Προτάσεις υπάρχουν πολύ αξιόλογες αν δεν θές να περιμένεις...το θέμα με τους Harman όμως είναι ότι προσεγγίζουν το θέμα A/V Receiver με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τις περισσότερες εταιρίες. Αν γουστάρεις την φιλοσοφία αυτή, δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτός από το να περιμένεις....θα ακούσεις και δικάναλο πρόγραμμα με μουσικότητα και Punch κάτι που λίγοι A/V ενισχυτές το κάνουν (όπως οι NAD π.χ.)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent