Γνώμες για sub

Reaction score
0
Καλησπέρα.

Είμαι κάτοχος του εξής συστήματος

Plinius 9100
Sonus faber grand piano domus

Πηγή το pc μου όπου ψηφιακά το σήμα από την Audiotrak Prodigy Cube πάει σε ένα Behringer DEQ2496 και καταλήγει στο DAC (Caiman).

Ο χώρος είναι περίπου 24 τμ (4 Χ 6) και το σύστημα είναι στημένο στη μικρή διάσταση. Τα ακούσματα είναι κυρίως ροκ.

Πρόσφατα ένας φίλος μου έδωσε ένα sub (Canton Ergo AS 650 SC 12'') αλλά μάλλον ήταν πολύ μεγάλο για το χώρο και στο minimum gain έπαιζε πολύ δυνατά επισκιάζοντας τα ηχεία :138:. Το sub είχε συνδεθεί από την pre-out του ενισχυτή.

Η απορίες μου λόγω μικρής εμπειρίας μου με το σπορ είναι αν α) θα υπάρξει ουσιαστική διαφορά στα χαμηλά με την προσθήκη ενός κατάλληλου για το χώρο sub και β) ποιό θα ήταν το κατάλληλο μέγεθος sub για το χώρο μου?

Ευχαριστώ!

Reaction score
54
Απάντηση: Γνώμες για sub

Ελοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος να καταστρέψεις τον ήχο σου, γεμίζοντας πλαδαρό βαθύ, ή δήθεν βαθύ μπάσο. Για ροκ μουσική ,γρήγορο, στακάτο μπάσο η λύση είναι JBL, (θα διαφωνίσουν οι μη γνωρίζοντες, αλλά δεν πειράζει) , ειδάλως REL. (πάντως οι εντάσεις των υπογούφερ ρυθμίζονται, όπως και η απόκριση συχνότητας και η φάση. Πάρε sub μόνο αν αισθάνεσαι ότι σου λείπει χαμηλό, διαφορετικά μην πάρεις καθόλου. Πάντως για να μιλάμε για υπογούφερ νομίζω ότι 10'' ή 12'' μεγάφωνο είναι απαραίτητες,αλλά και αρκετές).

Reaction score
0
@Νίκος
Δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις. Το είχα βάλει και στο ελάχιστο 45Hz αλλά πάλι βουιζαν τα πάντα και το γούφερ παλόταν μάλλον υπερβολικά. Μάλιστα από το DEQ δοκίμασα να κόψω τις χαμηλές όσο μου επέτρεπε (-15db) και πάλι ήταν πολύ δυνατό... τι να πώ ίσως να μην είχα κάνει κάτι σωστά...

@yannis7
Φίλε μου συμφωνώ μαζί σου. Το θέμα είναι ότι με ελάχιστη εμπειρία μου δεν μπορώ να ξέρω αν όντως μου λείπει το χαμηλό ή αν τα ηχεία μου βγάζουν όσο χαμηλό χρειάζεται...
Για τα JBL αναφέρεσαι σε κάτι σαν αυτό JBL LSR 2310SP??

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

δεν μπορώ να ξέρω αν όντως μου λείπει το χαμηλό ή αν τα ηχεία μου βγάζουν όσο χαμηλό χρειάζεται...
αν δε ξέρεις τι θες, δε μπορεί κανείς να σε βοηθήσει...:126:

Reaction score
54

Ίσως κάποιος που έχει τα ηχεία σου να ξέρει και να γράψει την αποψή του.
Επίσης θυμήθηκα ότι καταπληκτική ακουστική μουσική εμπειρία μου προσέφερε ένα sub της Chario. Δε λέρωνε τον ήχο και προσέθετε τρομερά χτυπήματα (το HOTEL CALIFORNIA έμοιαζε πολύ φτωχό χωρίς αυτό).
΄Εχω την εντύπωση ότι ή σου έτυχε προβληματικό sub, ή εντελώς ακατάλληλο για μουσική. Τα περισσότερα κατασκευάζονται για Home Cinema, και πολλές φορές υπερβάλλουν, για να εντυπωσιάσουν, με αποτέλεσμα όταν βλέπει κανείς σε μια ταινία να κλείνει κάποιος δυνατά μια πόρτα αυτοκινήτου, να γίνεται σεισμός, χωρίς λόγο. Σκέψου στη μουσική τι καταστροφή θα επέφερε.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Γνώμες για sub

αν δε ξέρεις τι θες, δε μπορεί κανείς να σε βοηθήσει...:126:
Έχεις δίκιο. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι ορισμένες φορές έχω την αίσθηση ότι το χαμηλό χρειάζεται λίγο παραπάνω όγκο και έκταση (τελικά είναι δύσκολο να περιγράφει κανείς με audiophile όρους :138:)

