Γρίφοι

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.826
Κάπου στον Ατλαντικό κοντά στις Αζόρες, με σημείο αναφοράς την πόλη μου

Reaction score
235
Στην Ισπανία; :biggrin:
Κάπου στον Ατλαντικό κοντά στις Αζόρες, με σημείο αναφοράς την πόλη μου
Λογικά θα κατέβει στο ίδιο σημείο από το οποίο απογειώθηκε αφού υποτιθεται θα κάνει μικρο διιρθώσεις λογω του τοπικού ανέμου. Αδρανειακά η Γη περιστρέφεται μαζί με την ατμόσφαιρα της δεν πάει πιο γρήγορα η Γη και πιο αργά η ατμόσφαιρα ή το αντιθετο. Aν υποθέσουμε η γη περιστρεφόταν αλλά η ατμόσφαιρα όχι θα είχαμε ανέμους 1670 km την ώρα, τόση είναι η ταχύτητα περιστροφής της Γης.

At the equator, its circumference is roughly 40,075 kilometres, so dividing this by the length of day means that, at the equator, Earth spins at about 1670 kilometres per hour.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.030
Χαχα, μου πήρε ένα λεπτό να καταλάβω γιατί η απάντηση δεν είναι η "προφανής" (ένας) γιατί λέω αποκλείεται, υπάρχει κάποιο catch.

Εφόσον υπάρχει μόνο ένας δεξιόχειρας θα πρέπει να φύγουν τόσοι αριστερόχειρες ώστε αυτός ο ένας δεξιόχειρας να αντιπροσωπεύει το 2%. Άρα θα πρέπει να υπάρχουν άλλοι 49 αριστερόχειρες, άρα από τους 99 θα πρέπει να φύγουν 50. Αρκετά μακριά από την "προφανή" απάντηση του ενός!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.872
Eίναι μια απλή εξίσωση πρώτου βαθμού: 99−x=0,98*(100−x), όπου x ο αριθμός των αριστεροχείρων που πρέπει να αποχωρήσουν. Επιλύοντας, προκύπτει πράγματι ότι x=50.

Reaction score
16.201
Λογικά θα κατέβει στο ίδιο σημείο από το οποίο απογειώθηκε αφού υποτιθεται θα κάνει μικρο διιρθώσεις λογω του τοπικού ανέμου. Αδρανειακά η Γη περιστρέφεται μαζί με την ατμόσφαιρα της δεν πάει πιο γρήγορα η Γη και πιο αργά η ατμόσφαιρα ή το αντιθετο. Aν υποθέσουμε η γη περιστρεφόταν αλλά η ατμόσφαιρα όχι θα είχαμε ανέμους 1670 km την ώρα, τόση είναι η ταχύτητα περιστροφής της Γης.

At the equator, its circumference is roughly 40,075 kilometres, so dividing this by the length of day means that, at the equator, Earth spins at about 1670 kilometres per hour.
Στους πόλους θα κατεβαιναμε στο ίδιο σημείο.

Στον ισημερινό 5000 χλμ μακρυά.

Στο δικο μας γεωγραφικο πλάτος ( 25000 χλμ )3125 χλμ μακρυά …κάπου στον Ατλαντικό. - Λόγω της τριβής αέρα λιγοτερα…

Μου ειπαν πως γι αυτό το λόγο δεν μπορει να λειτουργησει το καθαρό ταξίδι στο χρόνο….

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.772
Members
38.236
Νεότερο μέλος
ο_kanenas