Γνώμες για ενεργά ηχεία!

Reaction score
384
Καλησπέρα σε όλη την παρέα και χρόνια πολλά!Είμαι σε αναζήτηση ενεργών ηχείων.Αυτο που θέλω είναι ένα ηχείο βάσης με μικρές σχετικά διαστάσεις ουδέτερο και καθαρό [χωρίς χρώματα,χροιές κλπ,κλπ],να μπορεί να συνεργαστεί με τον προενισχυτή μου [Burmester 035].Ο χώρος μου είναι περί τα 16τμ και η απόσταση ακρόασης περίπου 2.5-3.0μ.Ακούω καλά λόγια για τα ATC κι απ'ότι είδα στο site παίζουν δύο μικρά το ATC active 10 και το T16.Εσείς τι λέτε???Γενικά υπάρχουν επιλογές σε πολύ καλά ενεργά ηχεία?

Υ.Γ δεν τίθεται θέμα budget αρκεί να αξίζουν τα χρήματα που θα δώσω γιατί πολλές φορές χρυσοπληρώνουμε και μουσική σωστά δεν ακούμε!

Reaction score
16
Απάντηση: Γνώμες για ενεργά ηχεία!

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Ηχεία active με καλές κριτικές είναι τα dynaudio focus 110. Λογικά θα είναι αρκετά οκ για το χώρο σου. Θα χρειαστούν όμως κάποιο χώρο γύρω τους για να αποδώσουν τα μέγιστα και να μην μπουμάρουν. Έχουν πολύ μπάσο για το μέγεθός τους, και είναι rear ported. Τιμή κοντά στα 1300€.

Reaction score
384

Αυτό το rear ported θα είναι πρόβλημα...!Ευχαριστώ για το link anyway.:123:

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Γνώμες για ενεργά ηχεία!

Καλησπέρα φίλε Γιάννη.Μιας και δεν έχω ακούσει κόρνες ,χοάνες κλπ. αυτά παίζουν ουδέτερα,αναλυτικά χωρίς χρώματα κλπ??Γιατί διαβάζω διάφορα τέτοια...[γενικά για κόρνες κ ηχεία της συγκεκριμένης εταιρίας].Πάντως είναι πανέμορφα ή μάλλον ιδιαίτερα [γούστα είναι αυτά].Είναι υποψήφια...[κάπου τα πήρε το μάτι μου και στις αγγελίες].

Υ.Γ. δε σε έχω ξεχάσει...ξέμεινα απλά από σκάνερ.Θα το φροντίσω.:123:

Reaction score
4

αν θέλεις πραγματικά ένα flat ηχείο τότε πας κατευθείαν σε genelec...

Reaction score
5.614
Τα Genelec είναι κορυφαία μόνιτορ, αλλά φίλε Δημήτρη, μήπως το παρακάνεις και φτάσεις σε κλινικότητα φοβάμαι. Γνωρίζω βέβαια ότι είσαι οπαδός του μόνιτορ ακούσματος, αλλά οι κόρνες θα σου διεγείρουν τις αισθήσεις χωρίς να χαθεί η ανάλυση.

Reaction score
384

Τα Genelec είναι κορυφαία μόνιτορ, αλλά φίλε Δημήτρη, μήπως το παρακάνεις και φτάσεις σε κλινικότητα φοβάμαι. Γνωρίζω βέβαια ότι είσαι οπαδός του μόνιτορ ακούσματος, αλλά οι κόρνες θα σου διεγείρουν τις αισθήσεις χωρίς να χαθεί η ανάλυση.
Θα πάρω τότε τους δρόμους και θα αρχίσω να ακούω ηχεία.Θα ακούσω οπωσδήποτε και κόρνες [είμαι περίεργος].Ε,ρε που μπλέξαμε πάλι...:140:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Προσδιόρισέ μας σε παρακαλώ το budget, έστω και στο περίπου, ωστε να ξέρουμε και τι να σου προτείνουμε. Γνώμη μου είναι πως πάντα τίθεται θέμα budget.

Reaction score
384

Τελικά αφού πήρα τους δρόμους τώρα τις γιορτές και άκουσα διάφορα ενεργά ηχειάκια [Adam,Dynaudio,ATC,Tannoy,Focal] αυτά που με εντυπωσίασαν παραγματικά είναι τα Focal solo6be.Πραγματικά μεγάλος ήχος [για τα δικά μου πάντα γούστα] με χαμηλό κιόλας κόστος.Θα ήθελα να ακούσω και τα Tensor που προτείνει ο φίλος flash αλλά δεν τα βρήκα.Βέβαια στα Adam που άκουσα [μεταξύ αυτών και τα pm11-αν το γράφω σωστά] με χάλασε πολύ το ribbon tweeter.Μάλλον καταλήγω σε Focal.Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας και αν υπάρχουν κι άλλες θα τις λάβω υπ'οψην!

Reaction score
1

... Γνώμη μου είναι πως πάντα τίθεται θέμα budget.
....αλλιώς παίρνεις αυτό που πρότεινε ο flash, που υποψιάζομαι πως κοστίζει 5ψήφιο νούμερο...

.... το κομμάτι ...:114::114::114:

Reaction score
384

Προσδιόρισέ μας σε παρακαλώ το budget, έστω και στο περίπου, ωστε να ξέρουμε και τι να σου προτείνουμε. Γνώμη μου είναι πως πάντα τίθεται θέμα budget.
Κοιτα άκουσα ηχεία απο 1500-4500 ε και μου άρεσαν πιο πολύ αυτά των 1500.Γι αυτό είχα πεί δεν τίθεται θέμα budget.Αν τύχει και ακούσω αύριο ένα ηχείο των 10000ε πχ και με εξιτάρει τότε θα το πάρω κι ας το βάλω σε δόσεις.Πάντως αν επιμένεις να προσδιορίσω το budget τότε να πω 4-5κ [χωρίς να αποκλείω βέβαια φτηνότερα ή ακριβότερα]:112:

Reaction score
5.614
Τι δε σου άρεσε στα ribbon;

Στα μεγάλα Tensor που έπαιζαν στην έκθεση ο ήχος ήταν εντυπωσιακά κρυστάλλινος και μονιτορέ όπως σου αρέσει.

Reaction score
384

Τι δε σου άρεσε στα ribbon;

Στα μεγάλα Tensor που έπαιζαν στην έκθεση ο ήχος ήταν εντυπωσιακά κρυστάλλινος και μονιτορέ όπως σου αρέσει.
Άκουγα Α-Β Adam-Focal και τα δεύτερα μου ακουγόντουσαν πιό κοντά στην πραγματικότητα με πρίμα πιό καθαρά και συγκεκριμένα ενώ τα πρώτα μου ακουγόντουσαν λίγο χύμα στις υψηλές.Μιλάμε βέβαια για Adam της προ σειράς,τα Tensor ανήκουν σε άλλη κατηγορία και δεν τα έχω ακούσει.Θα πρέπει να επικοινωνήσω με τον αντιπρόσωπο από ότι κατάλαβα για να μπορέσω να τα ακούσω και αν....!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.804

Klein & Hummel, Geithain, Genelec.

Τα μεγάλα K+H (ιδίως με την ψηφιακή είσοδο) δε τα παλεύει κανένα ΙΜΗΟ.

Το καρδιοειδές μπάσο των Geithain με τις ομοκεντρικές μονάδες είναι επίσης χωρίς αντίπαλο όσον αφορά χώρο ακρόασης και τοποθέτηση.

Για τη Genelec δε χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια, όλο και κάτι θα έχεις ακούσει.

Ερώτηση: τα ATC πως σου φάνηκαν? ποιά άκουσες?

Reaction score
384

Α ξέχασα...άκουσα και Genelec και ναι το παράκανα....:131::138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.804

πες μου αν θες πως σου φάνηκαν και τα Genelec (μη ξεχνάς πως ζήτησα ήδη εντυπώσεις από τα ATC)

Reaction score
384

Klein & Hummel, Geithain, Genelec.

Τα μεγάλα K+H (ιδίως με την ψηφιακή είσοδο) δε τα παλεύει κανένα ΙΜΗΟ.

Το καρδιοειδές μπάσο των Geithain με τις ομοκεντρικές μονάδες είναι επίσης χωρίς αντίπαλο όσον αφορά χώρο ακρόασης και τοποθέτηση.

Για τη Genelec δε χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια, όλο και κάτι θα έχεις ακούσει.

Ερώτηση: τα ATC πως σου φάνηκαν? ποιά άκουσες?
K+H:έτυχε πριν από μέρες και διάβαζα τα ποστ σου φίλε Κώστα αλλά δεν κατάφερα να ακούσω κανένα από τα ηχεία αυτά μιας και στον Νάκα που πήγα οι υπάλληλοι εκεί με το ζόρι τα γνωρίζανε...

Geithain:δεν τα γνωρίζω,κάποιο λινκ υπάρχει?

Genelec:ίσως όπως θα έπρεπε να ακούγεται ένα ηχείο [μάλλον να ακούς τη μουσική και όχι το ηχείο] αλλά μου δόθηκε η εντύπωση πως θα μου είναι κουραστικά σε πολύωρες ακροάσεις σπίτι μου.

ATC:Δυστηχώς δεν υπήρχαν ενεργά ηχεία προς ακρόαση στον αντιπρόσωπο οπότε αρκέστηκα σε ακρόαση των παθητικών 11 που φοράει τις ίδιες μονάδες με το t16 όπως με πληροφόρησε ο εξυπηρετικότατος κ.Θέμης.Μου φάνηκαν ουδέτερα χωρίς εντυπωσιασμούς και συνάμα υπήρχε μια μουσικότητα [Δεν με ενοχλήσανε σε κάποια σημεία όπως τα Genelec].Ήταν τα δεύτερα καλύτερα στα δικά μου αυτιά μετά τα Focal.

όλα αυτά βέβαια είναι υποκειμενικά φαντάζομαι [άκουσα διάφορα ηχεία σε διάφορους χώρους με διάφορα συνοδευτικά] αλλά πήρα σίγουρα μια πρώτη γεύση...ούφ...ελπίζω να μη σας κούρασα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_