Γνώμες για BK subwoofers / Προτάσεις για την αγορά προσιτών subwoofers

Reaction score
770
Καλησπέρα σε όλους!

Ύστερα από αρκετά χρόνια απραξίας, αποφάσισα να ασχοληθώ με το βασικό μειονέκτημα του συστήματός μου, το οποίο εκτιμώ πως είναι η αδύναμη απόδοση στις χαμηλές συχνότητες.

Κατόπιν μιας μικρής σχετικής έρευνας και με δεδομένο το ότι δεν διαθέτω τα χρήματα για την αγορά ενός ή δύο REL π.χ., προσανατολίζομαι στην αγορά δύο subwoofer BK Gemini 2 http://www.bkelec.com/HiFi/Sub_Woofers/Gemini.htm, για τα οποία διάβασα πολύ καλά σχόλια.

Μήπως κάποιος συμφορουμίστας έχει εμπειρία από τη συγκεκριμένη μάρκα ή έχει να προτείνει κάτι ποιοτικό σε αντίστοιχο κόστος;
Επίσης, μήπως είναι προτιμότερο να αγοράσω ένα μεγαλύτερο subwoofer (π.χ. αυτό της ίδιας εταιρείας: https://www.avforums.com/review/bk-electronics-p12-300sb-subwoofer-review.11864), αντί των δύο που προανέφερα;
Nα διευκρινήσω ότι με ενδιαφέρει σχεδόν αποκλειστικά η ακρόαση μουσικής.

Το σύστημά μου αποτελείται από Cyrus προενισχυτή και Monoblock τελικούς 150w έκαστος και ηχεία Sonus Faber Grand Piano.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κοσμάς

Reaction score
770
Δυο presonus
Ευχαριστώ, φίλε. Βγαίνουν βέβαια κάπως παραπάνω σε κόστος, άμα μιλάμε για τα 10ιντσα.
Και κάτι ακόμα που ξέχασα να ρωτήσω: μήπως υπάρξει κάποια υποβάθμιση της ποιότητας του ήχου, από τη στιγμή που θα σετάρω υπογούφερ χαμηλότερης κατηγορίας τιμής συγκριτικά με τα κύρια ηχεία;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.081
μήπως υπάρξει κάποια υποβάθμιση της ποιότητας του ήχου, από τη στιγμή που θα σετάρω υπογούφερ χαμηλότερης κατηγορίας τιμής συγκριτικά με τα κύρια ηχεία;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σωστή ρύθμισή τους, κυρίως χρονικά.

Reaction score
4.586
Όχι, δυστυχώς δεν ειναι τόσο απλό. Να φέρεις κάποιον επαγγελματία να σου συνδέσει και να σου ρυθμίσει ο,τι αγοράσεις.
Πως θα το κάνει ο επαγγελματίας αυτό? Δε θα πρέπει να τοποθετήσει έξτρα συσκευή, κάποιο cross με delay?

Reaction score
1.220
Εγώ πήρα πρόσφατα αυτό:

https://www.nubert.de/nubox-aw-443/p1593/?category=81

και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, παρόλο που παίζω με ολοκληρωμένο ενισχυτή 2Χ80 watt και αναγκαστικά στα κύρια ηχεία μου πηγαίνει ολόκληρο το ακουστικό φάσμα.

Εκτός της ποιότητας ήχου, που είναι και υποκειμενικό θέμα, με έπεισαν τα εξής πρακτικά θέματα.

1) Σου δίνουν δικαίωμα αλλαγής σε 30 ημέρες χωρίς μου-σου-του και με δικά τους τα μεταφορικά. Δεν σου κάθεται καλά, το στέλνεις πίσω και παίρνεις τα λεφτά σου.
2) Οι ρυθμίσεις γίνονται με τηλεκοντρόλ, όχι να σκύβεις πίσω από το sub στα ποτενσιόμετρα όλη την ώρα.
3) Έχει 4 μνήμες για ρύθμιση.
4) Έχει αυτόματη έναρξη μόλις πάρει σήμα από τον ενισχυτή (τα Presonus ας πούμε ανοιγοκλείνουν με διακόπτη)
5) Δέχεται είσοδο/έξοδο και από line out με RCA αλλά και με καλώδιο από τα ηχεία.

Στο δικό μου χώρο είναι υπεραρκετά από ένταση, γρήγορα και γενικά αυτό που έψαχνα.
Η εταιρεία διαθέτει και πιο ακριβά μοντέλα.

Από την άλλη, αν ο χώρος σου είναι μεγαλούτσικος τα ηχεία σου θέλουν μεγαλύτερο ενισχυτή. Τα ηχεία αυτά τα έχω ακούσει με τελικούς Mcormack και δεν τους έλειπε το μπάσο για μουσική. Για ταινίες , δεν έχω εικόνα.

Η λύση των sub δείχνει πιο οικονομική σε σχέση με αγορά πιο δυνατών ενισχυτικών μου φαίνεται.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.081
Πως θα το κάνει ο επαγγελματίας αυτό? Δε θα πρέπει να τοποθετήσει έξτρα συσκευή, κάποιο cross με delay?
Αυτός είναι ένας τρόπος.
Άλλος τρόπος είναι χωρίς συσκευή, αλλά πάλι πρέπει να επιλέξει την ενδεικνυόμενη συνδεσμολογία, να ρυθμίσει σωστά την (χρονική) φάση πίσω απο το σαμπ, και την θέση του/των σαμπ στον χώρο.

Last edited:

Reaction score
770
Όχι, δυστυχώς δεν ειναι τόσο απλό. Να φέρεις κάποιον επαγγελματία να σου συνδέσει και να σου ρυθμίσει ο,τι αγοράσεις.
Δηλαδή μπορεί να υπάρξει θέμα χρονισμού, ακόμα κι αν κάνεις τη σύνδεση με τα καλώδια των ηχείων;

Reaction score
770
Εγώ πήρα πρόσφατα αυτό:

Από την άλλη, αν ο χώρος σου είναι μεγαλούτσικος τα ηχεία σου θέλουν μεγαλύτερο ενισχυτή. Τα ηχεία αυτά τα έχω ακούσει με τελικούς Mcormack και δεν τους έλειπε το μπάσο για μουσική. Για ταινίες , δεν έχω εικόνα.

Η λύση των sub δείχνει πιο οικονομική σε σχέση με αγορά πιο δυνατών ενισχυτικών μου φαίνεται.
Σε ευχαριστώ για την πρόταση, φίλε. Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα, ωστόσο είμαι κάπως επιφυλακτικός, καθώς η μόνη εμπειρία μου από γερμανικό προϊόν ήχου είναι ένα ραδιο-σιντί Blaupunkt που είχα σε αυτοκίνητο!

Όλο το "ζουμί" πάντως βρίσκεται σε αυτό που ανέφερες παραπάνω. Τα εν λόγω ηχεία θέλουν πολλά ρεύματα για να αποδώσουν –ήδη μιλάμε για 2x150 W–, αλλά δεν είναι εποχές αυτές για αγορά μεγαλύτερων ενισχυτικών, γι αυτό και κατέληξα στη "λύση" του subwoofer.
Μια άλλη παράμετρος με την οποία δεν έχω πειραματιστεί είναι τα καλώδια των ηχείων.

Last edited:

Reaction score
1.220
...Τα εν λόγω ηχεία θέλουν πολλά ρεύματα για να αποδώσουν –ήδη μιλάμε για 2x150 W–, αλλά δεν είναι εποχές αυτές για αγορά μεγαλύτερων ενισχυτικών, γι αυτό και κατέληξα στη "λύση" του subwoofer.
Μια άλλη παράμετρος με την οποία δεν έχω πειραματιστεί είναι τα καλώδια των ηχείων.
Κατ' αρχήν τα καλώδια δεν πρόκειται να σου δώσουν μπάσο. Εκτός αν έχεις καλώδιο πορτατίφ, και επερβολικός γίνομαι.
Όπως έγραψες κι εσύ, τα ηχεία αυτά θέλουν ρεύματα, όχι αναγκαστικά βάτ (ισχύ δηλαδή). Στους ενισχυτές σου λείπουν τα αμπέρ , όχι τα βάτ. Τέτοιοι ενισχυτές είναι ακριβοί, και για τους δικούς σου δε θα πιάσεις υψηλή τιμή αν τους κάνεις τράμπα.
Εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας (to 993 ή to 1100) και αν δε μου άρεσε θα το έστελνα πίσω με επιστροφή χρημάτων.

Reaction score
770
Κατ' αρχήν τα καλώδια δεν πρόκειται να σου δώσουν μπάσο. Εκτός αν έχεις καλώδιο πορτατίφ, και επερβολικός γίνομαι.
Όπως έγραψες κι εσύ, τα ηχεία αυτά θέλουν ρεύματα, όχι αναγκαστικά βάτ (ισχύ δηλαδή). Στους ενισχυτές σου λείπουν τα αμπέρ , όχι τα βάτ. Τέτοιοι ενισχυτές είναι ακριβοί, και για τους δικούς σου δε θα πιάσεις υψηλή τιμή αν τους κάνεις τράμπα.
Εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας (to 993 ή to 1100) και αν δε μου άρεσε θα το έστελνα πίσω με επιστροφή χρημάτων.
Σωστός! Τα είπες όλα, ειδικά στην περίπτωση της τράμπας ισχύει αυτό ακριβώς που γράφεις! Για τα καλώδια έκανα λόγο επειδή παίζω με κάτι DNM Reson που έχουν μικρή διατομή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Reaction score
2.467
Καποια σριγμη ηθελα να αγορασω ενα τετοιο sub μεχρι που ξεκινησε η διαδικασια της παραγγελιας.
Οτι χειροτερο εχω δει. Πολυ μανουρα.
Εχουν μεινει 20 χρονια πισω σε αυτο το θεμα.

Reaction score
770
Καποια σριγμη ηθελα να αγορασω ενα τετοιο sub μεχρι που ξεκινησε η διαδικασια της παραγγελιας.
Οτι χειροτερο εχω δει. Πολυ μανουρα.
Εχουν μεινει 20 χρονια πισω σε αυτο το θεμα.
Αν τελικά αποφασίσω για το συγκεκριμένο, θα το χτυπήσω από ebay, όπου υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα.
Πρέπει να αποφασίσω, επίσης, αν θα πάρω μοντέλο με το ηχείο από κάτω ή στο πλάι. Δεν τό 'χω ψάξει ακόμα να δω τι διαφορά κάνει.

Reaction score
360
σκεφτομαι κι εγω για 2 presonus για κατι 8" genelec που εχω,
να τα βαλω απο κατω σαν βαση,
ετσι ωστε να τα κανω "τριδρομα".
στεκει;
[DOUBLEPOST=1537369786][/DOUBLEPOST]sorry για την παρεμβαση σε ξενο θεμα

Reaction score
6.191
Τι ακριβώς εννοείς ότι θες αμπέρ και όχι βατ;

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.611
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john