Γιατί τελικά σταματάμε να ακούμε νέα μουσική

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.154
Ευτυχώς έπεσε νωρίς και δεν πρόλαβαν να με γδαρουν :biggrin:
Είναι αυτό που οι ηλεκτρολόγοι θ'αποκαλούσαν... ρελέ διαφυγής. :wink:

Reaction score
21.879
Εκεί γύρισε ο διακόπτης
Για αλερετούρ διπλό τον βλέπω τον διακόπτη πάντως εγώ. :D
Το ηχοσύστημα που έφτιαξα είναι και μια έκφραση αντικομφορμισμου απέναντι στην κοινότητα του High Fidelity, όπου δεν ακολούθησα τυφλά τους κανόνες και τις αξίες αυτής. Αυτή η εναντίωση μου στα πιστεύω αυτής της κοινότητας αντανακλάται στο ηχοσυστημά μου.
Δεν υπάρχουν μαγικά καλώδια και στηρίγματα, μαγικά βαττ και μαγικά πενταιντσα, ματσαρισματα, ούτε σαμπ που βρωμίζουν τον ηχο. Η μουσική από την άλλη δεν περιορίζεται σε χρονικά πλαίσια, κατάλληλες εγγραφές και συγκεκριμένα είδη. Τα ηχεία πάλι αλλά και όλος ο εξοπλισμός δεν προέκυψε κατόπιν ακροάσεων. Ως γνήσιος αντικομφορμιστης δεν αναζητώ απο την κοινότητα αυτήν αναγνώριση ούτε με ενδιαφέρει με την ακαμψία που την διακατέχει να εκτιμήσει το αποτέλεσμα.
Τους έκανες τη μούρη κρέας Ν.Κ. Μπράβο. :D:D

Reaction score
21.879
Δεν υπάρχουν μαγικά καλώδια και στηρίγματα, μαγικά βαττ και μαγικά πενταιντσα, ματσαρισματα, ούτε σαμπ που βρωμίζουν τον ηχο.
Υπάρχουν όμως μαγικά πολυκάναλα. :D
Η μουσική από την άλλη δεν περιορίζεται σε χρονικά πλαίσια, κατάλληλες εγγραφές και συγκεκριμένα είδη.
Coulda fooled me ιδίως για το τελευταίο και το πρώτο με το νήμα που άνοιξες και τις απορίες που έχεις περί νέου και παλαιού. :D Για τις εγγραφές τα είπαμε και τα καλύψαμε αλλού. :D
Τα ηχεία πάλι αλλά και όλος ο εξοπλισμός δεν προέκυψε κατόπιν ακροάσεων
Αυτό και εάν είναι επανάσταση, αντικομφορμισμός και μεγάλη ανοησία. :D:D

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.154
Υπάρχουν όμως μαγικά πολυκάναλα. :D
...
Τα πολυκαναλικά setup δεν διεκδικούν ΄΄μαγικές΄΄ δάφνες. Εκτελούν - εφόσον θα έχουν στηθεί όπως προβλέπεται -την αποστολή που υπόσχονται είτε κάποιος την εγκρίνει είτε όχι και τίποτε υπερβατικό.

΄΄Μαγικά΄΄ εξάλλου με κριτήρια υπέρβασης θα ήταν μονάχα τα... βινυλιοσυστήματα.:sneaky:

Reaction score
21.879
Τα πολυκαναλικά setup δεν διεκδικούν ΄΄μαγικές΄΄ δάφνες. Εκτελούν - εφόσον θα έχουν στηθεί όπως προβλέπεται -την αποστολή που υπόσχονται είτε κάποιος την εγκρίνει είτε όχι και τίποτε υπερβατικό.

΄΄Μαγικά΄΄ εξάλλου με κριτήρια υπέρβασης θα ήταν μονάχα τα... βινυλιοσυστήματα.:sneaky:
Μαγικά είναι. Δεν βλέπεις που πείθουν τους ανθρώπους να τα αγοράζουν χωρίς καν να τα ακούσουν ; (άσχετα μετρήσεων. Πολλά έχουν ίδιες μετρήσεις και ακούγονται εντελώς διαφορετικά. Όπως και καλές μετρήσεις και δεν ακούγονται.). Και στην παρένθεση αυτό πάλι με μαγικά έχουν πείσει για το αντίθετο τον κόσμο.

Ποιός νορμάλ άνθρωπος που δεν έχει σχέση με το Hi Fi και θα ήθελε να επενδύσει και να αγοράσει ένα οποιοδηποτε σύστημα, θα του το έλεγες αυτό και θα το θεωρούσε λογικό ; Πρέπει να έχει σχέση με HI FI άδες, περιοδικά κλπ (που ο Ν.Κ αποκλείει κιόλας ως απαράδεκτους χα χα) και τους audio people για να του βάλουν μια τέτοια εξωφρενική ιδέα στο μυαλό και να τον πείσουν ότι είναι και λογική. Πρέπει να κοιτάξει και τις μετρήσεις και την ακρόαση για να είναι σίγουρος. Τώρα εάν θέλει να το παίξει στην τύχη ΟΚ μπορεί να του βγεί και καλύτερα κιόλας, εάν ήταν μη ικανός να κρίνει τι ακούει.

Υπάρχουν λόγοι εμπορικοί, συμφέροντος και πωλήσεων που γίνεται αυτό. Όπως και το άλλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο καθένας δεν θα κρίνει και δεν θα κρατήσει μια μετριοπαθή (ενδιάμεση) στάση στην απόφαση του όταν έρθει η ώρα ότι και να λέει ο ένας και ο άλλος και θα θελήσει να κρίνει απο μόνος του εάν αυτό που του "υπόσχονται" αληθεύει ή όχι.

Τώρα εάν δεν εχει άποψη ή δεν ξέρει να κρίνει τι ακούει ..... το ίδιο θα κάνει για αυτόν ότι αποφαση και να πάρει. Οπότε ... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Last edited:

Reaction score
21.879
Καταλαβαίνω ότι είναι λογικό αυτό που λές για εσένα ή και τον steady που του έκανα την μαγική ερώτηση και απάντησε πρός τιμήν του ξεκάθαρα (που πάλι είπε ότι θα ακούσει) ή και για οποιον άλλον θεωρεί οτι ο συσχετισμός μεταξυ ηχητικής ποιότητας και μετρήσειων είναι εγγυημένα 90%/ 10%.

Για εμένα που ξέρω (όχι πιστεύω) ότι αυτός ο λόγος είναι 30%/70% δεν είναι λογική απόφαση.

Ανάλογα την παραδοχή που κάνει ο καθένας.

Εγω αυτό που λέτε και κάνετε ώς παραδοχή δεν το θεωρώ σωστό. Που και αυτό πάλι εξαρτάται απο το τι δρόμο θέλει ο καθένας να ακολουθήσει στο audio.

Reaction score
9.426
Εγω αυτό που λέτε και κάνετε ώς παραδοχή δεν το θεωρώ σωστό. Που και αυτό πάλι εξαρτάται απο το τι δρόμο θέλει ο καθένας να ακολουθήσει στο audio.
Δεν το θεωρείς σωστό διότι το σωστό το δικό σου έχει προκύψει από χρόνια πλύση εγκεφάλου από το Οντιο κατεστημένο και ανόητες τελετές μύησης στο χόμπι,οπου επιβάλλεται να πάρεις τον ενισχυτή παραμάσχαλα κσι να πας να ακούσεις τα ηχεία στον τάδε μεσάζοντα.
Εγω ακολούθησα άλλο δρόμο, όπου δεν ακροαστηκα κάτι και το αποτέλεσμα βγήκε καλό.
Όπως και τον χώρο μου, τον φρόντισα ακουστικά χωρίς να πάω πρώτα να τον ακροαστω 🤣

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.154
Μαγικά είναι. Δεν βλέπεις που πείθουν τους ανθρώπους να τα αγοράζουν χωρίς καν να τα ακούσουν ; (άσχετα μετρήσεων. Πολλά έχουν ίδιες μετρήσεις και ακούγονται εντελώς διαφορετικά. Όπως και καλές μετρήσεις και δεν ακούγονται.). Και στην παρένθεση αυτό πάλι με μαγικά έχουν πείσει για το αντίθετο τον κόσμο.

Ποιός νορμάλ άνθρωπος που δεν έχει σχέση με το Hi Fi και θα ήθελε να επενδύσει και να αγοράσει ένα οποιοδηποτε σύστημα, θα του το έλεγες αυτό και θα το θεωρούσε λογικό ; Πρέπει να έχει σχέση με HI FI άδες, περιοδικά κλπ (που ο Ν.Κ αποκλείει κιόλας ως απαράδεκτους χα χα) και τους audio people για να του βάλουν μια τέτοια εξωφρενική ιδέα στο μυαλό και να τον πείσουν ότι είναι και λογική. Πρέπει να κοιτάξει και τις μετρήσεις και την ακρόαση για να είναι σίγουρος. Τώρα εάν θέλει να το παίξει στην τύχη ΟΚ μπορεί να του βγεί και καλύτερα κιόλας, εάν ήταν μη ικανός να κρίνει τι ακούει.

Υπάρχουν λόγοι εμπορικοί, συμφέροντος και πωλήσεων που γίνεται αυτό. Όπως και το άλλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο καθένας δεν θα κρίνει και δεν θα κρατήσει μια μετριοπαθή (ενδιάμεση) στάση στην απόφαση του όταν έρθει η ώρα ότι και να λέει ο ένας και ο άλλος και θα θελήσει να κρίνει απο μόνος του εάν αυτό που του "υπόσχονται" αληθεύει ή όχι.

Τώρα εάν δεν εχει άποψη ή δεν ξέρει να κρίνει τι ακούει ..... το ίδιο θα κάνει για αυτόν ότι αποφαση και να πάρει. Οπότε ... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Εξαιρώντας για ευνόητους λόγους όσα αγαθά κρίνονται στοιχειώδη για την επιβίωσή μας τοποθετούμενα στη βάση μιας νοητής πυραμίδας, όσοι καταναλώνουν αγαθά ανήκοντα σε ανώτερα επίπεδα υποβάλλονται δυνητικά σε τάσεις κομφορμισμού αφού πριν την απόκτηση των προϊόντων έχουν συνήθως αποδεχθεί και ΄΄αγοράσει΄΄ μεταφορικά κάποιο αφήγημα που θα συνόδευε τη χρήση των.

Η ανερχόμενη ποιότητα των εμπλεκόμενων συσκευών - με προεξάρχοντα ηχεία κι επεξεργαστή - στα πολυκαναλικό setup δεν προσδίδει ανύπαρκτα προηγουμένως προτερήματα αλλά επαυξάνει τα ήδη υφιστάμενα. Γι αυτό και η αναβάθμιση τόσο σε επιμέρους συσκευές όσο και στην ακουστική περιποίηση χώρου σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να πραγματοποιούνται χωρίς να ήταν υποχρεωτικές οι ακροάσεις κατά τις εναλλαγές όπως λ.χ. με δικαναλικά ηλεκτρονικά, διάφορα καλώδια και λοιπά παρελκόμενα.

Reaction score
21.879
Δεν το θεωρείς σωστό διότι το σωστό το δικό σου έχει προκύψει από χρόνια πλύση εγκεφάλου από το Οντιο κατεστημένο και ανόητες τελετές μύησης στο χόμπι,οπου επιβάλλεται να πάρεις τον ενισχυτή παραμάσχαλα κσι να πας να ακούσεις τα ηχεία στον τάδε μεσάζοντα.
Εγω ακολούθησα άλλο δρόμο, όπου δεν ακροαστηκα κάτι και το αποτέλεσμα βγήκε καλό.
Όπως και τον χώρο μου, τον φρόντισα ακουστικά χωρίς να πάω πρώτα να τον ακροαστω 🤣
Εγώ φίλε μου δεν είχα καμιά ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με τον κόσμο του audio όταν διάλεξα και έπαιρνα αποφάσεις για το σύστημα μου αλλά και όταν έφτιαξα τον χώρο μου. Ακόμη δεν έχω. Και οι λίγοι που ξέρω πάλι δεν έχουν. Ενας δυο που "φλερταραν" οι άνθρωποι έπαθαν πλάκα και σας βρίζουν όλους χα χα. Η ακουστική σαν γνώση να ξέρεις μπορεί να υπάρχει και να προκύψει (και καλύτερα και χωρίς μύθους) απο άλλους χώρους απο ότι το audio. Και όλα αυτά και ότι ήταν να κατανοήσω το είχα κάνει πριν κάν την οποια συμμετοχή μου εδώ. Που και σαν συμμετοχή δεν εχει πάλι πολύ σχέση με το audio όπως το εξετάζετε εσείς.

Αυτό νομίζω φαίνεται καθώς δεν ξέρω ούτε το 1/1000 απο αυτά που ξέρετε όλοι εδώ και αυτό είναι γνωστό στους πάντες. Αλλά και τα 999 παραπάνω που ξέρετε, δεν είναι αυτό που θέλω εγώ να μάθω. Ούτε κάθομαι να μαθαίνω ή να ονειρεύομαι ή να ξερογλύφομαι με πράγματα που δεν μπορώ ή δεν θέλω ή δεν εχω σκοπό να αποκτήσω.

Μετά διάβασα λίγο - όπως έχω ξαναπεί - για να αποκρυπτογραφήσω τι ήταν αυτά που άκουγα και τι θεωρούσε ο κόσμος του audio για αυτά που παρατηρούσα. Ετσι απέκτησα και ένα jargon που βρήκα μεν έτοιμο αλλά το προσάρμοσα στις ανάγκες μου για να εκφράσω κάποια πράγματα. Jargon με το οποίο κιόλας ανακάλυψα ότι το χρησιμοποιούνε για να περιγράψουν και να αποδώσουν χαρακτηριστικά σε μηχανήματα που το 90 % δέν έχει και τα έχουν δανειστεί οι ριβιούερς και οι audio people απο ένα 10 % των μηχανημάτων που τα έχει. Που το ξέρω ; Γιατί εγώ τα έχω. Που καταλαβίνω τι ξέρουν και εάν είναι παπαγαλάκια ; Πάλι γιατί εγω τα έχω.

Τώρα τι κάνεις εσύ ... φαίνεται πόσο βαθιά χωμένος είσαι σε όλο αυτό το χόμπι και πόσο πολύ ακόμη το ψάχνεις.

Ξέρω πολύ καλά γιατί δεν τα άκουσες τα ηχεία σου. Αυτά περι αντικομφορμισμού κλπ παραμύθια που λέτε όλοι να τα πείς σε κανέναν άλλο. Εγω μπορεί να μην ξέρω απο "audio" αλλά ξέρω άλλα πράγματα πως λειτουργούν και τα οποία έχουν εφαρμογή και στην audio βιομηχανία.

Ο κόσμος δεν ασχολείται κάν με εσάς όλους. Είστε μια μειονότητα της μειονότητας που μόνοι σας τα λέτε, μόνοι σας τα ακούτε η οποία ανακυκλώνεται και μάλιστα τσακώνεστε και διαφωνείτε με τους πάντες και τα πάντα . Είτε σωστά είτε λάθος είναι αυτά που λέτε ... ο κόσμος δεν αποφασίζει με τα κριτήρια που θα θέλατε εσείς αλλά ούτε και με τα δικά μου. Εχει τα δικά του. (λάθος ή σωστά πάλι).

Reaction score
9.426
Ξέρω πολύ καλά γιατί δεν τα άκουσες τα ηχεία σου. Αυτά περι αντικομφορμισμού κλπ παραμύθια που λέτε όλοι να τα πείς σε κανέναν άλλο. Εγω μπορεί να μην ξέρω απο "audio" αλλά ξέρω άλλα πράγματα πως λειτουργούν και τα οποία έχουν εφαρμογή και στην audio βιομηχανία.

Ο κόσμος δεν ασχολείται κάν με εσάς όλους. Είστε μια μειονότητα της μειονότητας που μόνοι σας τα λέτε, μόνοι σας τα ακούτε η οποία ανακυκλώνεται και μάλιστα τσακώνεστε και διαφωνείτε με τους πάντες και τα πάντα . Είτε σωστά είτε λάθος είναι αυτά που λέτε ... ο κόσμος δεν αποφασίζει με τα κριτήρια που θα θέλατε εσείς αλλά ούτε και με τα δικά μου. Εχει τα δικά του. (λάθος ή σωστά πάλι).
Δεν με ενδιαφέρει εάν ασχολείται ο κόσμος ούτε εάν είμαι μειονότητα, αλλά ούτε και τα κριτήρια επιλογής του. Νομίζεις ότι στεναχωριέμαι? 😀

Τα πρώτα ηχεία πήγα και τα άκουσα, όταν ειμουν καινούργιος στο χόμπι και μετά ακολούθησαν κάποιες επιπλέον επιλογές μέχρι να πέσει ο γενικός.

Στην ώριμη φάση ενασχόλησής μου με τον ήχο δεν πήγα να ακροαστω κάτι. Μόνον μουσική εκλαιγω κατόπιν ακροασης😛😂

Reaction score
21.879
Εξαιρώντας για ευνόητους λόγους όσα αγαθά κρίνονται στοιχειώδη για την επιβίωσή μας τοποθετούμενα στη βάση μιας νοητής πυραμίδας, όσοι καταναλώνουν αγαθά ανήκοντα σε ανώτερα επίπεδα υποβάλλονται δυνητικά σε τάσεις κομφορμισμού αφού πριν την απόκτηση των προϊόντων έχουν συνήθως αποδεχθεί και ΄΄αγοράσει΄΄ μεταφορικά κάποιο αφήγημα που θα συνόδευε τη χρήση των.

Η ανερχόμενη ποιότητα των εμπλεκόμενων συσκευών - με προεξάρχοντα ηχεία κι επεξεργαστή - στα πολυκαναλικό setup δεν προσδίδει ανύπαρκτα προηγουμένως προτερήματα αλλά επαυξάνει τα ήδη υφιστάμενα. Γι αυτό και η αναβάθμιση τόσο σε επιμέρους συσκευές όσο και στην ακουστική περιποίηση χώρου σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να πραγματοποιούνται χωρίς να ήταν υποχρεωτικές οι ακροάσεις κατά τις εναλλαγές όπως λ.χ. με δικαναλικά ηλεκτρονικά, διάφορα καλώδια και λοιπά παρελκόμενα.
Ε, ναι ...υπάρχουν προτερήματα πρακτικής (και οικονομικής) φύσεως εάν διαλέξει κάποιος να κινηθεί σε αυτό το δρόμο.

Βέβαια η ακουστική φροντίδα μπορεί να αλλάξει νομίζω και στις δύο περιπτώσεις με κύριο ζήτημα ανάλογα την ενέργεια την οποία εισάγεις στο χώρο.

Η ακουστική φροντίδα είναι για να εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο φάσμα "σταθμών" που ακούς και ενέργειας. Μέγιστης αλλά και ελάχιστης (πράγμα που το κάνουν γαργάρα όλοι ανάλογα με το τι θέλουν να υποσητρίζουν ώς σωστή υλοποίηση της).

Τώρα εάν εννοείς με dsp ότι δεν χρειάζεσαι καθόλου (ή minimum stuff) .... ΟΚ άλλο ζήτημα. Υπάρχουν άνθρωποι και απόψεις που άλλοι θεωρούν ότι η ακουστική του χώρου πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εξυπηρετεί και να φροντίζει μόνο να ακουστεί ο χώρος της ηχογράφησης μόνο ... και άλλοι που θεωρούν , θέλουν και το βρίσκουν πιο σωστό για αυτούς αυτή να είναι και ένας συνδυασμός αυτού αλλά και του χωρου τους ως συνεισφορά στο αποτέλεσμα ( και ας είναι "ψευτικο"). Και εδώ δεν υπάρχει ψευτικό ή αληθινό. Είναι τι θέλεις. Ενω το dsp δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, παρα μόνο με την τέλεια (και τέλεια έχει μόνο ο τρινόβ) time and space alignment. Μηχανικά μπορεί να γίνει και αυτό σε ικανοποιητικό βαθμό ώστε να προκύψει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά είναι δύσκολο.

Δες το σαν .... ότι ακούς την ακουστική μιας αίθουσας κλασικής .... αλλά επειδή και αυτή είναι "ψεύτική" καθότι κατσκευασμένη με κάποια κριτήρια και μάλστα πολυ πιθανόν και κακή ... εσυ την βελτιώνεις και κάνεις την δική σου.
Δεν με ενδιαφέρει εάν ασχολείται ο κόσμος ούτε εάν είμαι μειονότητα, αλλά ούτε και τα κριτήρια επιλογής του.
ΟΚ ... τώρα συμφωνούμε.

Ούτε αυτός για εσένα, ούτε εσυ για αυτόν.

Ξέρεις καλύτερα εσυ και ξέρει καλύτερα και ο άλλος για τον εαυτό του. Με αυτό σαν βάση ...ΜΕΤΑ μπορεί να συζητήσουν τα δυο μέρη λογικά και ανθρώπινα και να ανταλλάξουν απόψεις γνώμες αλλά και ότι θες.

Εξάλλου δεν εννούσα να σε ενδιαφέρει για να σου αλλάξει εσενα κάποια γνώμη ... αλλά για να μην του αλλάξεις και εσύ. Πράγμα που δεν φαίνεται να είναι και πολύ ο σκοπός σου.

Και για να σε προλάβω αλλά και να κατάλάβεις και εσύ και όλοι ... πριν πείς για εμένα και τι μπορεί να φαντάζεσαι ή να νομίζεις ότι δήθεν κάνω εγώ .... άσε τι κάνω εγώ ... εγω είναι επιλογή μου να είμαι απλώς καθρέπτης.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.154
...

Δες το σαν .... ότι ακούς την ακουστική μιας αίθουσας κλασικής .... αλλά επειδή και αυτή είναι "ψεύτική" καθότι κατσκευασμένη με κάποια κριτήρια και μάλστα πολυ πιθανόν και κακή ... εσυ την βελτιώνεις και κάνεις την δική σου.
Δες το και... αλλιώτικα, ότι η ΄΄δική σου΄΄ αίθουσα μπορεί να μην εδρεύει στο χώρο ακρόασης αλλά στη συνείδηση και για να μεταφερθείς νοερά σε αυτήν χρειάζεται έλεγχος όσων παραγόντων θα μας αποσπούσαν ενοχλητικά τη συγκέντρωση στα απαραίτητα κατά την ακρόαση ερεθίσματα, δηλαδή να μην άφηναν τον εγκέφαλό μας να κάνει όλα για όσα έχει εξελιχθεί.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.125
Αλλο πράγμα η ακουστική μιάς αίθουσας , πχ στο μέγαρο μουσικής Αθηνών , και άλλο πράγμα η ακουστική του χώρου σου.
Ο χώρος σου οφείλει απλώς να αναπαράγει την ακουστική του μεγάρου ει δυνατόν , χωρίς να προσθέτει , να αφαιρεί , ή να αλλοιώνει κάτι.

Reaction score
21.879
Δες το και... αλλιώτικα, ότι η ΄΄δική σου΄΄ αίθουσα μπορεί να μην εδρεύει στο χώρο ακρόασης αλλά στη συνείδηση και για να μεταφερθείς νοερά σε αυτήν χρειάζεται έλεγχος όσων παραγόντων θα μας αποσπούσαν ενοχλητικά τη συγκέντρωση στα απαραίτητα κατά την ακρόαση ερεθίσματα, δηλαδή να μην άφηναν τον εγκέφαλό μας να κάνει όλα για όσα έχει εξελιχθεί.
Δεν είμαι σίγουρος πλέον ούτε καν για αυτό (ενω το πιστευα ως λογικό και είναι) .... καθώς εάν ο εγκέφαλος έχει εξελιχθεί να κάνει κάποια πράγματα (που δεν τα γωνρίζουμε κιόλας καλά) να φροντίσεις εσύ με κάτι τεχνολογικά και επιστημονικά σωστό να τον διευκολύνεις ... μπορεί να το εκλάβει και αυτό σαν ψευτικο (ότι τον διευκολύνεις εννοώ). Επίσης πρέπει να φροντίσεις και να σιγουρέψεις ότι δεν κάνει κακό κάπου αλλού. Λογικά υπάρχει κάποια ισορροπία και sweet spot (εμπειρικό του κατασκευαστή ; δε γνωρίζω).

Υ.Γ. : Αυτό θα εξηγούσε και την αποτυχία που παρατηρείται κάτι τεχνολογικά ανώτερο (π..χ ένα ηχείο) δεν αρέσει σε κάποιον και προτιμά ένα καθαρά και αντικειμενικά υποδεέστερο, που καταλαβαίνει μεν τους περιορισμούς του (ιδίως εάν έχει και δεύτερο "καλύτερο" σύστημα) αλλά γυρνάει όλως περιέργως σε αυτό (στο υποδεεστερο).

Reaction score
9.426
Εμένα πάντως μου έχει συμβεί να με πάρει ο ύπνος στον καναπέ μπροστά από το ηχοσυστημα εν ώρα μουσικής και μάλιστα σε νορμάλ σταθμες😀
Εάν το καταφέρετε αυτό τότε πετύχατε διάνα στο ηχοσυστημα-χώρο

Reaction score
21.879
Αλλο πράγμα η ακουστική μιάς αίθουσας , πχ στο μέγαρο μουσικής Αθηνών , και άλλο πράγμα η ακουστική του χώρου σου.
Ο χώρος σου οφείλει απλώς να αναπαράγει την ακουστική του μεγάρου ει δυνατόν , χωρίς να προσθέτει , να αφαιρεί , ή να αλλοιώνει κάτι.
Ναι την γνωρίζω την ορθοδοξη ερμηνεία , κυνήγι και σκοπό (δήθεν ) της αναπαραγωγής και στην ακουστική και στα άλλά (ηλεκτρονικά μηχανηματα κλπ).

Αυτό δεν υπάρχει ποτε περίπτωση να το πετύχεις εκτός εάν είχες στον χώρο σου ένα RT ιδιο με αυτό της αιθούσης.

Η (ίδια) αίθουσα ανάλογα που κάθεσαι έχει ενυελώς άλλο ήχο και ηχητικές λεπτομέρειες αλλά κια πλάτος και βάθος σκηνής . Χονδρικά χωρίζεται σε τρια "στάδια". Κοντα στην ορχήστρα , μέση και πίσω.

Ωρα για φαί χα χα καλή συνέχεια.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.234
Members
38.433
Νεότερο μέλος
free77