Βοηθεια για επιλογη ηχειων

Reaction score
0
Γεια σας.Ειμαι νεος εδω.
Το συστημα που τωρα εχω ειναι ενισχυτης Yamaha AX-596 (2x100),Cd-player Yamaha και 2 ηχεια wharfedale diamond 8.4

Θα ηθελα να παρω καινουρια ηχεια.Πουλωντας τα ηχεια μου και βαζοντας καποια επιπλεον χρηματα θα ηθελα να κινηθω στα 500-570Ε..

Μου ειχαν κολλησει απο την αρχη τα ηχεια της Energy C-500..Τι εχετε να πειτε για αυτα?
Δεχτηκα προτασεις για Audio Spectrum AVS3,αλλα μου φανηκε υπερβολικη η τιμη για αυτο που προσφερουν.Θεωρω τα Energy πολυ καλυτερα.

Εσεις τι θα προτεινατε σε αυτα τα χρηματα?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Στα 500€ - 700€ μπορείς να βρεις και τα νέα diamond 9 της Wharfedale, κάποια B&W και άλλα πολλά ηχεία. Απλά νομίζω ότι μετά την αλλαγή των ηχείων θα πρέπει να κινηθείς τάχιστα σε αλλαγή ενισχυτή.

Reaction score
0
Ναι,αφου παρω σιγα σιγα θα αρχισω να ψαχνω για ενισχυτη..Ελεγα κατι σε Nad..Ειμαι ανοικτος σε προτασεις και για ενισχυτη.

Αλλα προεχουν τα ηχεια.Τι εχετε να μου πειτε για τα Energy σαν εταιρια?
Για τα Matrix Audio?

Εχω ψιλοσκαλωσει στα Energy πιστευω..

Προτασεις?

(Για τα JBL Northridge E90 τι λετε?Βρισκω κατω απο 400Ε στο e-bay καινουρια..Αξιζουν για αγορα?)

Reaction score
14
leonegr said:
Για τα Matrix Audio?

Μια χαρά είναι τα Energy σε γενικές γραμμές.
Το πρόβλημα με αυτά έγκειται στις τιμές τους.
Θες τουλάχιστον τα τριπλά χρήματα από αυτά που διαθέτεις για να αποκτήσεις τα αξιολογότατα
RC 50.

Θα σου πρότεινα έιτε να ακούσεις τον Σπύρο και να πας για τα Diamond 9.5 είτε να βάλεις κανα κατοστάρικο παραπάνω από αυτά που διαθέτεις και να πας για τα Monitor Audio RS6.

Reaction score
0
preve said:
leonegr said:
Για τα Matrix Audio?

Μια χαρά είναι τα Energy σε γενικές γραμμές.
Το πρόβλημα με αυτά έγκειται στις τιμές τους.
Θες τουλάχιστον τα τριπλά χρήματα από αυτά που διαθέτεις για να αποκτήσεις τα αξιολογότατα
RC 50.

Θα σου πρότεινα έιτε να ακούσεις τον Σπύρο και να πας για τα Diamond 9.5 είτε να βάλεις κανα κατοστάρικο παραπάνω από αυτά που διαθέτεις και να πας για τα Monitor Audio RS6.
Μπορει καποιος να μου δωσει ενα link να δω τα Monitor Audio Rs6 ??
Απο κοντα που μπορω να τα δω?

Reaction score
0
1)Με περιπου 600Ε κινουμαι η στα Energy c-500, η στα Wharfedale 9.6..Ποια θεωρειτε καλυτερα εσεις?

Tι να πω..δεν εχω ιδεα τι να κανω.Θα ηθελα και αλλες αποψεις.

Τα monitor Audio RS6 τα θεωρειτε μακραν καλυτερα των παραπανω?

θα ηθελα ενα ηχειο που θα το χαιρομαι για καιρο..

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
leonegr said:
Μπορει καποιος να μου δωσει ενα link να δω τα Monitor Audio Rs6 ??
Απο κοντα που μπορω να τα δω?

Monitor Audio RS6

link
http://www.monitoraudio.co.uk/product.php?range=2&product=4

Για να τα ακούσεις απευθύνσου στον εισαγωγέα:

ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ
Κεντρικό Κατάστημα: Πύργου 1 & Πρωτόπαππα Ηλιούπολη Τηλ. 210 9953001 - 210 9956130
Υποκατάστημα: Ηλία Ηλιού 58 & Φραντζή Τηλ. 210 9010575

και http://www.ihoekfrasi.gr

Reaction score
0
Σε ευχαριστω παρα πολυ!
Το θεωρεις κατα πολυ καλυτερο απο αυτα που γραφω παραπανω?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
leonegr said:
1)Με περιπου 600Ε κινουμαι η στα Energy c-500, η στα Wharfedale 9.6..Ποια θεωρειτε καλυτερα εσεις?
Καλύτερα είνια αυτά που θα ακουστούν καλύτερα στα αυτιά σου. Γύρνα σε 2-3 μαγαζιά και ζήτα να ακούσεις τα ηχεία πριν τα αγοράσεις (γιατί μετά θα είναι αργά). Και με δεδομένη και την αλλαγή ενισχυτή, καλύτερα άκουσε τα με τον ενισχυτή που σκοπεύεις να αγοράσεις.

leonegr said:
Τα monitor Audio RS6 τα θεωρειτε μακραν καλυτερα των παραπανω?

θα ηθελα ενα ηχειο που θα το χαιρομαι για καιρο..
Τα RS είναι καλύτερα στα αυτιά μου έναντι των άλλων, αλλά να ξέρεις ότι θέλουν και πιο καλή ενίσχυση.

Reaction score
0
Σε ευχαριστω πολυ και παλι.Με καλυπτεις πληρως.Τι ενισχυτη θα προτεινες ως και 450Ε?

Αλλες αποψεις περι ηχειων?

Reaction score
25.251
επειδη εισαι ετοιμος να κανεις μια μεγαλη καταθεση, πλυν ομως θες να το κανεις παρα πολυ γρηγορα σε προτεινω
να ριξεις ταχυτητα και να ξεκινησεις με προοπτικη τριμηνου (τουλαχιστον) και να ακους οτι βρεις ,οχι ομως αγχωμενα ,να εχεις μια ανεση για να μπορεις να καταλαβεις τι και πως.

Reaction score
0
Εχεις απολυτο δικιο!

Ηδη την ψαχνω εδω και 2 εβδομαδες τη δουλεια,αλλα δεν βιαζομαι τοσο στο να καταληξω.
Δεν με πειραζει οσο χρονο και να κανω.

Σε πρωτη φαση θελω να πουλησω τα Wharfedale 8,4 που εχω,και μετα καταληγω καπου με τον καιρο..

Reaction score
14
leonegr said:

Η ...καλυτερότητα :p ...στα ηχεία είναι ένα πολύ σχετικό μέγεθος.

Ας έλθω όμως σε αυτά που σε απασχολούν.
Κατ' αρχήν....δεν χρειάζεται να έχεις ιδέα. Μόνο αυτιά!

Μπαίνω στο θέμα.
Τα Energy με τα Wharfedale είναι 2 διαφορετικές σχολές. Αμερικάνικη (Καναδική) και Αγγλική.
Αλλιώς ακούγεται η μία αλλιώς η άλλη. Αρκετά λαμπερά τα πρώτα αρκετά συγκρατημένα έως "μουντά" (για κάποιους) τα δεύτερα.
Επίσης τα Diamond 9.5 με τα 9.6 δεν έχουν σχέση. Λόγω του μεγαφώνου mid θόλου που φοράνε
ακούγονται πολύ διαφορετικά από την υπόλοιπη σειρά. Κατά την γνώμη μου τα 9.5 έχουν πιο ισορροπημένο ήχο.
Τα Diamond 9 σε σχέση με τα 8 (που γνωρίζεις σαν σημείο αναφοράς) είναι πολύ πληρέστερα σε ήχο.
Πιο "μαλακά", πιο εκτεταμένα ...ψηλά και χαμηλά.

Τα Energy...απλά είναι άλλο ηχείο. Πήγαινε στο Νάκα να τα ακούσεις και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Είμαι σίγουρος ότι σε σύγκριση με όποιο Energy κι αν ακούσεις ότι τα Diamond 9 δεν θα σου αρέσουν.
Μην βιαστείς να κρίνεις.

Η σειρά RS της ΜΑ τώρα είναι σαφώς πιο "ζωντανή" από όλες τις απόψεις από τα Wharfedale που γνωρίζεις.
Πιο ευαίσθητα ηχεία θα παίξουν πιο δυνατά (δεδομένου ενισχυτή).
Διαθέτουν ιδιαίτερη διαύγεια και έκταση σε χαμηλές και ηψηλές.
Το δε φινίρισμα...ανήκει σε πολύ ακριβότερο ηχείο.
Για τα χρήματά τους κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι best buy.

Reaction score
0
preve said:
Είμαι σίγουρος ότι σε σύγκριση με όποιο Energy κι αν ακούσεις ότι τα Diamond 9 δεν θα σου αρέσουν.
Μην βιαστείς να κρίνεις.

Μην βιαστω να κρινω τα Diamond 9 ως κατωτερα των Εnergy θες να πεις?
H οτι τα Energy ειναι σιγουρα καλυτερα?

Δηλαδη με λιγα λογια εσυ,εχοντας αυτα τα χρηματα,θα αγοραζες τα Monitor Audio RS6 και σαν δευτερη επιλογη τα Energy C-500?

Πραγματικα ευχαριστω για την πληρη και οχι ξερη απαντηση που μου εδωσες.
Φιλικα Βασιλης.

Reaction score
14
leonegr said:
preve said:
Μην βιαστείς να κρίνεις.
Μην βιαστω να κρινω τα Diamond 9 ως κατωτερα των Εnergy θες να πεις?
H οτι τα Energy ειναι σιγουρα καλυτερα?
Δεν τίθεται θέμα καλύτερου στην συγκεκριμένη σύγκριση.
Θέμα διαφορετικού τίθεται.
Τα Diamond 9 είναι απίθανα ηχεία για την τιμή τους.
Δεν θεωρώ τα συγκεκριμένα Energy καλύτερα από τα συγκεκριμένα Wharfedale.
Πιστεύω ότι είναι διαφορετικά.
Τα MA RS6 όμως είναι σίγουρα μια κλάση επάνω σε πολλούς τομείς.

Λάβε υπόψη σου ότι στην επιλογή σου θα παίξει ρόλο ακόμη και το είδος της μουσικής που προτιμάς.
Για αυτό και αποφεύγουμε όλοι να σου υποδείξουμε το "καλύτερο".
Πάρε τα αγαπημένα σου δισκάκια παραμάσχαλα και πήγαινε να ακούσεις.
Πρόσεξε ότι στις δοκιμαστικές ακροάσεις δεν θα ακούσεις μόνο τα ηχεία αλλά και όλη την αλυσίδα
που τα συνοδεύει...του χώρου συμπεριλαμβανομένου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo