Γνωριζουμε;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Γνωριζουμε;

:105:
Ποσο μακακες ειμαστε που συνεισφέρουμε στον κ.Ρεμο να βγαζει τετοια νουμερα και το παλληκαρι στο παρκινγ να ξεροσταλιαζει για 50 ευρω!!!

Αν πέρνει 50ευρώ και αυτός καλά είναι, μην μιλάει καθόλου. Σπουδασμένοι σε δουλειά του αντικειμένου τους, πέρνουν αρκετά λιγότερα την μέρα! :105: :105:

Πέρα απο την πλάκα δεν καταλαβαίνω το νόημα του θρεντ.

Εντάξει, δεν έχουμε ιδέα τι δουλειά πέφτει στο στούντιο για να φτάσει ο ήχος σε εμάς. Πως πραγματικά ακούγεται το πιάνο και το σαξόφωνο πριν και μετά την ηχογράφηση. Και ότι ο ηχολήπτης έχει να κάνει σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά.

Αν αυτό είναι ένα θρέντ, να αναγνωρίσουμε την δουλειά του, και να εκτιμήσουμε πέρα απο τον μουσικό και τον "μηχανικό" του κάθε CD, ΟΚ. Εγώ τον εκτιμούσα ήδη πάρα πολύ, και τον θεωρούσα ήδη βασικό συστατικό της επιτυχίας.

Απο εκεί και πέρα, δεν ξέρω αν πρέπει να μην απολαμβάνω την μουσική, να την απολαμβάνω λιγότερο ή περισσότερο, ή αν δεν έχω άποψη/γνωμη για το αν κάτι μου αρέσει η όχι. Όλοι έχουμε αυτιά και ακούμε, η γνώση δεν αλλάζει το άκουσμα.

Reaction score
6
Φιλε ΓιωργοΣπυρο,

Το νοημα του thread ειναι (οπως ανεφερα σε προηγουμενο post) οτι, για να εχουμε αποψη, πρεπει να γνωριζουμε λεπτομερειες, πραγμα που γνωριζει μονο ενας ειδικος (οχι μονο στον ηχο,αλλα στα παντα), διαφορετικα μπορεις να εχει καποιος, μονο γνωμη.

Εφ' οσον λοιπον δεν γνωριζουμε (αν δεν γνωριζουμε), ας αρκεστουμε στην γνωμη μας.

Φιλικα
Β.Β

Reaction score
6

Ρε φιλε Βασιλη αυτο ακριβως συζηταγαμε προχθες με τους φιλους που πηγαμε εκει...

Ποσο μακακες ειμαστε που συνεισφέρουμε στον κ.Ρεμο να βγαζει τετοια νουμερα και το παλληκαρι στο παρκινγ να ξεροσταλιαζει για 50 ευρω!!!

Παλια και γω το παλευα οσο μπορουσα ...τωρα για να ειμαι ειλικρινης παραδοθηκα....
Σου ευχομαι να το συνεχισεις οσο παει .
Με το παραδειγμα που ανεφερες, βλεπεις και μονος σου γιατι εχω αυτη τη θεση, την οποια δεν προκειται να την αλλαξω ουτε στην επομενη ζωη.

Reaction score
6

Στο θέμα πίσω. Βάλε ρε Βασίλη μερικά παραδείγματα. Π.χ. στο τάδε κομμάτι ακούτε αυτό ενώ συνέβη αυτό. :126:
Δεν γινετε εκ των πραγματων φιλε anemele.

Για να γιμει κατι τετοιο πρεπει να εισαι παρων σε μια ηχογραφηση, για να δεις τι ακριβως συμβαινει επι τοπου.

Reaction score
6

Άρε κιαρατά, εχθές βρήκα κάτι και σε θυμόμουν...
Μόλις καταφέρω να το 'ψηφιοποιήσω' θα δεις :102:
Τι στο καλο... κιαρατας ειμαι, ή κερατας, και εαν ειμαι κερατας...εσυ που το ξερεις ?????:121:

Πρεπει να μου πεις κατι που δεν ξερω?????:105:

Ψωφιοποιησε το ....περιμενω

Φιλικα
Β.Β

Reaction score
4
Απάντηση: Γνωριζουμε;

Ακόμα είμαι σε περίοδο μετακόμισης και έχω βρει απίστευτα πράγματα :137:
Βρήκα λοιπόν ένα τετράδιο με σημειώσεις και απαντά σε αυτό που ρώτησες. Είναι 18 χρόνια πριν !!!!
Μετά αν θέλετε μπορούμε να κουβεντιάσουμε για αυτό που μιλά ο noizmaker.

Να το :

Συγχωρέστε τα λάθη και τα άσχημα γράμματα....., ήμουν παιδί ακόμα :138:

Reaction score
6
Εκπληκτικο...

Μπραβο ρε Γιαννη. Ακομα κρατας τις σημειωσεις σου. Πολυ ρομαντικο και συγκινητικο.:126:

Πολυ καλος μπουσουλας για ηχογραφηση drums.

Δεν ξερω αν εχεις ηχογραφηση στην πραγματικοτητα, αν ναι θα εχεις δει και εσυ οτι ολα αυτα , ειναι θεωρητικα, διοτι στην πραξη υπαρχουν ενα σωρο αλλες παραμετροι που μπαινουν για την σωστη ηχογραφηση, οπως επι παραδειγματι ο χωρος που βαση αυτου θα καθοριστουν ακι οι διαφορες συχνοτητες, ακομα και η κατασκευη η το μεγεθος καθε οργανου της drum.

