- Reaction score
- 9.426
Ευτυχώς έπεσε νωρίς και δεν πρόλαβαν να με γδαρουνΈπεσε ο γενικός σα να λέμε...![]()

Ευτυχώς έπεσε νωρίς και δεν πρόλαβαν να με γδαρουνΈπεσε ο γενικός σα να λέμε...![]()
Είναι αυτό που οι ηλεκτρολόγοι θ'αποκαλούσαν... ρελέ διαφυγής.Ευτυχώς έπεσε νωρίς και δεν πρόλαβαν να με γδαρουν![]()
Για αλερετούρ διπλό τον βλέπω τον διακόπτη πάντως εγώ.Εκεί γύρισε ο διακόπτης
Τους έκανες τη μούρη κρέας Ν.Κ. Μπράβο.Το ηχοσύστημα που έφτιαξα είναι και μια έκφραση αντικομφορμισμου απέναντι στην κοινότητα του High Fidelity, όπου δεν ακολούθησα τυφλά τους κανόνες και τις αξίες αυτής. Αυτή η εναντίωση μου στα πιστεύω αυτής της κοινότητας αντανακλάται στο ηχοσυστημά μου.
Δεν υπάρχουν μαγικά καλώδια και στηρίγματα, μαγικά βαττ και μαγικά πενταιντσα, ματσαρισματα, ούτε σαμπ που βρωμίζουν τον ηχο. Η μουσική από την άλλη δεν περιορίζεται σε χρονικά πλαίσια, κατάλληλες εγγραφές και συγκεκριμένα είδη. Τα ηχεία πάλι αλλά και όλος ο εξοπλισμός δεν προέκυψε κατόπιν ακροάσεων. Ως γνήσιος αντικομφορμιστης δεν αναζητώ απο την κοινότητα αυτήν αναγνώριση ούτε με ενδιαφέρει με την ακαμψία που την διακατέχει να εκτιμήσει το αποτέλεσμα.
Υπάρχουν όμως μαγικά πολυκάναλα.Δεν υπάρχουν μαγικά καλώδια και στηρίγματα, μαγικά βαττ και μαγικά πενταιντσα, ματσαρισματα, ούτε σαμπ που βρωμίζουν τον ηχο.
Coulda fooled me ιδίως για το τελευταίο και το πρώτο με το νήμα που άνοιξες και τις απορίες που έχεις περί νέου και παλαιού.Η μουσική από την άλλη δεν περιορίζεται σε χρονικά πλαίσια, κατάλληλες εγγραφές και συγκεκριμένα είδη.
Αυτό και εάν είναι επανάσταση, αντικομφορμισμός και μεγάλη ανοησία.Τα ηχεία πάλι αλλά και όλος ο εξοπλισμός δεν προέκυψε κατόπιν ακροάσεων
Εσύ είσαι ένα είδος χαϊενδικού...Οβελίξ, είχες πέσει από μικρός στο καζάνι με το μαγικό φίλτρο ΄΄Σανσουοκοράλ΄΄.![]()
Τα πολυκαναλικά setup δεν διεκδικούν ΄΄μαγικές΄΄ δάφνες. Εκτελούν - εφόσον θα έχουν στηθεί όπως προβλέπεται -την αποστολή που υπόσχονται είτε κάποιος την εγκρίνει είτε όχι και τίποτε υπερβατικό.Υπάρχουν όμως μαγικά πολυκάναλα.
...
Μαγικά είναι. Δεν βλέπεις που πείθουν τους ανθρώπους να τα αγοράζουν χωρίς καν να τα ακούσουν ; (άσχετα μετρήσεων. Πολλά έχουν ίδιες μετρήσεις και ακούγονται εντελώς διαφορετικά. Όπως και καλές μετρήσεις και δεν ακούγονται.). Και στην παρένθεση αυτό πάλι με μαγικά έχουν πείσει για το αντίθετο τον κόσμο.Τα πολυκαναλικά setup δεν διεκδικούν ΄΄μαγικές΄΄ δάφνες. Εκτελούν - εφόσον θα έχουν στηθεί όπως προβλέπεται -την αποστολή που υπόσχονται είτε κάποιος την εγκρίνει είτε όχι και τίποτε υπερβατικό.
΄΄Μαγικά΄΄ εξάλλου με κριτήρια υπέρβασης θα ήταν μονάχα τα... βινυλιοσυστήματα.![]()
Δεν το θεωρείς σωστό διότι το σωστό το δικό σου έχει προκύψει από χρόνια πλύση εγκεφάλου από το Οντιο κατεστημένο και ανόητες τελετές μύησης στο χόμπι,οπου επιβάλλεται να πάρεις τον ενισχυτή παραμάσχαλα κσι να πας να ακούσεις τα ηχεία στον τάδε μεσάζοντα.Εγω αυτό που λέτε και κάνετε ώς παραδοχή δεν το θεωρώ σωστό. Που και αυτό πάλι εξαρτάται απο το τι δρόμο θέλει ο καθένας να ακολουθήσει στο audio.
Εξαιρώντας για ευνόητους λόγους όσα αγαθά κρίνονται στοιχειώδη για την επιβίωσή μας τοποθετούμενα στη βάση μιας νοητής πυραμίδας, όσοι καταναλώνουν αγαθά ανήκοντα σε ανώτερα επίπεδα υποβάλλονται δυνητικά σε τάσεις κομφορμισμού αφού πριν την απόκτηση των προϊόντων έχουν συνήθως αποδεχθεί και ΄΄αγοράσει΄΄ μεταφορικά κάποιο αφήγημα που θα συνόδευε τη χρήση των.Μαγικά είναι. Δεν βλέπεις που πείθουν τους ανθρώπους να τα αγοράζουν χωρίς καν να τα ακούσουν ; (άσχετα μετρήσεων. Πολλά έχουν ίδιες μετρήσεις και ακούγονται εντελώς διαφορετικά. Όπως και καλές μετρήσεις και δεν ακούγονται.). Και στην παρένθεση αυτό πάλι με μαγικά έχουν πείσει για το αντίθετο τον κόσμο.
Ποιός νορμάλ άνθρωπος που δεν έχει σχέση με το Hi Fi και θα ήθελε να επενδύσει και να αγοράσει ένα οποιοδηποτε σύστημα, θα του το έλεγες αυτό και θα το θεωρούσε λογικό ; Πρέπει να έχει σχέση με HI FI άδες, περιοδικά κλπ (που ο Ν.Κ αποκλείει κιόλας ως απαράδεκτους χα χα) και τους audio people για να του βάλουν μια τέτοια εξωφρενική ιδέα στο μυαλό και να τον πείσουν ότι είναι και λογική. Πρέπει να κοιτάξει και τις μετρήσεις και την ακρόαση για να είναι σίγουρος. Τώρα εάν θέλει να το παίξει στην τύχη ΟΚ μπορεί να του βγεί και καλύτερα κιόλας, εάν ήταν μη ικανός να κρίνει τι ακούει.
Υπάρχουν λόγοι εμπορικοί, συμφέροντος και πωλήσεων που γίνεται αυτό. Όπως και το άλλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο καθένας δεν θα κρίνει και δεν θα κρατήσει μια μετριοπαθή (ενδιάμεση) στάση στην απόφαση του όταν έρθει η ώρα ότι και να λέει ο ένας και ο άλλος και θα θελήσει να κρίνει απο μόνος του εάν αυτό που του "υπόσχονται" αληθεύει ή όχι.
Τώρα εάν δεν εχει άποψη ή δεν ξέρει να κρίνει τι ακούει ..... το ίδιο θα κάνει για αυτόν ότι αποφαση και να πάρει. Οπότε ... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Εγώ φίλε μου δεν είχα καμιά ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με τον κόσμο του audio όταν διάλεξα και έπαιρνα αποφάσεις για το σύστημα μου αλλά και όταν έφτιαξα τον χώρο μου. Ακόμη δεν έχω. Και οι λίγοι που ξέρω πάλι δεν έχουν. Ενας δυο που "φλερταραν" οι άνθρωποι έπαθαν πλάκα και σας βρίζουν όλους χα χα. Η ακουστική σαν γνώση να ξέρεις μπορεί να υπάρχει και να προκύψει (και καλύτερα και χωρίς μύθους) απο άλλους χώρους απο ότι το audio. Και όλα αυτά και ότι ήταν να κατανοήσω το είχα κάνει πριν κάν την οποια συμμετοχή μου εδώ. Που και σαν συμμετοχή δεν εχει πάλι πολύ σχέση με το audio όπως το εξετάζετε εσείς.Δεν το θεωρείς σωστό διότι το σωστό το δικό σου έχει προκύψει από χρόνια πλύση εγκεφάλου από το Οντιο κατεστημένο και ανόητες τελετές μύησης στο χόμπι,οπου επιβάλλεται να πάρεις τον ενισχυτή παραμάσχαλα κσι να πας να ακούσεις τα ηχεία στον τάδε μεσάζοντα.
Εγω ακολούθησα άλλο δρόμο, όπου δεν ακροαστηκα κάτι και το αποτέλεσμα βγήκε καλό.
Όπως και τον χώρο μου, τον φρόντισα ακουστικά χωρίς να πάω πρώτα να τον ακροαστω![]()
Δεν με ενδιαφέρει εάν ασχολείται ο κόσμος ούτε εάν είμαι μειονότητα, αλλά ούτε και τα κριτήρια επιλογής του. Νομίζεις ότι στεναχωριέμαι?Ξέρω πολύ καλά γιατί δεν τα άκουσες τα ηχεία σου. Αυτά περι αντικομφορμισμού κλπ παραμύθια που λέτε όλοι να τα πείς σε κανέναν άλλο. Εγω μπορεί να μην ξέρω απο "audio" αλλά ξέρω άλλα πράγματα πως λειτουργούν και τα οποία έχουν εφαρμογή και στην audio βιομηχανία.
Ο κόσμος δεν ασχολείται κάν με εσάς όλους. Είστε μια μειονότητα της μειονότητας που μόνοι σας τα λέτε, μόνοι σας τα ακούτε η οποία ανακυκλώνεται και μάλιστα τσακώνεστε και διαφωνείτε με τους πάντες και τα πάντα . Είτε σωστά είτε λάθος είναι αυτά που λέτε ... ο κόσμος δεν αποφασίζει με τα κριτήρια που θα θέλατε εσείς αλλά ούτε και με τα δικά μου. Εχει τα δικά του. (λάθος ή σωστά πάλι).
Ε, ναι ...υπάρχουν προτερήματα πρακτικής (και οικονομικής) φύσεως εάν διαλέξει κάποιος να κινηθεί σε αυτό το δρόμο.Εξαιρώντας για ευνόητους λόγους όσα αγαθά κρίνονται στοιχειώδη για την επιβίωσή μας τοποθετούμενα στη βάση μιας νοητής πυραμίδας, όσοι καταναλώνουν αγαθά ανήκοντα σε ανώτερα επίπεδα υποβάλλονται δυνητικά σε τάσεις κομφορμισμού αφού πριν την απόκτηση των προϊόντων έχουν συνήθως αποδεχθεί και ΄΄αγοράσει΄΄ μεταφορικά κάποιο αφήγημα που θα συνόδευε τη χρήση των.
Η ανερχόμενη ποιότητα των εμπλεκόμενων συσκευών - με προεξάρχοντα ηχεία κι επεξεργαστή - στα πολυκαναλικό setup δεν προσδίδει ανύπαρκτα προηγουμένως προτερήματα αλλά επαυξάνει τα ήδη υφιστάμενα. Γι αυτό και η αναβάθμιση τόσο σε επιμέρους συσκευές όσο και στην ακουστική περιποίηση χώρου σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να πραγματοποιούνται χωρίς να ήταν υποχρεωτικές οι ακροάσεις κατά τις εναλλαγές όπως λ.χ. με δικαναλικά ηλεκτρονικά, διάφορα καλώδια και λοιπά παρελκόμενα.
ΟΚ ... τώρα συμφωνούμε.Δεν με ενδιαφέρει εάν ασχολείται ο κόσμος ούτε εάν είμαι μειονότητα, αλλά ούτε και τα κριτήρια επιλογής του.
Δες το και... αλλιώτικα, ότι η ΄΄δική σου΄΄ αίθουσα μπορεί να μην εδρεύει στο χώρο ακρόασης αλλά στη συνείδηση και για να μεταφερθείς νοερά σε αυτήν χρειάζεται έλεγχος όσων παραγόντων θα μας αποσπούσαν ενοχλητικά τη συγκέντρωση στα απαραίτητα κατά την ακρόαση ερεθίσματα, δηλαδή να μην άφηναν τον εγκέφαλό μας να κάνει όλα για όσα έχει εξελιχθεί....
Δες το σαν .... ότι ακούς την ακουστική μιας αίθουσας κλασικής .... αλλά επειδή και αυτή είναι "ψεύτική" καθότι κατσκευασμένη με κάποια κριτήρια και μάλστα πολυ πιθανόν και κακή ... εσυ την βελτιώνεις και κάνεις την δική σου.
Αλλο πράγμα η ακουστική μιάς αίθουσας , πχ στο μέγαρο μουσικής Αθηνών , και άλλο πράγμα η ακουστική του χώρου σου.Δες το σαν .... ότι ακούς την ακουστική μιας αίθουσας κλασικής .... αλλά επειδή και αυτή είναι "ψεύτική" καθότι κατσκευασμένη με κάποια κριτήρια και μάλστα πολυ πιθανόν και κακή ... εσυ την βελτιώνεις και κάνεις την δική σου.
Δεν είμαι σίγουρος πλέον ούτε καν για αυτό (ενω το πιστευα ως λογικό και είναι) .... καθώς εάν ο εγκέφαλος έχει εξελιχθεί να κάνει κάποια πράγματα (που δεν τα γωνρίζουμε κιόλας καλά) να φροντίσεις εσύ με κάτι τεχνολογικά και επιστημονικά σωστό να τον διευκολύνεις ... μπορεί να το εκλάβει και αυτό σαν ψευτικο (ότι τον διευκολύνεις εννοώ). Επίσης πρέπει να φροντίσεις και να σιγουρέψεις ότι δεν κάνει κακό κάπου αλλού. Λογικά υπάρχει κάποια ισορροπία και sweet spot (εμπειρικό του κατασκευαστή ; δε γνωρίζω).Δες το και... αλλιώτικα, ότι η ΄΄δική σου΄΄ αίθουσα μπορεί να μην εδρεύει στο χώρο ακρόασης αλλά στη συνείδηση και για να μεταφερθείς νοερά σε αυτήν χρειάζεται έλεγχος όσων παραγόντων θα μας αποσπούσαν ενοχλητικά τη συγκέντρωση στα απαραίτητα κατά την ακρόαση ερεθίσματα, δηλαδή να μην άφηναν τον εγκέφαλό μας να κάνει όλα για όσα έχει εξελιχθεί.
Ναι την γνωρίζω την ορθοδοξη ερμηνεία , κυνήγι και σκοπό (δήθεν ) της αναπαραγωγής και στην ακουστική και στα άλλά (ηλεκτρονικά μηχανηματα κλπ).Αλλο πράγμα η ακουστική μιάς αίθουσας , πχ στο μέγαρο μουσικής Αθηνών , και άλλο πράγμα η ακουστική του χώρου σου.
Ο χώρος σου οφείλει απλώς να αναπαράγει την ακουστική του μεγάρου ει δυνατόν , χωρίς να προσθέτει , να αφαιρεί , ή να αλλοιώνει κάτι.