Γιατί ρε παιδιά;

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.333
Είδα με έκπληξη μου μόλις, μια ανάρτηση με επιθετικό ύφος και κλείδωμα σε ένα νήμα που είχα για να ανεβάζω κάποιες εικόνες που φτιάχνω και να λέω 5 πράγματα μια στο τόσο όταν αγοράζω κάποιο μηχάνημα: Καλιτσούνι on the rocks!

Συγκεκριμένα στο τελευταίο post του xfader λίγο πριν το κλειδώσει, αναφέρει επί λέξη:
---
Το γράφω για να υπάρχει κι ας με έχεις ignore. (???)

Το φόρουμ έχει ιδιοκτήτες/διαχειριστές με σύμφωνη γνώμη για την λειτουργία του. Η οποία είναι πολύ χαλαρότερη από την πρέπουσα, βασισμένη στην πεποίθηση ότι έχουμε να κάνουμε με ενήλικες που καταλαβαίνουν τα υποτυπώδη όρια συμπεριφοράς.

Η συμμετοχή είναι προαιρετική. Αν λοιπόν δεν αρέσει κάτι, κάποιος, όλα, η πόρτα της εξόδου είναι ανοιχτή.

Η παραμονή με προσδοκία παραμετροποίησης του φόρουμ σε επίπεδο μελών, με συνεχή υπονοούμενα για προπαγάνδες και λοιπές υποκειμενικές φανταστικές εκτιμήσεις, δεν είναι αποδεκτή.

---

Μετά από 4 χρόνια καθημερινής συμμετοχής μου στο avsite, δεν μπορώ να μην ρωτήσω τα παρακάτω:

1) Το ίδιο το site προσφέρει τη λειτουργία του ignore. Εγώ απλά μοιράστηκα μια γραμμή κώδικα για να μην φαίνονται και οι απαντήσεις μελών προς άτομα που ήδη έχει κάποιος στο ignore. Άρα όταν γίνεται ignore μέσω του site είναι όλα οκ, όταν εγώ προσφέρω μια παραμετροποίηση της ήδη υπάρχουσας λειτουργίας, γιατί υπάρχει πρόβλημα;

2) Το uBlock είναι ένα νομιμότατο browser plugin που χρησιμοποιούν χιλιάδες κόσμου. Ο ίδιος ο xfader που μου κλείδωσε το νήμα το έχει συστήσει ανοιχτά στο παρελθόν μέσα στο avsite. Ε, πως ξαφνικά είναι έγκλημα όταν έχουμε κάποιον ήδη στο ignore να κρύψουμε και απαντήσεις προς αυτόν μέσω του uBlock;

3) Και να δεχτώ ότι πες ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Άρα θεωρητικά "κατανοητός" ο λόγος που διαγράφηκε το post με τον κώδικα αυτόν. Το thread ολόκληρο γιατί κλειδώθηκε; Προφανώς δεν είναι κάτι που γίνεται συστηματικά. Για την ακρίβεια ούτε που είχα αναφέρει ποτέ τη λέξη uBlock μέχρι σήμερα.

4) Γιατί παράλληλα γίνεται ανεκτό, ένα συνεχές "αστείο" στα νήματα της διεθνής πολιτικής (Ουκρανικό κλπ) ότι τάχα μου, ο Prince κάθε παρασκευή πληρώνεται από την πρεσβεία, χωρίς να γίνονται αντίστοιχα συστάσεις/warning από κάποιον διαχειριστή; Επειδή είπα εγώ (χωρίς να κατονομάσω κανένα προσωπικά στην τελική) γενικά κι αόριστα ότι κάποιοι "κάνουν πολιτική προπαγάνδα", γιατί θίχτηκε η διαχείριση του site; Εδώ τόσα άλλα μέλη λένε επί προσωπικού πολύ χειρότερα.

5) Και πάλι εδώ ισχύει το ίδιο. Έστω ότι "προσέβαλα" με τα "υπονοούμενα για προπαγάνδες", το νήμα ολάκερο γιατί κλειδώθηκε; Γιατί δεν μου ρίξατε ένα warning αρχικά; Ή στην τελική μια σύσταση με προσωπικό μήνυμα;

Ρωτάω με όλη μου την καλή διάθεση, θεωρώντας ότι ήταν κάτι που έγινε πάνω σε νεύρα της στιγμής.

ΥΓ: Μόλις είδα γενικότερο κλείδωμα στα πολιτικά νήματα. Η όλη λογική αυτού που πρότεινα με την extra γραμμή του uBlock είναι να μην βλέπει κάποιος καθόλου όλες τις ανούσιες κοκορομαχίες στα πολιτικά. Δηλαδή ακριβώς μια πιο ήρεμη εμπειρία χρήσης με λιγότερους "καυγάδες" και παρεξηγήσεις.

Last edited:

gonis

Luger
Reaction score
12.452
Νοέμβριο με την επιστροφή των εκδρομέων θα ξεκλειδώσουν

Reaction score
0
Νοέμβριο με την επιστροφή των εκδρομέων θα ξεκλειδώσουν
Εσύ γιατί δεν κάνεις ignore τον σουγιά και τον κροκόδειλο;
Α ναι να προσθέσω και κάτι στις λιγες ωρες μου στο avclub εεε avsite, νομιζω ο κύριος διαχειριστής xfader έχει πάντα δίκιο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.647
Το thread θα ξανανοίξει μαζί με όλα όσα κλειδώθηκαν.

Θα σου μιλήσω εντελώς ειλικρινά. Το πρόβλημα δεν είναι το ignore. Μετά το διάλειμμα που έκανες στο φόρουμ, επέστρεψες άλλος άνθρωπος. Με «ακτιβιστικές» τάσεις που τις υπερασπίζεσαι με ύφος δικαστή Dredd
και μία απρόβλεπτη ψυχολογία.
Μέχρι ένα σημείο το καταλαβαίνω, όλοι οι άνθρωποι περνάνε τις φάσεις τους. Αλλά ήσουν εριστικός με σπόντες και μπηχτές που κακώς έγιναν ανεκτές από την αρχή.

Είναι επίσης λάθος και η χαλαρότητα που έχουμε αφήσει να καλλιεργηθεί στα πολιτικά νήματα, με τις συνεχείς βαρετές προσωπικές επιθέσεις μεταξύ των ίδιων ατόμων. Έχω βαρεθεί να μπαίνω και να διαβάζω αυτά που γράφονται. Καθημερινές κοκορομαχίες με τα ίδια ακριβώς κοσμητικά επίθετα σε λούπα.

Ξανασκεφτόμαστε σοβαρά να κλείσουμε τα πολιτικά θέματα. Δημιουργήθηκαν για απλή συζήτηση των μελών, ένα διάλειμμα από τις άλλες κατηγορίες. Κι έχουν γίνει αρένα.

Όσον αφορά το ignore, καλά κάνει και υπάρχει ως δυνατότητα, αλλά εννοείται ότι είναι για πολύ ακραίες περιπτώσεις. Αν ο καθένας έχει πάνω από 10 άτομα που αγνοεί, τότε η λογική σειρά και το νόημα στα νήματα χάνονται.

Προσωπικά δεν θα συμμετείχα σε φόρουμ αν υπήρχαν τόσα άτομα που δεν ήθελα να διαβάσω.

Υ.Γ. Εμείς νεύρα δεν έχουμε, αρκετοί άλλοι έχουν και τα βγάζουν εδώ.

Και η χιλιοστή επανάληψη:

Αν μας ενοχλεί κάποιος ή κάτι, το προσπερνάμε. Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση απάντησης.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.604
Να δώσουμε ραντεβού για μαπες; Πείτε που και πότε να νοικιάσω καντίνα με βρώμικα να φέρω να κονομησω να πάρω αλλά 2 sub που θέλω. Φχαριστω
Να ξέρεις, πατάτες τηγανιτές δεν τρώμε