Πάντως τα ηχεία παίζουν πραγματικά όμορφα και με καλή πιστότητα αλλά ως συνήθως μας τρώει ο κ...ς μας για το κάτι παραπάνω...:133:

Reaction score
0
Κάτι που με παραξένεψε επίσης στο Canton, αλλά ξέχασα να το αναφέρω, είναι ότι βγάζοντας τα RCA από την έξοδο προενίσχυσης του ενισχυτή ώστε να τα συνδέσω στο DAC (έχει και μεταβλητή έξοδο) με τίναξε λίγο ρεύμα όταν ακούμπησα το βύσμα... Επίσης όταν ήταν συνδεδεμένο χωρίς όμως να δέχεται σήμα ακουγόταν σαν να είχε "θόρυβο" στην είσοδο του (έβγαζε κάτι περίεργους ήχους). Παίζει επομένως να έχει πρόβλημα...

Reaction score
5.614
Σε παρόμοιο χώρο που χρησιμοποιώ το Audio Physic YaraII, sealed 10'', παίζει εξαιρετικά και δένει απίστευτα με τα ηχεία.

Θα σε προέτρεπα να πάρεις αποκλειστικά sealed σχεδίασης και 10ιντσο.

Reaction score
54

Ο φίλος έχει απόλυτο δίκιο ως προς τη sealed σχεδίαση. Οι σωλήνες ανάκλασης μπάσων, απλώνουν και πλαδαρεύουν τα μπάσα.

Reaction score
498
Τί να το κάνεις το σαμπ σύντροφε?Σου λείπει ιδιαίτερα το χαμηλό?

Είναι δύσκολο να γίνει seamless το αποτέλεσμα με τα κυρίως ηχεία.Με 2 sealed subs είναι πιο εύκολο συγκριτικά.

Plug & play subwoofer πάντως δεν υπάρχει.Κανονικά θες παραμετρικό eq κλπ.

Πολύς μπελάς γενικότερα..

Όλα αυτά βέβαια εάν θες να μην ξεχωρίζει το σαμπ από τα κυρίως ηχεία,όπως πρέπει δηλαδή..

Reaction score
0
Θα τσεκάρω τα audio physic και rel.

Επίσης με μια σύντομη ματιά στο νετ βρήκα τα εξής κλειστού τύπου τα οποία με ενδιαφέρουν (κυρίως για οικονομικούς λόγους):

Dynaudio sub250
Dynaudio BM9S
JBL LSR2310SP

Τα δύο τελευταία πάνε μαζί με τα studio monitors των εταιρειών οπότε δεν ξέρω αν μπορούν να ταιριάξουν με τα ηχεία μου. Αν κάποιος έχει εμπειρία με κάποιο απο αυτά ας μου δώσει τα φώτα του :113::113::113:

ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας!:120:

Reaction score
54

Η πλάκα είναι ότι με τα λεφτά που έχει ένα υποφούφερ κια ίσως λιγότερα έπαιρνες ηχεία δαπέδου jbl (es80-es90) που πραγματικά ροκάρουν! με πλούσιο, γρήγορο ,δυνατό, καθαρό μπάσο.

Reaction score
0
Τελικά κατέληξα στο Dynaudio sub250. Λίγο που ασχολήθηκα χθές μαζί του μπορώ να πώ πως η διαφορά προς το καλύτερο σε ροκ κομμάτια είναι θεαματική!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
Καλορίζικο! Εγώ έχω το REL Strata 5 και κάποια στιγμή που πήγα να το πουλήσω, το μετάνοιωσα αμέσως...Το μόνο που θα ήθελα (αν είχα τα χρήματα) είναι το JL audio. Δεν έχω διαβάσει αρνητικό σχόλιο ή κριτική από κανέναν!

Reaction score
0

καλησπερα , υπαρχει ενα υπογουφερ που ειναι ΜΟΥΣΙΚΟ προσαρμοζετε στο χωρο (εχει μικροφωνο) και σιγουρα θα δωση λυση ειναι το Polkaudio Micro Pro 2000 το βρηκα στα 900 ευρω εχει 8ιντσο συν 8ιντσο παθητικο ακτινοβολητη 1200W rms , εχει ερθ εδω και λιγους μηνες στην Ελλαδα , η αντιπρωσοπια ειναι στη Θασσαλονικη, οποτε επιδη μενω εδω πηγα και τι ειδα , και σχετικα μικρο σε μεγεθος για να φωναζουν οι γυναικες, ευχαριστω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef