Γνώμες για ενεργά ηχεία!

Reaction score
384
Απάντηση: Γνώμες για ενεργά ηχεία!

Αυτά ακριβώς μου είπανε κι εκεί.Και μου τονίσανε ότι είναι πολύ σημαντικό το tweeter να είναι στο ύψος των αυτιών.Αφού πήρα μέτρο και μέτρησα και τους έδωσα διαστάσεις.:140:

Reaction score
5.614
Μαζί με τα:
Atacama Speaker Stand Gel Pads
Atacama Spike Shoes (Floor protectors)
τα οποία μπορείς να παραγγείλεις από τον ίδιο πωλητή,
το ύψος των βάσεων είναι ακριβώς 67 εκατοστά μέχρι το σημείο που ξεκινάει το ύψος των ηχείων.
Τα μέτρησα σε μένα.

Reaction score
384

Οκ το ύψος τότε εντάξει.Πλάτος κ βάθος όμως τα ηχεία είναι πιο μεγάλα απο τη βάση.Θα εξέχουν.Έχει σημασία αυτό?

Reaction score
5.614
Οι βάσεις είναι συνήθως μικρές. Δεν πειράζει να προεξέχει το ηχείο.

Reaction score
384

Λοιπόν επανέρχομαι με εντυπώσεις απο τα Focal ύστερα από 2 μήνες συμβίωσης μαζί τους και αυτό γιατί ήθελα πρώτα να τα γνωρίσω και να τα στρώσω.Ίσως δεν είναι υπερβολή να πώ πως με 1650ευρά απέκτησα 1 ζευγάρι hi-end ηχείων.Καταρχήν στο χώρο μου και για τα γούστα μου είναι ιδανικά.Η σύνδεση με τον προενισχυτή μου τα αναδυκνύει ακόμα περισσότερο [full balanced +4dBu].Τα πρίμα τους αρχικά ήταν πολύ σκληρά και κουραστικά [ίσως λόγω του beryllium?] μετά από 2 μήνες απλά έχουν χαθεί.Τα χαμηλά δεν είναι δυνατά [δε σε ταράζει το μπάσο] αλλά είναι σωστά και ταχύτατα.Οι δε μεσαιές αναλυτικότατες.Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι το γεγονός πως ότι ακούω σε δυνατές εντάσεις το ακούω και σε πολύ χαμηλές.Εν κατακλείδι είναι ένα απίστευτα τίμιο ηχείο που σε περίπτωση μελλοντικής αναβάθμισης σίγουρα θα βρεί θέση σέ ένα δεύτερο σύστημα/χώρο.Η επόμενη κίνηση είναι να αποκτήσω πλέον και το σαμπάκι που τα συνοδεύει.Σας ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις και τις γνώμες σας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera