Γνωμες για Ζαγορωχωρια-προτασεις

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.536
Το 3ημερο της 28ης Οκτωβριου λεω να παω ταξιδακι στα Ζαγορωχωρια.

Θα μεινω εδω, μετα απο προτροπη φιλου,
http://www.tospitimas.eu/

Θα μαι ΠΣΚ.

Ακουω τις γνωμες σας, που να παω, που να φαω, που να πιω.

Τι να επισκεφτω κλπ.

Ολες οι γνωμες καλοδεχουμενες.

:116::116:

Reaction score
53
Πολύ καλή επιλογή το Πάπιγκο (αν εξαιρέσεις τις στροφές)!!!!

Απο κει και πέρα, θα πρέπει να γυρίσεις την περιοχή και να επισκεφτεις όσα περισσότερα χωριά στα Ζαγόρια μπορείς (Μονοδένδρι, Καπέσοβο !!!, κλπ).

Must είναι η περιοχή της Μολυβδοσκέπαστης αλλά και φαγητό στο Μπουραζάνι (οχι κατ'ανάγκην στο Ξενοδοχείο)!!
Αλλά αν προλαβαινεις, να επισκεφτεις το Θεογέφυρο (κοντά στο Λίθινο) και να φάς στον Μύλο του Αχιλλέα)!!!

Αλλα χωριά είναι τα χωριά στο Πωγώνι (Πωγωνιανή, Δελβινάκι, Δολό), και ειδικά την περίοδο αυτη που γίνονται οι γιορτές για τα Ρακοκάζανα οπου βγαίνει το τσίπουρο με παράλληλο γλέντι (πχ Δολιανά)!!!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: Γνωμες για Ζαγορωχωρια-προτασεις

Γιαννη, οπου και να πας θα θελησεις να...ξαναπας - τετοια εποχη (προχωρημενο Φθινοπωρο) ειναι τελεια και πολυ...ρομαντικα. Θα βγαλεις και απιθανες φωτο (που θα δουμε εννοειται:)). Αφου θα μεινεις Παπιγκο, φευγοντας θα πας απεναντι στην Αριστη και θα παρεις τον δρομο αριστερα μεσα απο τα κεντρικα μαγαζια (ο δεξια σε παει εκει απο οπου ηρθες!) και θα εχεις ολο το Κεντρικο Ζαγορι στη διαθεση σου. Μονο που το Παπιγκο ειναι στην ακρη, οποτε ετοιμασου για στροφοχιλιομετρα πολλα - ωραιοτατες διαδρομες μεσα σε βλαστηση και καλουτσικους δρομους, στενοι μεν αλλα ΟΚ. Για φαγητο σχεδον παντου ειναι καλα, διαλεξε και μαγειρευτα (οχι μονο σπαλομπριζολες:)), θα ευχαριστηθεις - μην ξεχνας βεβαια οτι ο τουρισμος υπαρχει παντου. Αληθεια ποσο "παει" η βραδια στο Παπιγκο; στο Μονοδενδρι παντως ειχαμε βρει Σεπτεμβρη μηνα με 45€ (με πρωινο) - αλλα ο κουμπαρος μας τραβηξε Κονιτσα, οπου αντι για ηπειρωτικα κλαρινα απολαυσαμε ...Ρουβα στη γιουροβιζιον:(. Και Μονη Μολυβδοσκεπαστης οπωσδηποτε (στο...φευγα!).
Α, εαν ειναι ο μπατζανακης μου στα τσιπουροκαζανα τοτε, πες μου να πας καμια βολτα (Πωγωνι) - θα πας, αλλα πως θα φυγεις δεν ξερω:)

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Γνωμες για Ζαγορωχωρια-προτασεις

Γιαννη, οπου και να πας θα θελησεις να...ξαναπας - τετοια εποχη (προχωρημενο Φθινοπωρο) ειναι τελεια και πολυ...ρομαντικα. Θα βγαλεις και απιθανες φωτο (που θα δουμε εννοειται:)). Αφου θα μεινεις Παπιγκο, φευγοντας θα πας απεναντι στην Αριστη και θα παρεις τον δρομο αριστερα μεσα απο τα κεντρικα μαγαζια (ο δεξια σε παει εκει απο οπου ηρθες!) και θα εχεις ολο το Κεντρικο Ζαγορι στη διαθεση σου. Μονο που το Παπιγκο ειναι στην ακρη, οποτε ετοιμασου για στροφοχιλιομετρα πολλα - ωραιοτατες διαδρομες μεσα σε βλαστηση και καλουτσικους δρομους, στενοι μεν αλλα ΟΚ. Για φαγητο σχεδον παντου ειναι καλα, διαλεξε και μαγειρευτα (οχι μονο σπαλομπριζολες:)), θα ευχαριστηθεις - μην ξεχνας βεβαια οτι ο τουρισμος υπαρχει παντου. Αληθεια ποσο "παει" η βραδια στο Παπιγκο; στο Μονοδενδρι παντως ειχαμε βρει Σεπτεμβρη μηνα με 45€ (με πρωινο) - αλλα ο κουμπαρος μας τραβηξε Κονιτσα, οπου αντι για ηπειρωτικα κλαρινα απολαυσαμε ...Ρουβα στη γιουροβιζιον:(. Και Μονη Μολυβδοσκεπαστης οπωσδηποτε (στο...φευγα!).
Α, εαν ειναι ο μπατζανακης μου στα τσιπουροκαζανα τοτε, πες μου να πας καμια βολτα (Πωγωνι) - θα πας, αλλα πως θα φυγεις δεν ξερω:)
:204:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.536
Σας ευχαριστω παιδια!! Θα τα ψαξω ολα αυτα που μου προτεινατε, εννοειται!!

