Γιατι η trinnov δεν εχει ανταγωνισμο

Reaction score
76
(Δεν ειμαι σιγουρος εαν ποσταρω στο σωστο μερος, μετακινειστε οπως χρειαζεται)

Ειχα τη μεγαλη χαρα να φερω στο χωρο μου ειδικο και να δοκιμασουμε μετα απο μετρησεις να δουμε τι αλλαγες παρατηρω
1. με mini dsp και
2. με trinnov.

Το minidsp εκανε καποιες βελτιωσεις, και ναι τις παρατηρησα, οχι ομως κατι τρελο και ξερω οτι οι περισσοτεροι θα πουνε οτι εαν ο χωρος δεν ειναι καλος το minidsp δεν μπορει να κανει θαυματα

Μετα ηρθε η ωρα του trinnov οπου η διαφορα ηταν απλα τεραστια. Το soundstaging εφτιαξε. Εκει που ακουγα τους δυο τραγουδιστες να βρισκονται στη μεση (ομως μαζι και κολλημενοι) ξαφνικα ο καθενας πηγε στο δικο του χωρο. Εκει που ενιωθες τους τραγουδιστες μαζι σε μια μεσα περιοχη (σαν να τους εχεις κολλησει τα κεφαλια μαζι) ο καθενας πηγε και εκατσε στο σκαμνακι του. Αντιστοιχα τα μουσικα οργανα πηγαν απο το "βρισκονται κάπου εκει" στο "βρισκονται ακριβως εκει"

Η διαφορα ηταν τοσο τεραστια που αποφασισα να μην ξοδεψω κανενα ευρω σε μικρες βελτιωσεις, minidsp,νεος τελικος αλλα κατευθειαν οταν με αξιωσε ο θεουλης και εχω τις 5000 και να αγορασω κατευθειαν αυτο που ακουσα.

Η απορια μου ειναι απλη ομως γιατι δεν υπαρχουν σοβαροι ανταγωνιστες της trinnov με τα δικα τους ωραια 3d μικρόφωνα και η trinnov φαινεται να παιζει μονη της στην αγορα ζητώντας απλά έτσι ωραία μόνο 5000 με 10000 για τα μηχανηματα της. Που ειναι ο ανταγωνισμος τους;

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.449
Όταν λες ότι σύγκρινες trinnov με "mini dsp" εννοείς dirac? Γιατί η μάρκα του dsp δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αλλά τι ισοστάθμιση ήταν.

Εκτός αν ήταν με custom filters.

Reaction score
1.309
Εκει που ενιωθες τους τραγουδιστες μαζι σε μια μεσα περιοχη (σαν να τους εχεις κολλησει τα κεφαλια μαζι) ο καθενας πηγε και εκατσε στο σκαμνακι του. Αντιστοιχα τα μουσικα οργανα πηγαν απο το "βρισκονται κάπου εκει" στο "βρισκονται ακριβως εκει"
Χωρίς να αμφισβητώ την ανωτερότητα του trinnov όταν ακούω τέτοιου είδους περιγραφές είμαι επιφυλακτικός. Εάν μιλούσες για πολυκάναλο άκουσμα, ενσωμάτωση subwoofers , παρέθετες γραφήματα από τις μετρήσεις κτλ θα είχα περισσότερη πίστη στα συμπεράσματα της δοκιμής.
Όταν γίνονται τέτοιου είδους συγκρίσεις με το αυτί πρέπει πρώτα απ όλα να μην ξέρεις πότε παίζει το ένα και πότε το άλλο, πρέπει να είσαι τυφλός να έχεις άνθρωπο να σου κάνει τις αλλαγές χωρίς να έχει ιδέα. Πρέπει να γνωρίζεις πως ακούγεται η reference μορφή της ηχογράφησης χωρίς χρωματισμούς κτλ.
Επίσης πρέπει να σιγουρευτείς με μετρήσεις ότι κατά την σύγκριση και τα δύο μηχανήματα βγάζουν ακριβώς ίδια ένταση, 2-3db δίνουν τεράστιο πλεονέκτημα.
Πες μας λίγα παραπάνω για τις συνθήκες που έγιναν οι δοκιμές, εάν υπάρχουν ανέβασε κάποια γραφήματα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το off , το (Dirac ; ) του mini dsp και τον eq του trinnov.

Reaction score
76
Χωρίς να αμφισβητώ την ανωτερότητα του trinnov όταν ακούω τέτοιου είδους περιγραφές είμαι επιφυλακτικός. Εάν μιλούσες για πολυκάναλο άκουσμα, ενσωμάτωση subwoofers , παρέθετες γραφήματα από τις μετρήσεις κτλ θα είχα περισσότερη πίστη στα συμπεράσματα της δοκιμής.
Όταν γίνονται τέτοιου είδους συγκρίσεις με το αυτί πρέπει πρώτα απ όλα να μην ξέρεις πότε παίζει το ένα και πότε το άλλο, πρέπει να είσαι τυφλός να έχεις άνθρωπο να σου κάνει τις αλλαγές χωρίς να έχει ιδέα. Πρέπει να γνωρίζεις πως ακούγεται η reference μορφή της ηχογράφησης χωρίς χρωματισμούς κτλ.
Επίσης πρέπει να σιγουρευτείς με μετρήσεις ότι κατά την σύγκριση και τα δύο μηχανήματα βγάζουν ακριβώς ίδια ένταση, 2-3db δίνουν τεράστιο πλεονέκτημα.
Πες μας λίγα παραπάνω για τις συνθήκες που έγιναν οι δοκιμές, εάν υπάρχουν ανέβασε κάποια γραφήματα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το off , το (Dirac ; ) του mini dsp και τον eq του trinnov.
Καλησπερα Venom,
ο λογος που πληρωσα επαγγελματια στο χωρο ειναι για να μη χρειαστει εγω να τα κανω ολα. Καθομουν στη θεση ακροασης (ισοσκελες τριγωνο) και ο ανθρωπος ηταν απο πισω μου. Παιζαμε 1-2 τραγουδια και του ελεγα "ανοιξε το" και "κλεισε το" (τη διορθωση trinnov) καθε φορα που το εκανε αυτο ενιωθες τη βελτιωση : ολα τα οργανα και οι τραγουδιστες να πηγαινουν στο χωρο τους. Ηταν εντυπωσιακα καλο.

Με τις μετρησεις του τρινοβ βαλαμε τα φιλτρα στο minidsp οπυο ειδα οπτικα τη βελτιωση στς συχνοτητες στον υπολογιστη του. Η βελτιωση στο ηχητικο κομματι δεν ηταν μεγαλη. Ο λογος νομιζω οτι ειναι οτι ο τρινοβ κανει πολλλα παραπανω σα τεχνολογιες και βοηθαει στο χωρο μου που δεν ειναι "σουλουπωμενο" ακουστικα. Ισως καποιος να πει οτι εαν ειχα σουλουπωμενα ακουστικα χωρο ο τρινοβ και το minidp θα ηταν το ιδιο πραγμα.
Δεν ξερω εαν υ παρχουν μερη στην Αθηνα που καποιος μπορει να τα τεσταρει αυτα τα πραγματα που αναφερω. Δε θελω να δημιουργησω περισσοτερο θορυβο στην κοινοτητα απο οσο εχει ηδη. Μοιραζομαι ομως το ποσο ωραια ενιωσα οταν ενιωσα μια μουσικη σκηνη να ανοιγεται μπροστα μου

Υ.Γ Ο επαγγελματιας που αναφερομαι ξερω οτι ειναι εδω παρων στο φορουμ και σχολιαζει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.644
Members
38.352
Νεότερο μέλος
statys