Γράψε ό,τι σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή

Reaction score
5.508
Από τους χειρότερους ήχους που έχω ακούσει στη ζωή μου σε κλαμπ, αν όχι ο χειρότερος. Τα ηχεία ξύριζαν και ήταν φουλ στην παραμόρφωση. Επί δυο μέρες σφύριζαν τα αυτιά μου. Le Freak, σαν να λέμε φρικάρεις με τον ήχο.

Δώρο τούς τα κάνανε τα ηχεία; Κλαμπ ανοίγουν, δεν μπορώ να καταλάβω, χάθηκε ο κόσμος να προσέξουν λίγο το ηχητικό τους σύστημα; Καταρρέει άδικα όλη η υπόλοιπη αξιέπαινη προσπάθεια.

Πού είναι οι εποχές του Decadence, που χαιρόσουν να απολαμβάνεις τα ατελείωτα γκάζια των JBL! Αλλά ο Μουρατίδης τον πρόσεχε τον ήχο του, δεν τον άφηνε στην τύχη.

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.031
Μια χαρα ηταν Γιαννη ο ηχος. Ακουσε με. Ησουν στην ακρη, δε μπορεις να βγαλεις συμπερασμα απο κει. Ας πηγαινες μια βολτα στη μεση, οπως σου πα..

Reaction score
5.508
Δεν μιλάω για την καλύτερη αίσθηση εκτόνωσης του μπάσου που νιώθεις ακριβώς στο κέντρο.
Τρία μέτρα από το κέντρο ήμουν. Ακριβώς αριστερά και δεξιά μου είχα από έναν δορυφόρο από τους έξι του μαγαζιού. Ο άθλιος ήχος που πηρούνιαζε τα αυτιά μ' έκανε να λιγουρεύομαι όχι το κέντρο, αλλά τον προθάλαμο, μπας και γλιτώσω.

Με τον φίλο που ήμουν τα ίδια λέγαμε. Και δεν είμαστε χτεσινοί, Πάνω από 20 χρόνια κλάμπερς, έχουμε φάει τα κλαμπ με το κουτάλι, Ελλάδα και εξωτερικό.

Εσύ θα έχεις τρόπο να μάθεις τι ηχεία κι ενισχυτικά χρησιμοποιούν. Γιατί εγώ όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα να καταλάβω. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθαινα πώς βγαίνει αυτός ο "μια χαρά" ήχος που λες.

Κουράστηκα με το "μια χαρά". Μια χαρά το ένα, μια χαρά το άλλο, έτσι καταντήσαμε να μην έχουμε ένα κλαμπ της προκοπής στην πόλη. Για να μην πω δεν έχουμε καθόλου κλαμπ πια. Κλαμπ είναι αυτά; "Μπαρ-κλαμπ" είναι.

Reaction score
5.508
John, εννοείται ότι δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση. Πέραν του ότι έχεις επαγγελματική σχέση, είναι και του χαρακτήρα σου να μην ξεστομίζεις κακό λόγο για κανέναν και για τίποτα, γι' αυτό και είσαι αγαπητός από όλους μας.

Τον πόνο μου απλά εκφράζω για τη νυχτερινή ζωή της πόλης, που είναι κυριολεκτικά για κλάματα.
Και άντε εμείς προλάβαμε. Πραγματικά λυπάμαι για τη νέα γενιά των σημερινών 20άρηδων, που θα μεγαλώσουν χωρίς να βιώσουν την αίσθηση του πραγματικού κλαμπ ήχου.

Reaction score
5.508
Μια Κυριακή μετά το μεσημέρι ήμουν σε παραλιακό καφέ της Θεσσαλονίκης μ' έναν φίλο. Δίπλα ακριβώς ήρθαν κι έκατσαν κάποια στιγμή τέσσερις νέοι, εικοσάρηδες, καλοντυμένοι, ομορφονιοί και trendy, με τα μούσια τους και τα όλα τους (!), λέω ωχ, θα μας πρήξουν με τις αγριοφωνάρες τους να λένε εντυπώσεις πώς πέρασαν το Σάββατο βράδυ στο κλαμπ, τι μουσικές ακούσανε και ποιες γνώρισαν. Αντίθετα, τους βλέπω κάτσανε ήσυχα-ήσυχα, βγάλανε και οι τέσσερις τα smartphone τους κι επί δέκα λεπτά η απόλυτη σιγή. Κάποια στιγμή, ένας σηκώνει το smartphone του στους άλλους και δείχνει μια φωτό που του έστειλε μια κοπέλα στο κινητό. Αυτό ήταν όλο.