Για παραδειγμα την κρουση (χτυμημα), σε μια μποτα 20'' μπορεις να την βρεις και στα 5.8khz ή και παραπανω.

Τι θελω να πω με αυτο. Οτι τελικα τιποτα δεν ειναι standard. Ακομα και το παιξιμο του drummer παιζει ρολο.

Γι' αυτο απορω πως μπορει καποιος να ειναι απολυτο με τα μεν η τα δεν μηχανακια που ακουει. Απορω......

Με εκτιμηση
Βασιλης

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Γνωριζουμε;

....
..

Τι θελω να πω με αυτο. Οτι τελικα τιποτα δεν ειναι standard. Ακομα και το παιξιμο του drummer παιζει ρολο.

....
Αυτό λες να φταίει η πρέπει να αλλάξουμε το καλώδιο ρευματος ?

Μπα, δεν έχω διάθεση.:122:.., στο μέλλον θα το αναλύσουμε.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Μπήκα και εγώ για να φάμε τα μουστάκια μας αλλά..............αντ' αυτού άλλαξα την υπογραφή μου.....:134:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Γνωριζουμε;

Αυτό λες να φταίει η πρέπει να αλλάξουμε το καλώδιο ρευματος ?

Μπα, δεν έχω διάθεση.:122:.., στο μέλλον θα το αναλύσουμε.
Κοιτα, αν αλλαξεις καλωδιο ρευματος και κανεις και ενα upsampling, πιθανον... ο drummer να παιξει καλυτερα :136:

Αντε, καντο, μην εισαι τεμπελοσκυλο. :138:

Reaction score
6
Μπήκα και εγώ για να φάμε τα μουστάκια μας αλλά..............αντ' αυτού άλλαξα την υπογραφή μου.....:134:
Αν θες, φιλε gstriftos, να φαμε τα μουστακια σου... Ok....Εγω δεν εχω :119:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Kε Βασίλη ούτε εγώ....
Βασικά με το μέρος σας είμαι(έχω παρακολουθήσει ηχοληψείες και το πριν και μετά ήταν άλλα αντ' άλλων)..

Φιλικά Γιώργος

Reaction score
6
Προς τιμην σου βεβαια το Κε Βασιλη...:126:

Αν θες ομως, σκετο Βασιλη μια και ειμαστε μια παρεουλα. :114:

Αν ολοι ειχαν παρακολουθησει, εστω και μια ηχογραφηση, Γιωργο μου, ισως να μην ειχαν αυτες τις απολυτες αποψεις.

Φιλικα

Βασιλης

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.475
Αγαπητοι φιλοι,

Ειμαι εδώ και ένα 6μηνο ίσως κατι παραπανω ,σ’ αυτό το site , διβαζοντας , διαβαζοντας και ξαναδιαβαζοντας έναν περιδρομο αρθρα, ένα κατεβατο από threads, διαφορες αποψεις, και πανω απ’όλα επιδειξη γνωσεων των μεν στους δε και τουμπαλιν.
Βασίλη, θα σε πείραζε πολύ αν έκανα λίγη ακόμα επίδειξη γνώσεων τις επόμενες ημέρες;

Reaction score
1
What do you mean?
Επίδειξη γνώσεων είναι πάντα καλοδεχούμενη. Βασικά ορθολογική σκέψη, γεγονότα, νούμερα, επαγωγική λόγικη και διάθεση για επίλυση αποριών όχι μόνο είναι καλοδεχούμενη αλλά οποιοσδήποτε ψάχνει την αλήθεια και θέλει να μάθει (και όχι να αποδείξει απλώς αυτό που ήδη πιστεύει) είναι ζητούμενο.

Η επιμονή με απορίες και αντιρήσεις (με επιστημονικό και ορθολογικό τρόπο) όχι μόνο δεν πρέπει να εξοργίζει τον ομιλούντα, αλλά αντίθετα να τον κάνει να χαίρεται. Γιατί όσο πιο πολύ φτάσεις στην ρίζα της αμφισβήτησης, τόσο πιο πολύ θεμελιώνεις τις γνώσεις σου, και εξαλλίφεις οποιοδήποτε μελανό σημείο.

Reaction score
1
Όπως είπα είναι.
Αν δεν έχει μέσα χαρακτήρα αυτοπροβολής και αυτοικανοποίησης, αλλά διάθεση για μετάδοση γνώσης είναι.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Γνωριζουμε;

Όπως είπα είναι.
Αν δεν έχει μέσα χαρακτήρα αυτοπροβολής και αυτοικανοποίησης, αλλά διάθεση για μετάδοση γνώσης είναι.
Αν καταφέρουμε και φτιάξουμε ένα τέτοιο φίλτρο, θα γίνει περιζήτητο στα fora :137:

Reaction score
6
Βασίλη, θα σε πείραζε πολύ αν έκανα λίγη ακόμα επίδειξη γνώσεων τις επόμενες ημέρες;
Κωστα μου (αν επιτρεπετε ο ενικος), απο εσενα μονο επιδειξη γνωσεων δεν περιμενω. Το μονο που περιμενω εναγωνιως ειναι οι γνωσεις σου, που οπως παντα (τουλαχιστον απο εμενα) ειναι καλοδεχουμενες. .:126:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.131
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam