- Reaction score
- 2.556
Κακώς!η μουσική είναι του Σπανου,αλλα όπως τα περισσοτερα τραγούδια προσωποποιούνται στον καλλιτεχνη που τα ειπε.
Κακώς!η μουσική είναι του Σπανου,αλλα όπως τα περισσοτερα τραγούδια προσωποποιούνται στον καλλιτεχνη που τα ειπε.
"Αγαπάω την βροχή" Μουσική ΑρλέταΕνδιαφέρουσα διασκευή αλλά έχω μια σοβαρή παρατήρηση: Της Αρλέτας είναι το τραγούδι ή του Σπανού;
Δεν ξέρω κανένα τραγούδι που να έχει γράψει τη μουσική ή τους στίχους η Αρλέτα.
Και μετά από τον πρώτο δίσκο της που είχαν γράψει τη μουσική σημαντικοί συνθέτες (Κοντογιώργος, Σπανός κ.α.) οι επόμενοι δίσκοι της ήταν όλο και πιό ασήμαντοι.
Θυμήθηκα το παλιό ανέκδοτο: "το <ταδε> τραγούδι του Νταλάρα το έχει γράψει ο Μαρκόπουλος"...
τα ησυχα βράδια που εχει συνδεθει μαλλον οσο κανένα με την Αρλετα,εγραψα πιο πανω λανθασμένα ότι τογραψε η Αρλετα αλλα είναι του Λακη Παπαδόπουλου και τους υπεροχους στοιχους εχει γραψει η Μαριανινα Κριεζή."Αγαπάω την βροχή" Μουσική Αρλέτα
"Με σημάδεψες" Στίχοι-Μουσική Αρλέτα
"Εξάρχεια" Μουσική Αρλέτα
"Αχ, ωραία μου πατρίδα" Στίχοι-Μουσική Αρλέτα
"Εγώ δεν έχω φίλους" Μουσική Αρλέτα
"Μπαρ, το ναυάγιο" Στίχοι-Μουσική Αρλέτα
"Σχιζοφρένεια" Στίχοι-Μουσική Αρλέτα
"Μπέμπα" Στίχοι-Μουσική Αρλέτα
"Τσιφτετέλι ξυδάτο" Στίχοι-Μουσική Αρλέτα
"Τσιμεντούπολη" Στίχοι-Μουσική Αρλέτα
Και μια υπέροχη jazz-οειδής διασκευή από την Αρλέτα
Όταν μιλάμε για "διασκευές" ,είναι λογικό να έχουμε ως σημείο αναφοράς την πρώτη εκτέλεση ,συνεπώς το τραγούδι συνδέεται με τον/την ερμηνευτή-τρια και όχι με τον συνθέτη.Ενδιαφέρουσα διασκευή αλλά έχω μια σοβαρή παρατήρηση: Της Αρλέτας είναι το τραγούδι ή του Σπανού;
Δεν ξέρω κανένα τραγούδι που να έχει γράψει τη μουσική ή τους στίχους η Αρλέτα.
Και μετά από τον πρώτο δίσκο της που είχαν γράψει τη μουσική σημαντικοί συνθέτες (Κοντογιώργος, Σπανός κ.α.) οι επόμενοι δίσκοι της ήταν όλο και πιό ασήμαντοι.
Θυμήθηκα το παλιό ανέκδοτο: "το <ταδε> τραγούδι του Νταλάρα το έχει γράψει ο Μαρκόπουλος"...