Σε κάποια φάση κάτι άκουσα να λένε για μηχανές. Άντε λέω, τουλάχιστον ασχολούνται με μηχανές. Κι αντί ν' ακούσω για 500άρες και 1000άρες και για όνειρα για ταξίδια, πήρε το αυτί μου για το ποιο μηχανάκι έχει τη μικρότερη κατανάλωση, το παπάκι ή το τάδε σκουτεράκι. Και τα γέλια άφθονα, όταν ο ένας εξιστόρησε πώς κάποιος πούλησε την Porsche του δέκα χιλιάρικα επειδή δεν μπορούσε να τη συντηρήσει.

Ξανά με τα μούτρα στα smartphones, μέχρι που ήρθε ένας μαύρος με ρολόγια, κι ο πιο ομορφονιός της παρέας, μετά από σκληρά παζάρια, πήρε ένα trendy fake ρολόι, δίνοντας όπως εξομολογήθηκε στους υπόλοιπους το μοναδικό 10ευρο που είχε στην τσέπη.

"Τι κάνουμε τώρα;" λέει ο ένας. Η απάντηση του άλλου: "Α, τώρα είναι ώρα για χουχούλιασμα σπιτάκι."

Κυριακή απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Τη δεκαετία του '90 υπήρχαν τρία διαφορετικά κλαμπ που άνοιγαν ειδικά για Κυριακάτικα πάρτυ και γινόταν το έλα να δεις με ατελείωτο, ξέφρενο χορό. Κάποια έκλειναν να καθαρίσουν στις 11.30 κι άνοιγαν ξανά στις 12.30.

Τελικά είναι να ζηλεύει κανείς τους 20άρηδες του 2014;

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.031
ειναι μια μεγαλη αληθεια αυτο...

και οσο περνανε τα χρονια...

ισως οτι θα ελεγαν κ για μας οι παλιοτερες γενιες...

ισως οι χιππηδες...
οι παλιο ροκαδες...

κλπ κλπ αντιστοιχα.

Παντως παμε προς το χειροτερο σιγουρα, με σκεψη κοντοφθαλμη, οτι φαμε, οτι πιουμε κι οτι προλαβουμε..

Ελλειψεις συνειδησεων, ανθρωπιας..

Reaction score
5.508
Επικεντρώνομαι στο θέμα clubbing. Κυριολεκτικό clubbing, όχι πετάω χαρτοπετσέτες στο μπαράκι με τα ελληνικά.

Έχω φίλο ταρίφα, που μου τα λέει από πρώτο χέρι. Τα υποτιθέμενα κλαμπ δουλεύουν πλέον αποκλειστικά με χορούς, σχολεία και τέτοια. Περνάει μήνας και δεν πηγαίνει κόσμο σε κλαμπ, που άλλοτε πήγαινε κάθε βράδυ.

Παραμονή Χριστουγέννων μπήκαν στο ταξί δυο νέοι από Σερβία, και με ενθουσιασμό ζήτησαν να τους πάει στα κλαμπ της πόλης. Ποια κλαμπ; Με χίλια ζόρια από δω κι από κει τους πήγε. "Ναι", λένε οι Σέρβοι, "το ακούσαμε ότι είναι πεσμένη η νυχτερινή ζωή της πόλης, αλλά δεν το περιμέναμε κι έτσι". (!)

Μας πήραν χαμπάρι και οι τουρίστες!

Και δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω στον χρόνο, για να μην πάει το μυαλό σε χάσμα γενεών και άλλα φαιδρά. Και λίγα χρόνια να πάμε πίσω και για τον ίδιο χώρο να μιλήσουμε του συγκεκριμένου LeFreak, το επονομαζόμενο τότε "Hotel" ήταν πολύ μεγαλύτερο και ο ήχος υπεράνω κριτικής.

Reaction score
5.508
Το μισάωρο που ήταν χωρίς ήχο το μαγαζί μέχρι να φέρουν άλλον μίκτη το έκοψες στο μοντάζ; :p

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Οχι ρε συ .
Έκανε ρεπορτάζ "αλα Νικολούλη"....που'ναι ο μείκτης οεο...πού'ναι ο μείκτης...:D

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.031
ε ναι ρε εννοειται το εκοψα! σιγα μη τ αφηνα! ειδες ομως, αν προσεξεις, καποια πλανα που τα χρησιμοποιησα προς οφελος? κ περασα κ αρκετο φυσικο ηχο!χα!

Reaction score
5.508
Ναι, το πρόσεξα. Ειδικά το σημείο που ακούστηκαν οι φωνές του κοινού ήταν αυτό που μου άρεσε πιο πολύ απ' όλα.

Γενικά έχεις τη μαστοριά να παρουσιάζεις το γεγονός στα βίντεο και τις φωτό καλύτερο από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. :)

Και στους γάμους αυτό συμβαίνει ε; Για να τα χαίρεται μετά ακόμη κι ο γαμπρός και να μη λέει τι μ@λακία έκανα που παντρεύτηκα! :D

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.002
Members
38.275