Ρουβα δε θελω ομως, να μου λειπει...η Λενα μπορει να θελει..αλλα...τωρα μιλανε οι αντρες.

Γενικα θα ψαχτω με υπαιθριες δραστηριοτητες, κανα rafting, canyoning, διασχιση φαρραγιου, κανα καταρρακτη, θα κατεβω στο Βικο, καμια ψιλοορειβασια και τετοια πραγματα, και το βραδυ μετα αλλες καταστασεις, κρεατο-μανιταροφαγια, κανα δυο τρια καλα κρασια κοκκινα, γλυκα κουταλιου, ομορφα πρωινα κλπ.....

Αλλες γνωμες??

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.444
Απάντηση: Γνωμες για Ζαγορωχωρια-προτασεις

Γενικα θα ψαχτω με υπαιθριες δραστηριοτητες, κανα rafting, canyoning,
Αυτά τα 2 απέφυγε τα καθότι δεν έχουν νερό τα ποτάμια αυτή την περίοδο,οπότε θα είναι βαρκάδα.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Γνωμες για Ζαγορωχωρια-προτασεις

...Γενικα θα ψαχτω με υπαιθριες δραστηριοτητες, κανα rafting, canyoning, διασχιση φαρραγιου, κανα καταρρακτη, θα κατεβω στο Βικο, καμια ψιλοορειβασια και τετοια πραγματα...
Που είναι η φωτογραφία με το σχισμένο καλσόν που έβαλε ο zizik ρε γμτ :204::204:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.004

Ας βάλω την ωραία τη δικιά μου::144:

Reaction score
53
Σας ευχαριστω παιδια!! Θα τα ψαξω ολα αυτα που μου προτεινατε, εννοειται!!

Ρουβα δε θελω ομως, να μου λειπει...η Λενα μπορει να θελει..αλλα...τωρα μιλανε οι αντρες.

Γενικα θα ψαχτω με υπαιθριες δραστηριοτητες, κανα rafting, canyoning, διασχιση φαρραγιου, κανα καταρρακτη, θα κατεβω στο Βικο, καμια ψιλοορειβασια και τετοια πραγματα, και το βραδυ μετα αλλες καταστασεις, κρεατο-μανιταροφαγια, κανα δυο τρια καλα κρασια κοκκινα, γλυκα κουταλιου, ομορφα πρωινα κλπ.....

Αλλες γνωμες??
Στην πολύ όμορφη Βίτσα...."Κανέλλα και Γαρυφαλλο"!!:112:

Επίσης ειπαμε....Μύλος του Αχιλλέα στο Θεογέφυρο!!!

Reaction score
604

Πολύ καλή επιλογή το Πάπιγκο (αν εξαιρέσεις τις στροφές)!!!!

Απο κει και πέρα, θα πρέπει να γυρίσεις την περιοχή και να επισκεφτεις όσα περισσότερα χωριά στα Ζαγόρια μπορείς (Μονοδένδρι, Καπέσοβο !!!, κλπ).

Must είναι η περιοχή της Μολυβδοσκέπαστης αλλά και φαγητό στο Μπουραζάνι (οχι κατ'ανάγκην στο Ξενοδοχείο)!!
Αλλά αν προλαβαινεις, να επισκεφτεις το Θεογέφυρο (κοντά στο Λίθινο) και να φάς στον Μύλο του Αχιλλέα)!!!

Αλλα χωριά είναι τα χωριά στο Πωγώνι (Πωγωνιανή, Δελβινάκι, Δολό), και ειδικά την περίοδο αυτη που γίνονται οι γιορτές για τα Ρακοκάζανα οπου βγαίνει το τσίπουρο με παράλληλο γλέντι (πχ Δολιανά)!!!
+1 Η καλυτερη εποχη για αυτα τα μερη μιας και ειμαι απο εκει. Ουτε πολυ κρυο,ουτε ζεστη. Εποχη για τσιπουρο και εκλεκτους μεζεδες (κυριως κρεας και πιτες).Δεν θα δυσκολευτεις καθολου να τα βρεις. Οπωσδηποτε να βρεθεις σε αποσταξη τσιπουρου (με καλη παρεα). Αν δεν σε νοιαζει η πεζοπορια τοτε απλα ζητησε να μαθεις πως θα πας στην Δρακολιμνη. Η λιμνη απεχει 1 ωρα με τα ποδια απο το καταφυγιο στο διασελο της Αστρακας και 4 ωρες απο το μικρο Παπιγκο. Οσο κουραστικο και αν φαινεται,πιστεψε με οτι το τοπιο και η διαδρομη θα σε αποζημειωσει. Αλλωστε ειναι μοναδικο γιατι εκει φιλοξενει τους αλπικους Τριτωνες (δρακους). Ο χωρος προσφερεται και για διαμονη σε καλυβες (για τους λατρεις της φυσης) οπως επισης και για τις διαφορες ιστοριες περι της (στοιχιωμενης λιμνης).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.141
Members
38.661
Νεότερο μέλος
APOSTOLOS TSAPAS