Reaction score
2.468
Πόσο τα 'χεις τα χοτ ντονγκ; Με μουστάρδα.
Άμα κάτσεις στα παθητικά με σκατα απινοραμα 1,5 ευρώ, στα παθητικά με γαμηστερο απινοραμα και 2 Σάμπ 2,5 ευρώ, στα ενεργά με σαμπ 3,5, σε πολυκαναλο 5 και σε ιμερσιβ με τρινοβ κτλ 10 ευρώ και δωρεάν γνωμάτευση χοληστερόλης και χοληστερίνης.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.333
Είναι επίσης λάθος και η χαλαρότητα που έχουμε αφήσει να καλλιεργηθεί στα πολιτικά νήματα, με τις συνεχείς βαρετές προσωπικές επιθέσεις μεταξύ των ίδιων ατόμων.
Και αυτό ακριβώς πιστεύω ότι είναι το ζουμί της υπόθεσης. Είδα για το χαβαλέ τους όρους χρήσης (όχι ότι διαβάζει κανείς όρους χρήσης στο οποιοδήποτε site) και παρατήρησα με έκπληξη ότι δεν αναγράφεται κάτι για τα πολιτικά (τουλάχιστον σήμερα, περίπου στις 20:00).

Άρα ο κόσμος που συμμετέχει στα πολιτικά νήματα, στο 99% των περιπτώσεων, απλά αναπαράγει συμπεριφορές που έχουν εδραιωθεί με την επανάληψη τους και έφτασαν να θεωρούνται "normal" & "status quo". Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κάποιο προκαθορισμένο set κανόνων για να λειτουργεί σαν μπούσουλας συμπεριφοράς.

Προφανώς κανένα νόημα δεν έχει να αρχίσω να παραθέτω συγκεκριμένα περιστατικά του τύπου αυτός είπε αυτό, ο άλλος το άλλο. Όλοι όμως έχουμε δει σε περιπτώσεις να γίνεται υπέρβαση μιας "κόσμιας" συμπεριφοράς και από χρήστες και από διαχειριστές. Και όταν λέω "κόσμια" συμπεριφορά, εννοώ ότι πολλές φορές όλοι μας λέμε εδώ μέσα μια κουβέντα παραπάνω, που σε θα την λέγαμε στον ίδιο συνομιλητή αν ήμασταν face-to-face για καφέ.

Χίλια μπράβο στην διαχείριση του site που κάνει ειλικρινή αυτοκριτική. Δεν είναι του avsite το πρόβλημα φυσικά. Δεν υπάρχει ανώνυμη ψηφιακή πλατφόρμα που να μην ανεβαίνουν οι τόνοι σε πολιτικά θέματα. Μα τι λέμε τώρα... Εδώ ακόμη και σε επώνυμες πλατφόρμες τύπου facebook γίνεται αυτό. Και πριν το internet, το ίδιο γινόταν στα καφενεία. Η πολιτική συζήτηση φουντώνει τα πάθη. Πάντα έτσι ήταν.

Θα σου μιλήσω εντελώς ειλικρινά. Το πρόβλημα δεν είναι το ignore. Μετά το διάλειμμα που έκανες στο φόρουμ, επέστρεψες άλλος άνθρωπος. Με «ακτιβιστικές» τάσεις που τις υπερασπίζεσαι με ύφος δικαστή Dredd
και μία απρόβλεπτη ψυχολογία.
Μέχρι ένα σημείο το καταλαβαίνω, όλοι οι άνθρωποι περνάνε τις φάσεις τους. Αλλά ήσουν εριστικός με σπόντες και μπηχτές που κακώς έγιναν ανεκτές από την αρχή.
Ναι, όπως τα λες είναι. Πράγματι περνάω τη φάση του "μητσοτάκη βαριέσαι" αυτό τον καιρό. Βάλε όμως και εσύ το χέρι στην καρδιά και πες μου, αν είδες κάτι στη συμπεριφορά μου που δεν είχε γίνει πολλές φορές πριν από μένα από άλλα μέλη. Μόνο εγώ είμαι που έχω πετάξει σπόντες και μπηχτές στα πολιτικά νήματα; Όταν αντίστοιχα κράζουμε το σύριζα στα απέναντι νήματα δεν έχουμε "ακτιβιστικές" τάσεις;

Δεν θα πάω στο Αστρίτσι να μιλήσω με ένα βοσκό ως σαν να ήταν Λονδρέζος λόρδος. Ομοίως και εδώ, απλά υιοθέτησα τον κώδικα επικοινωνίας που είχε καθιερωθεί στα πολιτικά νήματα. Ίσως και ασυναίσθητα, χωρίς να το καταλάβω.

