Βοηθεια σχετικα με σερβις ηχειων

Reaction score
0
Καλησπερα, εχω δυο ηχεια Roister Silk-100 και στο ενα γουφερ εχει ψιλο σκιστει ο κωνος (στην ακρη) και απ οσο μπορω να καταλαβω παιζει κανονικα και το ενα τουιτερ μαλλον "τριζει".
α) Αξιζει τον κοπο να δοκιμασω να αλλαξω μονος μου γουφερ? Νομιζω οτι δεν αλλαζει το χαρτι του κωνου, ε?
β) Το τουιτερ νομιζω οτι τριζει σε συγκεκριμενες συχνοτητες αλλα δεν μπορω να το πω με σιγουρια... Υπαρχει καποιος τροπος να το διαπιστωσω, χωρις γεννητρια συχνοτητων?
γ) Τελος, καποιος μου ειπε οτι αν αλλαξω τα τουιτερ με κορνες θα εχω τρελη διαφορα στον ηχο, ισχυει?

Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Reaction score
1.187
Απάντηση: Βοηθεια σχετικα με σερβις ηχειων

Καλησπερα, εχω δυο ηχεια Roister Silk-100 και στο ενα γουφερ εχει ψιλο σκιστει ο κωνος (στην ακρη) και απ οσο μπορω να καταλαβω παιζει κανονικα και το ενα τουιτερ μαλλον "τριζει".
α) Αξιζει τον κοπο να δοκιμασω να αλλαξω μονος μου γουφερ? Νομιζω οτι δεν αλλαζει το χαρτι του κωνου, ε?
β) Το τουιτερ νομιζω οτι τριζει σε συγκεκριμενες συχνοτητες αλλα δεν μπορω να το πω με σιγουρια... Υπαρχει καποιος τροπος να το διαπιστωσω, χωρις γεννητρια συχνοτητων?
γ) Τελος, καποιος μου ειπε οτι αν αλλαξω τα τουιτερ με κορνες θα εχω τρελη διαφορα στον ηχο, ισχυει?

α) Υπάρχουν κάποιοι που τα επισκευάζουν. Αλλά θα μπορούσες να τα αλλάξεις μόνος με κάποια καινούργια αν βρεις ίδια. Και στα δύο ηχεία εννοείται.

β) Συνήθως τα woofers είναι αυτά που τρίζουν. Γενικώς παίζουν σωστά και τα δύο tweeters; Μήπως έχουν ξεσφίξει οι βίδες που τα κρατάνε;

γ) Ναι σίγουρα θα έχεις τρελλή διαφορά... Προς το χειρότερο!!!

Reaction score
1.772

ειδικα αμα ειναι κορνες αυτοκινητου:116:

Reaction score
18

Γειά σου.Αξίζει να αλλάξεις μόνος σου το γούφερ αρκεί να ξέρεις τι κάνεις,μήν πάς για μαλί και βγείς και κουρεμένος.Εννοώ να βρείς ακριβώς το ίδιο αμα μπορείς να το βρείς,ΟΧΙ-ΠΟΤΕ κατι παραπλήσιο με αυτό.Αν δεν βρείς ακριβώς το ίδιο μπορεις να επισκεύασεις το υπάρχον είτε μόνος σου με κάποιο κίτ επισκεύης που μπορείς να βρείς σε κάποια καταστήματα ηλεκτρονικών,καθώς και στο κέντρο μεγαφώνου στην αθήνα,όπως επίσης να το δώσεις για επισκεύη σε κάποιο καταστημα ποι ασχολείται με τον επαγγελματικό ήχο.
Γιά το τουίτερ που τρίζει σε ορισμένες συχνότητες όπως λές πιθανον έχει χάσει το κέντρο του,μπορείς και αυτο να παραδώσεις για επισκεύη σε καποιο απο τα παραπάνω καταστήματα,ή να ξεβιδώσεις το πηνίο απο το σασί και να το περιστρέψεις δεξια ή αριστερά βρίσκοντας την καταληλη θέση στην οποία και δεν θα προκαλεί τριγμούς όταν ανεβάζεις τηε ένταση απο τον ενισχυτή

Reaction score
0

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! Θα το ψαξω και θα σας απαντησω αυριο για νεοτερα :126:

Reaction score
5.879

Κανε μια ερωτηση στην αντιπροσωπεια...

Eλ. Βενιζέλου 46 & Κανακίδη-Κοσμερίδη 2

176 76 Καλλιθέα, Αθήνα
τηλ.: 210 9533364, 210 9533374
fax: 210 9533394

Reaction score
0

Βασικα καλησπερα σας,

λοιπον εκανα κατι πολυ απλο. Αλλαξα τα καναλια με τα ηχεια (το Right με το Left) και αποδειχθηκε οτι δεν ειναι το ηχειο που εχει προβλημα! Αυτο εν μερη ειναι καλο νεο διοτι ουτως η αλλως σκεφτομουν να το αλλαξω το συστηματακι. Τελος παντων για την ματαιοδοξια, οριστε και μια φωτο:

Να και το ηχειο:

Εκ πρωτης οψεως δεν καλοφαινεται τιποτα

Αλλα αν το πιεσουμε λιγακι...

Τι λετε και εσεις? Ειναι σοβαρο? Στον ηχο δεν εχω καποιο προβλημα. Επισης στο τουιτερ εκτος απο τις βιδες στηριξης εχει αλλες τρεις πιο μεσα. Ειναι αυτες που σχηματιζουν το σημα της μερσεντες, οι οποιες δεν ειναι για σταυροκατσαβιδο αλλα ειναι αστερακι (torx) ξερει κανεις σε τι χρησιμευουν?

Reaction score
1.187

Πού είναι η φωτογραφία του ηχείου;

Reaction score
0

Δυστυχως δεν προλαβα να τις ανεβασω πριν. Οριστε τα λινκ

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αδερφε εχει σκιστει η αναρτηση του ηχειου και σε εντασεις που παλλεται πολυ το μεγαφωνο θα κανει θορυβο. Παλιοτερα υπηρχε το Κεντρο Μεγαφωνου πισω απο την Κανιγγος που αλλαζει ακριβως αυτο το κομματι γυρω γυρω με καλυτερο. Ειχα φτιαξει καποτε καποια δικα μου. Το μαγαζι εκλεισε αλλα καποιος θα υπαρχει να το κανει, δεν μπορει. Αν ξερουν οι φιλοι συμφορουμητες θα μας πουν

Reaction score
1.187

Εγώ είχα επισκευάσει παλιότερα στον
Αθ. Πανταζόπουλο Σολωμού 54 Αθήνα 210-3822001 210-3843632

Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα εκεί (πάνε χρόνια) αλλά με ένα τηλεφώνημα θα μάθεις.

Επίσης υπάρχει και κάποιος εδώ κοντά στην Καλλιθέα αλλά δεν βρίσκω τώρα την κάρτα του. Μήπως έχει κάποιος τα στοιχεία του;

Reaction score
0

αδερφε εχει σκιστει η αναρτηση του ηχειου
Ελπιζω να μην ειναι κατι ακριβο γιατι σιγουρα ακουγεται ετσι. Αυτο πως το παθαινει κανεις? Απο μεγαλες εντασεις γενικα? Α! Αυτο που λενε οτι τα ηχεια θελουν ζεσταμα ισχυει? Για ενισχητη λαμπατο κατι ειχα ακουσει...
Οσο για εκεινες τις μυστηριωδεις βιδες ξερει κανεις τι κανουν?
Οριστε και μια φωτο που τις εχω μαρκαρει ποιες ειναι

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

οι βιδες κρατανε το τουιτερ πανω στη βαση του και η βαση με τη σειρα της βιδωνει στην καμπινα (οι εξω βιδες)
Αυτο μαλλον εγινε καποια στιγμη που του δωσες και καταλαβε λογω παραμορφωσης γιατι απο οτι ειδα ο ενισχυτης σου δεν ειναι να οδηγει τετοια ηχεια, δυνατα...
Τα ηχεια δεν θελουν ζεσταμα. Απλα καταστρεφονται ή καιγονται απο ενισχυτες που δεν μπορουν να τα οδηγησουν. Οι μεγαλες εντασεις ειναι μια χαρα οταν ο ενισχυτης μπορει να δωσει το ρευμα που πρεπει. Οταν δεν μπορει διαμαρτυρεται με παραμορφωση στα ηχεια σου. Δεν ειναι ακριβη η ζημια

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

To surround του μεγαφωνου χαλασε φυσιολογικα .
Το υλικο αυτο -foam-αντεχει 8 με 10 χρονια.
Η επισκευη δεν ειναι δαπανηρη.
Ο Πανταζοπουλος υπαρχει στην ιδια διευθυνση.

Reaction score
1.187

To surround του μεγαφωνου χαλασε φυσιολογικα .
Το υλικο αυτο -foam-αντεχει 8 με 10 χρονια.
Η επισκευη δεν ειναι δαπανηρη.
Ο Πανταζοπουλος υπαρχει στην ιδια διευθυνση.
Ναι το υλικό αυτό καταστρέφεται, πολυμερίζεται, με τα χρόνια. Εχει πολύ περιορισμένη διάρκεια ζωής. Οταν θα πάς στον Πανταζόπουλο ο οποίος είναι πολύ καλός μάστορας, θα σού βάλει άλλο καλύτερο υλικό το οποίο θα κρατήσει πολύ περισσότερα χρόνια.

Πάντως αυτό το compact σύστημα που έχεις πρέπει να το αλλάξεις διότι "δεν ακούς" με αυτό.
Τού πότε είναι; Αυτά έβγαιναν στην 10ετία του '70...
Τι μάρκα είναι;

Reaction score
0

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!
Τα ηχεια αυτα μου τα εδωσαν ετσι γι αυτο και ρωτησα αν χαλασαν απο εντασεις... Βασικα η αληθεια ειναι οτι ψαχνομαι να το αλλαξω το ηχοσυστημα διοτι ηταν του παππου μαρκας Audio Sonic Ιαπωνεζικο τωρα τι χρονολογιας ειναι, τρεχα γυρευε χαχα...
Να κανω και μια τελευταια ερωτηση αν και off-topic τι γνωμη εχετε για
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?2015
και για
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?4463
Δεν ψαχνω ενταση αλλα οση ποιοτητα μπορω να εχω σε περιπου αυτες τις τιμες. Καθε αποψη δεκτη!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αν θες να δωσεις λιγα χρηματα και να ακους τουλαχιστον αξιοπρεπως πηγαινε στα Medιamarkt, Saturn, που εχουν προσφορα αυτη τη στιγμη την σειρα 100 της Tangent. Ενισχυτη 2χ40W, cd player που αναπαραγει mp3, και το αντιστοιχο tuner.

καθε κομματι κοστιζει αυτη τη στιγμη 100 ευρω.

Για πικαπ, για να κανεις μια και καλη την σωστη αγορα, πηγαινε για το μικρο μοντελο της pro-ject, με καμια 200+ ευρω.

Reaction score
0

Τελικα πηρα http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10151&catalogId=10551&langId=-1&productId=8198552921665788586
και
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?4463
με εναν προενισχυτη HAMA και μπορω να πω οτι τα σπαει ο συνδυασμος. Ειλικρινα εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενος. Απλα το αναφερω για το τυπικο της υποθεσης :Ρ

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891