Και by the way, το ignore όχι απλά δεν είναι κακό. Είναι και απαραίτητο σε οποιαδήποτε ψηφιακή κοινότητα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει μια μεγάλη σε μέγεθος κοινότητα χωρίς αυτό. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα social δίκτυα υλοποιούν πάντα νωρίς νωρίς λειτουργίες τύπου block/mute/ignore. Και μένα με έχει ο μπρέτσος ignore. Τι να κάνουμε. C'est la vie.

Στο internet γύρω μας εμείς επιλέγουμε σε πιο site θα μπούμε, ποιον θα ακολουθήσουμε στα social, ποια μουσική θα ακούσουμε, ποια ταίνία θα δούμε. Ε, έτσι κι εγώ κάποια πράγματα δεν θα τα βλέπω γιατί έτσι γουστάρω. Δική μου είναι η οθόνη του πισιού, εγώ θα λέω τι θα δείχνει.

Άρα όχι απλά είναι λάθος αυτό που είπες νωρίτερα για "προσδοκία παραμετροποίησης του φόρουμ σε επίπεδο μελών", κάνει και ζημιά στην κοινότητα. Προφανώς δεν θέλω να βλέπω μερικούς εδώ μέσα, όπως και κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να βλέπουν εμένα.

Δεν είναι λογικό να λέμε ότι πρέπει με το ζόρι να διαβάζω τι γράφει ο Φαιδρός π.χ. (ένας άνθρωπος που συστηματικά προσβάλει τον οποιοδήποτε συνομιλητή του). Ή ο πρινς, ο οποίος αναπαράγει επιλεκτικά, υλικό και απόψεις που εξυπηρετούν πολιτικές στις οποίες είμαι απέναντι. Η ακόμη και διαχειριστές που μου έχουν πει ανοιχτά ότι με θεωρούν "για λύπηση" επειδή απλά επέμενα στις όποιες πολιτικές μου θέσεις.

Κύριοι διαχειριστές. Ο server είναι δικός σας. Ο browser όμως είναι δικός μας. ;)

------------- Moving on

Άντε να ανοίξει πάλι το On the rocks! να περάσουμε στο CSS scripting αυτή τη φορά. Για να μάθετε πως και γιατί το δικό μου avsite, είναι πιο όμορφο από το δικό σας... :p

css.jpg

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.647
Και αυτό ακριβώς πιστεύω ότι είναι το ζουμί της υπόθεσης. Είδα για το χαβαλέ τους όρους χρήσης (όχι ότι διαβάζει κανείς όρους χρήσης στο οποιοδήποτε site) και παρατήρησα με έκπληξη ότι δεν αναγράφεται κάτι για τα πολιτικά (τουλάχιστον σήμερα, περίπου στις 20:00).
Υπάρχουν όροι χρήσης στα πολιτικά.

Εδώ

Κάτι ακόμα: Στο φόρουμ δεν επικρατεί κάποιο είδος δημοκρατίας. Αποφασίζουμε να κάνουμε ό,τι μας ευχαριστεί, έχουμε φίλους που κάνουμε παρέα έξω παρόλο που εδώ μέσα μπορεί να τρωγόμαστε, με κάποιους άλλους γνωριζόμαστε από την αρχή του φόρουμ 20+ χρόνια πίσω, άλλοι έχουν κερδίσει τη συμπάθεια μας κι ας μην τους ξέρουμε.

Κι από τη στιγμή που δεν μας ενδιαφέρει η εμπορική εκμετάλλευση του AVSite, η μόνη προτεραιότητα είναι να περνάμε καλά σύμφωνα με τα δικά μας στάνταρ και σε όποιον αρέσουμε. Δεν πρόκειται δηλαδή να προσαρμοστούμε σε διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας επειδή «έτσι γίνεται αλλού».

Αυτά, γιατί είμαι έξω για φαγητό και με κοροϊδεύει η παρέα που τους είπα τι κάνω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis